То, може, й писали Біблію люди? (в сенсі, були авторами) Істино глаголите : ) Саме так виглядає цитата із Біблії, коли її вирвати з контексту. Тому .. тому.
Ні звичайно ятак не вважаю - біблію писали люди під надхненням. Перекладачі є лише перекладачами і тому свідомо чи не свілом о можуть помилятись. Якщо грунтовно порівняти усі переклади українською і російською мовою то розбіжності стануть очевидними. З контексту видно що мається на увазі роспутна жінка, але переклад Огієнка подає це так, що можна застосувати до всіх жінок(що на мій погляд часто є правдою _))))))
"І буде проповідуватися ця Євангелія всім народам"- не думаю, що на грецькій я би що-небудь зрозумів..
Згоден, я не запречую праці перекладачів, але взязку з тим що вони можуть допускати помилки- деякі місця Біблії доводиться досліджувати детально порівнюючи різні переклади. Крім того наша мова постійно змінюється, змінюються і наші знання про грецьку і єврейську мови і культури, тому існує потреба в удосконаленні перекладів
Я можливо старомодний. Але для мене основне " . * 1. Хай не буде тобі інших богів перед Мною! * 2. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що у воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей. * 3. Не призивай Імення Господа, Бога твого, даремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення даремно. * 4. Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість днів працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість днів творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його. * 5. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі! * 6. Не вбивай! * 7. Не чини перелюбу! * 8. Не кради! * 9. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього! * 10. Не жадай дому ближнього свого, не жадай жінки ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого! Не згідний з п.4 тільки по тому, що я признаю неділю....
Заповіді були частиною Закону-угоди. Після викупної жертви Христа - християни не є під законом, хоча деякі вимоги які були в законі були пітверджені для християн. 3 Не отдавай женщинам сил твоих, ни путей твоих губительницам царей 30 Миловидность обманчива и красота суетна; но жена, боящаяся Господа, достойна хвалы. Притчи, глава 31
1 Слова Екклесиаста, сына Давидова, царя в Иерусалиме. 2 Суета сует, сказал Екклесиаст, суета сует, - всё суета! 3 Что пользы человеку от всех трудов его, которыми трудится он под солнцем? 4 Род проходит, и род приходит, а земля пребывает во веки. 5 Восходит солнце, и заходит солнце, и спешит к месту своему, где оно восходит. 6 Идет ветер к югу, и переходит к северу, кружится, кружится на ходу своем, и возвращается ветер на круги свои. 7 Все реки текут в море, но море не переполняется: к тому месту, откуда реки текут, они возвращаются, чтобы опять течь. 8 Все вещи - в труде: не может человек пересказать всего; не насытится око зрением, не наполнится ухо слушанием. 9 Что было, то и будет; и что делалось, то и будет делаться, и нет ничего нового под солнцем. 10 Бывает нечто, о чем говорят: `смотри, вот это новое'; но [это] было уже в веках, бывших прежде нас. 11 Нет памяти о прежнем; да и о том, что будет, не останется памяти у тех, которые будут после. 12 Я, Екклесиаст, был царем над Израилем в Иерусалиме; 13 и предал я сердце мое тому, чтобы исследовать и испытать мудростью все, что делается под небом: это тяжелое занятие дал Бог сынам человеческим, чтобы они упражнялись в нем. 14 Видел я все дела, какие делаются под солнцем, и вот, всё-суета и томление духа! 15 Кривое не может сделаться прямым, и чего нет, того нельзя считать. 16 Говорил я с сердцем моим так: вот, я возвеличился и приобрел мудрости больше всех, которые были прежде меня над Иерусалимом, и сердце мое видело много мудрости и знания. 17 И предал я сердце мое тому, чтобы познать мудрость и познать безумие и глупость: узнал, что и это-томление духа; 18 потому что во многой мудрости много печали; и кто умножает познания, умножает скорбь.
а мені подобається "І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх."
