Манхеттен,Бродвей,Москва,Большой театр...то є,як і консерваторії в Україні,яких в США нема фактично і не було!Музикантів з Європи набирали... Бо утримувати ті 200 симфонічних оркестрів,які були в США в 90-х,то нині проблема.200 оркестрів по 200 музикантів в кожному...то купа грошей!От і залишилось десь зо 50-ть по одному на штат...і то періодично,на сезон якийсь! В Україні було зо 25 (професійних) симфонічних оркестрів,по одному на область,а залишилось...?? Не знаю,як зараз! Грошей на культуру ні в США ні в Україні НЕМА! Та й культура така ж і є... На концерт давно' сте ходили? Ото ж бо!
Та так дехто і робить! І робив... Почитайте Торо,Життя в лісі.1854. http://www.lib.ru/INPROZ/TORO/walden.txt ----- Мій однокурсник по консерваторії зі Львова перед своєю еміграцією в США проштудіював цю книгу від початку до кінця,і був впевнений що так він не пропаде в США... Але забув,що він єврей і затятий митець і що це,що в книзі і взагалі Америка,то не для таких,як він! + Во,як поліція в Лос Анжелесі допомагає бездомним чорним,що на вулиці живуть,та дотримуватись проживання по-гамеринанськи... Застрілили хлопа...і юж питання вирішене!
Ми гімназіїв не кінчали (с) Ми все більше на хокей чи рок концерти, останній раз в оперу ходив у Відні у 2006.
Понаехали, понимаешь!!! Мне любопытно, при таком раскладе процентов, а куда нащадки подевались, раз их "уже мало"?
Плодяться лише латино-американці і чорні...по 4-6 дітей в сім'ї,заради федеральної помочі багатодітним сім'ям з фінансовою поміччю на кожну дитину! І працювати не треба за спинами дітей,раз і тої праці нема! А білі...шо білі! Одна дитина і юж...або взагалі без будь якої женячки обходяться чорні та і білі кобіти! Проблема з утриманням сім'ї ,дітей! За рахунок новоприбулих емігрантів з готовими дітьми з України,Молдавії,Казахстану,ін. і тримається ріст населення в гАмериці!Решту на території США плодять мексиканці і чорні! Шо білі,шо чорні...відпала їм охота до женячки,во-о! І без того діти можуть народжуватися,шо нє? Та то ще Мартіні Лютер Кінг і Фаррахан закликали чорних плодитися побільше,щоб Америка стала батьківщиною бувших рабів з Африки! Вот і Обама вже президент! А християнська церква тут спить...дрихне з мораллю!
Американець,кулєга мій розсуждає так:-Та як Обама дасть легалізацію тим 5 млн.мексиканцям ,що працюють тут якось,а вони перетягнуть в США потім ще 4-и особи:маму,тата,сестру і брата з Мексики...ото і буде приріст населення в США! Весь пердець і буде!
А для чого? Що це дає пересічному американцю? Адже є Брітні Спієрс, Леді ґаґа, Мадонна, якась Байонес чи як її там. Голосу правда не мають ніякого, але зате цицьки вам покажуть і нижче. Оце мистецтво! Оце духовність! А ви кажете... Моцарт, Бетховен, Равель... Кому вони потрібні в Америці?
Я ж говорю,що десь зо 50 може є ще...але то на папері і для інтернету! Для виду і форсу тсз!гАмерика ж! Тут всьо є!
А Вы думаете, что реально больше востребовано? Или проводить концерты, как у нас по абонементу "Юный меломан", когда в зале столько же народу, как и на сцене?
Чомусь пригадую собі, як колись дуже давно, я жила в Чехії десь півроку, і я їздила додому ще автобусом, приліпився до мене в автобусі чувак. З питаннями - звідки, куди, ітд. Нудився. І десь вчувши, як я розмовляю, спитався, скільки я вже в Чехії. Почувши відповідь, не повірив, і взявся мене екзаменувати на знання чеської мови. Типу:"А як буде чеською "смажена риба"? А "відбивна"? А "картопляне пюре"? ітд. Мене в свою чергу зацікавило джерело його словникового запасу. Виявилось, що чувак працює в господі в хазяїна, і весь його запас обмежений необхідними для порозуміння виразами. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.