Цікаво ці грамотії хоч знають, що назву Росія завіз до них Прокопович лиш в 18 столітті, коли з козацтва залишився лиш сурогат? Друге питання - при вживанні слова "татари" вони хоч уявляють різницю між "білими", "чорними" та "дикими" татарами? Третє запитання до них - чим відрізнялися суздальські та булгарські татари для ханів?
Интересно, а знают ли прокипы на Украине, почему в 41-ом году Миг-3 сняли с производства? И почему он назывался именно Мигом, а не И-200 или каким-нибудь "По"?
интересно, а знаю ли форестеры, почему украинцев так и не стали называть чалдонами или например русскими?
[OFFTOP]Кто о чём, а вшивый о бане.(с) Почему-то вспомнилось...[/OFFTOP] Всё предельно просто: русских, живущих в Сибири называют чалдонами, а живущих на Украине - украинцами (малоросами).
я знал ваш ответ (ві играете в шахматі?) прекрасно, т.е. тон то и рукоша - чалдон?) а как зовут русских живущих в германии? П.С. ну и такой себе просто вопрос, а вот эти сибирские русские и украинские - они в курсе, что они русские?
Так я и сказал, что всё предельно просто. На сколько я знаю, сибиряки - да - в курсе, а вот украинцам настолько сильно мозги промыли....
понятно, т.е. не играете. (дело не в шахматах на самом деле как таковых) на сколько я знаю, вы ничего не знаете. П.С. вот уровень ваших аргументов. засим прощаюсь. на майбутнє, вчить ураїнську.
+1! а можна "копнути" глибше та дослідити напівофіційні дати "появи" козаків -- 14 сторіччя неофіційні дослідження -- на кілька сторіч (!) раніше смотря кто называет :rolleyes:
))) Вообще-то тех кто живет в Сибири, сибиряками называют, в Москве по крайней мере. Может в Рязани как-то по-другому?
Діоген, той що з бочки, людей, яким "все просто" називав "ідіотами". А чалдонами варто називати всіх угро-фінів-тюрків, які освоїли суржик від русичів. Приклади такого суржика. В руській мові є німці та Німеччина, в чалдонській - нємци і Германія; в руській мові є "сир" (від слова "сирий") і "сирники", в чалдонів - творог і сирніки. В руській мові є прапор і прапорщик, в чалдонській - знамя і прапорщик. Я не знаю навіть чим ти сьогодні снідав. Про таких в Україні кажуть - "В городі бузина, а в Києві дядько".
А це вже картина Рєпіна "Запорожці", на якій козаки пишуть сороміцького та глузливого листа Потьомкіну, якого прозвали Нечесою. Відчуваєте різницю в настроях малювання двох народів, руського та чалдонського? Остання картина Рєпіна "Гопак", яку він написав в еміграції з тугою про батьківщину.