Ось вам http://www.youtube.com/watch?v=NI_45AEdhEE http://www.youtube.com/watch?v=Wo2wGTygHGM http://www.youtube.com/watch?v=3gLRbzZXMek А Дану Винницьку і Анастасію Литвинюк знаєте? http://www.youtube.com/watch?v=Hg5UJu5JfFQ А Voanerges? http://www.youtube.com/watch?v=lvVuIlaTZwc А ще э купа молодих, зовсім молодих - Мартові, Коло Хмар, Біла Вежа. Ви поцікавтесь, тоді розписуйтесь.
1. Де Ви побачили слово "запрет"? 2. "Нет спроса" - так відповідають. 3. Але як може бути попит на те, чого не чули? І як можно його (нечуте) порівнювати з тим, що чуєте? Я констатую факт, недаючи йому оцінку. Бо моя мета розповісти про українців Донеччини: про українські громадські організації, церковні громади, творчість. Нам є про що сказати. Ви ж в темі "Український Донецьк" розповідаєте про не український Донецьк. Добре. Послухаємо. Тільки давайте будемо чемними.
А вы, что же думаете я этого не знаю. Ну и... ... Мне больше такое, например, импонирует больше... ВИА "Красные маки" Ария П.И.Чайковский И.Аллегрова А.Варум
Шановний, то вартує писати - нема на мій смак, а не просто "нема". А Алєгрова - то як на мене просто несмак (я про пісні, не про бюстгальтери).
Донецк - это украинский город. Ваши же градации на украинский/не украинский мне обсуждать не интересно. Обсуждайте с кем то другим - ради бога... ---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ---------- Если я так написал - извиняюсь, естественно на мий смак...хотя где такой смысл вкладывал, по-моему не двусмысленно писал...украинская музыка привлекает в ограниченом кол-ве, но послушать есть что! А мне нравится.
Я, конечно, извиняюсь, но по-моему это тот самый (КЛАССИЧЕСКИЙ) случай, когда слово "свидомый" перед "украинец" моментально расставило бы всё на свои места
почему-то в 80-х был спрос на рок, хотя по радио и тв его не было - расходилось на кассетах, бобинах. Сейчас в век интернета, когда распространение информации происходит практически мгновенно, странно слышать что нужно кого-то под зад толкать, чтоб его услышали... Если не расходится - значит не актуально.
Turkul: "Донецк - это украинский город. Ваши же градации на украинский/не украинский мне обсуждать не интересно. Обсуждайте с кем то другим - ради бога..." Якщо не цікаво, то й не відгукуйтесь на мої повідомлення.
Так понимаете - нет логики, смысл который вы хотите донести - "тавтологичен". Понимаю Французкий Донецк...или украиноязычный...поймите - принадлежность Донбасса с его особенностями, как, впрочем, и особенностями других регионов и есть Украинское... Ну мы же ведем нормальный и общий диалог, не вижу ничего плохого.
Мова йде не про географічну приналежність міста, а про українську національну громаду. У Донецьку є грецькі, німецькі, польські громади з їхніми центрами. 8 квітня в обл. бібліотеці ім. Крупської відбудеться відкриття "Русского центра". Ось кілька фактів з життя української громади у Донецьку: В тій же бібліотеці існує на папері сектор "Українознавства". Але його Ви не знайдете. Він проіснував лише один рік, бо став центром української культури. Років 6 тому кімнату почали ремонтувати, фонди роздали по різним секторам. А потім цю кімнату здали в оренду. Степан Горлач з Канадського Товариства приятелів України створив 10 українських бібліотек в Україні. У Донецьку Бібліотека україно-канадського центру оренбувала в обл. бібліотеці велике приміщення. І що? Приміщення відібрали, переселили у маленьку кімнатку. А у великій залі зробили музей Т.Шевченка. Там зібрали майже всю шевченкініану і ... замкнули. Спробуйте відвідати той музей. Може й вдасться, коли станете Президентом. От Вам і українське місто - Донецьк. Поверністься до #62, де я пояснюю Вам про що хочу розповісти. Чи Ви не розумієте, чи вдаєте, що не розумієте. Але то - Ваші проблеми.
