улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. NamelessEndless

NamelessEndless New Member

Відповідь: улюблені книги

гии:) Дереша добре почитати коли вже в горлі стоять трагічно-прекрасні описи марсіансько-чортзнаякоїпланетраської природи у фантастів:) Тоді падаєш з небес на грішну земельку прямо в Мідні Буки:)Ооо...Гаррісона в мене є багато книжок, але ніяк руки не доходять..З ЛЕмом в нас шось не склалося:)Взагалі, завдяки татуньові, який дуже в свій час захоплювався закордонною фантастикою та детективами вдома є непогана бібліотека...А із Саймака дуже подобається "Поколение,достигшее цели" і "Земля осенняя(Страна вечной осени)"..от...Особливо останнє нераз ніби ні про шо,але на мене тоді шось таке спокійно-флегматичне находить,коли читаю...Таке враження, що то десь було ,колись давно.Такий собі глюк:)Включається собі під то Апокаліптика "Епілог" і.......:)

От,разом з тим, балдю від Ліни Костенко.ТАК підбирати слова і писати мало хто вміє...Геніальна пані. "Заворожили ворони світанок..."..Хм...гарно...

• Подобається Подобається x 1
  2. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

А як Дж.Х. Чейз??? читали? Стільки сторінок теми - і не знайшла поки що відгуку... А класика ... майже всіх класиків проходили по програмі... Які то були золоті часи... можна було читати "запоями", забити на все але збірку дочитати ... Верх задоволення - причитати твір за один вечір/ніч... "неизгладимое впечатление" ... і недоступна розкіш, коли в тебе мала дитина/діти:no: :ireful1:

3. vasili

vasili Well-Known Member

Я теж усіх класиків з бібліотеки перечитав, та й досі люблю почитать, з сучасної лі-ри не можу виділити нікого, може окрім Чхартишвілі,Кожелянка смішно й сумно в одночас.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

каюся...
    забув згадати любимих мною: генрі катнера та філіпа діка....

5. duncan

кожелянко?...
    +1...
    чудовий письменник...
    читав його "дефіляду", читав й інше....
    більше б таких!..

6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Читали, читали.......Ще Агата Крісті - улюблені майстри детективного жанру!!!! Читала запоєм, все прочитала.......Хто ще може порадити хороших авторів цього жанру?
    Американські автори щось не дуже мені подобаються - всі , що читала, якісь дуже кровожерливі.....

7. vasili

vasili Well-Known Member

Достевського
    1. "Злочин і Кара"
    2. Акунін

8. Тетянка

Вже читала.......

9. vasili

vasili Well-Known Member

Тетянка скажіть, шо вам подобається у детективах, може те шо ви входити "взапой" чи у вас інша цікавинка, бо як на мене ви вже дійшли рівня читателя психологічних романів.

10. Тетянка

а я дуже люблю і психологічні - особливо, якщо так зачепить, що роздумуєш і переймаєшся ідеєю та життям героїв.....Просто так склалось, що я вже давним-давно перечитала не тільки батьківську бібліотеку 9а вона у нас величенька), бібліотеку тітки -вчителя зарубіжної літератури (величезна, дуже хороша бібліотека світових класиків), а й бібліотеки всіх подруг, друзів.....Зараз найшла для себе книжковий прокат у кінопалаці - я там постійний відвідувач, але тут в осоновному сучасні автори, щоб найти щось хороше, часом можна перелопатити гору непотрібу. В таких випадках мені все шкода грошей і затраченого часу, що книга не виправдала себе. Не дуже "ведусь" на заклики "бестселлер" - за таким може ховатись часом дуууже посередня книга.....Коло уподобань дуже широке :)

11. vasili

vasili Well-Known Member

Читали Ремарка Три товариша, то моя улюблена річ.

12. Тетянка

Дуже люблю Ремарка! Прочитала все, що було доступно з його творчості - кажу ж, у тітки величезна бібліотека світової класики.....Оноре де Бальзака теж люблю, Гюго, Шарлоту Бронте....