1. Тоді Ісус промовив до народу й до своїх учнів: 2. “На катедрі Мойсея розсілись книжники та фарисеї. 3. Робіть і зберігайте все, що вони скажуть вам, але не робіть, як вони роблять. Бо вони говорять, а не роблять. 4. В'яжуть тяжкі, не під силу тягарі й кладуть людям на плечі; самі ж і пальцем своїм рушити не хочуть. 5. Усі свої діла вони роблять на те, щоб бачили їх люди; поширюють свої філактери й побільшують свої китиці. 6. Люблять перші місця на бенкетах і перші сидження в синагогах 7. та вітання на майданах многолюдних, щоб люди звали їх: Учителю! 8. Ви ж не давайте себе звати: Учителю, – один бо ваш Учитель, ви ж усі брати. 9. Та й отця собі теж не йменуйте на землі: один бо у вас Отець – той, що на небі. 10. Ані наставниками не звіться, один бо ваш Наставник –Христос. 11. Найбільший з вас буде вам слугою. 12. Хто себе вивищить, той буде принижений, а хто себе принизить, той буде вивищений. 13. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що людям замикаєте Царство Небесне! Самі не входите й не дозволяєте ввійти тим, які бажали б увійти. 14-15. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що проходите море й землю, щоб придбати одного новонаверненого, і коли знайдете, то робите його гідним пекла, подвійно від вас гіршим. 16. Горе вам, сліпі проводирі, що кажете: Хто клянеться храмом, то це нічого; а хто клянеться золотом храму, той винуватий. 17. Нерозумні і сліпі! Що більше – золото чи храм, який освячує те золото? 18. І хто клянеться жертовником, то це нічого; хто ж клянеться тим даром, що на ньому, той винуватий. 19. Сліпі! Що більше? Дар чи жертовник, який освячує той дар? 20. Хто клянеться жертовником, той клянеться ним і всім тим, що на ньому. 21. І хто клянеться храмом, той клянеться ним і тим, хто живе в ньому. 22. І хто клянеться небом, той клянеться Божим престолом і тим, хто сидить на ньому. 23. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що даєте десятину з м'яти, кропу і кмину, а занедбуєте, що найважливіше в законі: справедливість, милосердя і віру. І те слід робити, і того не слід лишати. 24. Сліпі проводирі, що комара відціджуєте, а ковтаєте верблюда. 25. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що очищаєте зверху чашу й миску, а всередині вони повні здирства та нездержливости. 26. Сліпий фарисею! Очисть но спершу середину чаші й миски, щоб і назовні були чисті. 27. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що схожі на гроби побілені, які зверху гарними здаються, а всередині повні кісток мертвих і всякої нечисти. 28. Отак і ви: назовні здаєтесь людям справедливі, а всередині ви сповнені лицемірства й беззаконня. 29. Горе вам, книжники й фарисеї, лицеміри, що будуєте гроби пророків та оздоблюєте нагробники праведних, 30. і виговорюєте: Якби ми жили за батьків наших, ми не були б причетні з ними крови пророчої. 31. Ви, таким чином, самі признаєтесь, що ви сини тих, які пророків убивали. 32. Доповнюйте й ви мірку батьків ваших! 33. Змії, гадюче поріддя! Як можете ви уникнути пекельного засуду? 34. Тому то посилаю до вас пророків, мудреців і книжників. Ви деяких з них уб'єте й розіпнете, а деяких бичуватимете в ваших синагогах і гонитимете з міста в місто, 35. щоб таким чином упала на вас уся кров праведна, пролита на землі, від крови праведного Авеля до крови Захарії, сина Варахії, якого ви вбили між святинею і жертовником. 36. Істинно кажу вам: Усе це впаде на цей рід! 37. Єрусалиме, Єрусалиме, що вбиваєш пророків і каменуєш посланих до тебе! Скільки разів хотів я зібрати дітей твоїх, як квочка збирає курчат своїх під крила, – але ви не бажали! 38. Ось дім ваш лишиться вам порожній. 39. Кажу бо вам: Ви не побачите мене віднині, доки не скажете: Благословен той, що йде в ім'я Господнє!”
Бог, який створив світ і все, що в ньому, який є Господом неба і землі, не живе в рукотворних храмах та не вимагає служіння людських рук, начебто він чогось потребував, тому що сам дає усім життя, і дихання, і все. (ДІЇ 17:24-25) А оскільки ми - Божі нащадки, то не повинні думати, що Бог подібний до золота, срібла чи каменню або до чогось, вирізбленого завдяки майстерності та уяві людини. (ДІЇ 17:29)
Євреїв 6:4-6 4. Воно бо неможливо тих, - які раз просвітились були, що скуштували небесного дару й стали учасниками Святого Духа, 5. скуштували доброго Божого слова й сил майбутнього віку, 6. та й відпали! - знов оновлювати до покаяння, тих, які знову собі самим розпинають Божого Сина і прилюдно зневажають.
Вих.23:13. І все, що Я сказав вам, будете виконувати. А ймення інших богів не згадаєте, не буде почуте воно на устах твоїх.
запам"яталися вислови, які часто вживаються в нашій родині: -Бог терпів і тобі велів, хто терепен-той спасен; -сам Бог не береться судити людину до кінця її днів, то чому ми собі дозволяємо осуджувати когось? -не суди людину по її друзям, пам"ятай,що друзі в Іуди були бездоганні!
По окончании же дней тех, я, Навуходоносор, возвел глаза мои к небу, и разум мой возвратился ко мне; и благословил я Всевышнего, восхвалил и прославил Присносущего, Которого владычество--владычество вечное, и Которого царство--в роды и роды. Даниїла 4:34
Слова, які я повторюю як мантру останні два тижні: Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи! Дуже допомагає Стільки всього навалилось...
1 Коринтян 11:11 Одначе, в Господі ні чоловік без жінки, ні жінка без чоловіка, 12 бо так, як жінка від чоловіка, так само й чоловік через жінку, а все від Бога.