Українській греко-католицькій Церкві оголошено анатему

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 21 сер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивно якось... Недавно мій колєга був у підгорецькому монастирі, там ВСЬОГО є одна старша монахиня і два монахи, а стільки шуму.....

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, та то ті 4-ри, що себе єпископами проголосили.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм.... одіночєство не пішло на користь....

4. Liliyah Romanova

Швидше за все місіонерство, бо з них усіх лише один - українець. :)))

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви були у Підгорецькому монастирі?

6. Liliyah Romanova

Кілька разів. Але ще школяркою і студенткою. :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

а я вже у свідомому віці....
    (жарт)

але там файно.... спокій...

8. Liliyah Romanova

Та нічого так. Тільки дуже латинізоване... Навіть сонячний годинник на стіні польський час показує. :)))

9. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

оо в монастир би я заглянув на чучуть)))))))))) ні разу ні в одному не був))))))

Але знаю, що були такі монахи по три години спали і то сидячи, молилися, а в Києві , в печерах, там де мощі святих, там православний храм якийсь( не помятаю назви) , то казали, що були монахи, які приблизно на 5 років закривались, ні с ким не розмовляли, молились, трошки їли і спали...... і все!!

10. peskatore

peskatore New Member

Насильна акція у монастирі в Брюховичах 31.07.2009 р.

Відеопублікація Правовірного Синоду єпископів УГКЦ

http://www.video.community.org.ua/

Заангажовані родичі за підтримки силових структур забрали дівчину з монастиря проти її волі вдаючись до насилля та обману. Відповідальність за такі діі несе блаженнійшого кардинал Гузар, та архиєпископ Возняк. А саме, їх дії, що направлені на упадок католицької церкви, просування єресей, а також дії супроти тих, хто відкрито говорить про відпад від віри; їх зловживання відчуттями родичів та державною владою. Монастир вийшов з під підпорядкування Гузара, який прилюдно проповідує єресі. Жіночий контемплятивний монастир підтримує позицію Правовірного Синоду єпископів на чолі з Архиєпископом Михаїлом, за що і зазнає значних утисків з боку церковної влади.
    Під тиском кардинала Гузара та його співпрацівників державні чиновники не хочуть зареєструвати цей Синод, що протирічить законодавству України, це ставить Правовірний Синод, сестер монастиря, мирян та всіх хто їх підтримує поза законом та є релігійною дискримінацією!

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

А нічого дивного...звична вже гризня....

12. Liliyah Romanova

Отак ніби все гарно звучить, а почитати їхню літературу... :bad: Що ж то за церква, що бореться не з гріхом, а з гомеопатією? А ще воює з іншими християнами. Стільки бруду вилили на різних священиків... А скількох написали, що "вони з нами", а ті ніколи ні слухом, ні духом не чули про них. Одного взагалі покійного вже собі за єпископа призначили. :8: Спаси Господи заблукалих овець і прости тим, що зводять людей...

• Подобається Подобається x 2
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Лиля, с праздничком, кстати!
    Извините - запамятовал.
    Вы какой церкви прихожанка?

• Подобається Подобається x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я от дивився тоті відеозйомки... і що найперше впало в око.

1. Логіка.
    Виступають ті самозванні монахи-священики і заявляють, що вони так вчинили, бо кардинал Гузар написав єресь у якійсь там свої книзі... і що тому він єретик.
    Книгу не читав, але увімо собі таку гіпотетичну ситуацію, що це дійсно так. Які подальші дій? А подальші дії прості як двері: раз я думаю, що Гузар написав зле, значить..... я сам себе призначаю єпископом.:crazy: "Залізна логіка". Головне така "скромна і послідовна".:haha::haha::haha:
    Тобто логіки жадної. Просто, хочеться влади, а книжка Гузара - це просто, як привід.

2. Виступ одного з....
    Багато там виступаючих і всі, як одни виздоровіли... як духовно, так і тілесно... Але найбільше вразив виступ одного хлопчини. Він сказав, що раніше був спортсменом - бойові єдиноборства і паралельно тренером, але сам у Підгорецькому монастирі зрозумів, що це є гріх і кинув все це...
    Ну а вже вкінці свого інтерв"ю, він ніби так в догонку додав: я ще був тютюнозалежним і тут вилікувався, а також алкозалежним і тут вилікувався....

Ну... в житті всяке буває, але тут тобі і спортсмен і тренер і курець і алкоголік в одном ліце... :mocking: Певно хлопчина трохи заговорився....:haha:

15. Liliyah Romanova

Цілий текст тут - Коментар о. Ґудзяка до статті "Греко-католицька боротьба"

16. Зануда

Зануда така зануда

Мені вони "подобаються". Я б той рух назвала "много шума із нічєво". Їх звідусіль виперли, а в Україні знайшовся для них благодатний грунт. Шкода людей, які дають собі ту лапшу на вуха намотувати і прицьмакують, яке ж то файне.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

це також випробування для людей.

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Суєта...переливання з пустого в порожнє... Паразитування на вірі...от що є оті статті... Як майже все в релігії...релігіях...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Релігія не винна, винні люди. що у релігія...

20. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

У Львові з'являються прихильники т.зв. харизматичного руху, вони вважаються греко-католиками, хоча кажуть, що їхній релігійний рух більше тяжіє до католицизму. Але їхній основний осередок у Західній Україні є чи то в Івано-Франківську, чи в Мукачево, не пригадую. Може хтось чув про них? Що вони собою представляють і чи мають вони якесь відношення до "підгорецьких отців"?

Була декілька разів у Підгорецькій церкві (колишній костел), ввостаннє - навесні цього року. :) Та, на жаль, всередину потрапити не вдалось, бо хоч і був вихідний день, і Літургія щойно завершилась, але...ситуація була дуже неоднозначна :sad: Як тільки прихожани цієї церкви побачили, що хтось приїхав і наближається до храму, надзвичайно швидко повиходили звідтам і закрили церкву на колодку. На прохання відчинити храм і зайти всередину культурно промовчали, так наче й не чули, що до них звертаються, і почимчикували геть. :sad: Сумно. Бо цей храм - пам'ятка архітектури, а хтось самовільно вирішив, що це його приватна власність. Тим більше я десь читала (сорі, зараз не скажу де, бо не памятаю - як знайду, то напишу:pardon:), що навіть територіально ця церква мала б належати іншій парафії!

Останнє редагування модератором: 27 сер 2009
а де твій аватар? :)