Українська Помісна Православна Церква УППЦ

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Коммунарец, 18 лип 2018.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Не провокуйте Комунарця, бо йому треба казати, що всім Бог керує, а не хоцца.

2. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

:)
    Нє, я тихою сапою веду до аналізу того, що я колись тут написав і чого, слава Богу, не сталося.
    Хоча все було дуже небезпечно і серйозно.

А написав я приблизно таке: Де ви бачили, щоб жид московського патріархату зробив щось добре для українців.

3. Silver bullet

Це хто? Сімеон?

4. ІгорМ

Нє.

5. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Ні, не всім керує, але про все знає.

6. Коммунарец

Я взагалі нікому не вірю, але вірую в Господа.
    Може й так. Чорт їх знає...

7. ІгорМ

А Символ віри знаєте?

8. Silver bullet

Долгоиграющий сюжет "агенты КГБ в рясах" время от времени обостряется, хотя церковная и околоцерковная публика более или менее смирилась с тем, что высшее руководство Московской патриархии, после того как ее переучредил Сталин в 1943 году, никак не может обойтись без погон спецслужб. Нынешняя волна разоблачений вызвана размещением в свободном доступе в интернете рассекреченных документов из архивов КГБ Латвийской ССР. Примерно год назад в сети появились документы из архивов КГБ Украинской ССР. Но если украинские материалы касаются уже почивших церковных деятелей 1940-60-х годов, то латвийские - ныне здравствующих и занимающих довольно значимые посты в структурах Московской патриархии.

Більше Грани.Ру: Рукоположенные нерукопожатные

9. Коммунарец

Знаю, але не на пам'ять.
    Хто визнає Господа Ісуса, того визнає Бог, якщо ви про це....

10. ІгорМ

Митрополит Антоній Махота
    4 год ·
    Ось тепер ЗМІ та відповідні органи допомагайте громаді в Доброгобщах! Зранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ У Хмельницького р-ну телефонними дзонками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла до Помісної Церкви. З його слів озвучених вірянами в цю неділю з «групою» підтримки приїде служити Службу Божу і покаже всім і «... і самостійну Україну, і самостійну Церкву , і кузькіну мать заодно!!!»
    Селяни просять відкритої підтримки і відеофіксації ЗМІ цього «хрущовського» процесу!

11. Silver bullet

Чого вони плачуть, а не регочуть, дивно. Хай не ідуть на ту його "службу" , краще вареників наліплять. В пустому соборі хай постоїть-послужить, зафотографувати ще можна картинку "митрополит з групою підтримки правлять службу".

12. ІгорМ

Я сі дуже вибачаю за свій п"ятак, але я скажу пару слів.
    Хочу сказати свою думку про це-во речення
    Я не буду казати нічого про віру - віра це інтим для кожного.
    Я скажу за релігію.

Ми Україна. Кожний українець повинен прикладати зусилля для зміцнення своєї Батьківщини.
    Нарівні із виконанням основних обов"язків громадянина /сплата податків, служба у війську, шанобливе ставлення до атрибутів держави, охорона і збереження довкілля і історичного надбання держави і т.д./ у релігійних людей є ще можливість і обов"язок молитися за Вітчизну. Я по справжньому і щиро вірю в силу молитви. А тим більше в молитву сотень і тисяч людей, котрі одночасно її читають.

Коли на Майдані зранку на сцені стояло кілька священників і провадили молитву - нікому з присутніх на площі і в голову не прийшло подумати: "а з якої вони конфесії?" Всі разом, в унісон, молилися за Україну, за її народ, за її уряд, за українське військо, за спокій і мир в Україні.
    Практично всі священники там були не з примусу, не по рознарядці, а по зову серця і їхньої життєвої позиції.

Коли українські добробати вирушили на схід захищати державу від агресії і терору, то з ними поряд були священники, які підтримували бійців морально, духовно, котрі відправляли всі треби, які потрібні християнинові. Кажуть, що там бійці також не придавали значення, з якої конфесії священник.
    І ніхто з тих священників не поїхав на передову з примусу, чи по рознарядці.

