Українці Канади та Америки

Тема у розділі 'Українці у світі', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 січ 2012.

1. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

2. nabrutto

nabrutto New Member

Діаспора

Існує й інший погляд, котрий тут ще не озвучений. Незалежно від того де Українець живе і в якому поколінню - він залишається українцем доти - допоки вважає себе українцем. Я 4й рік живу в Канаді. Так склались обставини, що живу в інституті св.Івана. Працюю в компанії власником якої є канадський українець в третьому поколінні.
    Ось приклад з вікі: Діа́спора (грец. διασπορά — «розсіяння») — будь-яке представництво етнічних одиниць за межами материнського етнічного регіону, котрі усвідомлюють свою генетичну або духовну з ним єдність.
    Це не український паспорт, адже українці жили в світі навіть тоді, коли у них не було своєї держави. Якщо, боронь Боже, завтра Росія окупує Україну і назве її по іншому. То шо, всі хто має українські паспорти але є за межами країни перестануть бути українцями? Євреї залишались євреями попри те, що у них не було Ізраїлю.
    Якщо цікаво, що робить і чим живуть українці за межами України - можу дати цікаві посилання на українські ресурси Бразилії, Перу, Аргентини, Австралії, Китаю. Надзвичайно приємно спілкуватися українською мовою, з людьми котрі народилися по-за межами України, декотрі з них ніколи навіть не були в Україні.

Для наглядного прикладу подам відео, котре ми з другом зробили одного вихідного дня. Це було в переддень розгляду мовного законопроекиу в першому читанні. Люди на відео народжені не в Україні. Мова хоч і відрізняється від сучасної літературної, та все ж це українська мова.
    http://www.youtube.com/watch?v=uobdnf_6wls

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Sorry
    We cannot find the page you are looking for.

• Подобається Подобається x 1
  3. olegp

olegp миється в бані

а пни чем паспорта? тут этнос важен
    .а не гражданство

4. Фауст

Фауст Well-Known Member

Матерьяльчик заказной. 100 %

5. coolzak

coolzak Well-Known Member

Фільм не для москалів роблений тому глибокодумні висновки про автентичність матеріалу залиште для вжитку на берегах Волги.
    Північна Альберта має глибокі українські традиції.Наприклад що таке українське Різдво знають напевно 90 відсотків населення а середфастфудів побачити українське кафе з варениками і голубцями можна у кожному другому стріпмолі

• Подобається Подобається x 2
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Хоть на этом СПАСИБО!
    Пусть рагули его и смотрят.

---------- Додано в 09:01 ---------- Попередній допис був написаний в 08:59 ----------

Пани всё в Гамерике, а груди за Украину мнёт?
    Как успехи, Пани?

7. coolzak

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Не знаю, чи я правильно вибрала тему, щоби відповісти пані avatarwin. Якщо неправильно - перенесіть куди треба. :)
    Чи варта покидати Україну і їхати жити в Америку, то я думаю справа кожного особисто. Ми виїхали в часи 4-ї хвилі еміграції. І не шкодуємо. Навіть батьки тут прижилися. Хоча мама щороку їздить додому, бо ще є коло Львова наша хата. Як маєте можливість - поїдьте. Принаймі світа побачите і спробуєте, як то жити в іншій країні. Не сподобається - вернетеся. :) Тепер ж то легко. На рахунок діаспори, то у нас в Сіетлі - дуже велика. Але переважно - протестантська. Православних і католиків є невеликі громади. Більшість українців цього віросповідання проживають в Нью-Йорку і Чікаго. :)

