Українська стратегічна ідея. Основні пункти.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем welder, 13 чер 2011.

1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Вот интересно,граждане Америки националисты?Так и национальности такой нет.Но и интернационалистами я бы их тоже не назвал.Просто граждане своей страны,патриоты страны.Дык кто они?

• Подобається Подобається x 1
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ніякого парадокса там нема, красти треба було, майже 100-відсотково.
    Не жартую.

Якщо, допустим, товари продавано за 10-20 відсотків їх ринкової цени , а хтось сміг переконати продавщицю, щоб приховала товар і продала саме йому, або партийного кацика, щоб приделили талон на машину, в тому моменті вкрав оті 80-90% всім остальнім.
    Правде - через 5 хвилин він ставался (несвідомою) жертвою такої самої операції. І так це крутилося.

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Національності нема, а нація - є. В тому й ключова помилка - не тільки більшості "інтернаціоналістів", але й багатьох "націоналістів" - виводити націоналізм від "національності", а не від "нації".
    А ще є явний подвійний стандарт у політично ангажованих росіян і їхніх друзів в Україні. Вважати одне й те саме щодо росіян чи навіть американців патріотизмом, а щодо українців - націоналізмом чи навіть нацизмом.

• Подобається Подобається x 5
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Видите-ли - говоря ТАК - следует признать, что борьба за украинский язык - или модный ныне лозунг - Украина для украинцев - имеют под собой именно национальность(происхождение), а не политическую нацию (гражданство)... Посему - упрек не принимается. :)

5. Bambook

Аж ніяк. Ви от боретеся за права російської мови, але ж себе націоналістом аж ніяк не вважаєте?
    З боротьбою за українську мову ситуація трохи інша, але все ж не така, як ви хочете подати. Переважно ідеологи "наіоналізму" чи "націонал-патріоти" наголошують на тому, що збереження української мови є засобом збереження політичної нації, а не преференцією для однієї національності. Думаю, кожен з нас чув не раз "Без мови не буде держави". Можливо, ця думка дещо наївна, але й раціональне зерно в цьому теж є. Не так просто стільки часу нам намагалися (і намагаються) довести, що не було ніоли такого народу - українці, і мову нам вигадали, і взагалі... Хочеш - не хочеш, а питання національності все одно не уникнеш, і воно є предметом спекуляцій з різних боків. Розробка алгоритму "нема української мови - значить, нема українців, а нема українців - то наііга окрема держава", як не прикро, - реальність, тому ідеологічно це не питання національності, а питання державності.
    Інша річ, що не всі це говорять щиро, але ж ми по суті говорити хочемо, а не про спекулянтів?

Про гасло "Україна для українців" сперечатися нема сенсу, звісно, що воно стосується саме національності. Тільки якби всі противники українського націоналізму ще були б такими ж ярими противниками тих, хто виголошує подібні гасла в Росії - ціни б їм не було.

• Подобається Подобається x 6
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

5 балів!
    (далі не читав, бо цього достатньо...)

• Подобається Подобається x 2
  7. серега-очкарик

Извините,но я как-то особенно не заморачиваюсь по части национальности россиянина.Однако,когда здесь,на ЛФ,начинают чётко разграничивать граждан Украины по национальному признаку,это я и считаю национализмом.Разве не так?

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

"Україна для українців" это тоже национализм.Как и "Россия для русских" и т.п. и т.д. Поэтому и не тусуюсь на подобных российских форумах.

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Тоб то, американский народ.Верно?Почему же это у вас не вызывает возражений,однако на дыбы встаёте при упоминании российского народа? Тут же начинается стёб,малодостойный цивилизованных людей?

8. Bambook

Ви мене ні з ким не сплутали?

