Український оператор нового покоління

Тема у розділі 'Телефонія', створена користувачем Forpost, 15 лют 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: People.net

ви підключилися на контракт?!...
    мені цікаво -- розкажіть більш детально!..
    яка модель телефона у вас?..
    на КС можна легко отримати 128 кб\с...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Український оператор нового покоління

Біда його знає, контракт, чи ні.... напевно, що так, бо угоду підписав....

Єдине, що мені подобалось - це телефонія, у них зараз акція. Два мобільники за 90 гривень і контракт по 20 гривень за місяць, де входить 300 хв на стаціонарний телефон і 100 хв на міжособицю. позалітний дзвінок на стаціонарний телефон - 7 коп. без зєднання.
    По суті непоганий пересувний міський телефон....

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я хотів підключити собі "новорічну акцію" -- телефон мотор-ве-три-ікс -- щомісяця гіг інтернету і сума на рахунок....
    збирався, збирався, та й не зібрався....

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

нарешті я встановив нормально інтернет через піпл.нет. Швидкість 600 к/сек. Я задоволений. Але пару днів боровся з вірусами і після того, як поставив Касперського і файєрвол проблема вирішилася, все просто літає.

5. 1h0r

1h0r Well-Known Member

...напевно в цю тему ....

Отже є таких три СДМА оператори у Львові. Велтом, СДМА Україна і ПіплиНет. Це все як я розумію оператори одного стандарту з тою різницею що ПіплНет дає можливість отримати швидший від інших інтернет (за рахунок чогось що називається ЕВДО)

В мене таке питання, може хто користувався (-ється) і знає. Чи можливо перебуваючи підключеним до інтернету отримати вхідний дзвінок? (так як воно є в GSM мережах - інтернет розривається, і можна підняти трубку для голосового дзвінка)
    В ПіплНЕТ мені відповіли що це можливо
    В СДМА і ВЕЛТОН що не можливо
    (не розумію чому якщо це все один стандарт?)

....

і ще одне, чи хтось пробував користуєтися таким зв"язком в приміській зоні?

6. Iko

Iko Member

Спільне тут тільки стандарт використання частотного ресурсу - CDMA, а підтримувані технології трохи різні, тому і можливості операторів різні. В GSM можливість прийняти/неприйняти дзвінок залежить саме від цього і ще від кількості каналів на яких одночасно можуть працювати станція і телефон і зв'язок теж не обов'язково розривається (почитай про класи GPRS).
    Наші CDMA оператори мають настільки нестабільне покриття, що визначення "приміська зона" надто неточне. Наприклад ПіплНет і в міській зоні має провали. Перед підключенням проси потестувати конкретне місце.

7. 1h0r

1h0r Well-Known Member

хтось там вгорі написав що в КС швидкість до 128 кб/с. Я отут власне вже 3-й раз пробую відіслати це повідомлення саме за допомогою КС і ніяк не можу. Може на закачку він і дає 128 (дуже сумніваюсь) а ось на вихід він не дає (так само всі інші) навіть 9,6 кб/с. Крім того ще й обмежує розмір того що відсилається до нуля (напевно). Відсилаю невеликий кусок тексту і то треба розбити неа кілька частин ...

Додано через 3 хвилини
    2 Іко

Щодо СДМА, то я чомусь (гортаючи інтернет) зрозумів що Піпл, ВЕлтон і СДМА УА один і той же стандарт (За різницею що в Піпл є ЕВДО а у всіх решта тільки 1х, це, як я зрозумів, це по аналогії як ЕДГЕ і ЖПРС в ЖСМ операторів)

Додано через 9 хвилин
    2 Iko
    Інший стандарт це власне UTEL, (той самий частотний діапазон але стандарт UMTS)

Щодо тесту то я тестував Піпл. Зв"язок на рівні 0-1 стовпчик, але мушу признати що якість голосового зв"язку була краще ніж, наприклад, в Лайф при 3-4 стовпчиках("плінтусах" чув таку назву) антени. Інтернет правда, не тестував, вирішивши що зв"язок дуже ненадійний і попробую "когось іншого".
    Коли пішов до тих інших то вони мені сказали при перебуванні в Інтернеті тел лінія буде занята (як зв Діалап ?). То й тестувати відхотілося. Щось мені не віриться то й питаю, може хто користується чи Велтоном чи СДМА УА і знає

8. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

Також в МТС появилось МТСКоннект. Цікавить може хтось користується, або тестував його?

9. 1h0r

1h0r Well-Known Member

За допомогою якого апарата з"єднюєтесь

10. Ksani

Ksani Well-Known Member

А до кого вигідніше податися?
    І покриття їх хтось порівнював ?

11. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Залежно які потреби

в мому випадку міський номер + хоч якийсь інтернет найвигіднішим виявився ПіплНет

12. Gamal

Gamal Well-Known Member

на роботі зробив інет від утелу, в районі МревДАї інишх варіантів нема, колись був діалап, але постійні дисконекти..
    Тепер даним провайдерова задоволений на 101% тьху-тьху..
    Інет працює 18 год з 24 .. протягом півтора місяці. за весь час можливо 3 рази інет розєднювався...
    Всім рекомндую!!

13. andre33

andre33 Well-Known Member

Шановний Gamal , яка середня швидкість нету від Утел , що використовуєте в якості модема , чи дає Утел міський номер , міркую також до них підключитись.
    Дякую.

14. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Це що - простий EDGE, UMTS чи CDMA2000 (1x, EV-DO)?

15. andre33

andre33 Well-Known Member

Для УТЕЛ потрібно телефон, що підтримує UMTC (WCDMA)
    діапазон 2100 МГц ,наприклад Nokia N-70 , або відповідний модем

16. andi

andi Well-Known Member

Залежно що потрібно більше: зв'язок чи Інтернет?
    Якщо Інтернет переважно - раджу Піплнет.
    Чому раджу? :)
    по-перше сам користуюся, випробовував різні пристрої, у кількох районах міста вже випробував сам, навіть можу до Вас під'їхати, спробувати, чи нормальне покриття, чи швидкість для Вас прийнятна.
    по друге - маю пряме зацікавлення ;) бо заробляю на цьому (чесно признався :) ).
    До речі, Піплнет зараз відкрив багато "каналів" продаж.
    чого варта реклама від одного з банків щодо підключення до Піплнету....
    Та й у мене є доступ до хороших пропозицій щодо підключення.
    наприклад: 8 коп./Мб, а ще хороші знижені ціни на обладнання.
    Ну все, стоп рекламуватися...
    Кому цікаво - через приватні повідомлення! :)

Додано через 10 хвилин
    Дуже раджу уважно підбирати пристрої для роботи в ЮТЕЛі...
    Наскільки мені відомо, наявність стандарту UMTC дозволить вам підключитися до мережі, здійснювати дзвінки, в т.ч. відео, а також заходити в І-нет зі швидкістю ДО 385 Кбіт/с.
    А де ж обіцяні 3,6 Мбіт???
    а осьдечки: в апаратах (телефонах чи модемах), що мають стадарт не просто UMTC, а HSDPA...
    це по аналогу CDMA 1x та СDMA 1x-EV-DO (і ще є Rev.0 та Rev.A)

а де твій аватар? :)