Українська Помісна Православна Церква УППЦ

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Коммунарец, 18 лип 2018.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

@Коммунарец, дивіться, шо ви наробили!
    То ви за тото терпіли і в таких мештах на прощі ходили?

Без хустини і в джинсах: ПЦУ змінить правила відвідування храмів

ПЦУ змінює ортодоксальні правила відвідування храмів і відмовляється від «дрес-коду» для вірян.

Якщо раніше пускали в храм лише в спідницях та хустках, то відтепер священики лояльно ставитимуться до дівчат без головних уборів, а також до джинсів.

Як пояснили у ПЦУ, на перший план виходить саме людина, яка прийшла в храм, а не те, як і в чому вона одягнена. Водночас ніхто не каже, що всі без винятку мають приходити в храм без хусток чи в джинсах.

«Щодо хусток, це не означає, що буде вказівка, мовляв, усі приходять без них. Тут акцентується увага на тому, що дівчину або жінку ніхто не вижене з храму за те, що вона прийшла без хустки. До неї все одно будуть так само ставитися. Це ж стосується і джинсів», – зазначають у ПЦУ.

Втім, разом з тим, носити хустки ніхто не забороняє.

Ще одне цікаве нововведення — у храмах будуть лавки, повідомляє obozrevatel. Так лояльно до своїх прихожан вже давно ставляться католики.

(с)

2. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Чоловіків поки що зміна дрес-коду не торкнулася, та й сам не дуже хочу в шортах бути в святих місцях, щоб не бачили мої голені з міткою та не задавали зайвих питань.

3. ІгорМ

Ви голите ноги? :scratch_one-s_head::suicide:

Капєц, щось в світі пішло не так...

Останнє редагування: 19 лют 2019
    • Смішно Смішно x 1
  4. Коммунарец

Автокефалія ПЦУ на Синаксі: Зоря різко вгамував РПЦ
    19 лютого 2019, 09:50
    Низка представників помісних православних церков пропонують розглянути питання автокефалії української церкви на Синаксі (зборах предстоятелів), однак на ньому не ухвалюються рішення, а розглядаються вже ухвалені.
    "Але згідно з усталеним порядком Синакс може бути скликаний тільки Вселенським Патріархом, який видав Томос про автокефалію церкви в Україні, де визначено, що ПЦУ посідає 15-е місце в диптиху і сама бере участь в усіх Всеправославних зборах", — зазначив він.
    За словами Євстратія, зокрема, якщо скликати Синакс, то тільки за участі предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.
    "Чи погодяться за таких умов взяти в ньому участь Московський патріарх і його однодумці? Якщо не станеться зміни їхньої позиції щодо української автокефалії — очевидно, не погодяться", — припустив він.
    Зоря звернув увагу на непослідовність позиції Антіохійського патріархату, який перед Всеправославним критським собором вимагав вирішити суперечку з Єрусалимським Патріархом і відсутністю рішення мотивував свою відсутність на соборі.

"А тепер пропонує зібрати Синакс, щоб на ньому вирішувати суперечку Константинополя і Москви щодо автокефалії церкви в Україні", — підсумував він.

5. Коммунарец

Це точно... щось не так іде) конспірація:cools:

6. ІгорМ

@Коммунарец, згідно ваших розрахунків скільки ще буде тото всьо існувати?
    Бульбу варта садити, чи вже не конче - бо може не буде кому копати? :scratch_one-s_head:

• Смішно Смішно x 1
  7. Коммунарец

Бог то знає тільки і я не провидець, типу "Бачу... те й те..." . Але ...
    Варто садити картоплю, якщо не збираєтеся їхати на заробітки з України.

8. ІгорМ

@Коммунарец, я вже говорив Юркові, скажу ще й вам

Я не збирався і не збираюся їхати на заробітки з України. Ні я, ні моя родина. Троє наших дітей поки що тоже навіть не заїкалися про якісь роботи за кордоном. Вони всі на офіційній роботі в Україні, справно сплачують податки і не одержують зарплати в конвертах.
    Вони також поповнюють ПФ для тих щирих українців, котрі одержують українську пенсію, а і самі і їхні діти працюють по закордонах і не платять ні копійки в бюджет України.

9. Коммунарец

Я не мав нічого конкретного до вас, чого ви так реагуєте?
    Я загалом сказав, бо якщо мене не підводить відчуття і мої пошуки, то головні події почнуться з травня по вересень. Тому садіть города, але краще подалі від міста щоб і жити там, якщо не хочете поводка від антихриста отримати.

10. ІгорМ

А шо то таке - поводок від антихриста? :scratch_one-s_head:

11. Коммунарец

Якщо будете мати печатку антихристову, то це буде ошийник, звісно, що і поводок знайдеться, щоб не втік, тобто система контролю людиною.

12. ІгорМ

А печатка антихристова - це шо таке?

13. Good man

Good man Обычный человек

Львов город католический, откуда такой интерес к православию??

14. Коммунарец

Не захотів "міняти віру": на Волині священик втік від парафіян

Протоієрей заявив, що не мінятиме віру
    Прихожане Свято-Крестовоздвиженского храма в селе Озерцы Волынской области провели собрание, на котором решили перейти к Православной церкви Украины, что планирует кардинальные реформы дресс-кода для посетителей храма.Однако протоиерей храма Михаил Курпиль отказался поддержать общину, забрал из церкви свои вещи и, несмотря на уговоры прихожан, покинув их.

