українофобія

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Anahata, 12 кві 2010.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  2. Filosof

Filosof Well-Known Member

У нас прийшла викладач в університет. Росіянка. Приваблива женщіна, середнього віку. Справжній українофоб. Я таке за п'ять років, у нашому ВУЗі - бачу вперше. Знаєте, що вона заявила? Що українська мова - мова нацменшин. о_О Як на мене, для викладача - це не припустимо. Ще М. Вебер казав, що в аудиторії таких розмов бути не повинно.

• Подобається Подобається x 7
  3. Войцек

Войцек Well-Known Member

Головне посіяти, а там щось та зійде

4. borkhes

Применительно к Одессе она была права. Считаете иначе? :mocking:

---------- Додано в 01:21 ---------- Попередній допис був написаний в 01:20 ----------

kto to est?

• Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

Полковник миється в бані

А на самом деле как?
    Какое место в списке мов занимает?
    Испанский обогнали уже?

• Подобається Подобається x 1
  6. kym

kym Well-Known Member

На справді українська друга по милозвучності після італійської. А на Україні росіяни нац меньшина.... Хто ще того не знає прошу ознайомитись з офф. даними... http://www.ukrcensus.gov.ua/results/nationality_population/graphic#m1
    Спроба росіян заховатись за спинами російськомовних українців і говорити що вони одне ціле це зовсім не так ...якщо не виразитись грубше

7. Полковник

Полковник миється в бані

А кто прячется?
    Лично я не прячусь.
    А ссылочка Ваша просто смешная.
    Наржался.
    Спасибо.

8. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А російська іспанську обігнала вже? А англійську? А китайську? Може хінді? Все пізнається в порівнянні;).

---------- Додано в 07:38 ---------- Попередній допис був написаний в 07:34 ----------

9. Полковник

Полковник миється в бані

Нет!
    Ещё очень далеко русскому по распространимости с испанским.
    Но мы и не орём на каждом углу, что наш (русский) самый языкастый язык.
    А вы про Мову именно так и орёте.
    Разницу видчуваете?

---------- Додано в 08:58 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Шо есть, то есть.

10. FourA

FourA Дуже важлива персона

Можно ли мне сказать несколько слов? Насчёт того, что "на справді українська друга по милозвучності після італійської" Вам, вероятно, сами итальянцы сказали? Относительно русского языка на Украине: советую ознакомиться с заключением агентства Гэллапа о том, какая часть граждан Украины считает русский язык родным. Данные этого исследования можете посмотреть на: Могу кратко сказать о результатах исследования: 83% граждан Украины считают русский язык родным и предпочитают пользоваться им при общении в семье и с другими людьми. Вы, насколько я могу судить, живёте во Львове. Львов несколько нетипичный в этом, языковом, плане, город. Как и весь Львовский регион. Мне самому неоднократно приходилось слышать в Киеве, как учащиеся, выйдя из школы, разговаривали между собой по-русски. Не говорю уже о Донецке, где я живу. Здесь русский язык превалирует в общении полностью. Но совершенно нормально относятся к украинскому и практически все его понимают. О себе - владею украинским практически свободно. Думаю, что знаю его получше всех президентов Украины(разве за исключением Кравчука). Знаю и люблю украинскую литературу. Проблем и затруднений с украинским языком у меня нет. Когда приезжал во Львов, свободно "переключался" на общение на украинском. Но предпочитаю говорить именно на русском. Года два назад во Львове меня изрядно повеселили плакатики в автобусах и трамваях с рекомендациями, как правильно разговаривать на украинском. Львовян учили не использовать русицизмы.... А Ваши сентенции относительно единства россиян-русских и русских, живущих на Украине также несколько забавны - извините за откровенность. Откуда Вы, не будучи русским, можете судить, о чём думают русские? С уважением!