13. vasili

vasili Well-Known Member

Одине не скромне питання, (чи не здається вам шо би прочитати а не продивитись усю класику, треба віддати багатенько часу) 1.скіке проків ви маєте? 2. Шо то є для вас класика? 3. Скіке часу у вас виходить шо би прочитати усі 20 томів Толстого наприклад?

14. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

розумію що питання не до мене, але можна свої 5 копійок всунути? Не треба так критично дивитись... Одні читають в своє задоволення, інші вибирають вислови, цитати ... нотують ... (останнє не для мене) ... Якщо просто читати, то не так вже й багато часу йде ... 300-400 стр в день не так багато, а є ще час відпусток, вихідні... Звичайно, якщо сидіти в неті чи дивитись ТБ то й часу буде мало ... Все залежить від захоплення книгою...
    Інша справа те що по різному сприймаєш твори деякий авторів в 15 і в 25 років, безумовно в 40 ще глибше читаєш ... Тому добре, коли є час перечитати по 2-3 колу всі твори ...

15. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

І моя улюблена річ серед дюжини найулюбленіших (якщо Ви дивилися на гілку про дружбу "Ти залишишся в серці моєму", то я там навіть уривок вписала, той, що завжди мене найсильніше зворушував). Я ще "Тріумфальну арку" дуже люблю, особливо її кінцевий епізод, коли вже у смертну годину, пройшовши найрізноманітніші стадії кохання, співжиття і розлуки, Джоан у чужому їй Парижі починає говорити рідною їй італійською, а Равік - німецькою і вони розуміють один одного.

16. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

З українських найулюбленіші: Роман Іваничук (практично все - такий романтик) , І. Багряний "Тигролови" (шедевр, кіно вже нині знімати можна).
    М. Савка - Гірка мандрагора - супер збірка віршиків. В неї тематика така природня. дуже приємно.

Закордонні: фентезі - Д.Р.Р.Толкієн - Гобіт, Володар перснів, фантасти - Рей Бредбері (Вино з кульбаби - це про втрачене дитинство кожної людини), Роджер Желязни (Хроніки Амбера) Г. Гарісон (там є багато якісного, є і не дуже), Роберт Пенн Уоррен - Вся королівська рать (геніально, недаром отримав Пулітцерівську премію, рекомендую)

далі буде :)

17. duncan

мені соромно ще більше.... :sad:
    довгі роки обожнював алістера макліна....
    читаєш — шокований....

18. vasili

vasili Well-Known Member

Згодий, 1 Три товариша 2. На зах. фронті без змін. 3. Тріумфальна арка. Із цього циклу ше Е. Хем, теж може бути, хоча з Ремарком його не зрівняти у другого смак буде по вишуканіше та людина він більш компанійська. Але знаєте шо об"єднує того та другого, то є самотність я читав біографію, у них були жінки, але не було справжніх друзів, бо мали певних життєвий досвід, знали якими повинні бути справжні друзі, у кожного з них в текстах відчувається слід воєнних лихоліть, від романтичного 19 ст до сер 20, який контраст, нє.

19. duncan

а я ремарка не люблю.....
    "втрачене покоління" дуже депресивне....
    читав і "три товариша", і "на західному фронті без змін"....

20. Тетянка

Відповідаю по порядку - мені 24 роки. Читати активно читаю, відколи себе пам"ятаю. Я швидше телевізор не подивлюсь, а книгу почитаю...На відпочинку завжди теж з книгою. Люблю активний відпочинок, але завжди найду час, щоб почитати....Затята книголюбка, деяких авторів перечитую по кілька раз. Читаю дуже швидко - колись в класі найшвидше читала, при чому не ковтаючи, а вдумливо, пам"ятаю дуже точно з деталями зміст, не проблема переказати. Тому в школі та універі згодом ніколи не було проблем із швидким засвоєнням матеріалу - за ніч конспект - не проблема. :shy:
    Книги розвивають інтелектуально. Вільно читаю на російській, набагато гірше на англійській......Але...все-таки так мова краще засвоюється. Вчила німецьку, навіть їздила на олімпіади.
    Так що......якщо є ще якісь питання - питайтесь :)

а де твій аватар? :)