улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: улюблені книги

думаю, що він прочитав мартіна ідена і усвідомив, що досягнув того, про що в дитинстві мріяв...
    от і все...
    а коли в людини немає мрії — жити вже не хочеться...

2. duncan

у хлопця проблеми з логікою...
    не подобається...
    прочитав дві (здається) його книги....
    пародія на Біблійні сюжети, про “холод”....
    подивився “ночьной дазор”....

реальні проблеми з логікою....
    хай краще почитає станіслава лема, перед тим, як щось писати...

3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Сюжет удивительный :) Но суть книжки в другом. Как бы это попроще объяснить… Вот например, если спросить среднестатистического человека, прохожего на улице: «а какой зубной пастой Вы пользуетесь?», то в ответ Вы получите что-то типа: «…я пользуюсь зубным порошком 3в1 – для зубов, раковин и унитазов…» Просто, доступно и лаконично. Но, это не для Кейт Мосс, о нет!
    Рискнув задать подобный вопрос госпоже Кейт, Вы должны прежде заблаговременно - на пару дней отпроситься с работы, забыть о своих личных делах и заботах, дабы выслушать увлекательную историю о том, как у нее вылупился первый молочный зуб, о первом визите к стоматологу (причем она не забудет в мельчайших подробностях упомянуть о его внешности, манерах и стиле одежды); о первой поставленной пломбе и результатах анализа слюны…
    И наконец, окончательно потеряв надежду получить вразумительный ответ на свой казалось бы простой вопрос, Вы вдруг услышите: «…а я не пользуюсь зубной пастой в принципе, так как кладу на ночь свои вставные зубы в раствор со специальной кислотой…»
    Иными словами, я трижды героически пытался прочитать ее книгу до конца, и удержать в уме извилистую канву сюжетной линии, но – увы… :no: Более сильнодействующего снотворного, чем «Лабиринт» я в жизни не принимал. Рекомендую в случае бессонницы :cowboy:

4. Melody

Melody Well-Known Member

Дякую за рецепт :)

5. Liliya

Liliya Well-Known Member

Мені подобається Ст. Кінг. За першого студенства перечитала майже все доступне. Дуже сподобалася "Долгая прогулка"

6. Liliya

Liliya Well-Known Member

Ремарка перечитала всьогоще у школі! У захваті до сих пір!

7. Капітан

Капітан Well-Known Member

Подобається Д.Сімонс, "Гіперіон" "Падіння Гіперіона"... Рекомендую :) Жанр - фантастика, роман, психологія, філософія, релігія - все на купу.

Також нещодавно прочитав Леслі Томаса "Девственники в хаки". Брендується як сама смішна книга про смерть. Дуже цікава книга, досить критично змальовується GB Army та їх перебування у післядруговоєнній Малайї.

8. vasili

vasili Well-Known Member

це стіке років.....класно, мене теж то нравися перш за все за ту чесність.

9. Liliya

Liliya Well-Known Member

Я обожнюю читати. У школі була у захваті від Ремарка, перечитала всі його книги, потім захопилася Стефаном Цвейгом (особливо "Марія Стюарт") та Андре Моруа, під час навчання у коледжі відкрила для себе вищезазначеного Ст. Кінга, сонети Шекспіра (у перекладі Маршака). Пізніше одна чудова людина порадила прочитати "Алхіміка" Пауло Коельо, саме з цієї книги я почала захоплюватися його творчістю. Мені здається, що хоча б одну з його книг повинна прочитати кожна людина. А то чи знайде вона в ній щось цінне для себе - власна доля кожного, та я впевненна, що знайде!!!
    До цієї ж теми відношу Річарда Баха та Анхеля де Куатьє.

Зараз живу у світі героїв Харукі Муракама та Амелі Нотомб.

Х. Муракамі вражає незакінченністю сюжету, тобто кінцевої розв'язки історії читач чітко не баче, а отже має домислювати.

А. Нотомб це весело, цікаво, по-японськи.

ДУЖЕ РАДЖУ!!!!!

10. vasili

vasili Well-Known Member

прикольний маєте смак, сильно, читав це шо рекомендуєте, дякую, але заре цікавлюсь більше спогадами космополітів, та історією свого краю, може з цього порадити шось.........? Ні то вам пораджу Георга Дроздоського... класний письменник!

11. duncan

українські письменники мало кому подобаються.... [​IMG]
    я все одно люблю найбільше миколу далекого!!!....
    пан ПОлковнік, ви такого пам’ятаєте?..

12. vasili

vasili Well-Known Member

Ви не праві українські письменники подобаються багатьом але чи "зачитюуться" ні того шо смак сформувала нам література не українська, а переважно російська, тому деякі хотять бачити в Андруховичі Пелєвіна, а такого бути не може бо не свині ми!

• Подобається Подобається x 1
  13. duncan

і не читав я пєлевіна......
    а андрухович — відмінний письменник.....
    до речі, треба буде щось нове купити.....

14. vasili

vasili Well-Known Member

А шкода, він є класик.
    так і є певною гордістю міста Стініславова, може колись йому там пам"ятник встановлять.
    а шо маєте старе...?

15. Войцек

Войцек Well-Known Member

Останнім часом буде ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ і таке інше:suicide:

16. vasili

vasili Well-Known Member

Повчальна писанина, сильна книга.......

17. Melody

Melody Well-Known Member

Лілю, я якраз цього тижня прочитала "Норвежский лес" Муракамі, а раніше - "Послемрак". Дуже цікавий письменник. Які ще його твори Ви б порадили почитати?

18. Liliya

Liliya Well-Known Member

Так, "Послемрак" мені дуже сподобалась.
    Раджу "Слушай песню ветра"
    "К югу от границы на запад от солнца" - Супер!!!
    "Принцессе, которой больше нет" - Романтично!!!
    "Рвота" - Драматично!!!
    Зараз читаю "Мой любимый sputnik" - таємничо, трагічно, драматично

Нижче перелік його книг, які сама збирають прочитати

Авария на Нью-Йоркской шахте
    Девушка из Ипанемы
    Дэнс, дэнс, дэнс
    Кафка на пляже
    Норвежский лес
    Охота на овец
    Пинбол-1973
    Подземка
    Призраки Лексингтона
    Сжечь сарай
    Страна чудес без тормозов и конец света
    Хроники заводной птицы

• Подобається Подобається x 1
  19. Melody

Melody Well-Known Member

Дякую за поради! :) Треба буде пошукати щось із цього переліку. Я відкрила для себе Муракамі зовсім випадково, а тепер не можу дочекатися наступної зустрічі з його героями - вони такі справжні, відверті.
    Коельо перечитала всього. Теж починала з "Алхіміка" - дала почитати подруга. Деякі книжки подобаються більше, деякі менше, але, як Ви сказали, в кожній з них можна почерпнути щось для себе. Цікаво, чи зараз Коельо пише щось нове?

20. Liliya

Liliya Well-Known Member

Можна на "ти".
    Остання книга Коельо видана на Україні (Видавництво"Софія") "ВЕДЬМА С ПОРТОБЕЛЛО". Ще не читала.
    Найбільше сподобалась його "Вероника решает умереть". Іноді відчуваю щось схоже...
    "Книга воина света" мабуть повинна бути "настольной".
    "Пятая гора" здається дуже революційною у відношеннях людина-Бог, чи не так?

а де твій аватар? :)