Українці Канади та Америки

Тема у розділі 'Українці у світі', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 січ 2012.

1. -

• Подобається Подобається x 1
  2. Mike

Mike Well-Known Member

Что толку? Центры кристаллизации. Пример. Те же немецкие колонии выполняли не просто работу во благо России, а и вошли в "Обломов", не так ли? Показали а как, собственно, можно вблизи, во всех проекциях.

Можно, естественно, и ваш вариант, и желательно с британским подданством, для защиты их слабой психики от наших наперсточников. :)

Не, показалось.
    Речь не о рассе, а о этапах взросления народа. Вы же не будете обвинять в фашизме (таксизме) учителя за его разницу с учеником? :)
    Менталитет категория ёмкая, я употребляю его как главный фактор в истории экономики и соответствующий периоду ведения натурального хозяйства, индустриальному и постиндустриальному. И соответственно различаю эти три разных типа менталитета, пытаясь установить закономерности перехода одного в другой. Всего-то.
    Естественно, если за образец принять Европу. И если утверждение о превосходстве их модели для вас не будет чем-то попахивать :)

Прошу прощения у автора ветки за эти танцы вокруг темы, т.с. "две шаги налево, две шаги направо, шаг вперед и две назад" :)

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Значить ви не знаєте історії Канади. Перша людина яка прийшла на терени Канади був саме українець. Щось ви дуже недолюблюєте наших людей.

Для таких, які не бажають вливатись в те суспільство куди приїхали є такі міста як Шікаґо, Нью-Йорк і Лос Анджелес. Он там вони гніздяться і живуть, і то приймають дуже активну участь в житті держави.

---------- Додано в 20:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

щей яким... прям арійська раса якась.

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Так і є. Їду на роботу і завше зупиняюсь на знак СТОП, навіть якщо нікого нема в околиці. Незважаючи на те, що їду через дуже чорний район, дуже чорного міста. правила є правила.

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

В Едмонтоні 2/3 жителів міста або українці, або українського походження. Ми як були з чоловіком, то можна було спокійно в автобусі чути українську мову. І нічого. Едмонтон не розвалився, а радше навпаки.

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

Наша єпархія йде за новим календарем, ось і сьогодні ми святкуємо не День Сурка, а Стрітення, і йдемо до церкви ввечері всією родиною, і свічки будемо святити. Ми перейшли на новий календар але меншими або применшиними українцями себе не вважаємо. Ми розмовляємо українською, читаємо українські книжки, дивимось час від часу українське телебачення, діти полюбили певні українські мультики. Діти у мене американці з крови і кости, але я їх виховую, що й українці вони не менші.

Доречі, я їх з задоволенням водила і знову буду, на курси сальси. В нас тут є при церкві не лишень українські народні, а й спортивні танці які викладає жіночка зі Львова. Мої племінники відходили в ту школу 10 років, і меншими українцями не стали. Дорослі діти розмовляють українською.

• Подобається Подобається x 4
  4. ODIN

ODIN Well-Known Member

а французы только потом?

я думаю сильно меньше
    Жители британского и ирландского происхождения составляют примерно 40%, остальные - это немцы, украинцы, китайцы и другие.
    http://russianexpress.net/details.asp?article=5849&category=124

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Аби, не москаль! (с)

6. ODIN

ODIN Well-Known Member

- Сынок не ходи на дискотеку, оглохнешь...
    - Спасибо, мама, я уже поел!

• Подобається Подобається x 2
  7. coolzak

coolzak Well-Known Member

Не читайте наніч москальскі газети-зайдіть на сторінку статканада-450 тис має змішане походження коли одна сторона з Британії і 150 коли одна сторона з України.Там ще пише про 250 тис з східної Європи.Повно людей в третьому чи четвертому поколінні які просто не знають як себе записати бо вже намішалось німців.українців з шотландцями і іншими.Всі стають канадцями але коли поспілкуєшся ближче то в кожного другого як не дідо то баба годували внука варениками з борщом

• Подобається Подобається x 4
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну то які вони в дупу українці?

9. coolzak

тут нікого не мучає чистота крові-всі канадці )))але українці додали досить до цієї мішанки

10. ODIN

ODIN Well-Known Member

а какие читать? Где основатели канады, гм, украинцы?

Так где в ваших словах что в Эдмонтоне доказательства что там проживает именно 2/3 как выше сказано.
    Всего в Канаде 3,7% признающих себя украинцев... ну допустим с варениками их 4% от всего населения канады это 1 368 000 человек. В Эдмонтоне с пригородом живёт около 1 млн человек - получается в Эдмонтоне живёт по "не моим словам" практически половина всех украинцев всей Канады... неравномерно как то совсем...

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну певно, що так. Закордоном краще знають хто живе в Едмонтоні. Самі жителі міста напевні свого походження зовсім не знають, їм про це треба вказати з далеких, далеких країв.

