улюблені книги

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем duncan, 25 бер 2007.

1. Liliya

Liliya Well-Known Member

Відповідь: улюблені книги

Чесно кажучи, щодо "спогадів космополіті" зовсім нічого не знаю. Інформацію - нуль. Можеш розповісти, бо цікаво...

Які у Георга Дроздоського твори (назви)?

2. Melody

Melody Well-Known Member

Гаразд, будемо на "ти" :)
    Я теж ще не читала "Відьми з Портобелло".
    "Вероніка" дуже сподобалася.
    "Пята гора" - справді революційна, а ще в цьому плані мені була цікава "Над річкою П"єдра..." - новий погляд на роль жінки в релігії. Взагалі, Коельо цікавий тим, що йому вдається зрозуміти жіночу психологію. Не кожен чоловік-письменник це може.

3. vasili

vasili Well-Known Member

7-9 вересня товариство Георга Дроздовського із австрійського міста Клагенфурт та Центр буковинознавства в Чернівцях організували культурно-освітню подорож до Чернівців з метою вшанування пам’яті двох великих письменників – Георга Дроздовського та Манеса Шпербера. Акція проводиться за підтримки офіційної влади Буковини та землі Карінтії, Австрійської Кооперації та Інституту Центральної Європи і Дунайського регіону, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.

7 вересня у Чернівцях в рамках співробітництва Буковини та австрійської землі Карінтія за участю представників влади обох регіонів, керівників національно-культурних товариств Буковини, творчої інтелігенції краю відкрили пам’ятну дошку видатному письменнику, великому майстру комедійного жанру Георгу Дроздовському, який до переїзду у 1940 році до Австрії жив і працював у Чернівцях. Меморіальна дошка талановитому сину Буковини встановлена і в австрійському місті Клагенфурті, де він прожив останні роки свого життя. Учасники урочистостей відзначили роль творчості Дроздовського у пізнанні українців європейською спільнотою, значимість його постаті як об’єднуючого фактору в українсько-австрійській співпраці в сенсі спільного європейського майбутнього.

У залі Георга Дроздовського в Німецькому домі у Чернівцях українською та німецькою мовою відбувся святковий вечір з нагоди 100-ліття з дня народження великого колеги Дроздовського по перу, всесвітньо відомого письменника і філософа Манеса Шпербера, де виступили австрійські та українські дослідники життя і творчості австрійського філософа з українським корінням. 9 вересня урочистості з вшанування пам’яті Манеса Шпербера завершаться покладанням квітів до його пам’ятника у його рідному Заболотові Снятинського району Івано-Франківської області.

4. vasili

vasili Well-Known Member

Другим австрійським автором, пов’язаним з Україною, на цей раз біографічно, видано Георга Дроздовського. Це ім’я зовсім невідомо ані в Україні, ані в світі — і взагалі, навряд чи шум його літературної слави виходив далеко за межі столиці федеральної землі Каринтія міста Клагенфурт. Саме на цьому місці осів автор віршів, прози та театральних рецензій, після того як через наслідки пакту Молотова — Ріббентропа був змушений покинути Чернівці. Книга «Тоді в Чернівцях і довкола» (Георг Дроздовський. Тоді в Чернівцях і довкола: Спогади старого австрійця. — Чернівці: «Молодий буковинець», 2001. — 256 с.) була написана ним у 1984 році, коли самому Дроздовському виповнилося 85 років, і коли австрійське минуле Буковини інтенсивно переусвідомлювалося у звичайному дусі концепцій «старого доброго часу». Два цих чинники, співпавши, народили мемуарний образ Чернівців, таких, які навряд чи колись існували на недосконалій українській землі. Вся ситуація з цими спогадами має, тим більше, дивні контури, що сам автор з породи професійних, тобто дуже ваговитих і ніколи не оригінальних гумористів, і тому по мірі просування текстом читач iз подивом знову й знову виявляє, що персонажі всіх бородатих анекдотів світу мали до 1940 р. фізичну прописку на краю Австро-Угорщини, у місті Чернівці. Переклад з німецької, передмова та примітки Петра Рихла.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

московіяду читав......
    ще одну книжку, але назву забувся.... [​IMG]
    люблю його судження також читати в газетах чи деінде — дуже розумний чоловік.....

6. vasili

vasili Well-Known Member

Маю книгу з автографом Юрія А."Переверзія" зустрічався з ним у Чернівцях у 1999,16,09, році так і написано "Василеві - будьмо у Венеції"
    книга у стилі Андруховича багато всього але без душі.

7. duncan

у мене є кілька книг з афтографами: брати капранови, макс бондоренко, андрій курков, мариніна.....

оце не зрозумів: “книга у стилі Андруховича багато всього але без душі”.....

• Подобається Подобається x 1
  8. vasili

vasili Well-Known Member

Маю на увазі, шо скіке не читав і завше переконувався, шо Ю.А., є еклектичний писменник, розумний автор, гарний західний говір, сучасні інтелектуальні тенденції, але от душі там з гобеленом знайти не можу.

9. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я насамперед захоплююся Андруховичем, як митцем, людиною з добрим смаком і непоганим життєвим досвідом. Ходжу на всі його презентації, бо мова в нього - дійсно чарівна. І він вміє причарувати з першого ж речення.
    (Останнє, що попало було до рук - "Дванадцять обручів" прочитала під аспектом карпатського колориту і пригодницько-детективної історії)
    Ціную страшенно братів Прохасько, Наталку Білоцерківець (поезія у неї надчуттєва), іронічно-саркастично-чесного Ірванця, частково Неборака, Миколу Рябчука. І кохаю всіма творчими фібрами душі Костю Москальця.

10. vasili

vasili Well-Known Member

Пані мають гарний смак!

11. Princess

Princess Well-Known Member

свої 5 копійок :)
    Коельйо подобався поки не почитала Валерія Шевчука, зокрема Дім на горі - раджу тим, кому подобається Коельйо. Воно ніби схоже, і ніби інше, але більш наше :), ближче

12. vasili

vasili Well-Known Member

Це певна тенденція ві Львів"ян, смак це Богом дане.

13. duncan

коельо — казочки для дорослих.... [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  14. vasili

vasili Well-Known Member

Пупере ви сі словами як "МАКСИМ ГОРЬКИЙ" не розкидуйтись.

15. duncan

не розкидуюся....
    КАЗОЧКИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ......
    написано казочковим стилем, описується доросле життя....
    “жила-була повія....
    зустріла вона принца на білому мерседесі....
    і я там був...”...

пс. я не кажу, що погано.... [​IMG]
    читається дуже легко, дещо запам’ятовується.....

16. vasili

vasili Well-Known Member

Впринцепі ві прві пуппере тіко
    ви гуорете ніби у стилях ші розумієтесь....а........... хто там .......?

17. duncan

та, так....
    трошки журналіст і редактор.... [​IMG]

18. vasili

vasili Well-Known Member

Да я також !

19. duncan

я помітив....

20. Melody

Melody Well-Known Member

Саме так. Для мене після Набокова, Гамсуна, Гессе і іншої "важкої прози" (яку полюбляю) нема нічого ліпшого, як почитати на ніч добру казку для дорослих :)

От почала читати Ельфріду Єлінек - стільки про неї писали-говорили. Дуже депресивна письменниця. Чи в неї вся творчість така? Бррр... хочеться хоча б іноді чогось доброго, світлого.

А з книжок, які мене останнім часом найбільше вразили, - це "Засліплення" Еліаса Канетті. Всі мені казали, що то страшенно нудна книжка, але я читала її з великою приємністю. Неповторна авторська мова, чудовий переклад.

а де твій аватар? :)