Українська мова зникне через сто років?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КривоРожец, 23 лют 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:))) Інтернет - це і є "кухня" - все анонімно, ризик мінімальний. А ось спробуй в Москві вийти на вулицю і крикнути, що Путін - поганий керівник. І через 10 хвилин ОМОН - твої співвітчизники - поломають на твой голові 3 гумові палиці.

В Україні - зовсім не ідеально. Але в Києві і скрізь люди виходять і кажуть, що хочуть, що думають, і про кого завгодно. Буває, що виходять і за гроші - бо люди є всякі. Якщо те, що кажуть - проплачена брехня - то ніхто на такі "маніфестації" не звертає уваги. Міліція максимум підійде і поцікавиться, що за акція. Якщо буде багато людей - з міліції вимагатимуть дозвіл на пікет чи маніфестацію, який треба брати у міськраді, щоб до масового заходу приготувались міські комунальні служби та міліція.

Якщо ж причина серйозна - все швидко наростає, як сніжна куля, і підштовкхувати людей не потрібно.

Побачимо, як далі буде. Але мій прогноз - протести, скоріше всього, будуть наростати, як лавина, бо надто вже нахабно "нова влада" встановлює тут "новий порядок" на їх, не народну, користь.

• Подобається Подобається x 3
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

"...ведь там, сплошные лагеря, а в них убийцы, а в них убийцы. Ответит он: Не верь молве..." /В. Высоцкий/
    Ну вы мне ещё расскажите про ужасы Москвы. :)))

Я вам как специалист скажу, что про анонимность вам насвистели. Если надо - найти можно.

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Або ви не зрозуміли, що Мих написав, або НЕ ЗАХОТІЛИ зрозуміти.
    Російська мова нав'язується (бо нав'язувалася) народам ,як міжнаціональна. Нав'язування - це і є насилля.

• Подобається Подобається x 4
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Стоп. Яким народам? Яку мову, як міжнаціональну, хочете нав"язати ви? Китайську? Англійську? Німецьку? Французьку? Есперанто? Українську?

Колись в СССР насильно - як ви говорите - запроваджували російську. З"явився певний "побутовий сором" у користуванні українською, бо вона скрізь, крім Заходу України, вважалася сільською. І це зрозуміло, чому так відбувалося - це і був результат русифікації - "якщо ти не знаєш російської - ти ніхто, і в житті ти успіху не матимеш". Так реально було тоді.
    Тепер в Україні ви хочете насильно впровадити українську? Гіршої послуги для української мови годі було й придумати. Націоналісти та недодемократи зробили найгірше, що могли - вони дозволили викликати НЕНАВИСТЬ до української мови, чого раніше АБСОЛЮТНО не було.

А мали викликати ПОВАГУ. Повагу до держави насамперед всередині держави. Але це важко і довго... Пішли "більшовицьким шляхом". Бо нічим не відрізнялись від "більшовиків" - ті ж яйця, тільки в профіль.

Ось тепер - жнете результат. Всі жнуть. Вся Україна.

• Подобається Подобається x 2
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вас ХТО заставляє вчити державну мову??
    Ви про що???

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Думати глибше і бачити далі - від вас цього вимагатиме життя. Ваше особисте, і вашої родини. Повторюю ще раз, що писав вже неодноразово:

українська мова має бути державною. І на цьому треба було зупинитись. І не бавитись в "мовні питання", коли в світі економічна криза! Бо мудрий президент - зрозумів би - будь-які заходи держави під час кризи, які прямо не стосуються виходу з кризи - будуть сприйняті значною частиною громадян з роздратуванням. А то й з ненавистю! Україна - країна не мононаціональна!!! Треба було також добре пам"ятати про "доброзичливого" східного сусіда. Тобто, "гарантом" були невірно розставлені пріоритети. Тому що він прикривав свою недолугу політику підтримкою "кумів, братів, "любих" друзів"... А потім - намагався спекулювати на мові та національності. Крім того, Ющенко постійно "мочив" Тимошенко. Весь час. Чому і для чого?

Бо вона - дуже розумна. Вона - набагато розумніша і сильніша за нього. Те, що попри все - попри кризу, попри прокльони Ющенка і постійне "виття" регіонів Тимошенко набрала всього на пару процентів менше Януковича - це означає дуже багато! Я не буду навіть згадувати "ціну" цих процентів та їх реальність та фактичність...

Тимошенко - принципово не лізла в мовні та національні питання. Бо цього не можна було робити, ні в якому разі! Вона це розуміла чудово! Але Ющенко наніс останній удар у спину. Знаючи, що вони з Тимошенко в очах люмпен-електорату назавжди "помаранчеві", він дає перед виборами героя Бандері. Цього було достатньо, щоб опозиція, організована ззовні та ссередини - заверещала: "помаранчеві - нацисти!". І саме це значною мірою вплинуло на результат виборів!

На що розраховував Ющенко, "розстрілюючи" Тимошенко перед виборами? Бо про Януковича він не казав НІ СЛОВА, крім "обидва кандидати однакові".

Ющенко мстив. Мстив за власний рейтинг, який заслужено упав нижче плінтуса. Він розраховував: ось, мовляв, замість мене, вашого світоча правди, болю, свободи і бджіл у глечиках, прийде на моє місце дурний та корумпований "пахан", то наплачетеся!!! І наступного разу - виберете знов мене! Лиш би не Юлька! Лиш би не Юлька!

Він помилився. Плєйшнер знову помилився. За роки правління нової влади буде втрачено не тільки те, що було, а й, можливо - вся Україна. І підіймати її буде нікому, бо "гарант" робив ВСЕ, щоб не об"єднати, а роз"єднати і Україну, і демократію...

Не знаю, чи вдасться "відвоювати" свободу хоча б за роки....

Так почалася нова "серія" української трагедії...

• Подобається Подобається x 4
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так - мову він похєрив...
    Я вже думаю, чи не Кучму він працював всі 5 років...
    Проте відсутність жодної української школи в Криму не дає нікому права називати процес впровадження державних нормативів - українізацією, та ще й примусовою...

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Коли горить хата - картоплю не садять.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тут сперечатися не буду...

10. Stalin

Stalin миється в бані

Ох, буду только рад. Можно и чтоб быстрее это произошло.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Аміназин - хороше лікарство....

12. Stalin

Stalin миється в бані

И это не спасет мову.

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тебе також.

• Подобається Подобається x 1
  14. Stalin

Stalin миється в бані

А зачем сразу оскорблять??

15. terrible

terrible Well-Known Member

а Ви че сюди приперлись? просто пагаваріть? угу...

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Маєте рацію...
    не можна...не можна...над такими ні сміятись..ні ображатись...

17. Stalin

Stalin миється в бані

Ооо, как все запущенно. Правда в глаза колит.

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Вашу, Коба, точно не спасе. До вашого відома, російською правильно колЕт.

Йдіть рідну граматику почитайте, для початку.

• Подобається Подобається x 3
  19. terrible

terrible Well-Known Member

а очікував такої відповіді. :) але... яка правда?

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Моя мама вчилася у медичному у 50-х роках і розповідала, що студентам на практиці з психіатрії демонстрували не тільки класичних "Наполеонів", але й "Сталінов". І ті й ті були обов"язковим атрибутом будь-якої дурки.

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

А може в нього колІт - тому товарісч такий специфічний.
    В кого що...

а де твій аватар? :)