Ну вони повинні доказати що людину з вашою специальністью вони не можуть знайти в Америці,ви будетезалежні від цього роботодавця,значить будете получати мізер,він може заставляти робити те що ви не забов'язані,якщо розрахуєтесь і підете на ліпшу роботу то губите робочу візу,а новий роботодавець не захоче зв'язуватись ---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ---------- Більше не пролізе,другий срок мотає
Квітко, Вам як так хочеться до Америки, то тільки їхати сюди по візі нареченої. Мусите бути розведені, дитину брати зі собою і бути готовою добре пахати. Подумайте, чи воно Вам треба. Є американці, що бажають українку за жінку, але їх не так багато, а українок - море. І то одна другої краща. Мовний бар"єр, культурний бар"єр, поки Ви до нього пристосуєтеся. Ми їхали сім"ями, цілими церквами - і то поки адаптувалися. Або вже сюди по гостьовій приїхати з дитиною і тут шукати американця. Одна так тут недавно приїхала з донькою і знайшла. І файного. Вже одружилися. Але перше жила в коліжанки. Теж було купа проблем. Тепер навіть не спілкуються з тою коліжанкою. І буде тяжко на початках. Дуже тяжко. І роботу треба, і мову треба, і машину треба. І сама самісінька. Хлопи такі, що якщо відчувають, що жінка від них залежна то можуть добре сала за шкіру залити. Хіба їхати в міста, де повно наших емігрантів.Треба бути дуже сильною. То я Вас не лякаю. То правда. ---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ---------- А є думка, що ненімці всі другий сорт в Німеції. Бачите, що то стереотипи. Те саме й про Америку. Ви написали про якихось представників голубої крові і т.д. і т.п. А насправді хто працює добре, хто вчиться наполегливо, той і добивається, незалежно від раси, крові, релігії і іншого. Господарем цілого торгового комлексу, де я маю бізнес, є пакистанець, який так говорить англійською, що я ледве його зрозуміла якось. А на нього працює ціла менеджментська компанія американців, майже всі орендуючі американці ( крім мене і пару азіатських бізнесів) і всі ми від нього залежні. Так що нема тут ніякої дискримінації ні до кого.
Я особисто себе другим сортом ніколи не відчувала. Якщо ти з людьми добре, то і вони з тобою по-людяному. Про расизм чи дискримінацію мови не було. Пані Олю, я взагалі говорила про зовсім інші речі, але то таке....
Ну і про який ви расизм? Нема ніякого расизму. Чи ви того не можете сприйняти, бо вже маєте свою думку? От ваш теперішній земляк по жительству з іншої країни питає нас, нащо ми вибрали чорну мавпу за Президента. Я його по-перше не вибирала, бо я за демократів не голосую, бо мені вистачило побудови комунізму в совку. А по-друге, якби він був чорний, але республіканець, боровся за моральні цінності, намагався би знизити податки, щоби всі мали можливості спробувати організувати якісь бізнеси і створити робочі місця, щоби і чорні, і білі, і мексіканці не сиділи і не чекали, що заберуть в багатших і дадуть їм, а самі про своє забезпечення дбали, то і я і мільйони американців голосували б за такого Президента і руками і ногами. І що, я расистка? Хоча так, дехто вважає, що так, бо я проти Обами. А я не того проти нього, що він чорний, а того, що він баран безтолковий, який пхає Америку щодалі в прірву. І так можна говорити безкінечно. ---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ---------- Соррі, неуважно прочитала. Думала, що саме про расизм. Але вже не буду стирати. А про що була мова?
То, нічого, пані Олю, помилки ми робимо всі. Але дякую вам за відповідь. Загалом американську політику знаю мало, в Америці ніколи не була, та і особливо туди мене і не тяне, навіть у якості туриста...але все ж цікаво. З американцями мала багато контакту, оскільки біля нас колись була розміщена воєнна частина. Це таке місто у місті було, з магазинами, школами, кінотеатрами і т.д. Відповідно спілкуючись з ними зробила свої висновки, хоча мені ясно, що воєнні це відповідний рівень, за яким про всіх американців говорити не можна. Дивно про податки, чомусь десь чула, що у Америці якраз низькі податки, ну, можливо, в порівнянні з Німеччиною. Хотілось би дізнатися про гетто і людей, які там живуть... Взагалі наскільки там небезпечно? Як ви ставитесь до медичної системи у Америці? Якщо ви приїжджаєте в Україну ідете до лікарів (бо дшево)? От Маруся написала про шкільну систему, як погану. Що саме незадовільняє у ній? Наскільки інтенсивно вивчається історія Європи? Скільки іноземних мов вивчають у школі? У Німеччині також шкільна система сплошна проблема, яка виматує перш за все саму дитину. Взагалі, що думають американці про Європу? Пані Оля, вибачайте, вийшло якось багато.
В порівнянні з Європою, так, нижчі. Але, як тільки приходять до влади дєрьмократи, то відразу що роблять, то піднімають податки. І страждає малий і середній бізнеси. А великі і корпорації і не постраждають, бо вони годують цілу армію адвокатів, фінансистів, які знайдуть, як обійти закони і мало платити. І ці ж дєрьмократи самі є власниками таких великих бізнесів і корпорацій, які успішно на когось переоформляють, перед тим, як іти у владу. А республіканці завжди понижують податки, спрощують процедури оподаткування і при них відкривається більше бізнесів, скорочують держапарат, скорочують соціальні програми ( дають людям вудки, щоби ті самі ловили рибку, а не постачають їм ту рибку безмежно). За два роки попереднього Бушівського правління я бачила на своїх покупцях, як вони всі позлазили з велфера, вірніше їх поскидали з нього, всі познаходили роботу, покупляли хати і розплачувалися долярами за продукти, а не фудстемпами, якими "снабжає" держава. Прийшов Алабама, підняв податки, почали закриватися бізнеси, деякі виїжджати зі штату, з країни, люди почали втрачати роботи, хати, бо не було чим платити і знову посідали на різні програми, на фудстемпи. От така тут калєверда, як но тільки приходять до влади ті, що хочуть тут побудувати комунізм.
