Український Донецьк

Тема у розділі 'Донецький форум', створена користувачем MARTINI, 30 бер 2010.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Где это я підтримувал? Считаю что в Донбассе он должен быть региональным.
    На прошлой недели присутствовал на тендере в горисполкоме, один из участников, киевлянин говорил на мове, все его прекрасно понимали, а чиновники с ним общались на мове так что указание что чиновники должны знать мову выполняется

2. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

а хто із чиновників мовою говорив, якщо не секрет?
    Лук"янченко? Левченко? Ровінський? Савінов? Ну Лактіонов, здається, володіє непогано, але він же освітянин...
    зрештою, не принципово :) Просто наскільки мені відомо, на рівні розмовної є серйозні проблеми. а розуміють усі.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Так, так. Мені це теж дуже цікаво, хто ж це в нас такий розумник.

• Подобається Подобається x 4
  4. Тим22

Это женщина с управления культуры

5. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ну, тоді обережніше із множиною :)
    зараз інша тема на рівні міста: як все-таки проштовхнути будівництво заводу зі спалювання сміття.
    З приводу нового автовокзалу навіть і не питали нікого, а тут раптом зацікавилися громадські організації і навіть мають нахабство протестувати... хоча, це вигідно місцевим, інвесторів уже "доять" по повній програмі :)

• Подобається Подобається x 2
  6. billy

billy New Member

Доброго дня! Хотів би у вас спитати, бо сам не знаю, чи проводяться в Донецьку якісь читання української поезії чи прози, історії?

• Подобається Подобається x 1
  7. Тим22

В областной библиотеке, например 27.0.5.11 Літ.-муз. композиція "Стус – у слові і серці" http://www.library.donetsk.ua/index.php?target=plan

8. billy

billy New Member

Дякую! На жаль не зможу піти... хоча Стуса дуже люблю (відкрив його для себе нещодавно). Окрім 1 бібліотеки більше ніхто цим не займається?

9. ogneva

ogneva Well-Known Member

Шановний, читання проводяться не тільки в обл. бібліотеці і не тільки бібліотекою. Якщо немає свого приміщення, то просимося до бібліотеки. Іноді бібліотека запрошує сама нас провести у них наші заходи. Щорічно проводяться читання, присвячені Олексі Тихому, Василеві Стусу, Аллі Горській. Ми - це громадські організації. Читайте газету "Донеччина".

10. ogneva

ogneva Well-Known Member

Український прапор над Бахмутом

У далекому 1917 році, 7 листопада, коли Центральна Рада своїм ІІІ Універсалом проголосила утворення Української Народної Республіки, жовто-сині національні прапори було піднято і над Бахмутською повітовою земською управою (нині – будинок Артемівського залізничного технікуму).

У той час Бахмут мав стати центром „Половецької землі” – державного утворення УНР, до якого входили Старобільський, Слов’яносербський і Бахмутський повіти з населенням до 1 мільйона чоловік.

23 серпня 2011 року купка національно-свідомої молоді Артемівська відсвяткувала День прапора біля будинку, де 94 роки тому вперше було піднято національний прапор.

Громадські організації та осередки демократичних партій міста надіслали голові міськради А.Реві листа з пропозицією встановити на цьому будинку пам'ятну дошку за зібрані ними кошти. Є сподівання, що 7 листопада дошка буде встановлена. Та чи місце поряд з нею дошкам пам'яті більшовицьких вождів Артему та Чубарю, що вже існують на фасаді залізничного технікуму?

(Вибачте. Щось не получається подати фотки збільшеними)

11. ogneva

ogneva Well-Known Member

12. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Чув, що в Донецьку функціонує (і досить упішно розвивається) УГКЦ. Не знаю одна там церква чи кілька, знаю лише, що там правив (чи править) навіть мій знайомий священник, нажаль втратив з ним контакти. Десь чув чи читав, не пам"ятаю, що дану парафію підтримують навіть донецькі регіонали. Чи хтось може розповісти про справи церковні в регіоні, а саме про донецьких грекокатоликів?

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

14. ogneva

ogneva Well-Known Member

5 листопада 1968 року спалив себе на знак протесту проти русифікації України та введення військ у Чехословаччину - Василь Макух.

У Донецьку чотири року тому Віктор Тупілко створив музей на честь Василя Макуха та Олекси Гірника.

Вчора, 5 листопада 2011 р. в музеї провели Віче-реквієм, присвячений В.Макуху.

