Україні бракує російськомовних творів?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Vadim Kharkov, 19 лют 2011.

?

Чому Vadim Kharkov відчуває нестачу російськомовних творів?

1. Люди, использующие в повседневной жизни русский язык в Украине не способны к творчеству

3 голосів
    10,0%
  2. Это результат целенаправленной политики государства

5 голосів
    16,7%
  3. Создавать произведения искусства на русском языке в Украине не модно среди творческой интеллигенции

3 голосів
    10,0%
  4. Творцы пишущие произведения на русском языке публикуют свои произведения в соседней стране

7 голосів
    23,3%
  5. Количество произведений русскоязычного искусства в Украине пропорционально его использованию

4 голосів
    13,3%
  6. А йшли б вони ... лісом. За Хутір Михайлівський

12 голосів
    40,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
Статус теми:
Закрита.
  1. Игорь

Игорь Well-Known Member

Типично характерные аргументы. Когда вам такое выкатывают, спорить бесполезно. Вам "дороже". С такими в спор не вступают. Я лично давно зарёкся.

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

А от Курков колись, на моє питання, чому він приїхав в провінційне галицьке містечко Стрий відповів, цитую:"Дело не в том, что интересует меня, главное - кого интересую я. И если меня ждут в Стрыю, я приеду - в знак благодарности к читателю".

Так що Ваші ідеї - це тільки Ваші ідеї. І Ваші припущення.

А взагалі Ви кумедно розпинаєтесь, то за російськомовне населення, котре потерпає без "свого" письменника, то за письменників, котрі, "по ідеї", пишуть вхолосту. :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

Так это Вы ж меня провоцируете и в сторону уводите...:yes: Мне было бы интересно обсудить проблему на макроуровне, а не обсуждать: достаточно представлено русскоязычное творчество в Украине или не достаточно; знаю ли я всех писателей размещающих свои произведения на широко известных в узких кругах сайтах или не знаю. Вполне очевидно, что Вы как носитель украинского языка не очень ощущаете отсутствие русскоязычного творчества в Украине (это естественно). Я же, как носитель русского языка - это ощущаю (если что и есть, так создано за пределами страны). Не скажу, что лично я от этого сильно страдаю, однако, само по себе явление интересное: говорящие по-русски люди не производят культурный продукт или производят, но он не доходит до потребителя, оставаясь в культурном подполье. Вот причины этого-то явления я и хотел обсудить на этой ветке (а не само явление: есть оно или нет...).

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та пишуть російськомовні,пишуть...
    Ось,наприклад тут гляньте.
    Або тут.
    Або отут.

5. Un.Known

Щоб проблему обговорювати на макрорівні потрібні принаймі мініобізнанність...

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та у чому проблема? Немає проблеми. Хтось забороняє видавати твори за мовним принципом? Приклади в студію. Впевнений, немає таких прикладів. Немає авторів, які б пристойно писали і видавці не хочуть макулатуру видавати? Так це не проблема. Це стосується і російсько-, і україномовних.

• Подобається Подобається x 3
  7. Vadim Kharkov

Вот это уже конкретное мнение. Спасибо за него.
    Степаныч, а Вы проголосовали в голосовалке?...;)

Вот только согласится ли с ним Un.Known? По ее наблюдениям в Украине достаточно русскоязычных талантливых авторов...:blush:

8. Un.Known

Звичайно, погоджусь.

Але неохота видавців друкувати макулатуру зовсім не означає відсутність російськомовних талановитих письменників.

9. Vadim Kharkov

Поясните пожалуйста... Т.е. перечисленные Вами выше авторы:
    ...недостойны быть издаными большими тиражами? (за исключением А.Куркова, естественно - он уже издается)

Тогда зачем Вы приводили эти имена в качестве аргументов, того, что русскоязычная культура в Украине себя чувствует прекрасно?... Или Вы считаете, что талант и тираж вещи несовместимые?...

10. Un.Known

:)

Дивно так - самі питаєте, самі відповідаєте...

ітд...

Познайомтесь ніж оголошувати про проблему, познайомтесь з матеріалом...

• Подобається Подобається x 4
  11. Vadim Kharkov

Ну я не отвечаю, я предполагаю возможные ответы, чтобы уточнить Ваше мнение...:)

Так значит издаются?...;) А Вы только что со Степанычем согласились, что издавать некого, одна макулатура...;)

Un.Known, скажите, а почему я об этих книгах узнаю только сейчас от Вас? Предупреждая Ваш ответ, что мол искать самому нужно было и "под лежачий камень вода не течет" скажу, что об украиноязычных авторах я был осведомлен и ранее, хотя специальными поисками их также никогда не занимался...

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

И пост немного подкорректировали... Может проще сразу забанить...;) Или Заратустра не позволяет?...

Останнє редагування: 20 лют 2011
  12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Да. Только что. Самый нижний квадратик.:pardon:

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Обговорювати модерацію в гілках заборонено Правилами форуму.
    ТАК: Vadim Kharkov?
    Дезинфекція дезінформації троллівської, називається.

15. Un.Known

Ви знову видаєте бажане за дійсне. :)
    Мабуть, також колись повірили якомусь Харкову, що не існує в Україні російськомовної літератури... )
    Називається це модеруванням, і обговорюється це в приваті.

P.S. Зміни - не мої.

• Подобається Подобається x 2
  16. Vadim Kharkov

Верю. :) Но желание что-то обсуждать пропало. Спасибо за беседу.

• Подобається Подобається x 1
  17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Вместо эпилога. Интересно, а как обстоит дело в России с маркетингом, адвертисингом, промоушном и прочим саппортом изданию книг на украинском языке. Или там сплошной прохибишн?:)

• Подобається Подобається x 1
  18. Чупага

Чупага Well-Known Member

При советах было лучше . Бат интернета не было .
    Бумажники Байкал травят а мы будем по книжкам скучать, дядовских перечитывать на всю жизнь хватит, най в эл виде .Молодые авторы пусть сами решают , как им нарубить капусты.

19. Bambook

Bambook Persona non grata

Мда...

Після уточнень, зроблених в темі, питання мало б звучати так:
    Знаєте, я не маю часу не те що читати книжки, але навіть сходити їх купити, я не купую музичних дисків, не дивлюся музичних каналів, не слухаю радіо, не буваю на музичних чи літературних сайтах. Чому я нічого не знаю про російськомовних літераторів і виконавців? :)))

п. с. Невеличке питаннячко: ви не думали, що серед російськомовної музики, яку ви чуєте, може бути купа виконавців з України, тільки як же ви хочете їх відрізнити від російських, якщо ви ніколи не цікавилися тим спеціально? ;)

• Подобається Подобається x 2
  20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви, очевидно, не зрозуміли, що мета цієї гілки - провокаційний заголовок на ЛФ, що містив дезу.
    Як тільки заголовок був обломаний -
    А література, промоушени і тиди, і писи - зачіпка для смороду "а паччєму!?"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)