Бог пізнається серцем, де немає жодних думок. Слова ж, -- це для нашого розуму, котрими не передається Любов, Приміром, як той що скуштував кавалок ковбаси. Як йому передати смак цієї ковбаси тОму, хто її й нюхом не нюхав і на очі не бачив? Усякий опис не замінить самої ковбаси. Павло (очевидно не тільки він) -- той, хто "скуштував" (2-е Кор. 12:1-5).
Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Своїй і Отчій, і святих Анголів - Лук.9:26.
Фл.4:6 Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою. 7 І мир Божий, що вищий від усякого уявлення, берегтиме серця й думки ваші у Христі Ісусі.
Сол.5:16 Завжди радійте. 17 Моліться без перерви. 18 За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.
Як Він їх побивав, то бажали Його, і верталися, й Бога шукали, і пригадували, що Бог їхня скеля, і Бог Всевишній то їхній Викупитель. І своїми устами влещували Його, а своїм язиком лжу сплітали Йому, бо їхнє серце не міцно стояло при Нім, і не були вони вірні в Його заповіті… Та він, Милосердний, гріх прощав і їх не губив, і часто відвертав Свій гнів, і не будив усю Свою лютість, і Він пам'ятав, що вони тільки тіло, вітер, який переходить і не повертається! Пс.77:34-39
Гал.5:2 Ось я, Павло, кажу вам, що коли ви обрізуєтеся, Христос вам ні в чому не допоможе. 3 Свідчу знову кожному, хто обрізується: Він мусить увесь закон чинити. 4 Ви, що шукаєте в законі оправдання, від Христа відлучилися, від благодаті ви відпали. 5 Ми бо духом з віри очікуємо надії оправдання, 6 бо у Христі Ісусі нічого не означають ні обрізання, ні необрізання, але - віра, чинна любов'ю. Еф.4:5 Один Господь, одна віра, одне хрищення. 6 Один Бог і Отець усіх, що над усіма й через усіх і в усіх.
Матей15:11 Не те, що до уст входить, осквернює людину, а те, що з уст виходить, те осквернює людину....16 Він же відповів: “То ви також без розуму ще й досі? 17 Хіба не розумієте, що все те, що до уст входить, іде до нутра й геть виходить? 18 А те, що з уст виходить, те походить із серця і воно, власне, осквернює людину; 19 із серця бо походять лихі думки, убивства, перелюби, розпуста, крадежі, лживе свідчення, богохульства. 20 Це осквернює людину, а їсти немитими руками не сквернить людину.”
1 Петра 3:7 _________________________________ | Ви, чоловіки, живіть розумно | разом з вашими жінками, як з істо- | тами, що від вас слабші, віддаючи | їм належну шану як співспадкоєм- | цям благодаті життя, - тим ваші мо- | литви не втрачатимуть на силі. _________________________________
Одкровення 12:7-10 І настала війна на небі: Михаїл і ангели його воювали проти дракона, і дракон воював та й ангели його, та не перемогли, ані місця не знайшлося їхнього більше на небі. І повержено дракона великого, змія стародавнього, званого дияволом і сатаною, що зводить вселенну, - повержено на землю, і ангели його з ним повержені. І я почув голос могутній, що говорив на небі: «Нині настало спасіння і сила і царство Бога нашого, і влада Христа його, бо повержено обвинувача братів наших, який обмовляв їх перед Богом нашим день і ніч. Вітаю іменинників зі святом.
кн.Мудрості 11:23 Ти милуєш усіх, бо ти все можеш, | і не зважаєш на гріхи людські, щоб дати їм можливість покаяння. 24 Ти любиш усе, що існує, | і не бридишся нічим з того, що сотворив; | бо якби ти щось ненавидів, то й не витворив би. 25 Як же щось могло б продовжувати існування, якби ти його не забажав був? | Або як би щось могло зберегтися, | коли б ти його (до існування) не покликав? 26 Та ти щадиш усе, бо воно - твоє, Господи життєлюбний.
В якій Біблії? Як визначити,що є правильно? В Огієнка (ви ж ним користуєтесь) є, а в Фоменка і перекладі Вартової Вежі нема... Як визначити?
Та вже про це говорили купу разів. Я ж писала про це. І не треба тут оффтоп починати. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=382747&postcount=556
мені починає подобатися цитата: матвія 7:6 не давайте святого псам, і не розсипайте перел перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, обернувшись, щоб не розшматували й вас... (це без підтексту! )
1 Ів.4:8 Хто не любить, той не спізнав Бога, бо Бог - любов. ... 10 Любов же полягає не в тому, що ми полюбили Бога, а що він полюбив нас і послав Сина свого - примирення за гріхи наші.