"Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається усього, усе терпить! Ніколи любов не перестає!" (Біблія 1Кор 13:4-8вірші) Правдиво так!!!
А мені подобається ось ця. Учора вичитала коментар, що це про совість. Зо своїм супротивником швидко мирися, доки з ним на дорозі ще ти, щоб тебе супротивник судді не віддав, а суддя щоб прислужникові тебе не передав, і щоб тебе до в'язниці не вкинули. (Матв.5:25) Бо коли до уряду ти йдеш зо своїм супротивником, попильнуй з ним залагодити по дорозі, щоб тебе до судді не потяг він, а суддя щоб прислужникові не віддав тебе, а прислужник щоб не посадив до в'язниці тебе. (Лук.12:58)
ніколи Біблію на українській не читала... це тре спеціяльно купувати. Тому дуже класно, що тут в цьому топіку можу дещо прочитати) Ті вірші, котрі знаю напам'ять.
на скільки я знаю, це слова Соломона... на російській дослівно " Все суета сует. Все тщета и ловля ветра"
"1. Слово Екклезіяста, сина Давидового, царя в Єрусалимі. 2. Марнота марнот, сказав Екклезіяст, марнота марнот, – все марнота. 3. Що за користь людині із усіх трудів її, котрі вона звершує під сонцем? 4. Рід проходить і рід приходить, а земля існує довіку."
"Підсумок усього почутого: Бога бійся, й чини Його заповіді, бо належить це кожній людині! Бо Бог приведе кожну справу на суд, і все потаємне, чи добре воно, чи лихе!" Екл.12:13-14 Саме за ці слова і була включена ця книга в Біблію
Ів5:21 Бо як Отець воскрешає померлих і оживлює, так і Син дає життя, кому захоче. 22 Отець бо не судить нікого, а Синові дав він суд увесь, 23 щоб усі почитали Сина так, як Отця почитають...
я перепрошую, але наскыльки я знаю що Еклезіаст це книга, а слова в ній Соломона!!! http://lib.ru/HRISTIAN/ekkleziast.txt а Еклезіаст означає Проповідник...
Господь – мій Пастир, з Ним повік не знатиму біди. Провадить Він овець Своїх до трав і до води. Він душу оживля мою аж до самих основ, Дарує милість і любов щоденно знов і знов. В долину смерті зійду я, й не побоюся зла, – Зі мною Ти, рука Твоя не раз мене спасла! Мене на учту запросив, відвівши ворогів, Своїм ісопом рясно вмив, і дав скарби дарів. Твоя лиш милість й доброта підтримують мене, У Твоїм Домі благодать і щастя неземне. Не знаю, що це, але мені подобається...
А Ви то де вичитали, у "Вечірній газеті"? Не в пастора Української Лютеранської Церкви Тараса Коковського?
Віршована версія оцього: Псалом 23:1 Давида. Господь - мій пастир: Нічого мені не бракуватиме. 2 На буйних пасовиськах він дає мені лежати; веде мене на тихі води. 3 Він відживляє мою душу, веде мене по стежках правих імени ради свого. 4 Навіть коли б ходив я долиною темряви, -я не боюся лиха, бо ти зо мною. Жезло твоє й палиця твоя -вони дають мені підтримку. 5 Готуєш стіл для мене перед моїми противниками; ти голову мою помазав миром, переливається мій кубок. 6 Добрість і милість будуть мене супроводити усі дні життя мого, і житиму в домі Господнім по віки вічні.
Ні, в пастора Гугла Насправді давно те чув, дуже подобається ось ця частина:В долину смерті зійду я, й не побоюся зла, – Зі мною Ти, рука Твоя не раз мене спасла! Я проти них нічого не маю, маю проти УПЦ МП з їхнім шовінізмом... Але це не по темі Пані, дякую, ваша версія ще більше мене вразила...
Взагалі-то то версія Хоменка, а не моя Проповідник(Екклезіаст)1:9 Те, що було, є те саме, що буде; те, що зробилось, є те саме, що зробиться. Нема нічого нового під сонцем.
Послання св. ап. Павла до Филип’ян 2:5-11 Плекайте ті самі думки в собі, які були й у Христі Ісусі. Він, існуючи в Божій природі, не вважав за здобич свою рівність із Богом, а применшив себе самого, прийнявши вигляд слуги, ставши подібним до людини. Подобою явившися як людина, він понизив себе, ставши слухняним аж до смерти, смерти ж - хресної. Тому і Бог його вивищив і дав йому ім'я, що понад усяке ім'я, щоб перед іменем Ісуса всяке коліно приклонилося на небі, на землі й під землею, і щоб усякий язик визнав, що Ісус Христос є Господь на славу Бога Отця.