• Подобається Подобається x 3
  12. coolzak

Edmonton) Total
    responses Single
    responses Multiple
    responses
    number
    Edmonton
    Total - Ethnic origin 1,024,820 488,370 536,450
    European origins 510,330 154,645 355,690
    British Isles origins 436,245 73,385 362,860
    English 252,950 38,935 214,010
    Western European origins 250,930 55,695 195,230
    Eastern European origins 228,590 64,870 163,715
    Other North American origins 204,540 80,770 123,775
    German 196,575 39,345 157,230
    Scottish 194,180 17,140 177,045
    Canadian 192,415 79,225 113,185
    Irish 165,590 13,080 152,510
    Ukrainian 144,615 41,665 102,950
    French origins 131,810 15,685 116,125
    French 131,225 15,560 115,670
    East and Southeast Asian origins 89,385 73,360 16,025
    Northern European origins 86,225 8,765 77,460
    Scandinavian origins 82,585 8,145 74,435
    Aboriginal origins 70,120 19,280 50,840
    Polish 67,520 13,445 54,075
    Southern European origins 60,970 22,745 38,230
    Chinese 53,665 44,035 9,630
    Dutch (Netherlands) 49,280 13,870 35,410
    North American Indian 45,600 13,895 31,700
    South Asian origins 41,175 34,185 6,995
    Norwegian 39,040 3,145 35,895
    East Indian 34,605 28,415 6,190
    Italian 28,805 9,535 19,270
    Swedish 28,230 1,995 26,230
    Métis 27,130 5,085 22,045
    Source: Statistics Canada, 2006 Census of Population.
    Last modified: 2009-08-14.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

http://www40.statcan.gc.ca/l01/cst01/demo27v-eng.htm

13. zherech

zherech Well-Known Member

А что,хохляцкие читать посоветуете?:)

14. coolzak

коли захочу про Росію щось взнати но може російські почитаю а про канаду треба Canada stat дивитись бо переводять "зі словарьом"

15. Т.е. всего об украинском происхождении заявили 144.615 жителей Эдмонтона, в т.ч. 41.665 определили себя только как украинцев, а 102,950 "в том числе украинцами" (плюс ещё кем-то)?

Если я правильно понял, до 2/3 никак не дотягивает, и даже до 1/6, хотя по числу определившихся исключительно одной национальности - второе место после китайцев, но лишь 1/10 от всех, определившихся однозначно.
    Среди определившихся с "одним из корней" уступают англичанам, немцам, ирландцам, шотландцам, французам и ...канадцам. Так?

Edmonton
    ----------------------Total responses ----- Single responses -----Multiple responses number

Total - Ethnic origin ----1,024,820 -------------488,370 -----------536,450
    Ukrainian ----------------144,615 --------------41,665 ------------102,950

16. coolzak

2/3 то перебор але 144 000 то теж не зовсім правильно.Там з тих що заявили себе східноєвропейцями певно половина теж українців та і в 4-5 поколінні часто густо вже не знають звідки прадідо прибув.Приклади з мого кола-дідо українець роджений в Америці-вважають себе з його сторони янкі.начальник логістики має прізвище українське- на питання звідки родина прїхала каже що з Австрії(що логічно бо тоді була Австрія).Часом путають країну походження і національність-бухгалтерша вважала що вона роосіянка за походженням бо прадід прибув з Росії але коли запитав прізвище прадіда і звідки то виявилось що прізвище естонське а приїхав з Талліна але на час прибуття то була Росія.Часто спрацьовує не реальне знання етнічних коренів а будування ланцюжка -країна походження-національність.Тут просто не паряться своїми коріннями дуже-якщо і цікавляться глибше то одиниці.

• Подобається Подобається x 3
  17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Зі мною працював старший чоловік, то на запитання звідки приїхали батьки казав Польща, а село було Яблуниця. Всі ми знаємо де Яблуниця, чи ні?

2/3 мені сказали самі жителі Едмонтону, тому я вам повторила що почула.

18. Mike

Mike Well-Known Member

Ну, коментувати першого канадця-українця як, вибачте, і Христа-українця не буду.
    Про недолюблювання скажу, що так, недолюблюю наші недоліки, бо це гирі на ногах народу. І позбавитися їх можна тільки просвітою, висвітлинням, порівнянням.

Раса кажете?
    Гаразд.
    Вчителі у школі то є вища раса? а учні нижча?
    Учнів примушують щось там вчити, крадуть в них купу часу, навіть здоров`я, навіщо?
    Може було б доцільніше просто почекати, поки діти самі поумнішають? чи хай буде як є? І взагалі, для чого цей "розвиток"? он повно наших "патріотів" які горлають про "відродження", то може й не треба нічого нам вчити, щоб дістатися "завтра", достатньо полежати та згадати "минуле"?
    Вочевидь ви цими питаннями не переймалися ніколи, інакше б не вживали "арійська раса".
    І знов звернуся до Франка, його "Дещо про себе самого" (він теж расист?):
    ...навіть нашої Русі не люблю так і в такій мірі, як це роблять або вдають, що роблять, патентовані патріоти. Що в ній маю любити? Щоб любити її як географічне поняття, для цього я занадто великий ворог порожніх фраз, забагато бачив я світу, щоби запевняти, що ніде нема такої гарної природи, як на Русі. Щоб любити її історію, для цього досить добре її знаю, занадто гаряче люблю загальнолюдські ідеали справедливості, братерства й волі, щоб не відчувати, як мало в історії Русі прикладів справжнього громадянського духу, справжньої самопожертви, справжньої любові. Ні, любити цю історію дуже тяжко, бо майже на кожному кроці треба б хіба плакати над нею. Чи, може, маю любити Русь як расу - цю расу обважнілу, незграбну, сентиментальну, позбавлену гарту й сили волі, так мало здатну до політичного життя на власному смітнику, а таку плідну на перевертнів найрізнороднішого сорту? Чи, може, маю любити світлу будущину тієї Русі, коли тої будущини не знаю і для світлості її не бачу ніяких основ?

19. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Лілю, а як часто ви буваєте в Україні? (подивилась ціни на квитки) і чи позбулись туги за домом?

20. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

і взагалі як часто канадці їздять в Європу?? чи їздять взагалі

а де твій аватар? :)