Та, впринципі, коли прийшов Обама, Амeрика була в кризі із-за війн, які закатив Буш. Та і потім загальна фінансова криза, зроблена також в часи Буша ( Lehman Brothers) . Відповідно безробіття і підняття податків запрограмовано.
Гетто в основному чорне. Вони селяться там, де малі, старі, а відповідно дешеві хати, або хаузінги (державні дешеві апартменти). Заси.ають їх до неможливості. Білі люди втікають звідти, нормальні бізнеси теж і вони залишаються самі в тому середовищі. А там - злочини, продажа і вживання наркотиків, насильство, малолітні вагітності, матері-одиначки, бардак. І вони в тому варяться. І ясно, що там небезпечно. Хто там нормальний хоче жити? Але хто їм винен в тому? Вчися, роби, живи в кращих умовах. Вчитися для більшості з них - западло. То уділ білих. І робити - теж. Хоча зараз всюди - і на навчання, і на роботу - вони мають першенство. І мудріші з них вириваються з того гета. Або форсують спорт, бо там скоро можна до великих грошей добитися. ---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ---------- То всьо - туфта. А зараз де Барак тільки не воює, миротворець липовий? І всі ніби й не бачать. За фінансову кризу треба говорити окремо. То не вина Буша. ---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ---------- До Обамакеер дуже негативно ставлюся. Не маю зараз страхівки і принципово не купую його забезпечення. Бо ніхто мене не має права заставити купити страхівку. Хоч і в кінці року заплачу за то штраф. Медична система була дуже добра. На роботах люди мали страхівки. Хто не мав, як я, селфемплойд, то платив, коди йшов до лікаря. Але ми з дітьми, дякувати Богу, не хворіли, то 16 років і без них обійшлися. На випадок автокатастрофи ми були покриті автострахівками. В мене, взагалі, своя філософія на рахунок всієї медицини. Я за те, щоби все попереджувати наскільки то можливо і лікуватися природніми засобами. Хто мав малі доходи - були різні програми від держави і доброчинних організацій. Нікого тут не лишали без допомоги. Перше лікували, а тоді переймалися, хто буде платити. А взагалі, плата за медпослуги і тут, і в Європі дуже завищені. А як я була в Україні, то лікувала зуби, вставляла. Але і то шкодую, бо незадовго все полетіло і довелося тут переробляти. А тут можна знайти різні варіанти. Тільки хотіти.
---а що хіба немає іншого легкого шляху , бо я також хочу до АМЕРИКИ. Ось пані ОЛЯ писала що вони---Ми їхали сім"ями, цілими церквами - і то поки адаптувалися. А до якої церкви потрібно записатися щоб виїхати разом з нею, бо я знаю тільки що еврейські сіногоги виїзджали оптом, але мене до них не хочуть записувати.
Вже ні до якої. Бо зараз нема переслідування в Україні за віру.Тоді американці відкрили дорогу тим церквам, які були переслідуванні за совдепу - протестантським і греко-католицькій.
тепер я зрозуміла , що то ви ще виїзджали до проголошення незалежності УКРАЇНИ (в 1991 році) тоді коли і усі евреї ---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ---------- а цікаво переслідування яких релігій на сьогодні в УКРАЇНІ, і чи може можна до них вступити якщо їх випускають.
Мдааа... істинна християнка... Американці, які живуть у Німеччині, саме якраз на їхню медичну систему дуже гонять і хвалять німецьку, кажуть, що то медичний рай Все завжди добре, коли здоровий, але, як обходяться люди, які мають хронічні хвороби? Ну наприклад цукровий дябет, або які потребують дІалюзу для нирок, тощо. Вони ж непрацездатні, хто їх засTраховує? Платить це держава? Що ви маєте наувазі під Тобто як це функціонує?
І у чому той медичний рай полягає? Так. Платить держава. Мають такі медичні купони. А тепер обамакеар. Зараз мусиш купувати страхівку примусово. Як не купив - в кунці року - шраф. ---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ---------- Важайте, бо можете "до них вступити" і там залишитися. В нас таке було. Що примазалися до котроїсь протестантської церки, виїхали, а тепер і по-справжньому стали віруючими тої церкви.
Є два види: для тих, які мають свій бізнес, повинні страхуватися приватно - самі. І для решти, які працюють (наймано) мають державну страховку, яка вичисляється з зарплати кожного автоматично. Вона є порівняно дешевою. Люди, які застраховуються приватно, мають дещо більше плюсів у медичних послугах, хоча з цим досить боряться. Ну, наприклад, якщо потрібна операція, то за бажанням оперує шеф-лікар... ВСІ хто працює застраховані. Страховка оплачує практично все, навіть при ставленні коронок у зубного переймає якись процент (колись це було навіть повністю). Люди безробітьні і які живуть з соціальної допомоги оплачуються державою і отримають ті самі послуги лікарів, як і інші. Для дітей оплачує страховка всі медикаменти. Але чому це є для вас проблемою?
то біч ви хочите сказати . що християни ділиться на тих що виїхали, і ті що хочуть виїхати, така ідеологія мені дуже подобається