Може він і не патріот України, але не зрадник своєї віри. Пішов без сварки - то хіба втік? Якщо його паства не пішла за ним, то нащо йому така паства? Правильно зробив.

15. Коммунарец

Томос для України: в Константинопольському патріархаті почався "бунт"
    24 лютого 2019
    Генеральна асамблея кліриків російського екзархату в Західній Європі відмовилася від саморозпуску, на якому наполягає Константинопольський патріархат.
    За даними "Інтерфакс", з 206 учасників голосування 191 висловився проти, лише 15 осіб підтримали ідею.
    Питання канонічного підпорядкування після відходу від Константинополя екзархат РПЦ визначить в найближчі три місяці і затвердить на генеральній асамблеї в червні.

Уточнюється, що російський екзархат в Західній Європі був створений на основі парафій російських емігрантів після революції 1917 року.
    До цього російськими церквами керував архієпископ Євлогій (Георгіївський). У 1930 році РПЦ відсторонила його від посади. Саме він звернувся до патріарха Константинопольського і отримав титул патріаршого екзарха.

16. Коммунарец

Філарет попередив про релігійну “війну”: опубліковано тривожну заяву
    Патріарх Філарет попередив про ризики протистояння між православними і греко-католиками та порушення міжконфесійного діалогу в Україні, що можуть виникнути у зв’язку з намірами Греко-Католицької Церкви 7 квітня 2019 року провести прощу і звершити Божественну літургію в соборі Святої Софії.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в зверненні Патріарха Філарета до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, яке опубліковано на сторінці Патріарха у Facebook.

У своєму зверненні Патріарх Філарет висловив стурбованість цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками. Філарет також припустив, що цю подію, з метою провокації, може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.

“Українська Греко-Католицька Церква ніколи не звершувала Божественну Літургію у центрі Українського Православ’я – соборі Святої Софії. Якщо відбудеться ця подія, то вона викличе спротив з боку православних українців. Ця подія схожа на те, якби хтось з Православних Предстоятелів звершив Божественну літургію у соборі святого апостола Петра в Римі”, – пояснив свою позицію Філарет і додав, що в соборі Святої Софії нещодавно відбулася Інтронізація Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але він ще постріляв з ружжа по парафіянах. То нічо?

5.UA

На Волині священик Московського Патріархату влаштував стрілянину по вірянах ПЦУ – подробиці (оновлено)
    Конфлікт спалахнув після того, як парафіяни місцевого храму більшістю голосів вирішили перейти з Московського Патріархату до ПЦУ

18. Коммунарец

Тільки-но від вас взнав. Фейсбуком не володію. А РБК-УКРАЇНА про це нічого не повідомляла.

19. Коммунарец

СВЯЩЕНИК, ЯКИЙ СТРІЛЯВ ПО ЛЮДЯХ ВНОЧІ, РОЗПОВІВ СВОЮ ВЕРСІЮ ПОДІЙ
    Група рейдерів зрізала болгаркою замки та витіснила прихожан з території храму.

Таку версію нічних подій у Жидичині оприлюднила прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП.

Зі слів отця Романа Гелети, прихожани УПЦ добирались до храму спонтанно, дізнавшись, що відбувається захоплення. Рейдери ж були добре зорганізовані. Як місцеві, так і сторонні молодики, у тому числі чомусь у балаклавах, безпосередньо брали участь у захопленні будівлі, проїзд на територію був перекритий машиною.

Як повідомив клірик храму ієрей Роман Гелета, при сутичках постраждала його дружина, котрій кинули камінь і влучили під око, та мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети, котрій розбили лоба. Обидві жінки відвезені з місця подій для фіксування нанесених ушкоджень.

"Після того, коли прихильникам УПЦ КП вдалось зламати замки на дверях храму, вони увійшли у середину “проводити інвентаризацію”, – повідомляють у прес-службі УПЦ МП.

При цьому стрілянина по людях, яка мала місце вночі, на сайті Волинської єпархії УПЦ МП ніяк не коментується.

Нагадаємо, один з активістів, який брав участь у охороні храму, розповів, що вночі священик УПЦ МП відкрив вогонь по людях.

Ком: То де заява поліції про збудження підозри, занесення у реєстр і скільки тому загрожує?

Останнє редагування: 24 лют 2019
  20. Коммунарец

Настоятель храму стріляв у людей на Волині
    23 лютий, 08:29
    [​IMG]4
    [​IMG]4

О 03.30 год. настоятель місцевої церкви Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища, охороняючи храм.

Про це повідомляє офіційний сайт Свято-Миколаївського монастиря.

Вигукуючи при цьому: "Я стріляю" а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати". І все це в річницю розстрілу Майдану. Священик МП стріляє по своїх прихожанах за те, що останні хочуть належати до Православної Церкви України.
    Наразі ніхто не постраждав. На місці працює слідчо-оперативна група.

Нагадаємо, вчора під час ревізії у храмі в бік ревізійної комісії лунали погрози про розправу.

а де твій аватар? :)