Українці Канади та Америки

Тема у розділі 'Українці у світі', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 січ 2012.

1. avatarwin

LOT, Люфтганза. і австрійські лінії, багато залежить від часу і пори року деколи різниця доходить до 500 і більше дол.
    Для пошуку дешевих квитків http://www.cheaptickets.com
    дешевші хіба українські і російські лінії приблизно на 100 -150 дол. , але воно того не коштує.

ЩАСЛИВОГО ПОЛЬОТУ!

• Тупо Тупо x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ми одного разу летіли аеросвітом. Це був жах. Дешевше, але умови перельоту дуже складні, відсутність комфорту повна.
    Люфтганза в тому плані найкраща, як на мене. І якість послуг, і комфорт перельоту, і ціна хороша.

3. Forpost

Forpost Стоїк

та всі то живі, а Shrek"а то закатрупили

4. Liliyah Romanova

Він моцний хлоп. Де там його би хто міг закатрупити. Обитав собі мирно на інших форумах... Живий і здоровий.

• Подобається Подобається x 1
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Сьогодні побачила постановку про Різдво, яку виставив мій колишній знайомий, який є зараз директором середньої школи в Івано-Франківській області. Село налічує біля 2 тис жителів.:

View: https://www.youtube.com/watch?v=U6axfq4GRW8

І порівняла її з Різдв'яною постановкою однієї з наших тут церков, в яку ходять мої батьки. Церква налічує десь з 500 чоловік.

View: https://www.youtube.com/watch?v=_5aGUqjwhIs

І от мене здивували такі запитання. Чи наші люди поза Україною є дійсно більші патріоти? Чи дійсно більше цінять свою ідентичність, що прикладають всі зусилля, щоби і їхні діти цінили своє походження? Адже всі ці діти в побуті вже давно всі англомовні. Найостанніші новоприбулі сюди десь років з 10 назад. А менші, взагалі, вже тут народжені, в основному. А послухайте, як вони співають, як декламують! І це при тому, що нема ніяких професійних спеціалістів, які є в школах в Україні. Все це - аматорство. А костюми? Хіба нема в українців кавалків матерії, щоби відобразити юдейські костюми? Там ж одяг був простіший від сьогодні: обмоталися, перев'язалися - і готове! Церква нічого не фінансувала. Все люди самі. І багато сімей - багатодітні, що живуть від чека до чека. То в чому ж різниця? :sad:

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:scratch_one-s_head:
    Нема. Останні гроші йдуть на гостину на Різдво. У таких школах. А з кращих шкіл діти на Різвдо за кордон їздять.

