улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: улюблені книги

сподіваюся, що я не помиляюся....
    тоді справді будуть ще книжки, які цікаво буде читати...
    :)

2. Войцек

Войцек Well-Known Member

Та це найголовніше.

3. duncan

найголовніше те, що ще пишуть і ще читають....
    ЦЕ найголовніше... :)

4. Melody

Melody Well-Known Member

Банзая з "Поступу" знаю давно, і до однойменного героя книжки Дереша він не має ніякого стосунку. Звичайнісінький збіг. Крім того, в Юрка ж інший стиль - хто читав, той знає.

5. duncan

я читав...
    його газетні статті — мені не подобаються...
    а стиль?...
    чи мені розказувати, що його можна міняти...

6. mavka

mavka Well-Known Member

Дійсно, змінювати стиль навіть дуже прецікаво ! Є, звісно, ризик змінюючи обличчя втратити його, тобто, втратити саме того читача, котрий є прихильником, але для розвитку літератури це не дуже вагома втрата. :)

7. Melody

Melody Well-Known Member

Це лише авторам здається, що вони змінюють свій стиль, свій "почерк"! А насправді стиль кожної людини закодований десь глибоко, в її підсвідомості, і приховати його повністю не можна - знаю це зі свого досвіду літературного редактора :) Хбіа що треба бути справжнім віртуозом слова, а таких небагато. Це так само, як із акторами, - як би їх не гримували, а впізнати можна.
    Але мені йшлося не про те! Я лише сказала, що то писав не Банзай. Навіщо породжувати плітки?
    Головне, як Ви, Пупере, сказали, щоби люди читали! :)

8. duncan

впізнати (здогадатися) теоретично можна... :)
    а хто писав?.. ;)

9. Капітан

Капітан Well-Known Member

Читаю зараз Кейт Мосс "Лабіринт"... Нервів не вистарчає :) Поки до суті доберешся - посивіти можна...

10. Melody

Melody Well-Known Member

А сюжет який?

11. Ross

Ross Well-Known Member

я не люблю читати

12. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Мій найулюбленіший (сучасний) український автор - Кость Москалець! Він просто неперевершений, тонкий лірик, вічний романтик, справжній постмодерніст і, одним словом, письменник, який вміє доторкнутися до глибини душі! Рекомендую познайомитися!!! ;)
    З закордонних "лицарів" пера відкрила для себе нещодавно Йозефа Рота! Для всіх львів"ян - народ, це наш земляк! Нагадує чимось своїм стилем і Беккета, і Кафку! На українську мову, наскільки мені відомо, перекладений лише його найвідоміший роман "Марш Радецького". Сподіваюсь, що скоро і наступних шедеврів дочекаюся. Після знайомства з Ротом замовила собі збірку його творів, щоправда в оригіналі, німецькою мовою! До речі, забула повідомити, що це письменник єврейського походження, австрієць за національністю та філософ і 100% митець за способом ведення життя!

і ще на сам кінець, - у будь-який момент буднів чи свят, в дні радості, смутку чи меланхолії я перечитую для себе вірші Ліни Костенко, у них можна знайти усе!!! І закохавшись у поезію, збагнути і знайти невичерпне джерело Прекрасного!..

• Подобається Подобається x 1
  13. Капітан

Хм... земляк тому-що "...філософ і 100% митець за способом ведення життя"? :)

14. Черешенька

Ні, земляк, тому що народився у Бродах, вчився у Львові і у багатьох своїх творах описує дуже цікаво ці місця.
    Якби всі мої земляки були б лише філософами і митцями, то не знаю б, до чого докотився Львів взагалі! :) Розвитку промислового, хоча б мінімального, не було б то вже точно!

15. Капітан

Можете спати спокійно - судячи по промисловому розвитку - всі львів"яни філософи і митці :D

• Подобається Подобається x 2
  16. bug

bug Well-Known Member

моя настольна книга - Малколм МакЛарен "Професор Кріміналє". рекомендую усім "неофітам священних таїнств" :)

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ага - і ще дещицю - борці ;)
    ну, загалом, займаються тим, де вчитися не треба, і дурість непомітна ;)

18. Черешенька

Я ще згадала книжку, яка мене надзвичайно глибоко вразила - "Овод" ("Гедзь") Етель Ліліан Войнич. Знайшла її десь кілька років тому у батьків на полиці і зачиталася. Кінець у романі - особливо "душераздирающий" (у мене завжди з"являються потоки сліз на обличчі, коли читаю кінцеві рядки).
    Ліна Костенко присвятила цій письменниці віршик "Етель і Ліліан".

19. NamelessEndless

NamelessEndless New Member

Пані та панове, можна своїх 5 копійок всунути?:) Я наприклад читати дуже люблю...Минулого літа читала все, що попадалося під руки, а потім відсіювала те, що не сподобалося...Одним словом, зара найбільше тішуся з творів К.Саймака ,Р.Хайнлайна, "Майстра і Маргариту" Булгакова люблю, сподобалася книжка "У дзеркалі ,у загадці" норвежця Юстейна Гордера, хммм..:)А,ну Любка Дереша "Поклоніння ящірці" ,"Культ"...("Намір!" і "Архе" шось так файно не пішло...:)) Недавно дочитала "Трохи пітьми".З одного боку досить таки непогано, але залишилося ше трохи питань до тої книжки...от....Зараз, на жаль, основні "книжки" - білети з історії України,хімії і фізики:sad:Ше трохи повчу ті всі релятивістські закони і революції, і побіжу збивати табуретки і витягати шнурки з гадів:)..От...а коли вже якимсь чином здам ті екзамени, то планую толком взятися за Лавкрафта і Кінга (цього дядечка тільки "Мертву зону" наразі прочитала..)...

20. duncan

саймак та хайнлайн — непогані фантасти, але у їх творах бракує дії...
    дереш.... :) “багато галасу з нічого”...
    для мене найкращі закордонні фантасти: лем (тяжко читається :sad:), гаррісон (просто супер), бредбері (дуже повчально)...

а де твій аватар? :)