ну разумеется, плюй на дедушку на бабушку, плюй на маму с папой, бо бодай си тре укрёнську шпрех .... ничего личного но вы с какого возраста приняли решение на мове общатся? таким образом до этого вы были не украинкой ... занятная логика ... а сиськи?
На стор. 2, #23 є відповідь на це питання. У фразу "комфортно говорити ..." можно вставити назву будь-якої мови. Ота комфортність свідчить, що ритми біологічних процесів особи співпадають з ритмами мови. Тобто відбувся просес асиміляції. І тут вже немає значення етнічне походження. Свого часу цій темі присвятив свої наукові праці Гумільов - син. За радянські часи йому не дали можливості захисти дисертацію, не друкували, але використовували його роботи для створення нової нації - "совєтської". Наведу приклади, коли люди неукраїнського походження ставали українцями: Мілена Рудницька - голова Всесвітнього Сюзу українок - походила від поляка і єврейки. Але вона - видатна українка. Видатною українкою є і Софія Русова, педагогічні праці якої були присвячені вихованню українських національносвідомих дітей. Її батько був росіянином, а мати француженкою. Обидві жили Україною і для українського народу. Є випадки, коли люди прокидалися, в них починала говорити кров предків. Яскравий приклад, Алла Горська.
Землячка, если у Вас есть прибор, которым меряют меру патриотичности - дайте на недельку, мне тут надо своё окружение на патриотичность проверить. Вдруг я уже со всех сторон 5-й колонной окружен, а я и не в курсе. ---------- Додано в 02:04 ---------- Попередній допис був написаний в 02:02 ---------- Схид и Захид разом. ---------- Додано в 02:13 ---------- Попередній допис був написаний в 02:04 ---------- Хуже чем с Басковым в дуете с Януковичем спела? ---------- Додано в 02:19 ---------- Попередній допис був написаний в 02:13 ---------- Странно, я в магазин зашёл и запросто купил Кому Вниз, Друга Ріка, Бум Бокс. Были и другие, но я купил только то, что мне нравится. Доця моя регулярно покупает Океан Эльзы (она от Вакарчука это, как его... ну, в общем, нравится он ей ) Вы не из ростовского Донецка, случаем?
Сам бачив. Початок грудня, у всіх у головах Новий рік та вибори. У Донецьку через дорогу від ОЦКБ (обласна центральна клінічна лікарня) розташований сучасний супермаркет. Навантажені оклунками дорогу переходять дві жіночки у білих халатах, що виглядають з-під пальт. Попереду йде чолов'яга. Жінки між собою розмовляють: - Можна було придбати гранати, але ще рано... Дядько через плече: - А ось "Калашнікова" в самий раз! Ну і за аналогією: Реальний, з життя....2006 рік. В Рівному, в ЦУМі...в сувенірному відділі точна копія кулемета "Максим", ціна 6000 грн. Повз проходить дідо, років за 70...подивився, і так роздратовано: - От МЛЯ*....ЗНОВУ ПОДОРОЖЧАВ!.....
Ви це називаєте музикою? До цього більше підходить назва "Музня", якщо Вам таке цікаво- слухайте сердючку та кіркорва то Ваш рівень, пробачте. А що до сучасної української музики, то можна запропонувати дуже багато , дісно цікавиз гуртів найрізноманітніших напрямків, і всі вони на голову вищі за сучасну російську музику. Піккардійська Терція Мертвий півень Плач Єремії ДМЦ Онероїд Lюсk Папа Карло Кому Вниз Чорна Вода Контрабас Цей список можна продовжувати і продовжувати, але для того аби знати цю музику, треба їздити на фестивалы, ходити на концерти. По радіо крім поплавського Ви все одно нічого не почуєте. ---------- Додано в 08:05 ---------- Попередній допис був написаний в 07:58 ---------- А як узгоджуются три перших, дійсно цікавих кліпа з низькоякісною попснею других?