7. Liliyah Romanova

А в чому саме патріотичність? Мені здається, що навпаки така масштабна вистава - це досить нетиповий підхід. Власне українським є вертеп, а для того дуже багато людей не треба. Основних персонажів - на пальцях перерахувати, а далі вже додаткові.
    Ну і рівняти церкву зі школою також некоректно, із простої причини, що в церкві дуже багато різних талантів зібрано, кожен із батьків має якісь свої вміння, та й підхід у людей до справи геть інший. Я би порівняла з тутешньою українською школою, то воно якраз десь на одному рівні буде зі святом в українській школі в Івано-Франківській області. Діти переважно читали слова з листочка.
    У школі ж один вчитель організовує такі речі, сам. І за кожною дитиною мусить вгнатися, бо того свята нікому не треба. Та і самому вчителеві за таке теж не платять, а якщо платять, то копійки. І про спеціялістів узагалі мови нема, прості собі вчителі, зі своїми талантами, які ніякого театрального мистецтва ніде не вчилися. І мало того, що вони самі сценарій шукають, переробляють, пишуть, то ще спробуй потім дітей організувати, а ще зазвичай треба батьків просити, аби дитина вірша вивчила. Є, звичайно, ентузіасти, які ще й будуть купу репетицій проводити (і теж на то тільки нарікатимуть). Є й такі, що ще й самі костюми дітям знайдуть, але ж не всі мають такі здібності. О, а ще є діти, які в день свята прийдуть і скажуть, що костюм удома забули. І поки дитина на репетиції, то по одному декламує, а як уже на концерт вийде, побачить родичів, злякається, протараторить свої слова швиденько, аби лиш позбутися тої ролі, то вже ніц не зробиш.
    Спів часто бере на себе вчитель музики, але й він просто вибирає дитину, яка має дар до співу й добре співає, якщо треба сольний номер, а як масовка, ну то про чистоту співу й мови нема. У мене був учитель музики, який мав свій синтезатор, організовував дійсно круті співочі концерти, але саме з тими, хто й так уже співав у різних хорах чи колективах. Якщо треба було співати щось із цілим класом, він там ніц зробити не міг. Хіба казати деяким, аби просто рота відкривали, але то вже надто жорстоко. І от він мав синтезатор і міг мінусовки робити (ну, бо його основною робою були підробітки по ресторанах і весіллях), а його батько мав акордеон і все. І наш крутий вчитель із нами довго не був, на його місце прийшов інший, із баяном.
    Я, на щастя, коли працювала в школі, таких заходів не організовувала, але коли вчилася ще, то участь брала частенько, та й тато з мамою теж організовували, то знаю, як воно є, скільки то нервів вчителеві жере, який береться організувати якесь свято. Вибирати треба виключно сумлінних учнів, які дійсно зроблять, вивчать, підійдуть творчо. А якщо хочеш залучити й інших, то тут уже, як пощастить.
    І ще одна проблема українських шкіл - хороший зал для проведення таких заходів. У моєї мами в школі майже всі заходи проводилися в спортзалі, а тут теж не дуже щось придумаєш неабияке, бо навіть сцени нема. Не кожна школа у Львові має хороший зал, з доброю акустикою, а що вже говорити про менші містечка чи села на 2 тисячі жителів. Та й особливе освітлення теж рідко буває.
    За моєї пам'яті в школах нечасто були хороші вертепи, а от при церкві, чи так різні кола людей організовувалися (кілька сімей, які товаришують, чи з хору якого тощо), то так, там уже було творчо і з любов'ю.

Останнє редагування: 21 січ 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Оу супер!!!Дуже вам дякую.Неодмінно скористаюся;)

9. Lvivska Kvitka

То були польські авіалінії LOT?

10. manur

manur Well-Known Member

Не знаю. Написав тому товаришу. Як відпише, то й я туй відмалюю.

11. prius

prius Well-Known Member

LOT це польські авіалінії

12. Lvivska Kvitka

Спитайтесь ще у нього може він зараз знає ще якісь авіалінії не дорогі))

13. Lvivska Kvitka

А ще таке питання це прямі рейси чи з пересадками.Мені потрібно зі Львова чи взагалі такі є.Чи це потрібно з Києва чи навіть в Польщу їхати??:pardon:Як краще і вигідніше порадьте будь-ласка))

14. manur

manur Well-Known Member

Зі Львова за океан навряд чи є прямі (але дядько гугль все знає))))). Товариш летів : Львів-Варшава, Варшава-Торонто, Торонто-Едмонтон.

15. manur

manur Well-Known Member

Щойно відписав товариш - летів LOT-ом.

16. avatarwin

їхати вже потрібно бо зараз білети найдешевші , біля 900 дол в оба кінця. Дешевше не буде. Найкраще летіти зі Львова через Польшу Австрію , або Німеччину. А що до прямого рейса без пересадки то потрібно подивитися чи з Київа літають ---но на мою думку звязуватися з Київом це повна заморочка.

• Тупо Тупо x 1
  17. prius

prius Well-Known Member

напишіть знайомим в Канаду щоб поцікавились бо буває що їм буде дешевше купити білети для вас в оба кінця

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

білети в кацапів, в нас квитки

• Тупо Тупо x 1
  19. UNIA

UNIA Well-Known Member

А верно ли, что у "кацапов" телефон, а у вас - слухалка? :)

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

не вірно, в нас не слухалка, а слухавка

• Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)