Український Донецьк

Тема у розділі 'Донецький форум', створена користувачем MARTINI, 30 бер 2010.

1. ogneva

ogneva Well-Known Member

Що Ви називаєте міфом?
    Колись почала збирати українські лайки. Нічого не вийшло. Звісно українці лаються на свій манер, але получається смішно, якщо не клянуть. Останні найстрашніші.

---------- Додано в 23:51 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

У Донецьку він також не жив, але віддав життя за незалежну соборну УКРАЇНУ.
    Київ, здається, в Україні. Чи я помиляюся?

• Подобається Подобається x 2
  2. Errew

Errew Member

Давайте не переходити на інші теми. Я не бажаю тут дискутувати про Бандеру.
    Просто запитую, чи реально зустріти агресію від донеччан на українську мову?

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:)) Агресію? Та вас просто відвезуть в психдиспансер і прикрутять дроти до голови, як гуманойду якомусь.

• Подобається Подобається x 1
  4. FourA

FourA Дуже важлива персона

Извините, это смешной вопрос. Ответ - нет. Я лично с большим удовольствием слушаю речь милых украиночек из Винничины или Сумщины, которые, к примеру, торгуют салом и копчёностями на рынке. Если найдётся такой псих, который будет агрессивно реагировать на Ваш украинский язык - так психи встречаются всюду. В Донецке, по моему мнению, их ничуть не больше, чем в других городах Украины. Не слушайте этих глупостей - как говорят в Одессе!

• Подобається Подобається x 4
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шановний FourA не допускає думки що українську мову можуть використовувати науковці чи інтелігенти. Виключно торговки салом.

6. FourA

FourA Дуже важлива персона

Я вполне допускаю, что общаться на украинском могут и научные работники, и интеллигенция. В Донецке мне не приходилось общаться с указанными категориями населения на украинском. А Вы какое-то предубеждение имеете против продавцов салом и копчёностями? Или намекаете, что они ниже по рангу, чем научные работники или интеллигенты? Зачем Вы мне приписываете то, чего я не говорил? Это показатель Вашей интеллигентности? Зачем Вы извращаете мою мысль? Или Вы имеете что-то против меня лично?

• Подобається Подобається x 3
  7. Turkul

Turkul Well-Known Member

Точно так же как и во Львове на русскую речь...

Сегодня мир настолько динамичен, что только люди, которым заняться нечем или с больной психикой могут на этой почве разжигать конфликты. Я допустим, всегда говорил и всегда буду говорить на русском, но никогда не позволю вот так просто перестать общаться или унизить и т.д. и т.п. человека украиноязычного. К себе я требую такого же отношения.

К слову я днях общался с такими ребятами, правда не чистая украинская, а суржик - ничего, все нормально. А если захотеть поссориться - причину долго искать не нужно, но есть ли смысл...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І за те подякували.

9. ogneva

ogneva Well-Known Member

Повідомлення прес-служби ВГОІ «Чорнобиль-Допомога»

«Немає більшого гонору для шляхетної людини, а ніж чесне і безкорисне служіння своєму народу»
    (Іван Полюй)​
    .
    Оголошено переможців Національного конкурсу «Благодійник року – 2010»
    Журі оприлюднив імена тих, чия благодійна робота визнана найбільш ефективною у 2010 році.

Переможцем у номінації «Ініціативна неформальна група або колектив, громада» визнано Всеукраїнську громадську організацію інвалідів «Чорнобиль-Допомога»

ВГОІ «Чорнобиль-Допомога» розпочала свою діяльність з 1989 року. Входить до складу міжнародної асоціації «Чорнобиль-Допомога», яку очолює багаторазовий чемпіон світу з шахів, посол Доброї волі ООН Анатолій Карпов, українську організацію очолює учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1-ї категорії, експерт міжнародної категорії по твердим відходам Віктор Тупілко.
    За більш ніж 20-ти річну діяльність організація використовувала практично всі засоби і способи благодійності. Жодного разу не отримувала будь якої матеріальної чи фінансової підтримки від держави або від приватних спонсорів. В своїй діяльності використовує виключно власні ресурси. Має подяки від усіх попередніх Президентів України.

На 2011 рік – 25-ти річчя найвеличезної техногенної катастрофи в історії людства, заплановано багато акцій і заходів. Але найцікавішою і незвичною буде хода Мазуренка Олександра навколо зони забруднення .
    Олександр Мазуренко – мешканець Донецької області, інвалід 2-ї групи - пересувається на милицях.

Мета: привернути увагу суспільства і владних структур щодо необхідності невідкладних дієвих заходів для допомоги постраждалим і реабілітації земель забруднення. Збір пропозицій по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Збір підписів громадян під зверненням до Ради Безпеки ООН про необхідність невідкладної допомоги постраждалим від аварії країнам і потреби запобігання подібних аварій.

Старт: в ніч 26.04.11., в 01 годину 23 хвилини - час катастрофи від станції. Під час старту буде запалена символічна незгасима лампада-смолоскип, з якою Олександр пройде маршрут.

