Українська мова зникне через сто років?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КривоРожец, 23 лют 2010.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Марення - усе вони розуміють! І 100 відсотків були там не тільки російські туристи але ще і російськомовні українці!
    Ті псевдопатріоти зі "Свободи" самі не сказати що добре свою мову знають! Більше - :bazar:!

"Как пройти к Лавре, скажите, пожалуйста?" - Яке слово тут українцю буде незрозуміле?

Я цілком за збереження української мови, купу разів вже це писав, але такі випадки мене тільки смішать! :)
    А я добре підготовився до поїздки у Львів!
    Галстук -краватка, форточка - кватирка! :)))

• Подобається Подобається x 3
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Гадаю на сході таку ж реакцію можна отримати якщо спитати українською наприклад - навіть не від комуністів, а від простих мешканців...
    Я не правий?

• Подобається Подобається x 2
  3. -Erebus-

На Сході я не був - не знаю! :dntknw:
    Дурнів всюди вистачає!

• Подобається Подобається x 4
  4. Lidrad

Lidrad Member

Ну тут усе зрозуміло....

А от на рахунок краватки і кватирки будьте обережні, є ще багато українських слів яких Ви можете не знати- ЖАРТ ;) А якщо серйозно то це все видумки ніхто не питає про ГАЛСТУК чи ФОРТОЧКУ, ні в яких "страшних ЛЬВІВСЬКИХ ПІДВОРОТНЯХ" по крайній мірі я таке не чула і вільно ввечері завжди прогулююсь з дітьми по освтлених вулицях Львова...

5. -Erebus-

Заінтригували! А які ще слова варто знати, пані?:)

• Подобається Подобається x 1
  6. Lidrad

Lidrad Member

:mocking: та ніяких "страшних" слів не треба знати , Ви нормально спілкуєтесь українською, говорять у нас люди і ГАЛСТУК і ФОРТОЧКА, як кому подобається. Я сама так говорю, поки що в "страшних ЛЬВІВСЬКИХ ПІДВОРОТНЯХ" нікого не зустрічала.:)

7. -Erebus-

Зате якщо сказати росіянину, який тіко приїхав першого разу у Львів: "Я забув кватирку у помешканні зачинити" - шансів, що він (вона) зрозуміє про що йде розмова небагато! :)))

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

ПідготУвАвся. :)

9. -Erebus-

10. Полковник

Полковник миється в бані

1. Это только к россиянам относится?
    К немцам, англичанам, американцам нет?
    2. Если этот несчастный россиянин путешествовать любит - сегодня на Украину, завтра в Молдавию, послезавтра в Венгрию, а через 3 дня в Сингапур.
    Шо делать ему, бедолаге, помятуя о Вашем пожелании?

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

12. Полковник

Полковник миється в бані

13. -Erebus-

14. Полковник

Полковник миється в бані

Да, какая разница от чего помирать?
    Не думайте.
    Смиритесь.

15. Defender

Defender Well-Known Member

Депутат Ровенского городского совета М. Шкурятюк: на страницах газеты «Киевский вестник» от 26 марта 1993 года заявил: «Я горжусь тем фактом, что среди 1.500 карателей в Бабьем Яру было 1.200 полицаев из ОУН, и только 300 немцев».

16. Lidrad

Lidrad Member

Ну це брехня і провокація! До чого тут ОУН прив"язувати до полицаев? І хто такий цей М.Шкурятюк цо несе невідомо що, ніби зі страшного перепою, чи із шизофренічною хворобою? Такої документально підтвердженої інформації не існує в природі....

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Специально для Вас повторю себя - раз не заметили немного ранее -

Не угождать одним или вторым - а правду. Правду о тех, кто считал свое дело - исключительно правым. И под это правое дело убивал всех подряд. Правду - чтобы наши дети ( а мои - внуки) знали, что нельзя строить на крови невинных - не светлое будущее коммунизм - ні незалежну Україну. Не могут быть светлыми идеалы, ради которых уничтожают людей. Кровь людская - не водица. И она - взывает к справедливости - и правде.

18. Lidrad

Lidrad Member

Ну з цього виходить що всі бідолаги хто подорожує по світу і українці і німці, англійці і американці та й росіяни ! Ну а як Ви уявляєте мене яка приїхала для прикладу в Росію чи в Німеччину і кажу до росіянина чи німця " підкажіть будь-ласка як пройти на Червону Площу чи підкажіть будь-ласка як пройти до приміщення парламенту" ну і далеко я б зайшла...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Специально для Вас :)

20. Полковник

Полковник миється в бані

В ЛЮБОЙ стране подходим со СВОИМ путеводителем к прохожему, улыбаемся и тычем в нужную точку на карте ИХ города.
    Любой НОРМАЛЬНЫЙ человек постарается оказать помощь.

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:01 ----------

Скилькы мов ты знаешь, стильки разив ты людына!
    О!

а де твій аватар? :)