Українській греко-католицькій Церкві оголошено анатему

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 21 сер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Хто вірить в Бога, тому не потрібно направляти розум, він знає в кого вірити. а хто не вірить, йому однаково, чи то Рим, чи Київ, чи Москва. Ієрархічна структура церков хто над ким стоїть, це проблема священництва, а не моя. Це друга фінансово-монополістична структура на відміну від державної і вона мене абсолютно не цікавить. В мене є Бог до Якого я звертаюсь і Якого славлю, і чим більше звертаюсь і чим більше славлю, тим більше мене перестає цікавити хто над ким стоїть по церковній лінії.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому єресь? Ви вірите МП?
    Взагалі, всі, кожна течія заявляє, що саме вони є сАмі-сАмі.....

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не спрощуйте ситуацію, візьміть для прикладу СЄ. Вони кажуть і знають, що вірять в Бога. Вони стверджують, що знають Імя..... Але Трійця їм .... ну ніяк...

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

5. harmony

Я думаю. що це невдалий приклад. В одних є Рим, в інших - Бруклін, різниця лише в тому хто в кого вірить, а я взагалі за віру без вищестоящих, крім Бога. Взагалі настільки розібрали собі. що стали вершителями долі людської: одних відлучають, інших до святих приписують, а кому воно потрібне? Та людині після смерті вже до лампочки буде, чи його до святих зачислили, чи від церкви відлучили, з ним Бог сам розбереться без радників і красномовців... Чистий цирк кругом, кожен по-своєму щось трактує, один на одного анафему накладають і кожен при цьому вважає себе за велике цабе. Боже, як добре, що я неналежу до них...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви вірите у ієрархію, що є у Ковпака?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лінь шукати.... але скажіть, до кого Ісус каже:
    "Що завяжете на землі - завяжеться на небі, що розвяжете на землі - розвяжеться на небі"?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чим невдалий?

9. Romko

ми про це вже говорили.
    Я вірю в Бога.
    А не в Ковпака,Гузара,Папу Римського,Алєксія і т.д.
    І згідний з думками і позицією Ковпака.Щоб переконатись у його правоті,достатньо вийти на вулицю і озирнутися.
    Увімкнути телевізор,полазити інетом...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

ти правий, неможливо вірити/невірити у ієрархію. Можна просто довіряти. Але справа не в тому. У Ковпака нема позиції. Єдина його позиція - це протиставити себе УГКЦ, а більше я там нічого не побачив: нічого нового, чи старого.

11. Romko

Нє,вчення лефевристів не нове.
    А Ковпак якраз стоїть на їхніх позиціях.
    А,якщо огульно.то тут питання в банальності...Бабло...
    за той час,що минув від відкриття тамтої гілки,багато що стало явним...
    для людей...
    Противно...

Останнє редагування: 9 лис 2008
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

що ти маєш наувазі?

13. harmony

Що здобудете, чого досягнете і чого позбудетесь / від чого очиститесь/ на Землі в духовному плані, то буде на небі або позбудетесь того на небі.

Тому, що ви навели в приклад СЄ, ніби вони не мають ніякого підпорядкування на відміну від греко-католиків, тому їх віра є хибною, але ж в них є просвітницький центр в Брукліні, то як не мають ?

14. Romko

я ж кажу...гроші.
    А не розбіжності в питаннях віри...
    І аж ніяк це не має стосунку до Віри...

15. harmony

Миху, наскільки я читав про Ковпака, то він вже не є настільки немудрий, щоб так принизливо деяка церковна еліта до нього ставилась. Хоч взагалі то я не хочу навіть пхатись в справи Ковпака. Якщо він такий правильний, хай йде в монастир або ще кудись. де ніхто йому не бути мішати жити повноцінним життям. Тоже дурня якась... Навіщо йому всі ці жертви? Він що, не може реально оцінити ситуацію, чи хоче, як Дон Кіхот боротись з вітряками...?

16. Romko

Люди...
    Які йому вірять...
    Які просять його не йти...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

сорі... не зрозумів вашої відповіді...:sad:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж не мають? Є старшини, наглядачі і т.д. і називають себе християнами.А навів їх як приклад тому, що вони теж кажуть, що щиро вірять в єдиного Бога, але їх позиція є хибною тому, що вона є витвором ними самими і то через 1850 років після того, як християнство вже було. І напевно вони так само говорять - нам не треба посередників... відкинули церкву і понесло на узбіччя.

Останнє редагування: 9 лис 2008
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно..... немудрі є люди, які йому вірять, а він для себе мудрий.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Смієтеся? У монастирі є таке поняття - як послух, а Ковпак взагалі не чув такого поняття.

а де твій аватар? :)