Українська ТЕХНІЧНА мова. Чи існує ?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 10 січ 2008.

?

Чи вдається Вам знайти якісні, корисні технічні підручники на державній мові ?

1. Так

33,3%
  2. Ні

59,3%
  3. Мені байдуже

7,4%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Відповідь: Українська ТЕХНІЧНА мова. Чи існує ?

приймаю :))
    але в перекладах я так ніколи не пишу :)
    Я не дуже в курсі тої процедури і можу помилятися. Але мені здається, що той глосарій, котрий прийняли в 2006 - то якраз наслідок напів-відкритого обговорення 2004-го. Тоді було викладено в Інтернет весь глосарій і перекладачам надано можливість вносити пропозиції щодо змін. Власне, ті зміни, що тоді пропонували (далеко не всі), і відобразилися в останньому глосарії. Хоча, від багатьох термінів мене і зараз верне.

Зрештою, я зараз практично не беру перекладів для Майкрософту, тому, можливо, щось і пропустила.

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

У програмуванні - як ні крути - найсвіжіше... загальнозрозумілою! ;)
    Тобто - англійською.:cowboy:
    Але базові підручники українською вкрай потрібні!

• Подобається Подобається x 1
  3. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Эге ж.... Ви спробували щось повчити на російської? Таке все з себе технічне? Половина ж слів не російских..... Треба "доходити", а то і зі словником....

4. premium

premium Well-Known Member

Тупа назва теми!
    Українська технічна є, і набагато лаконічніша ніж російська, питання лише в тому, чому деякі срані професори, які проїдають державні кошти, не пишуть, або хоч перекладають, технічні підручники і книги. Я б на місці міністра освіти зобов'язав кожного професора видавати по одній книзі в рік по своєму фаху.

• Подобається Подобається x 3
  5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Мне кажется я понял. Когда Петр 1 ПРигласил профессоров Киево-Могилянской академии для развития русской словесности, от заложил открытость русского языка. Язык, не боящийся взаимставований развивается, и дает возможность развивать науки. К тому же русский обогащенный маророссийским- украинским, стал своим и украинцам. Он им тоже родной.

Т.е. он русский коров"яный - open-ended. А язык close-ended, тормозит развитие наук.

• Подобається Подобається x 1
  6. аксакал

Українська технічна є цілком open-ended. Може навіть занадто. Суджу по нечастим (відверто кажучи) книжкам за моїм фахом українською. Те, що левова частина слів запозичена в англійській, цілком зрозумило. Компіляція, вінт, флоп, тестування... Коли Петро І дбав про осучаснення флоту, суднобудування зарясніло голандською, і багато слів уплелося в щоденну мову.

7. premium

Проблеми тут не з термінологією, а з патріотизмом. В мені НІКОЛИ і НІЯКИХ проблем з українськими термінами не виникало.

Додано через 1 хвилину

Не бреши, мені російська мало що чужа, так щей ворожа.

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Reprise:
    Мне моя брезгливость дорога,
    мной руководящая давно:
    даже чтобы плюнуть во врага,
    я не набираю в рот говно.
    (c) Игорь Губерман
    :D

9. premium

А своїми словами шось можете сказати? Цитати московських класиків мене не цікавляить.

10. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

То вважайте його євреєм -- може, попустить...

11. аксакал

Комп"ютери, маркетинг і т.ін., що Ви називали не російською треба читати, а англійською, якщо хочете бути на на сучасному рівні. Як приклад - програмування. За час, коли вийшло друге видання "Философия Java" в російському перекладі, автор видав вже четверте видання "Thinking in Java". А оригинальні роботи російською мовою - лише для початківців.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)