• Подобається Подобається x 4
  11. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

За Вашим посиланням є тільки інформація про те, що люди з анкет на різних мовах вибрали російську (при вибірці всього 1000 людей, ще питання яким чином формувалась вибірка, і питання до якості перекладу анкет), це зовсім не означає, що є таке переважання однієї з мов. Ось інші дослідження таго ж агентства Геллап:
    Є інше дослідження центру СОЦІС -геллап: http://ua.korrespondent.net/ukraine...civ-ukrayini-rozmovlyayut-ukrayinskoyu-movoyu
    Ось приклад маніпуляції результатами дослідження:

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

Якщо немає ніяких аргументів про "покращення нашого життя вже сьогодні", то знову витягують питання мови, хоча згідно інших досліджень

12. Yarema

Ми про це кричимо В СВОЇЙ КРАЇНІ, подобається Вам це чи ні. А чого Вам кричати? Вашу мову і так нав'язували скрізь, "гдє ступала нога русского солдата";).
    Брехня!!! Моїй дочці в школі навіть обіцяли "морду набіть" коли вона почала розмовляти українською ( юнацький максималізм, мабуть). І таких хамських закидів було достатньо на всіх рівнях. Згадайте хоч "перли" від байстрюка Левченка.
    Правда треба визнати останнім часом стало дещо спокійніше. Пахан напевно наказав;).

13. Полковник

Полковник миється в бані

А какого хрена я в школе украинский учил?
    Нога украинского солдата заставляла?

14. Yarema

Спроба наскрізь брехливої і лицемірної радянської влади підсластити пілюлю народам, що втратили свою державність чи не змогли її отримати за розпадом Російської імперії...Як там її називали комуністи? Тюрмою народів? А СРСР видавали за добровільне об'єднання народів...Але спомини про громадянську війну і спротив націоналістів різних народів СРСР заставляли рядитися в овечу шкіру...А ще й на міжнародному рівні треба було підтримувати антиколоніальну боротьбу... Треба було брехати і викручуватись;). А Ви, як "гвинтик", мали робити те, що вимагала партія і Ваші особисті інтереси до уваги не бралися...Хоч погодьтеся, в СРСР знання української мови було непотрібне, бо вона, окрім школи і філологічних відділень інститутів-університетів, більш ніде і не використовувалась...Тому Ваше вивчення української мови було лише брязкальцем для тубільців, такою собі нерівноцінною платнею за втрачену свободу і незалежність:sad:.

• Подобається Подобається x 4
  15. borkhes

Судя по возрасту вы должны были быть и октябрёнком и пионером и комсомольцем... Интересно, вы тогда были таким же "правдорубом"?))) Или "треба було брехати і викручуватись?"

16. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

17. FourA

FourA Дуже важлива персона

Шановный пан Ярема! Интересно было бы услышать Ваше мнение, как вы сравниваете степень "брехливости" и "лицемерия" власти при СССР и в незалэжной Украине. Где на Ваш взгляд больше этих столь нехороших качеств - нынче или тогда, в проклятом коммунистическом прошлом? Далее, не могли бы Вы более подробно развить свой тезис о народах, которые не смогли получить или утратили свою государственность при распаде империи. И ещё попрошу ответить:где сейчас по-Вашему рационально применять украинский язык. Например, целесообразно ли использовать украинську мову при составлении инструкций по управлению ядерным реактором? Или в наставлениях по пилотированию самолётов? А как вы будете относиться к использованию украинского во время проведения операции хирургами? С уважением!

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Шановний FourA мені теж було б дуже цікаво почути Вашу думку стосовно моїх пояснень на Ваш попередній допис, бо склалось враження, що коли Вам не подобаються контраргументи на Ваші думки - Ви просто уникаєте пояснення.(це я про вибірку в 1000 осіб, про те якою могла бути відповідь, коли б опитали представників тих політичних партій, які на своє знамено піднімають виключно питання мови, там було б не 83%, а всі 99%

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Євген Петрушевич!

Якийсь москаль мені знайде це ім'я в радянській літературі, в довідниках, в історичних книгах з 39 по 91 рік?

Чи кишка тонка?

Га. Москалі, що скажете?

а де твій аватар? :)