Українці Канади та Америки

Тема у розділі 'Українці у світі', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 січ 2012.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:scratch_one-s_head: Так за таке справування пора тойво... Майдан збирати. Тобто "Оккупай".

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

Можна подумати Буш багато хорошого зробив. Такого нахомутав шо взагалі.

2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Хазе, американцi охоче козиряють i називають це мериканською "демократiею" мовляв. На практицi це ж нерiдко (повторюю для дiаспорцiв - НЕ ЗАВЖДИ!) бiльше схоже на невеличкий такий собi, не зовсiм помiтний, але бардак. Бардачок.)

Але маруся та оля, спокiйно, повторюсь всоте - я люблю Америку, i вже давно бавлюся з думками оселитися там на пенсiю, хто зна, чудова краiна. Та це не заважае менi об"ективно дивитися на речi i iх тут висловлювати. Тiлько i всього, не кип"ятiться так).

• Подобається Подобається x 1
  3. prius

prius Well-Known Member

Нащо, Благоевич вже в тюрьмі сидить,і інші сядуть

---------- Додано в 08:39 ---------- Попередній допис був написаний в 08:35 ----------

Ну чому? В Америці така бюрократія що СРСР сховаєтся

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Терплять. Я до Вас вже зверталась кілька разів, але бачу що ви читати не хочете. Дуже шкода.

Я висловлюю свою думку щодо законів. Ви ж висмикуєте слова. Не гоже так вести розмову. Не гоже. Не хочу вести розмови на такому рівні.

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:24 ----------

Кажуть, що найпростіше отримати дозвіл на новий бізнес в Китаї. Там це займає кілька годин, на відміну від ненависної Америки чи облюбованої тут Європи. :)

5. Samojlovu4

Та ну дурниці Маруся, не зачинайте.))
    Почитайте як вони всі з Юрцьом розмову вели, і прозрійте на рахунок "не гоже"... Олині чорні ядовиті опуси, наприклад, скопіювати може вам?!)

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мені не треба читати як вони, це їхнє. Спілкуватись так не гарно, і крапка чи "вони" чи "невони". Так само як називати мене свиноматкою, бо народжую дітей в закордонії.

На сім і порішили. Якщо ви не ведете бесіду зі мною цивілізовано, тоді я залишаю за собою право з вами не спілкуватись. Нічого особистого.

PS. Будете їхати коло нашої хати - Ласкаво Просимо! Ми з чоловіком радо всіх приймаємо, вгощаємо вкраїнськими львівськими пляцками і кавою. Кажуть, що мої пляцки дуже смачні.

Останнє редагування: 18 вер 2014
  7. Samojlovu4

Джекі, а правда ж Маруся набагато приємніше читається та сприймається без того робленного діялекту?! Ну нормальні ж та адекватні дописи думаючої людини тепер.)

Та вже їздив, їздив туда-назад... тре було просити... Через пару місяців може хіба... Хоча моїм НюЙорк та довкілля прогнозовано досить таки не сподобались, не знати чи їх наступного разу туда ще зажену, хочуть йно штат сонячних промінців і тільки.

8. Hase

Hase зайчик

Так я і читаю пані Маруся:
    Ви ж пишете про СьОГОДНІ, королі і принцеси на сьогодняшній час є суто декоративним пластирьом для туристів і жовтої преси. Європа сьогодні не має ЖОДНИХ монархічинх настроїв, цілком навпаки все більше незадоволення і протестів проти монархії і за її повалення (напр. у Іспанії).

Читаю далі:
    Ну, не говоріть, це вже з Лінкольном і після громадянської війни пішло, а до того Америка була рабовласницькою країною.

Я особливо не вникала в цю тему, прочитала лише останні 2-3 сторінки. Але ви праві.

Шановні американські українці. А от цікаво було би таки дізнатися, що, окрім загальних фраз, (демократична, все можна досягти з нулля іт.д.), ви бачите у Америці позитивного, а що негативного. І що робить Америку особливішою за Європу, якщо ви її такою вважаєте?

