Надія сама шиє костюми для східних танців, прекрасно танцює і ще навчає мистецтву танцю. ---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ---------- Ще одна грань її таланту - дизайн одягу. Ось дві роботи, виконані Надією з початку до кінця,та ще прикраса до першоі і капелюх до другої - також ії робота. ---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ---------- А тепер прийшов час розповісти про АРТ-Клуб. Ніна Джос орендує на чотири години раз на два тижні приміщення в центрі Кишинева і там проводить зустрічі в клубі. На зустрічах кожен може заявити про свій талант і продемонструвати його. За 4 місяці роботи клубу на його зустрічах були скрипалька і балерина, місцевий бард і кілька поетів, пройшли модельні покази робіт Надії Хопти та показ моїх робіт з розповіддю про камені(всього і не перелічиш). І знов все тримається лише на голому ентузіазмі. Але якби ви бачили очі тих людей, які до цього соромилися представляти свої таланти на публіку, коли їм аплодували. Скрипалька після виступу в клубі поїхала на гастролі до Америки (а її творчий простий до цього був щось близько 4 років).
Ще дуже цікаво проходить етнічний фестіваль ---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:36 ---------- Його проводять у третю неділю вересня. У центральному парку міста збирається кілька громад, які проживають у Молдові. Це українська, єврейська, болгарська, російська та інші (близько 15 громад) ---------- Додано в 00:07 ---------- Попередній допис був написаний в 00:03 ---------- Українська громада засновує на один день "Українське подвір'я", на якому на відвідувачів чекають і сало, і горілка, і пироги з сиром, з грібами, з картоплєю.
Співають українські пісні, зустрічають гостей українською піснею. А тим часом на інших подвір'ях болгари, євреї, грузини, білоруси та інші пригощають гостей своєю кухнею, співають свої пісні, танцюють свої танці. Всі учасники цього дійства в національних костюмах свого народу. Починається свято в 9 ранку і триває до пізнього вечора. Головна алея відведена молдавським творчим людям. Я дуже люблю це свято,людей в парку в цей день дуже багато, відчувається дух "дружби народів", як би банально це не звучало. Але це так, ми дійсно раді один одному. Деколи всередині цих спільнот (судячи з нашєї і маючи інформацію про інші громади) присутнє штовхання ліктями - деякі діячі від національної культури намагаються довести, що вони "національніші" від інших (але це особливо свято не псує, так як є більш розумні, які на такі випади просто не звертають уваги)
Нарешті я знову з Вами. Вирішила питання з комп'ютером і тепер зможу далі брати участь в житті форуму. Цікаво, народ помітив мою відсутність? Хочу представити новий танець Надії Хопти з моїм новим твором (комплект з кольє і двох браслетів для східних танців) ---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ---------- Найближчим часом розповім про гастролі молдавських українців в Росії.
А это эти симпатичные девушки приедут,которые на фото? C удовольствием посетил бы данное мероприятие.
Завтра я несподівано їду в Косів (Івано-Франківської обл.) І протягом тижня буду в інтернеті нерегулярно (так що зробити хороший звіт, а не наспіх навряд чи вийде). Але на зворотному шляху з Івано-Франківщини (десь числа 11 квітня) збираюся зробити гак до Львова. Якщо хто знає центр народної творчості або відділ, що займається народними майстрами у Львові, напишіть мені, будь ласка, в личку координати діючих структур. Хочу налагодити зв'язок майстрів народної творчості Кишинева зі Львовом. ---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ---------- По приїзду обіцяю ілюстрований звіт про гастролі в Росії (дуже сильно перепрошую - збиралася завтра, але завтра вже буду в дорозі)
Починаю звіт, правда за один день все не встигну ---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ---------- У Норбековському центрі ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ---------- У бібліотеці ім. Волошина
В Москві. У березні нас запросив Творчий Союз Професійних художників. Ми поїхали - кожна зі своїм талантом. Надя - з танцями та квітами з шовку, Ніна з ляльками, розповіддю про Кишинівському Арт-Клубі (аналогу радянського "Алло, ми шукаємо таланти"), роботами ще чотирьох майстрів (флористка, вишивальниці, майстрині з бісероплетіння і майстрині тканих рушників) і я зі своїми роботами в шкірі і співом народних українських пісень. Вибачте, але інформацію буду писати порціями, так як зараз дуже завантажена (я консультую як психолог на сайті liveexpert.ru, виїжджала, залишилися недороблені справи, так що пишу між консультаціями)
Вы тут аккуратне описывайте, пожалуйста. Т.е. никто не бил ВАС в Москве, никто не насиловал, медведями не травили?
Дорогой Полковник, что же Вас так на страшилки тянет - Ваш собственный негативный опыт??? Нас встречали очень гостеприимно. Пригласили нас на пять творческих вечеров.