Україні бракує російськомовних творів?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Vadim Kharkov, 19 лют 2011.

?

Чому Vadim Kharkov відчуває нестачу російськомовних творів?

1. Люди, использующие в повседневной жизни русский язык в Украине не способны к творчеству

3 голосів
    10,0%
  2. Это результат целенаправленной политики государства

5 голосів
    16,7%
  3. Создавать произведения искусства на русском языке в Украине не модно среди творческой интеллигенции

3 голосів
    10,0%
  4. Творцы пишущие произведения на русском языке публикуют свои произведения в соседней стране

7 голосів
    23,3%
  5. Количество произведений русскоязычного искусства в Украине пропорционально его использованию

4 голосів
    13,3%
  6. А йшли б вони ... лісом. За Хутір Михайлівський

12 голосів
    40,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
Статус теми:
Закрита.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:)

Вашими б устами...

2. Bambook

Bambook Persona non grata

я мав на увазі, що в цьому випадку ПОКИ ЩО не виросла, а не те, що в цьому випадку не може вирости.
    Що, зрештою, якраз, схоже, і починається:
    У мене,
    виникло враження (а не твердження, як у декого), що автор хотів сказати приблизно таке: от україномовних творів багато, а російськомовних мало, що не відповідає, мовляв, пропорції україномовних та російськомовних у суспільстві.
    Я не знаю, до чого вів автор, але, судячи з його постів у інших темах можу припустити: до того, що російськомовну культуру в Україні гноблять. А це є банально неправда і пахне провокацією.

П. с.
    Деколи краще недомовити, ніж обмовити...
    Про це й недомовки з еківоками були. І пам'ятати саме про це варто.

Якщо ви хочете поговорити на тему
    то я залюбки перйду до конструктивного обговорення, і, оскільки йтиметься про мою власну думку, а не припущення щодо думок інших, обійдуся без недомовок і натяків...

• Подобається Подобається x 5
  3. - так Вы и на форуме поменьше, и автора ветки (в разных темах) читали меньше, вот у Вас и возникает то впечатление, которое к поверхности (к формулировке) ближе.

То, что очень многие украинцы, в т.ч. и влияющие на политику минкультуры, СМИ и даже сами авторы НЕ считают русскоязычные произведения частью культуры Украины, приводит к диспропорции их представленности среди популярных украинских произведений. Даже если они популярны, то не в качестве украинских.

Глупо с этим спорить, т.к. почти все участники многочисленных обсуждений приходили к выводу, что поддержка преимущественно украиноязычных авторов - важный и нужный элемент развития культуры Украины на ближайшую перспективу
    Тем не менее в обществе (например, ЛФ) нет косенсуса даже в том, считать ли русскоязычные произведения граждан Украины вообще частью украинской культуры, или каждое из них - "палец на горле" украинской культуры, душащее её самим своим существованием. Тогда любой вопрос о нехватке качественных русскоязычных произведений авторства украинских граждан вызывает нервный смех и улюлюканье под многочисленные одобрямсы ;) :)))

- дорогой Bambook, переврал я мысли автора ветки, исказил ли или нет, решать ему, а никак не Вам! :)))

Останнє редагування: 22 лют 2011
    • Подобається Подобається x 2
  4. Un.Known

А то, что многие считают, приводит к чему? :)
    Так, особливо після з"ясування того, що російськомовний автор теми сам перед тим не цікавився станом і рівнем російськомовної літератури в Україні.

• Подобається Подобається x 1
  5. - привело бы к чему-нибудь, если бы действительно многие :) А так - к существованию литобъединений...
    - был бы уровень высоким, им не надо было бы дополнительно интересоваться. Автор темы Вам справедливо заметил, что литературу обсуждать имеют право не только литераторы или критики :)

6. Bambook

Так і скажіть: я тут дєдушка, а салагам слова не давали. Що ви недомовками, натяками?
    1. Те, що я недавно на форумі, аж ніяк не означає, що я набагато менше читав дописів Вадима з Харкова. Форум - не бесіда в прямому ефірі, можна почати з початку гілочки...
    2. Літери чорні, монітор світлий, написано саме те, що написано, все інше - наші фантазії, припущення, логічні побудови, але не факти. У вас "нефакти" точно так само, як і в мене "нефакти". Жодних підстав вважати, що ваші "нефакти" ближчі до фактів, ніж мої, я не бачу. Навіть навпаки. Читаємо, на чому ви грунтуєте своє твердження:

Так от, якщо це вже багато разів обговорено і всі знають, хто що на цю тему скаже і всі позиції вже обсмоктані, то для чого взагалі Вадим знову створює цю тему?
    Я бачу два варіанти:
    - або ваша гіпотеза, хоч і подана у формі твердження, тим не менше, помилкова, і якихось висновків з попередніх обговорень зробити не можна.
    - або наш приятель Вадим, наперед знаючи можливу реакцію всіх учасників форуму, свідомо йшов на провокацію.

:pardon:

• Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

А що таке "что-нибудь" і чим воно краще, ніж літературне об"єднання? )
    Російськомовні письменники будуть ображені. )
    Ага, а кухарки керувати державою...