• Подобається Подобається x 4
  9. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Нафіга мені ті показники. Україна сьогоднішня перевершила УРСР за наповненістю прилавків і це є наглядним прикладом рівня добробуту...Інша справа, що він розподілений дуже нерівномірно...Але це вже проблеми соціальної політики урядів України, яка проводиться всебічно на користь багатіїв...Але сьогодні і кримські пляжі переповнені, і квитка туди в сезон не купиш, і за кордоном відпочивають в стократ більше українців, ніж за УРСР...Думаю, що і Ви не є винятком;)... І "євроремонти" ніколи не припиняються в домі, де я проживаю...Хоч це звичайна 9-типоверхівка побудована в 1985 році і проживають в ній переважно шахтарі...
    Тому що я не галичанин і проживаю в Донецьку, а тому і знаю, про що кажу, не з засобів ЗМІ, а з безпосереднього спілкування...
    Поверніть в кримінальний кодекс статтю, що була спрямована проти "тунєядцев"...І всі бомжі і жебраки зникнуть з вулиць;)...
    А які тоді були лікі? Я пам'ятаю лише аспірін-пеніцилін...
    Так, могло б бути...То б була сучасна російська пєдєрація, з таким самим режимом, але набагато більша територіально...І були б ті самі оліхархи, і було б все те ж саме...Тільки зла б вона зробила в світі набагато більше, ніж бздюкінська Росія.:sad:
    Шеол - ось наше майбутнє...Всіх без винятку...:cry:

• Подобається Подобається x 5
  10. Bambook

Не так.....

11. Yarema

Але є така НАЦІЯ.;) Причому зі своїми традиціями, народними піснями, народним вбранням, кухнею тощо...
    Хто тут заперечував російський народ!?о_О Він є і нараховує більше ста мільонів осіб...

• Подобається Подобається x 6
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цифри точні?
    Ви українців теж росіянами зробили???

• Подобається Подобається x 3
  13. Yarema

Я навів дуже приблизні цифри, бо точність в контексті мого допису значення не має...

• Подобається Подобається x 3
  14. серега-очкарик

Являющихся гражданами России? Почему нет?

15. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Если я бы подобное сказал про Украину, меня бы в красных карточках утопили?
    Вам самому не стыдно?

16. серега-очкарик

Нет,я не о вас конкретно,извините,если это вам показалось из моих слов

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:48 ----------

Надо же,

17. Дальневосточник

Нет, поскольку русский язык является родным у нас для многих национальностей - в том числе и для украинцев. Собственно то, что вы называете "я борюсь" - есть желание дать возможность людям свободно выбирать язык (путем проведения референдума!) в общении с государственными органами - и в общении государства с людьми.
    И тут я с вами не согласен. Пример той-же Гамерики. Государственного языка там - нет. А "отдельное государство" - есть. Видимо - этот парадокс запутавшимся в догматах не разрешить... :)
    Вы ведь не станете оспаривать, что гамериканцы - есть. При этом лозунг - "нет английского языка(!) - значит нет англичан, а нет англичан - нет Гамерики" - выглядит полной дурней... :)
    Почему? Потому, что государство развивается не по национальным законам - а язык - это лишь инструмент общения. При этом бывают весьма экзотические ситуации. Я часто вижу на форуме зойки форумлян - там-то не понимают державну (вариант - не хотят понимать). Общеизвестный факт - в Китае северяне не понимают на слух южан. Общение возможно только в письменном виде - поскольку иероглифы означают одно и то-же, но произносятся по-разному. Но не смотря на это - Китай - единая страна. :)

---------- Додано в 09:00 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ----------

Вот из-за ТАКой публики Донбасс и называют "быдляцким краем"...
    Приношу за своего земляка извинение.
    Он - не ведает, что творит.

