Українці Канади та Америки

Тема у розділі 'Українці у світі', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 січ 2012.

1. prius

prius Well-Known Member

Ну вони повинні доказати що людину з вашою специальністью вони не можуть знайти в Америці,ви будетезалежні від цього роботодавця,значить будете получати мізер,він може заставляти робити те що ви не забов'язані,якщо розрахуєтесь і підете на ліпшу роботу то губите робочу візу,а новий роботодавець не захоче зв'язуватись

---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

Більше не пролізе,другий срок мотає

• Подобається Подобається x 3
  2. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

От от того і боюся)))

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Квітко, Вам як так хочеться до Америки, то тільки їхати сюди по візі нареченої. Мусите бути розведені, дитину брати зі собою і бути готовою добре пахати. :sad: Подумайте, чи воно Вам треба. Є американці, що бажають українку за жінку, але їх не так багато, а українок - море. :) І то одна другої краща. Мовний бар"єр, культурний бар"єр, поки Ви до нього пристосуєтеся. Ми їхали сім"ями, цілими церквами - і то поки адаптувалися. Або вже сюди по гостьовій приїхати з дитиною і тут шукати американця. Одна так тут недавно приїхала з донькою і знайшла. І файного. Вже одружилися. Але перше жила в коліжанки. Теж було купа проблем. Тепер навіть не спілкуються з тою коліжанкою. І буде тяжко на початках. Дуже тяжко. І роботу треба, і мову треба, і машину треба. І сама самісінька. Хлопи такі, що якщо відчувають, що жінка від них залежна то можуть добре сала за шкіру залити. :) Хіба їхати в міста, де повно наших емігрантів.Треба бути дуже сильною. То я Вас не лякаю. То правда.

---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

А є думка, що ненімці всі другий сорт в Німеції. :) Бачите, що то стереотипи. ;) Те саме й про Америку. Ви написали про якихось представників голубої крові і т.д. і т.п. А насправді хто працює добре, хто вчиться наполегливо, той і добивається, незалежно від раси, крові, релігії і іншого. Господарем цілого торгового комлексу, де я маю бізнес, є пакистанець, який так говорить англійською, що я ледве його зрозуміла якось. А на нього працює ціла менеджментська компанія американців, майже всі орендуючі американці ( крім мене і пару азіатських бізнесів) і всі ми від нього залежні. Так що нема тут ніякої дискримінації ні до кого.

• Подобається Подобається x 2
  4. Hase

Hase зайчик

Я особисто себе другим сортом ніколи не відчувала. Якщо ти з людьми добре, то і вони з тобою по-людяному.

Про расизм чи дискримінацію мови не було. Пані Олю, я взагалі говорила про зовсім інші речі, але то таке....

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та то давно розмова сліпого з глухим. Там лиш одна лінія.)

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну і про який ви расизм? Нема ніякого расизму. Чи ви того не можете сприйняти, бо вже маєте свою думку? От ваш теперішній земляк по жительству з іншої країни питає нас, нащо ми вибрали чорну мавпу за Президента. Я його по-перше не вибирала, бо я за демократів не голосую, бо мені вистачило побудови комунізму в совку. А по-друге, якби він був чорний, але республіканець, боровся за моральні цінності, намагався би знизити податки, щоби всі мали можливості спробувати організувати якісь бізнеси і створити робочі місця, щоби і чорні, і білі, і мексіканці не сиділи і не чекали, що заберуть в багатших і дадуть їм, а самі про своє забезпечення дбали, то і я і мільйони американців голосували б за такого Президента і руками і ногами. І що, я расистка? Хоча так, дехто вважає, що так, бо я проти Обами. А я не того проти нього, що він чорний, а того, що він баран безтолковий, який пхає Америку щодалі в прірву. І так можна говорити безкінечно.

---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Соррі, неуважно прочитала. Думала, що саме про расизм. Але вже не буду стирати. А про що була мова?

