Українська мова зникне через сто років?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КривоРожец, 23 лют 2010.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Был я и там. Всё в норме. Как везде.

2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Не "передьоргую" взагалі і та фраза стосувалась не Вас особисто.
    Просто така є тенденція - от хто найбільше каже, що українська мова - то "якийсь діалект", "мова селюків", "наречие от русского", хто її найменше визнає за повноцінну та окрему мову, так це ж росіяни. Інші іноземці такого не кажуть - їм може подобатись українська мова, або ні, але казати, що це щось нижче, гірше - такого вони не будуть робити.

• Подобається Подобається x 1
  3. borkhes

Я вас возможно удивлю, но многие поляки тоже не видят смысла в украинском и говорят о целесообразности изучать русский, как более распространённый язык. Даже тут на форуме можно найти когорту идиотов, что будет говорить о том, что русский - "мова селюків". Вопрос в том, какая тенденция вам лично нравится. :dntknw:

Вы говорили об украинском в контексте сайта вакансий. Я вам ответил об украинском именно в этом качестве. Давайте не будем съезжать на любимые всеми националистические рельсы.

• Подобається Подобається x 2
  4. pukhnastyk

Я Вас може теж здивую, але поляки разом із росіянами панували на території України довгий час - ті по правий берег Дніпра розказували, що українці - це щось нижче, а інші по лівий берег Дніпра мали українців за кріпаків. Тому багато як росіян, так і поляків не можуть об'єктивно ставитись до України, сприймати її як незалежну державу і визнавати її мову та культуру як іншу і не похідну від їхньої. Таке життя. :)

---------- Додано в 01:50 ---------- Попередній допис був написаний в 01:47 ----------

Так і говорю же ж в контексті "комерційному" - чим рідкісніша мова, тим дорожчий переклад. :)

5. borkhes

Вроде ж просил не съезжать на националистические рельсы. :dntknw:

О да! Тогда выгодно изучать мёртвые языки - более редких и не сыскать уже. :)))
    Я вам там ссылочку дал выше на тему, если хотите поспорить про ценность украинского языка - давайте продолжим там.

6. pukhnastyk

О так! Це якраз і є прояви російського шовінізму - порівнювати українську мову із якоюсь "мертвою".

• Подобається Подобається x 4
  7. borkhes

Вы вроде сами завели разговор о редкости языка, нет? Логично ведь, что самый редкий язык - мёртвый язык, не? :dntknw:

8. Lis

Lis New Member

Я і Ви говорили про мову, а не про "революцію", яка там відбулась (не змінюйте тему), це по перше а по друге, ще не відомо хто цю революцію "запустив" в життя.
    Кому це вигідно?
    Бакиев прийшов до влади в 2005р. після революції тюльпанів, дозволив на своїй території створити базу НАТО (аеродром), що значно полегшело вести військові дії в Іраку і Авганістані (Росія була проти таких дій (і правильно що була проти, нема чого ворога так близько до кордонів підпускати)). /якщо в цьому абзаці щось наплутав, виправіть/.
    Можливо Росія добивається того, щоб її попросили ввести свої війська для нормалізації стану або при владі вже її люди а та пісня про ущемлення прав росіян, маніпулювання? В кінці 2004року в Україні Кучма також розглядав таку можливість (ввід російських військ, коли зрозумів що армія може не виконати злочинний наказ).
    Добре, вибачайте, відійшов від теми. Одним словом ви писали, що вас бідних хочуть заставити вивчити мову країни в якій ви живете.
    Відповідь на Ваше запитання "Более сотни трупов это, по-Вашему, радость?"- це біда!

9. Полковник

Полковник миється в бані

Как хто?
    Путин и Россия.
    Имеются сомнения?

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

я такого не писал.

10. pukhnastyk

Рідкісна мова і т.зв. "мертва" мова - то є різне. І до речі, українська мова не така вже й рідкісна, як би Вам хотілось, але Ви відразу порівняли її із мертвою.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Написал borkhes украинским языком.

12. borkhes

1. Само понятие "редкий" не включает в себя необходимость одновременно быть "живым".
    2. Стосовно украйинськойи мовы у мене бажань нажаль немае. Ви помылились. :)
    3. Как бы вам не хотелось, но за знание украинского не доплачивают. В денежном выражении плюсов нет. Более того, хотя я работаю в европейской компании с офисом в Женеве, но даже переписка с HR не позволила мне добавить в досье "конкурентное преимущество" в виде украинского языка. Английский, французский, немецкий добавить можно. :)

13. pukhnastyk

Але тема взагалі-то про українську мову! :)
    А про користність вивчення іноземних мов як таких є інша тема - Ви самі на неї і давали лінк, тому схожі порівняння та обговорення давайте робити там.