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То роблене? Вже як робити - то хоч собі в плюс.

Коли холодно і коли жарко - жестяк.

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ----------

Цікаво було б дізнатися як вони дітей поназивали, бо є підозра шо Джонами.

10. prius

prius Well-Known Member

Тут переїхала молода сім'я по грін карті,народили через рік хлопчину назвали Міланом,на наш подив вони сказали що в Україні це зараз модно

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

цікаве у вас бачення демократії і Америки. Чисто ліве. Ну що ж, ваше право.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

М-да. Всі ж в Америці знають, котру дитину звати Мілан - то точно з України приїхали. Вже розказував, є коліжанка на роботі, татарка, чоловік поляк, дитину назвали Уляна, потім призналась шо друге ім'я дитини Маріель (бо французьке красиво звучить). А китайцям похеру - вони дітей як називали по китайськи, так і будуть називати.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Нема чого підозрювати. Так і є. І Джонами, і Джорджами, і Кевінами, і Рейчилами, і Джесіками, і Дженіферами. :haha: А шо, мали вас спитати? ;) Я от свого додумалася в Америці назвати Маркіяном Любомиром, то він мені мало не щодня за то "дякує". В молодшій школі, як приходили реєструватися, то завжди мене попереджав, що "кажіть, що я - Марк". І я тепер собі думаю, що яка я немудра була дати дитині таке складне українське ім"я. Ну можна ж було просто назвати Марко. Мало того, що американці до прізвища язик ломлять, то ще імена такі їм подавали вже тут. :sad: Тут треба дитину називати нейтрально, щоби були аналоги в обох мовах, щоби мала дитина не страждала від того. Діти злі. Вони дразнять, що ого-го.

14. prius

prius Well-Known Member

Так в Україні теж Міланами називають,яка різниця приїхав не приїхав,ви їх там виховуєте і живете серед них,ні вам українці в Америці посеред горла встали

• Подобається Подобається x 2
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну про що я і говорю. Асиміляція українців відбувається дуже швидко, тому діяспора така квола. Ті шо лиш приїхали - шось троха рухаються, їхні дітваки вже 100% американці, про Україну бабця розповідала казки.

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Дзеко, вам би теж мало бути те саме слово, як ми тут дітей називаємо. Ви би краще дбали, щоби мацкалі вас знову не заставляли називати своїх Мишами, Ванями, Наташами. ;)

• Подобається Подобається x 2
  17. prius

prius Well-Known Member

Ну так вони живуть в Америці,в них буде робота в американській компанії ,друзі американці ,чи вони мають жити як старі жиди на Брайтоні?

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, мої їздили щороку в Україну з 2002 по 2008 роки. Бо я возила, чи хотіли, чи ні. А як підросли, то сказали, що їм там нецікаво. ;) І розмовляють українською, і читають, і пишуть, бо я до школи 5 років водила і сама там працювала. Але Америка їм рідніша. Одному було 3 роки, другому 7 місяців, як ми сюди приїхали, а останній тут народився.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це про скандал Ірина Фаріон в садочку, а я її до речі підтримую, хоч після того випадку багато хто порвав собі від перехвилювання пукани.

Ну мене насправді дивує як ви реально вірите в якесь "американське українство", а шо воно таке пояснити ніхто не може. Сучасна Америка будувалася на ірландцях в 20-х роках, потім епоха гангстерів - всі суцільні італійці, Статую Свободи подарували французи, ясно звідки чорношкірі і їх роль, ясно шо Голлівудом заправляють євреї і їх роль, ясно хто такі мексиканці і чому скоро шоб їхати в Америку доста буде знати іспанську. А що зробили українці взагалі не доберу, крім як збудували собі греко-католицьку церкву і щасливі шо дали драла від москалів подалі. От всі вищеперелічені в упор не знають шо то за українці такі і з чим їх їдять.

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Офігенно.

20. prius

prius Well-Known Member

а де твій аватар? :)