7. Hase

Hase зайчик

То, нічого, пані Олю, помилки ми робимо всі. Але дякую вам за відповідь. :give_rose:Загалом американську політику знаю мало, в Америці ніколи не була, та і особливо туди мене і не тяне, навіть у якості туриста...але все ж цікаво.
    З американцями мала багато контакту, оскільки біля нас колись була розміщена воєнна частина. Це таке місто у місті було, з магазинами, школами, кінотеатрами і т.д. Відповідно спілкуючись з ними зробила свої висновки, хоча мені ясно, що воєнні це відповідний рівень, за яким про всіх американців говорити не можна.
    Дивно про податки, чомусь десь чула, що у Америці якраз низькі податки, ну, можливо, в порівнянні з Німеччиною.
    Хотілось би дізнатися про гетто і людей, які там живуть... Взагалі наскільки там небезпечно? Як ви ставитесь до медичної системи у Америці? Якщо ви приїжджаєте в Україну ідете до лікарів (бо дшево)?
    От Маруся написала про шкільну систему, як погану. Що саме незадовільняє у ній? Наскільки інтенсивно вивчається історія Європи? Скільки іноземних мов вивчають у школі?
    У Німеччині також шкільна система сплошна проблема, яка виматує перш за все саму дитину.
    Взагалі, що думають американці про Європу?
    Пані Оля, вибачайте, вийшло якось багато.о_О

8. Оля

Оля Старожилка форуму

В порівнянні з Європою, так, нижчі. Але, як тільки приходять до влади дєрьмократи, то відразу що роблять, то піднімають податки. І страждає малий і середній бізнеси. А великі і корпорації і не постраждають, бо вони годують цілу армію адвокатів, фінансистів, які знайдуть, як обійти закони і мало платити. І ці ж дєрьмократи самі є власниками таких великих бізнесів і корпорацій, які успішно на когось переоформляють, перед тим, як іти у владу.
    А республіканці завжди понижують податки, спрощують процедури оподаткування і при них відкривається більше бізнесів, скорочують держапарат, скорочують соціальні програми ( дають людям вудки, щоби ті самі ловили рибку, а не постачають їм ту рибку безмежно). За два роки попереднього Бушівського правління я бачила на своїх покупцях, як вони всі позлазили з велфера, вірніше їх поскидали з нього, всі познаходили роботу, покупляли хати і розплачувалися долярами за продукти, а не фудстемпами, якими "снабжає" держава. Прийшов Алабама, підняв податки, почали закриватися бізнеси, деякі виїжджати зі штату, з країни, люди почали втрачати роботи, хати, бо не було чим платити і знову посідали на різні програми, на фудстемпи. От така тут калєверда, як но тільки приходять до влади ті, що хочуть тут побудувати комунізм. :sad:

• Подобається Подобається x 3
  9. Hase

Hase зайчик

Та, впринципі, коли прийшов Обама, Амeрика була в кризі із-за війн, які закатив Буш. Та і потім загальна фінансова криза, зроблена також в часи Буша ( Lehman Brothers) . Відповідно безробіття і підняття податків запрограмовано.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Гетто в основному чорне. Вони селяться там, де малі, старі, а відповідно дешеві хати, або хаузінги (державні дешеві апартменти). Заси.ають їх до неможливості. Білі люди втікають звідти, нормальні бізнеси теж і вони залишаються самі в тому середовищі. А там - злочини, продажа і вживання наркотиків, насильство, малолітні вагітності, матері-одиначки, бардак. І вони в тому варяться. І ясно, що там небезпечно. Хто там нормальний хоче жити? Але хто їм винен в тому? Вчися, роби, живи в кращих умовах. Вчитися для більшості з них - западло. То уділ білих. І робити - теж. Хоча зараз всюди - і на навчання, і на роботу - вони мають першенство. І мудріші з них вириваються з того гета. Або форсують спорт, бо там скоро можна до великих грошей добитися.