• Подобається Подобається x 6
  9. avatarwin

Я з Вами згідна що то справа кожного. Людина таке створіння що може усюди прижитися і навіть у тюрьмі. Я боюся на рахунок настальгії за Україною , людьми нашою природою і культурою, і тим що не зможу ні яким чином хоч як небудь вплинути на відродження у розбудові нашої України. А особливо мене турбує те , що усі мої знайомі близькі і рідні будуть мене обговорювати(це нормальне явище у наших людей), що подивіться яка велика була патріотка України , що аж утікла в Америку--це мене найбільше турбує. Бо навіть якщо приїхати у гості до них після виїзду не уявляю як себе поводити.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, якщо за це переживаєте, то не їдьте. Хоча що конкретно Ви зараз робите в Україні для її розбудови? Якщо щось важливе, то ясно, що Вам нема чого нікуди їхати, а робити свою справу. А якщо Ви просто пересічна громадянка і тільки забезпечуєте собі життя, то яка проблема? Тільки боїтеся, що хто буде говорити? Скажете, що будете пополяризувати Україну в світі. :) І це правда. Коли ми в 1992 році приїхали сюди, американці не знали, що таке Україна. Думали, що то якась забита провінція. А тепер до нас і тут дослухаються. Навіть наш Кент - побратим Херсона. :)

• Подобається Подобається x 4
  11. avatarwin

кожна людина частково переживає при зміні місця проживання.Та що би я тут не робила , але навіть один мій голос при виборі кандидатів додає сили нашим людям хоча частково утриматися при владі , хоча не центрльній то хоча обласній. Та моя коліжанка коли приїхала у гості, а вона десь там в якомусь Нью-Джерсі проживає, і розказувала , що там не важливо для них звідки ти приїхала, всі ми для них на одне коліно-фром Раша.Крім ідіотскої усмішки на їх лиці нічого не має ,а за пазухою камінь. Каже тому, що там так себе погано зарекомендували усі виходці із колишнього СССР. Ще вона казала що ті попуаси американці (90:wacko:взагалі не чули про Україну як такову , хіба що наші люди з діаспори і росіяни.Мені не дуже віриться тому, що вона напевно спілкувалася з меньш освідченимі людьми , бо ті хто більш освідчені мусять знати. Виїхала по релігійній лінії, чоловік був баптистом хоча сама вона була не дуже релігійна, але патріот колись була сильна. Я їй казала щоб також пополяризувала Україну, вона мене спитала кому,--я відповіла що американцям. , а їм ти і твоя Україна до лампочки відповіла вона, вони хібо можуть тебе вислухати і тут же забути. Коли я її спитала , а чого було їхати коли на початку 90 років влада вже не переслідувала ні одну релігійну конвесію, і ти такий великий ідейний борець за незалежну Україну . Вона відповіла , що у першу чергу вона ідейний борець за грошові знаки, а що до України я можу висловити свою думку і з Америки.Розмова була з неприємних бо це було в гостях. А тому усе закінчилося.ОСь так наслухавшись різних думок і начитавшися різною інформації , я і коливаюся не один рік.

Останнє редагування: 26 тра 2013
  12. coolzak

Повно розумних і освічених людей тут.а те що Украіна мало кого цікавить то ви теж життям в Зімбабве не переймаєтесь

• Подобається Подобається x 3
  13. avatarwin

згідна

14. Bambook

Bambook Persona non grata

з чим?

15. avatarwin

з тим що повно розумних і освідчених людей

16. Bambook

Bambook Persona non grata

Не факт. Купа людей, які навіть слово "освічений" з помилкою пишуть :sad:

17. avatarwin

чиста опечатка , бо коли пишу не завжди після того перевіряю--я думаю що освічена людина повинна звернути на це увагу обовязково

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм. Тут також?
    Чи все таки це
    То нічо, то буває, мені цікаво, як так сталось, що ви в просторі загубились? ;)

19. avatarwin

на рахунок простору то довга і особиста історія (хоча дивлячись хто і що підрозуміває під простором)

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мені, чесно кажучи, байдуже. Головне, аби Ви пам'ятали, бо думки різні в голову приходять, читаючи Ваші запитання:"Як воно, в Америці?" в дописах, написаних з бруклінського ІР.

а де твій аватар? :)