8. Bambook

А це взагалі смішно. Для того, щоб знати про наявність певної літератури,треба таки нею цікавитися. Думаю, що багато з україномовних форумчан зі Львова ніколи не чули про більшу частину авторів, яких можна знайти у книгарні НТШ в центрі міста.
    Якщо ти не маєш часу читати - навіщо тобі взагалі знати?
    Щодо питання, кілька разів повтореного автором - про українськомовних російських співаків - це взагалі насмішка.
    Я, наприклад, абсолютно НЕ цікавлюся сучасною російськомовною музикою - ні українською, ні російською. Вона для мене завершилася на роквіті ДДТ в 90-их.
    Але зараз я спробую перерахувати тих діючих російськомовних українських виконавців, яких знаю:
    Ані Лорак
    Бумбокс
    ГрінГрей
    Нарвасадата
    Таїсія Повалій
    Ірина Білик
    Альоша
    Гайтана
    Галліна
    Софія Ротару
    Могилевська
    Козловський
    Ваня Дорн
    Авіатор

...втомився набивати ті назви, а я можу більше і то тільки "навскидку".
    З усіх цих виконавців лише щодо Ротару є суперечки - чи українська вона співачка.
    Але не з боку українців переважно, а з боку росіян чи молдаван - кожен намагається засоціювати її найперше з своєю країною.

Тому, шановні, просто не треба нахабно брехати.
    Будьмо правдиві і взаємоввічливі...

9. - верю, что Вы видите только два варианта. это не значит, что их на самом деле только эти два.

Конечно, Вадим провоцировал и понятно, зачем. Нормальной открытой дискуссии между сторонниками моноэтничности и мультикультурности Украины на ЛФ не было ещё ни одной и не предвидится, т.к. это базовый элемент "свидомости". Некоторые думают, что смогут как-то подвести к этому вопросу, зайдя с "неожиданной стороны".
    - Вам не напоминали, что "судить" (иметь мнение) и "управлять" - разные вещи? Кухарка имеет полное право судить о действиях державы, управлять державой лучше профессионалам.

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

http://www.youtube.com/watch?v=Drkj2UNCA1c

Але ж літературу можуть обговорювати..?

11. Bambook

Вадиму також, але насамперед вам. Вам - про це:
    Це реальна брехня. Далі я її спростував, банально довівши, що можна не цікавлячись і навіть не бажаючи про них знати, знати про дуже велику кількість російськомовних виконавців, яких так довго шукає Вадим і не може знайти. Більше того, навіть чув російськомовні пісні цих виконавців - хоча ніколи не планував їх слуххати. Це в україномовному регіоні!
    Ви в мене на початку повагу викликали. Не розчаруйте, визнайте, що то ви зопалу сказали. Помилка вийшла чи що...

12. levandivka

Та ні.
    Просто, воно не кваліфікується російським:
    http://www.youtube.com/watch?v=hixiivpNYMQ

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

І як? Помогло?

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

А от цікаво, якщо я напишу якийсь роман російською мовою, то це до якої культури буде відноситися, якщо я в Росії навіть жодного разу не була? :crazy:

14. iso

iso Well-Known Member

15. levandivka

Послухайте Кола Бєльди, і лишіться того ровера...

16. Sirko

Sirko Well-Known Member

Читав нещодавно інтерв'ю якоїсь Еріки. Каже дівчина, співатиму російською, бо хочу подобатися не лише Західній Україні. Але далі вже розумні й правильні слова, мовляв, дозволити собі співати лише українською може той, хто має якісний і непересічний музичний продукт. Наприклад, Океан Ельзи, який вже давно вийшов за межі україномовної аудиторії. Десь 50 на 50 можна сказати про Бумбокс: з одного боку, в Росії дуже добре слухають їхні україномовні пісні, а з іншого - про Бумбокс там дізналися насамперед завдяки "Вахтерам" чи "Та что". Ось. А всі інші можуть співати "шило-шиншило" й добре з того жити, аби лише російською.

Одне слово, на тому рівні, де справді великі гроші, суто україномовних виконавців мало. Є двомовні.

Та це жодним чином не стосується теми, бо основна побрехенька, тихесенько вплетена у стартовий допис, це "большинство народа в быту использует русский язык" :)

• Подобається Подобається x 5
  17. Спасибо, развеселили! :haha: "То" я зопалу сказав. Помилка вийшла чи що. Ви мою брехню спростували, банально довiвши! :haha:

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:56 ----------

- а москали (разумеется, отрицательные персонажи) там будут?

18. levandivka

навпаки!
    Роман буде антиподом "Город Львов". "Город на Днепре"?

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:42 ----------

Із залишених побрехеньок.

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вот те раз... Если - как выясняется - у нас большинство использует в быту украинский язык - откуда тогда столько стенаний - мол гине укрїнська мова? И без господдержки - ну просто через пару десятков лет - украинский язык исчезнет?
    Кто-то лукавит... :)
    Или Харьковчанин - или Сирко... :)

20. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)