улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: улюблені книги

Нууу......Почнем з того, що 20 томів Толстого я не прочитала - не сприймайте вже слова буквально. Серед класиків є автори, які не дуже то й до душі - важко читаються, або не поділяєш їхні погляди. З толстим Ви попали якраз в "яблучко" - прочитала повністю тільки "Войну и мир" - загроміздко як на мене......Достоєвський якось мені легше і ближче до сприйняття....Це сут омоя суб"єктивна думка. :)

2. Тетянка

Повністю прочитала "Войну и мир" - за 2 тижні - чому так довго? По-перше, я ще тоді була школяркою і тре було робити уроки, а по друге, у мене був заклад з посиленим вивченням різних речей+танці+песика тре було виводити+батькам помагати......Тому часу тоді на читання було менше.

• Подобається Подобається x 3
  3. vasili

vasili Well-Known Member

Вибачте, я хтів би аби ви зрозуміли шо я поважаю вас. Я вчив Англійську теж багато років 14 з 24 ох, бував на олімпіадах та займав завше 1 місце. Ви самі не пробували писати прозу чи вірші?

4. Тетянка

:) Ні, це не моє.........Мені більше цифри подобаються...........Аналіз якийсь робити.....Тато покійний захоплювався віршами....Соромно признатись, але я вірші не дуже люблю.

5. vasili

vasili Well-Known Member

Знаєте ви такі романтичні, а не любити вірші, то не на довго... я сам люблю цифри власне працюю інженером кошторисником пректної документіціїї в Чернівцях. А чим ви займаєтесь по життю.

6. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

підбиваєте клинці;) :p

7. vasili

vasili Well-Known Member

Так а чому і ні, сиджу цілий день розмови, розмови, а романтики ніц...нема, а тут таке цікаве товариство!

• Подобається Подобається x 1
  8. paschenkomax

paschenkomax миється в бані

Я не є активним читачем, але мені чомусь дуже почали подобатись вірші Ліни Костенко, може дасть хтось гарну ссилочку на її поезію, пліз

9. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Правильно пан Пупер підмітив, що вони обоє - представники втраченого покоління. Обоє пережили війну і відповідно після пережитого почали переосмислювати життя. Їх обох страшенно люблю, в Ремарка свого часу була закохана, тобто у його героїв і їхній стиль життя (теж хотіла пити кальвадос, ром приховала від тата в далекій шуфляді, коньячок любила :) - то все дитячі захоплення!). Для мене ці двоє авторів зовсім різні. Хемінгуєй більший філософ (чого вартує його один твір "Старий і море"!!!), а Ремарк - практик.

Тут ще для пошановувача Ліни Костенко лінк, то моя улюблена поетеса також ;)!

http://poetry.uazone.net/kostenko/

10. Тетянка

фінансовий аналітик :)

11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Це не дуже в тему, але найважчі книги для читання, це: Мертві Душі - Гоголя, Війна та Мир та Анна Кареніна - Толстого. Ці книги для мене було нереально прочитати :sad: (з 3-х книжок одолів 26 ст - Анни Кареніної та 10 ст - Мертвих Душ).

12. vasili

vasili Well-Known Member

ці книги люблю фист. Войну з миром читав за місяць у технарі по ночам, а от Гоголь то є феноменальна річ я після того всього Гоголівського змінив ритм життя, почав сміятись істерично, та багато їсти, шо набра з 74-88 кг, ну але схуд, за п"ять років на п"єть кг зара у нормі, Тепер лиш одну пива у день більше ні ні.

13. vasili

vasili Well-Known Member

Знаєте у Хема було вжитті три пори: до 1 світової та світова війна. 2.Європа (Париж, Іспанія,) 3. Тепла Куба. От в кожний з цих періодів був для Хема чимось значним у житті. З перших романів до останнього він йшов до філософії, а по сутті страшенно нудьгував за молодістю, коли він репортер, боксер , любимець жінок, заттятий вар"ят, п"яниця, тримав світ і світ не міг тремати його, у кінце життя стрілив в себе бо нехтів більше бути старим і морем. Дякую

14. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Думаєте, що можливо бути одночасно і тим, і іншим?

15. vasili

vasili Well-Known Member

Це філософія Є Хема, вона складна та шита нитками яскравого життя, тому як цінувач гарних, справді цікавих історій людського життя, то таки - можливо у цьому сенсі!

• Подобається Подобається x 1
  16. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

мені вони нормально пішли... Кареніна сподобалась... Зате читаючи Франка не була в захваті...

17. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ясно. на колір і смак друзів немає :)

18. Salata

Salata Well-Known Member

"Война и мир" - совсем не триллер. Это как спокойный тихий разговор, в поезде или урывками не пойдет. Если есть время где-то на даче, или просто на два-три дня уйти от суеты...
    Вот "Азазель" Акунина - сложно оторваться. :)

Еще хочу спросить: кому-нибудь нравится Лукяненко и чем? (Мне понравилась его мощнейшая фантазия, но многие характеры отдают худшими женскими романами)

19. vasili

vasili Well-Known Member

Цей товариш мені подобається на 25%, у нього є одна патріотична як для росіян річ (не пам"ятаю назви, з ранніх) там цілковито доцільно автор описав параною російського ур"яду, по відношенню до своїх природніх ресурсів, кумедно тай годі!

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гран пардон, але саме переосмислення я жодного не побачив...
    вони просто впали в депресію і ВСЕ!
    поезії не люблю...
    мабуть, вийшов з того віку коли можна було любити...
    але поважаю ліну як дуже мудру жінку...

а де твій аватар? :)