улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. Soloмія

Soloмія New Member

Відповідь: улюблені книги

З останнього, що прочитала, сподобався Харукі Муракамі "День кенгуру" -непретензійні, цікаві історійки, написані з легкої руки східного письменника.

• Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Віктор Точинов
    "Пасть"
    Вражає...

• Подобається Подобається x 1
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Дякую :o То усе дякувати батькам -- зібрали кількатисячну бібліотеку и змалку приохотили до читання :agree:

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Хтось перелопачував колись 30 сторінок цієї гілки?
    Знайшовся бодай один/а, в кого улюблена книга Біблія?! Чи то не релігійна гілка, тут без потреби...

• Подобається Подобається x 2
  5. Natalia

Natalia Well-Known Member

А я колись обожнювала Майна Ріда.:) І перечитала, мабуть, всі його книжки.:) А ще Дюма, Гюго, Купер.
    А зараз більше цікавлюсь літеретурою по психології, про фінанси. Улюблений автор - Брайан Трейсі (теж перечитала велику кількість його книжок). Ще подобається Кіосакі.
    "Алхімік" Коельо теж сподобався.
    Може хтось теж читає такі книги і розкаже , які йому сподобались?

6. Ganna

Ganna Member

Майн Ріда читала в дитинстві - одні з перших прочитаних книжок :) Коли бачу у знайомих ці книжки на полицях то дуже тепле відчуття з'являється :) люди наче ближче стають :)
    "Алхімік" також цікавий, але вже в своєму жанрі, така собі фантастично-філософська казка для дорослих. Дуже також у Коельо сподобалися "Вероніка вирішує померти", "Відьма з Портобело", "11 хвилин" та "Книга воїна світла" :clapping:

7. Аме

Аме New Member

Ремарк, Маркес, Гемінгвей - неперевершено, як на мене, з сучукрліт в порівняння не йде абсолютно)
    Плюс трохи фантастики- Лем - суперово)
    Сучасні - Іздрик частково за майстерність словоблудства)
    Калитко, Соколян - казкові книги)
    плюс Павич, Петрович та інші серби рулять)

8. Вадюшка

Лем -- так, великий майстр. Причому суто до фантастики я б особисто його не відносив: він значно ширший та глибший за охватом.

9. Аме

Аме New Member

я би сказала, що в нього фантастика- це як тло для показу глибшого сенсу) сорі за пафос)

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ну-ну, а можна детальніше про лема?... [​IMG]
    концептуальність його творів і так далі.....

11. Аме

Аме New Member

Звісно можна) Концептуальність (якщо тут пасує це слово) в тому, що він описує більше не фантастику, майбутнє, якісь неймовірні події, які стануться, а складність існування людини, складність навіть попри те, шо вона змогла підкорити Космос, досягти невідомих раніше цивілізацій) Короче, o tempora o mores сюди аж ніяк не канає, сенс в тому, що прості проблеми складних відносин між людьми як були так і будуть. І ніякі космольоти, далекі галактики не заберуть гребучої потреби завжди аналізувати, думати, кохати))) вотак-вот, якшо шось зрозуміло) а взагалі надо читати, це вам не гола фантастика)

12. Вадюшка

Жодного пафосу, Ви абсолютно маєте рацію. Це так само, як для Гашека тлом був юмор, а, скажемо, для Ремарка -- підкреслена фактажність, репортажність висловлювання.

13. duncan

ну, я трошки читав лема і висновки не зовсім такі, як у вас.... [​IMG]

фантастика -- вторинне, головне в його творчості логіка та абстракція.
    у лема немає проблем з логікою, як, наприклад, у тієї самої "звєзди" -- лук’янченко, з його "нічними дозорами".....

14. Аме

Аме New Member

Висновки у всіх однаковими бути не можуть, ми ж різні люди, то природньо)
    логіка... хммм, мабуть. Оскільки, в силу своєї статі, логікою (ги-ги) не оперую, то й не знаю)
    А у Лук'яненка дійсно проблеми, в нього теє, часи накладаються))) Словом, мене вистачило лише на два Дозори, щоб зрозуміти, яка це мурня)

15. Вадюшка

Так а де ж "не зовсiм такi"? :shutup:

Так, у Лема вiдчувається насиченiсть, iнтенсивнiсть мислення. Щось подiбне спостерiгав, читаючи у мої студентськи роки фрейдiвськi дослiдження.

ЗI: ну i самий стиль Лема -- оця ваговита елегантнiсть синтаксично бездоганних перiодiв -- менi особисто дуже iмпонує :clapping:

Додано через 7 хвилин
    Лук'яненка нещодавно таки прочитав "Спектр" -- лише тому, що пообiцяв однiй дiвчинi рецензiю. Тiльки-но скiнчивши, хапнув за пiвтора вечори воннегутiвськi "Сирени Титану". Мушу сказати, що такий контрастний душ лiпше за усi слова дає зрозумiти, чому Воннегут -- це Воннегут, а Лук'яненко -- лише Лук'яненко i Лук'яненком залишиться ;) ;)

16. duncan

лем тяжкий для сприйняття...
    але чувак просто супер в якості вчителя письменності.....
    [​IMG] +1!

17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я недавно прочитала цікаву книгу Марії Кореллі "Спокута Сатани". Довго під враженням була. Зараз читаю "Великі загадки історії" та книгу Ромена Сарду "Прості грехі наші".

18. duncan

всеволод нестайко "тореадори з васюківки"!...
    супер!.. [​IMG][​IMG][​IMG]

(мені вчора подарували)

19. mamatu

mamatu Well-Known Member

в цьому вас підтримала би Margarin4ik, а я не читала.
    за те читала її книжки (з її бібліотеки) Джеремі Стронга ("Ракета на чотирьох лапах", "Мій тато і зелений алігатор", "Моя мама збирається вибухнути" ітд) - просто шикарні книжки!
    з неповторним гострим гумором.
    я ржала не менше за Марго, як читала.
    ілюстрації - на рівні.

20. duncan

книжку в школі перечитував кілька разів, тільки зара пощастило знову її взяти в руки (дякую, пані кофі13!)..
    реготав як дурний, бо дуже схоже було на те, що сам виробляв влітку на дєрьовні, та й надзвичайний сам стиль написання!...
    а "зачарована десна" довженка?.... [​IMG]

саме такі книги привертають увагу і складають позитивну думку про українську літературу!...
    ще тре додати "мина мазайло", твори івана багмута, збанацького тощо.....

переважно українська література сумна. [​IMG]

пс. Margarin4ik’у респект!.. [​IMG]

а де твій аватар? :)