Напередодні я отримала лист багатолітнього політв'язня, відомого мовознавця Святослава Караванського, який ще 1969 року, перебуваючи у Володимирській тюрмі, відгукнувся на той вчинок Героя. Шляхами самвиддаву пішов його вірш. За моїм проханням Святослав Караванський прислав з Америки, де він зараз мешкає, свої "Роздуми... "
    РОЗДУМ ПЕРЕД САМОСПАЛЕННЯМ

Жити й не знати, що край твій в неволі?
    Жити й пишатися рабством своїм?
    Бути байдужим до сліз та до болів?
    Стати незрячим, глухим та німим?
    Жити без гідної плати за працю?
    Жити й коритися волі нікчем?
    Жити в халупах і зводить палаци?
    Жити у шлюбі і бути вдівцем?
    Жити і скніти?
    Краще згоріти!
    Краще, ніж жити і гнити живцем!

Жити і волі не мати на світі?
    Жити й боятися сонця, як кріт?
    Жити й знай думати: - Де б заробити?
    Як би напхати порожній живіт?
    Жити й платити за звірства любов*ю?
    Жити й з-під кия робить на врага?
    Жити й боятись промовити слово?
    Знати, що в хаті своїй ти - слуга?
    Жити й тремтіти?
    Краще згоріти!
    Краще, ніж гнутись під свист батога!

Волі не мати?
    Правди не знати?
    Думать не сміти?
    Краще згоріти!
    і запалити,
    Тих, хто забув про святі заповіти!

Волі, хто прагне!
    Гори і палай!
    Світла і сонця землі додавай!
    Хай звеселить нашу ниву врожай!

Кожен горить на віку, як уміє:
    Інший хвилину, а інший - весь вік:
    Тільки б не скиглив, тільки б хай діяв!
    Тільки б знав твердо, що він - чоловік!
    Годі ж терпіти!
    Краще горіти!
    Мусиш горіти, як ти чоловік!

Святослав Караванський
    Володимир/ Тюрма
    1969

15. Pienkny Legin

Pienkny Legin Well-Known Member

мене вже ця мовна ситуація дістала...ми ж усі брати, яка різниця на якій мові говоримо?

16. Phobos Donbass

Phobos Donbass New Member

Доброго дня усім мешканцям порталу. Я вирішив долучитися до спілкування на цьому форумі, так як мені дуже цікаво більше дізнатися про місто Львів, його культуру, звичаї, людей. Я мешканець невеличкого міста Докучаєвськ, що знаходиться приблизно 30 кілометрів від Донецька. Я журналіст-аматор, веду на місцевому сайті невеличкий блог і тому, мені дуже хотілось би дізнатися про ваше життя, проблеми та настрої. Телебачення та депутати ВР, намагаються не консолідувати націю, а внести якомога більше розбратів та ненависті українців між собою. Як на мене, не важливо якої національності кожен із нас, українець чи росіянин, я хочу щоб в решті решт ми стали друзями. У нас дуже молода країна, і перш за все ми маємо зрозуміти, що тільки разом зрозумівши що ми браття власними руками побудуємо Україну квітучою державу на мапі світу!

• Подобається Подобається x 3
  17. sandrastoun

sandrastoun Well-Known Member

Підписуюсь під кожним словом. Розкажить про свою діяльність,
    можете тут http://forum.lvivport.com/forumdisplay.php?f=1,
    решта - читайте форум( я тут на форумі лише два тижні, мені дуже цікаво, читаю і читаю)

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Phobos Donbass після цього допису, нажаль, пропав

19. Тим22

Да, жаль, городок симпатичный, вроде аборигены неплохо живут, несмотря на засилье чиновников и регионалов, поэтому хотелось услышать информацию из первых рук

20. ogneva

ogneva Well-Known Member

Сьогодні відбувся черговий "накат" на громадську організацію "Чорнобиль-Допомога"
    Обшук робили за рішенням суду по "карній справі". Але про «карну справу» ніхто, окрім «міліції» не знає. Постанова суду – на іншу організацію – ТОВ «Чернобиль-Милосердя», яке зареєстроване по іншій адресі, навіть в іншому районі Донецька.
    Ось так, інший суд, інша організація, інша адреса, а обшук проводять в "Чорнобиль-Допомога"
    Це вже не вперше трясуть "Чорнобиль-Допомогу" по цій "справі". Тобто карні органи знають, що рішення стосується іншої організації, але обшук проводять.
    Абсолютна зневага до закону, в тому числі й від «суду».
    Палили - не спалили. Про це я писала раніше.

а де твій аватар? :)