14. borkhes

Конечно. Вы сказали о некоем преимуществе тех, кто её знает. Я не согласился и обосновал свою точку зрения. В ответ вы решили прибежать к последнему аргументу - обвинить меня в нападках на "святая святых" и вообще сделать вид, что мы ушли от темы. :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є рідкісні мови, а є мови насилля. Російська є мовою насилля. Тому й ставлення до неї відповідне.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Брехня. Польща з 2015 року вводить здавання державних тестів (матури) українською мовою для всіх бажаючих. Українській мові, як мові сусіда, надається серйозне значення.

Біда таких українців, як ви, що ви легко піддаєтеся на провокації. Хіба "вища" людина може піддаватися, чи вона повинна бути поінформованою, думати, а потім говорити? На жаль, це дуже характерна риса всіх націоналістів - свою обмеженість "компенсувати" етнічною "чистотою"...

Очевидно, можна знайти поляків, які хочуть вивчати російську і вивчають її. Так само, як можна знайти українців, які не хочуть вивчати нічого. А також знайти росіян, які вивчають українську мову, щоб говорити, що вона не має існувати.

Але який стосунок це має взагалі до мов? :dntknw:

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Оце-то "перлина"... Це каже людина, яка всюди "козиряє" своєю вірою в Бога, який створив всіх рівними... Це ви в якому "євангелії" вичитали!? Насилля - це погано, отже від диявола. Тобто, російська мова - від диявола!? А польська, німецька!?

Ганьба. Це навіть не середньовіччя. Це - кам"яний вік.

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ух... як грізно.

А ви знаєте, що на відміну від вас я людину не образив і кулаками нінакого не накинувся. Це що до Бога і до відношення до ближнього.

Ну а далі... "мова від диявола" і таке інше - це польот вашої фантазії... так і на Марс можна заїхати на ровері.:)

18. Nevermind

Nevermind Просто персона

Українська мова абсолютно відрізняється як від польської, так і від російської мов. Ті люди, які гучно стверджують, що української мови немає або вона вимре, або якусь подібну нісенітницю, просто не мають ніякого поняття про формування мов.

Я була в Чорногорії і в Хорватії, трохи вивчила їх мови та впевнено можу казати, що якщо хорвати, серби, чорногорці та боснійці свої мови вважають різними (хоча насправді це один і той же сербсько-хорватська мова з незначними відхиленнями в його діалектах), то український, польський та російський - це зовсім різні мови.

• Подобається Подобається x 4
  19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я впевнений, що "мовне питання" - не існує. Це політична спекуляція, яку вкинули в маси, і деякі представники "мас" на це "купилися". Таким чином недолугі та злочинні політики просто маніпулюють людьми, які мають або не мають освіти, але розуму не мають точно. Ну як мені можна заборонити думати чи розмовляти тою мовою, якою я хочу розмовляти!?

Найгірше, що ці питання були найбільше збурені при Ющенкові. Коли він оточив себе кумами, а також своїми та їхніми дочками та синами, бо хотів бачити круг себе виключно оточення, яке заглядає йому в рота, то це народу не сподобалося. І в бік Ющенка полетіла критика. Ось тоді його політтехнологи, а також націонал-дуроломи і форсували "мовне питання", щоб "замилити" людям очі.

Кожне добро приносить добро. А кожне зло - принесе зло. Ющенко спочатку із-за власної дурості, з допомогою найближчого оточення, а потім - абсолютно свідомо чинив зло. Найгірше - прикривачись при цьому мораллю та використовуючи демократією, як каменюку. Він не просто допускав націонал-спекуляції, він їх ініціював: згадаєо його злобні випади в сторону Тимошенко та звинувачення в тому, що у нас "не український Прем"єр". Багато хто зрозумів це саме так, як він говорив і хотів, щоб так і зрозуміли... "Чистота крові"...

На жаль, зараз іде мутно-брудний і злочинний наступ з другої сторони "барикад", і закінчиться все це знову колосальними втратами для України - і моральними, і матеріальними, і суспільними. Дуже втратить, якщо вціліє, демократія. Але знову скотиться, скоріше за все, до первісного стану - до "кухонно-політичних" посиденьок брєжнєвського типу типу сучасних російських, де бути невдоволеним заборонено і карається.

Історія учить, що історія нічому не учить...

Останнє редагування: 25 кві 2010
  20. borkhes

Да нет проблем. Вон пишут, что в Донецке заполнить документ по-украински - платная услуга. Бизнес. :)

а де твій аватар? :)