Маршрут: приблизно 2000 - 2300 км, швидкість 24 км. на годину. Хода пройде через 3 країни, які найбільш постраждали від аварії - Україну, Росію, Білорусь.

Заходи: під час переходу плануються молебні і панахиди, покладання квітів у «чорнобильських» пам’ятників, відвідання спец відділень лікарень, зустрічі з активом і молоддю.

Фінал: Київ, в День Незалежності. Біля пам’ятника Чорнобильської катастрофи

Очікуваний ефект: повне виконання «чорнобильського» законодавства для постраждалих; поповнення бюджету для реабілітації забруднених територій; поповнення експозицій музею «Смолоскип».

10. ogneva

ogneva Well-Known Member

голова ВГОІ "Чорнобиль-Допомога" Віктор Тупілко презентуціє організацію

голова ВГОІ "Чорнобиль-Допомога" Віктор Тупілко отримує нагороду

голова ВГОІ "Чорнобиль-Допомога" Віктор Тупілко дякує за нагороду

11. Errew

Errew Member

Ви не порівнюйте Львів з Донецьком. У Львові російська мова чужа. Вона тут з`явилась лише після війни. До війни 1939-1945 рр. її тут ніхто не чув і не бачив.
    А от Донбас споконвіку заселявся і українцями і росіянами. Там завжди була українська мова. А тепер Донецьк протиставляють Україні. Куди поділась мова на Донбасі? Повний брєд.. Чи може предки мера Лук`янченка, секретаря Левченка споконвіку говорили російською? Де ж вони тоді відхопили такі прізвища, в русскаязичном регіоне?
    Та і взагалі, якщо Донбас не український, якого х... його приєднали до України у 1919 році?

12. ogneva

ogneva Well-Known Member

На мій погляд, порівняння Донецька зі Львовом найбільше вдале. Схід України знаходився під впливом Росії. Захід України - Польщі. Польська мова була пануючою. Щоб зберегти нац. науку, культуру було створено таємний університет з укр. мовою навчання. Існували приватні укр. школи. Державні - тільки з польською мовою навчання. Ще й досі в мові галичан зустрічаються полонізми, як у нас - русизми.

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ----------

Зустрічається негативне ставлення до україномовних. Не одного разу повертаюся додому з синцями на душі. Бувають випадки, коли, почувши українську, людині перехоплює голос, на очі навертаються сльози.

13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

еще бы, украинский литературный язык писался в 19 веке, до этого оного не было, нынешние "русские" маты преимущественно татарские слова, думаете селяне не знали слово обозначающие то же самое что маты ???? думаю знали, это теперь это дикое непотребство когда то было иначе ...

в каком году? откуда взялся "украинский университет"? кто преподавал? откуда взялись "украинские" преподаватели? интересно, что такое украинская национальная наука? которую надо было тщательно сохранить? укр.нац математика? укр нац география? как университет сохранял культуру? язык? ну хорошо сохраняли диалект старославянского, который потом назвали украинским все?

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ----------

так до 39-го года там и украинская нынешняя была чужая ....

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

не, причем тут Львов и вся Украина?

14. ogneva

ogneva Well-Known Member

Я збирала не тільки з літературних джерел 19 ст. Надаю перевагу фольклору.
    Українці мають цілий пласт соромицьких пісень. Сьогодні завзято співають "Зеленеє жито, зелене", вітаючи гостей. Але ж це соромицька пісня. Як би ж розуміли те, про що співається в ній, то пошукали б іншу.

Може й знали українці, про що йдеться в маті, але не вживали.

Стосовно Таємного університету. Це цікава сторінка історії. Досліджена. Львівчький Союз українок зібрав документи. У Львові є вже й музей у будинку, де проводилося навчання. Викладали доктори наук. Навчалися 3 роки, а потім їхали до Праги до Вільного укр. університету. Пошукайте в Інтернеті. У мене ж є книжка, видана Львівським СУ.

"Нац. наука". Можливо я неточно висловилася, маючи на увазі укр.науковців, їхні відкриття, про що замовчувалося.

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

Якщо людина має недолік, то зі шкіри вилізе, що б всі побачили це.
    Оце Ви й робите.
    Справжній науковець не обмежується кількома джерелами. Політики - так.

15. Errew

Errew Member

О, знов "таваріщь" б`ється лобом об стіну... укрАинскава язика нєт, єво прідумалі, укрАинскава язика нєт, єво прідумалі...лунають заклинання на площаді Лєніна в кожному русскагаварящєму місті (читай селі). А, нє-нє дєрєвня...Нада прідєрживаться ісконна русскава названія..

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так серед львявян повно безпринципних імбецилів. Не цінують що мають.

17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Одно донецкое такси выпустила календарь, моделями для которого послужили диспетчеры http://www.donjetsk.com/life/672-krasotki-iz-taksi.html

Типичная доненечанка - украинка

Типичная доненечанка - украинка

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Жесть. Зразу уявив як вона в житті цмулить пиво з пляшки, голосно рже і курить.

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Автобіографічні враження не всім цікаві.

а де твій аватар? :)