Масло масляное - госпожа...:flag_of_truce: И мне тоже... А может у дамы есть еще лакмусовая бумажка для проверки на принадлежность к понятию "украинское"... Да, именно ЭТО я называю музыкой! Так же як узгоджуються уси слова в вашому реченни... ...вы бы хоть поскромничали немного...а я то и не знал... Интересная песенка...:y: А.Агурбаш - Любовь сильней чем боль ---------- Додано в 08:57 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ---------- Безумная композиция... София Ротару - Весна что свела нас с ума Мой любимый исполнитель...И.Тальков. Игорь Тальков - Солнце уходит на Запад
1. Дякую за інформацію. Давно шукаю у виконанні "Кому вниз" пісні на слова Т.Шевченка. Зокрема, "Не нарікаю я на Бога". Прошу підсказати, де той магазин. 2. Тестом для Вашого оточення може бути наявність або бажання мати записи пісень січових стрільців; "Повстанські пісні" та фільмів: "Інтерв'ю з Д.Шумуком у Парижі", "Собор на крові", "Залізна сотня", "Просвітлої дороги свічка чорна", "Олекса Тихий", "Згадка про Норильське повстання", "Данило Шумук", "Тіні забутих предків", "Нескорений", "Василь Стус" і т.п. ---------- Додано в 08:52 ---------- Попередній допис був написаний в 08:33 ---------- Коли просила відкрити цей форум, дуже хотіла бачити Вас тут. Дякую. В самий раз! ---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:52 ---------- «Собор Єдності» Нещодавно у столиці шахтарського краю пройшов великий християнський форум «Собор Єдності»,організований Українською греко-католицькою церквою за підтримки козацьких формувань Донеччини. Під дахом театру зібралися священики християнських церков, протестантських течій, представники громадських і політичних організацій Донеччини - всі ті, кому не байдужа доля майбутнього України. На жаль, форум залишився поза увагою багатьох громадських організацій і місцевої влади, яка, передусім, сама мусила піднімати та вирішувати питання єдності, виховання тощо. Захід проігнорували і засоби масової інформації. А даремно. Адже тема, яку порушили учасники зібрання, дуже актуальна, цікава й потрібна. На конструктивну хвилю учасників форуму налаштував екзарх Донецько-Харківський Української греко-католицької церкви Степан (Меньок). Він звернувся до присутніх із мудрим пастирським словом. У своєму виступі владика, як завжди, виважено й толерантно проаналізував причини, які вносять непорозуміння у суспільство. Серед усього іншого він назвав брак релігійного виховання та відсутність патріотизму. «Тема єдності й цілісності є важливою для кожної держави, бо кожен народ хоче жити у мирі й злагоді. Об’єднати народ може лише спільна віра у єдиного Творця. Роз’єднує ж народ - неспроможність людей розрізнити добро і зло. Об’єднанню заважають застарілі стереотипи мислення, брак віри. Потрібно усвідомити, що Земля - наш спільний човен і нам не потрібно його розхитувати. Цим загальним об’єднуючим фактором може стати патріотизм як громадянська релігія сучасного суспільства. Змінити суспільство - означає змінити спосіб мислення. А тому велика увага повинна приділятися цілісній системі як релігійного, так і світського виховання», - наголосив владика Степан. Він також зазначив, що патріотизм має стати релігією сучасного суспільства, і закликав через повноцінні родини, високі вимоги до викладацького складу в школах вишах, а також через пастирську турботу церкви йти до єднання суспільства і нації. «Потріб-но плекати любов до Бога та ближніх, адже любов триває довше, ніж життя. Маю надію, що форум «Собор єдності» стане хоча б маленьким, але все-таки поштовхом до наступних кроків, уже у більшому масштабі», - підсумував свій виступ владика Степан.
Этот магазин был возле гастронома "Москва", сейчас перехал на Ильича недалеко от Макдональдса. Только лицензионные диски. Это крутой тест на патриотичность. Но совсем непригодный для практического применения.
Значить помилялись. Дивно, що доросла людина не знала, що крім українців існують також татари, росіяни, євреї та безліч інших народів. ---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ---------- Можете послухати тернопільське УХрадіо, там виключно українська музика.
Мне тоже не совсем понятны сомнения в том, что Донецк - это украинский город.. Вот я сейчас из Индии приехал, почти месяц гулял... 26 штатов, 16 официальных языков. На Хинду вообще мало, кто говорит, кроме пары штатов на севере страны. В Гоа, например, говорят на конкани, португальском и английском. И что?... Гоа -индийский штат.