І от коли вже розійшовся Майдан, коли стало не так напружено на передовій - появилася можливість оглянутися і зробити висновки.

Хто в тяжкі часи молився за Україну, за її народ, за її уряд, за її військо?
    Хто знаходив час, можливість, сили відвідати військові госпіталі з пораненими українськими воїнами?
    Хто відспівував погиблих?

Я не буду показувати пальцем, священники яких конфесій стояли на Майдані, перебували разом з воїнами на фронті.
    Нехай кожний, хто захоче, сам знайде інфу і зробить свій висновок.

Тепер про фразу Silver bullet "і наша помістна українська церква така ж, то що про цього українця насамперед думати??"

Від часу відновлення УПЦ КП і УАПЦ я не робив між ними різниці. І в тій, і в тій Церкві молилися за Україну, за українців. Я почував себе затишно в будь-якій церкві. Ці Церкви об"єдналися - дуже знакова подія.

До ПЦУ також почали навертатися церкви УПЦ МП. Причини називають різні, я особисто вважаю що у поводирів з МП підгорає пукан, от вони і міняють вивіски. Може я і помиляюся, але це моя думка.

Тепер, коли я знаю, що я буду молитися одночасно з вчорашнім митрополитом МП, мені трошки стрьомно... Я не маю нічого проти пастви, я говорю тільки про попів.

Може воно з часом пройде і я заспокоюся. Скоріш за все, воно так і буде - час лікує.
    Але я безмежно вдячний тим св"ященникам на Синоді, котрі не піддалися спокусі і не проголосували за попа Сємьона на посаду митрополита Київського і всієї України

Останнє редагування: 27 гру 2018
    • Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

INFOPOLE.PP.UA

КОНСТАНТИНОПОЛЬ ЗАЯВИВ, ЩО ТЕРИТОРІЇ БІЛОРУСІЇ, ЧАСТКОВО ПОЛЬЩІ ТА РОСІЇ ВСЕ ЩЕ Є КАНОНІЧНИМИ ТЕРИТОРІЇ КИЇВСЬКОЇ МЕТРОПОЛІЇ
    Скасуванням Синодального листа 1686 року про перепідпорядкування Московському патріарху Київської метрополії, Вселенський патріарх за фактом заявив, що території ...

• Інформативно Інформативно x 1
  14. Silver bullet

15. ІгорМ

Два було, Генштаб просто забув ;)

У Збройних силах України 102 штатні посади капеланів. Наразі заповнені 67 із них. Про це йдеться у відповіді Генштабу ЗСУ
    З них священиків УПЦ Київського патріархату – 43; Української греко-католицької церкви – 14; Української автокефальної православної церкви – 5; УПЦ Московського патріархату – 2, від євангелістів (УВЦХЄВ), баптистів (ВСЦЄХБ) та п’ятдесятників (УЦХВЄ) – по 1.

Капелани українського війська: скільки їх, яких конфесій, як служать

16. Silver bullet

:scratch_one-s_head:Баптисти - це які ікон не сприймають?
    Виявилося, що МВД заборонили священникам МП бути капеланами. Отак.

Останнє редагування: 28 гру 2018
  17. Silver bullet

От де духовне покликання потрібне: і додати впевненості і допомогти воїну морально, і захистити від озвіріння, і біль душевний і фізичний приглушити, і стати в стрій, коли буде потреба. Вони ще медичні знання повинні мати.
    Треба мати і душу, і хоробрість, і знання, і авторитет серед бійців..

18. ІгорМ

Шось таке.
    Але там тусують цілком порядні люди.

19. Silver bullet

Та я ж не проти. Тільки бійці, напевно, іконки свои мають. Знаєте, мати дають...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Коммунарец

Епіфаній зробив шокуючу заяву: українці більше не святкуватимуть Різдво 7 січня
    Таке стане можливим за згоди українців

а де твій аватар? :)