---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 09:00 ----------

А вот, кстати, и о "новой реальности" - и о "полных полках"
    Ассоциация "Украинский клуб аграрного бизнеса" на днях обнародовала заявление, в котором выразила тревогу по поводу создания зоны свободной торговли между Украиной и ЕС (...)
    Отраслевое объединение обнародовало такие данные: квота на беспошлинный импорт говядины в режиме свободной торговли, предложенная ЕС, составляет всего 12 тыс. тонн, или 0,15% от рынка говядины ЕС. Квота на свинину – 15 тыс. тонн, или 0,07%, на мясо птицы – 13 тыс. тонн, или 0,11%. Подобная картина наблюдается по всем видам продукции. При этом ЕС выдвигает украинскому правительству жесткие требования относительно внутреннего законодательства, касающегося как поддержки национальных производителей, так и правил ввоза продукции из других стран. В заявлении ассоциации выражено опасение, что в итоге местное сельское хозяйство не сможет развиваться, а, напротив, будет постепенно уничтожаться конкурентами. Эксперты подтверждают, что за последние пять лет объемы украинского производства снижались, а поток экспорта увеличивался. Только объем ввоза импортных овощей и фруктов в Украину в прошлом году по сравнению с 2005 годом увеличился на 77%.
    Эксперты, комментируя ситуацию, утверждают, что ЕС заинтересован в первую очередь в завоевании украинского рынка, но отнюдь не в том, чтобы открыть свои границы для украинских производителей

http://korrespondent.net/worldabus/1229647-ng-es-ugrobit-agrariev-ukrainy

18. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Конкуренція - двигун прогресу (с)
    Я вважаю, що українські сільгоспвиробники можуть на рівних конкурувати, особливо органічне землеробство
    http://www.radiosvoboda.org/content/article/1853837.html

19. Дальневосточник

Двигатель. Несомненно. Что мы и видим - за последние 20 лет превратились в базар - на котором действуют перекупщики. Производить - не выгодно - китай дешевле. Теперь настала очередь сельского хозяйства. Это хорошо - составить конкуренцию на рынке органического земледелия. Одно плохо - рынок этот - мал.
    т.е. - это от 5 до 10% покупателей ( и то - гипотетически! если получиться)...
    А как быть остальным селянам? Фермерство?
    Как понимаете - конкурировать с крупными игроками - бессмысленно.
    Вот и выходит - полки-то "завалены товаром" - да есть некому.... :)

20. Bambook

Далекосхіднику, я й не казав, що той логічний ланцюжок є єдиною можливою істиною Лише вказав на те, що на таке сприйняття в українців є підстави. Ми говорили лиш про те, що є підставою для націоналізму: нація чи національність. Підставою для націоналізму є нація, а чи правильним є в конкретному випадку українського націоналізму вважати мову умовою для виживання нації - це вже питання інше.

Власну позицію з питання мови я вже неодноразово висловлював:
    По-перше, головний критерій для означення людини як представника нації є не мова, генетика тощо, а самоідентифікація. Також серед таких критеріїв є територія проживання і повага до законів цієї держави. Якщо три критерії виконано - все інше дурня. Хай це буде чорношкірий на прізвище Пупкін, який розмовляє на івриті - якщо він означатиме себе як українець, житиме в Україні і поважатиме закони цієї держави - для мене він буде українцем. Гасло "Україна для українців" прийнятне для мене тільки в цьому розумінні слова "українець".
    По-друге, я б, будучи при владі, ввів мораторій років на десять на його обговорення представниками будь-яких гілок і рівнів влади. Адже його значущість, як на мене, набагато менша, аніж наслідки від спекуляцій на ньому. Це якраз одна з речей, які заважають формуванню цілісної української нації не за мовно-етнічними ознаками.

Наразі ж ми маємо цілком неспроможну політичну еліту, яка свою неспроможність в економіці прикриває питаннями мови й історії. При цьому вони завдають ще більшої шкоди, ніж здається, адже, окрім економічної кризи такі дії ще й призводять до розколу в суспільстві і заважають формуванню а) єдиної політичної нації, побудованої на сучасних принципах, б) громадянського суспільства, як механізму контролю за державними інститутами і формування альтернативних еліт. І найбільш агресивна, а тому й найбільш помітна частина націоналістів дуже добре у цьому допомагають.

Саме тому в темі про "світогляд радянських" я й наголошую на тому, що проблема є з обох боків. В минулому залишилися не тільки "совки", але й "антисовки" теж. Ще кілька десятиліть тому в них були різні системи координат. Біда в тому, що більшість так і не вилізла з системи координат 60-70-их років. Одні - з однієї, інші, з іншої, але суть в тому, що треб будувати нову, спільну для одних і інших. Але мало того, що діє інертність мислення, так їй ще дуже потужно допомагають...

а де твій аватар? :)