---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

То всьо - туфта. А зараз де Барак тільки не воює, миротворець липовий? І всі ніби й не бачать. За фінансову кризу треба говорити окремо. То не вина Буша.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

До Обамакеер дуже негативно ставлюся. Не маю зараз страхівки і принципово не купую його забезпечення. Бо ніхто мене не має права заставити купити страхівку. Хоч і в кінці року заплачу за то штраф. Медична система була дуже добра. На роботах люди мали страхівки. Хто не мав, як я, селфемплойд, то платив, коди йшов до лікаря. Але ми з дітьми, дякувати Богу, не хворіли, то 16 років і без них обійшлися. На випадок автокатастрофи ми були покриті автострахівками. В мене, взагалі, своя філософія на рахунок всієї медицини. Я за те, щоби все попереджувати наскільки то можливо і лікуватися природніми засобами.
    Хто мав малі доходи - були різні програми від держави і доброчинних організацій. Нікого тут не лишали без допомоги. Перше лікували, а тоді переймалися, хто буде платити. А взагалі, плата за медпослуги і тут, і в Європі дуже завищені.
    А як я була в Україні, то лікувала зуби, вставляла. Але і то шкодую, бо незадовго все полетіло і довелося тут переробляти. А тут можна знайти різні варіанти. Тільки хотіти. :)

• Подобається Подобається x 2
  11. avatarwin

---а що хіба немає іншого легкого шляху , бо я також хочу до АМЕРИКИ. Ось пані ОЛЯ писала що вони---Ми їхали сім"ями, цілими церквами - і то поки адаптувалися. А до якої церкви потрібно записатися щоб виїхати разом з нею, бо я знаю тільки що еврейські сіногоги виїзджали оптом, але мене до них не хочуть записувати.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Вже ні до якої. Бо зараз нема переслідування в Україні за віру.Тоді американці відкрили дорогу тим церквам, які були переслідуванні за совдепу - протестантським і греко-католицькій.

13. avatarwin

тепер я зрозуміла , що то ви ще виїзджали до проголошення незалежності УКРАЇНИ (в 1991 році) тоді коли і усі евреї

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

а цікаво переслідування яких релігій на сьогодні в УКРАЇНІ, і чи може можна до них вступити якщо їх випускають.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви пролетіли :), бо

15. Hase

Hase зайчик

Мдааа... істинна християнка...

Американці, які живуть у Німеччині, саме якраз на їхню медичну систему дуже гонять і хвалять німецьку, кажуть, що то медичний рай:) Все завжди добре, коли здоровий, але, як обходяться люди, які мають хронічні хвороби? Ну наприклад цукровий дябет, або які потребують дІалюзу для нирок, тощо. Вони ж непрацездатні, хто їх засTраховує? Платить це держава?
    Що ви маєте наувазі під
    Тобто як це функціонує?

16. avatarwin

це мається на увазі тих що вже виїхали , чи тих що збираються виїхати, чи обох разом?

17. Hase

Hase зайчик

Вибачайте, але мова була про вас...

18. Оля

Оля Старожилка форуму

І у чому той медичний рай полягає?

Так. Платить держава. Мають такі медичні купони. А тепер обамакеар.

Зараз мусиш купувати страхівку примусово. Як не купив - в кунці року - шраф.

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Важайте, бо можете "до них вступити" і там залишитися. :mocking: В нас таке було. Що примазалися до котроїсь протестантської церки, виїхали, а тепер і по-справжньому стали віруючими тої церкви. :)

19. Hase

Hase зайчик

Є два види: для тих, які мають свій бізнес, повинні страхуватися приватно - самі. І для решти, які працюють (наймано) мають державну страховку, яка вичисляється з зарплати кожного автоматично. Вона є порівняно дешевою. Люди, які застраховуються приватно, мають дещо більше плюсів у медичних послугах, хоча з цим досить боряться. Ну, наприклад, якщо потрібна операція, то за бажанням оперує шеф-лікар... ВСІ хто працює застраховані. Страховка оплачує практично все, навіть при ставленні коронок у зубного переймає якись процент (колись це було навіть повністю).
    Люди безробітьні і які живуть з соціальної допомоги оплачуються державою і отримають ті самі послуги лікарів, як і інші. Для дітей оплачує страховка всі медикаменти.
    Але чому це є для вас проблемою?

20. avatarwin

то біч ви хочите сказати . що християни ділиться на тих що виїхали, і ті що хочуть виїхати, така ідеологія мені дуже подобається

а де твій аватар? :)