Україна vs Росія

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Latana Royal, 7 бер 2017.

1. ashim

ashim Well-Known Member

Телеканал "Прямий"

ЗМІ повідомляють, що після невдалої операції путін впав в кому.

Наразі він нібито перебуває у реанімації, де його життєдіяльність підтримують за допомогою систем штучного життєзабезпечення.

От би щастя було!

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Йому ще в Гаазі сидіти і в Гуантанамо висіти, потім на концерті кобзона в перших рядах сидіти.
    А так, там багато чого приховують, можуть використовувати двійників. Ось скільки версій було щодо кількатижневого зникнення шуйги, а він їздив у Китай, Північну Корею, на Кубу..., випрошував ракети, які їм колись надавав совок, бо ракети у русні вже в дефіциті.

3. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

смішки-смішками, а у нас в місті колишній електрик став державним реєстратором. Раніше він працював в нашому РЕМі (район електричних мереж). Я його по тій роботі знав - доводилося перетинатися кілька разів. І тут ХОБА! Держреєстратор... Накрутив такого в документах, що люди вигрібають ще й досі його хвости, які були зроблені ще 3 роки тому.
    Ось що мені написала людина вчора з одного з комунальних підприємств:
    І ці косяки зробив той самий електрик.
    І скільки цих хвостів ще вилізе - нікому невідомо.
    Через мої руки постійно проходять документи, які держреєстратори видають. Там таке робиться...:dash1::dash1::dash1:
    Коли електрик працював реєстратором то не було майже жодного документа, в якому б я не знайшов його косяки. І все їм сходило з рук - як з гуся вода (і сходить по сей день). Жодної відповідальності. Вони косячать, а установа потім не може працювати нормально. Доводиться переробляти документи знову і знову, доки все виправлять. І за кожне переробляння знову платити гроші. Були навіть випадки, коли по гарячому люди тикали електрика носом в його ж лайно і казали: "шо ви наробили? ви ж адресу невірно вказали!"
    Відповідь:
    - платіть, я виправлю...
    Тобто він робить косяки і за їх же виправлення потрібно комусь платити знову

4. Capitoshechka

Здається мені, що це черговий анекдот про Пушкіна, який на дереві сидів і всіх посилав... Знаєте такий?

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Там трохи не так.

Останнє редагування: 15 чер 2022
  6. Capitoshechka

Вибачаюсь за кацапський текст. Але, як кажуть - мовою оригіналу. Перекладати ліньки. Тому просто скопіював)))

7. medwedo berlogsoni

Зрозуміло. Я цього анекдота не чув. Але ще із студентських років пам"ятаю той варіант, який навів я.
    Генерал на балу розповідає анекдот, який починається словами "Играют Пушкин с Анной Керн в прятки". Потім переповідає полковник і так далі.

8. НЕ МАЄМО ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Я з нетерпінням чекаю контрнаступу ЗСУ, який очистить Україну від ворога. Я вірю що такий контрнаступ буде. Але знаєте чого я боюся? Того що контрнаступ почнеться невчасно. Раніше ніж треба.

Пам’ятаєте як це було влітку 2014 р? ЗСУ тоді звільнили більше третини територій зайнятих ворогом. Ми читали в новинах про нові й нові звільнені населенні пункти і ми балділи від захвату. Ми не здогадувалися яким розчаруванням той наступ закінчиться. Чому?

Тому що Україна тоді почала наступ, не маючи стратегічних резервів. Тому що в основі наступу лежало переконання: «Росія не втрутиться напряму».

Зараз можна скільки завгодно критикувати Генштаб за таке припущення. Але факт такий. Значну частину захоплених територій ЗСУ тоді звільнили. Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут... По-друге, після літа 2014 р. Питання про пряму участь Росії у війні було закрите. Західні експерти, які доводили нам, що Росія не втрутиться, побачили на власні очі – втрутилася.

Якби Генштаб у 2014 р. Виходив з тези про пряме втручання армії Росії, наступати взагалі не мало сенсу. Сенс мало б зариватися в землю і накопичувати резерви. А це тривало б... Не забуваймо, зараз воює армія реформована Порошенком. І керована колишнім начальником об’єднаного оперативного штабу ЗСУ – у 2018 р. (генералом Залужним).

Проте. ЗСУ тоді пішли в наступ. І наступ на якомусь етапі захлинувся. І от тоді вторгення на Донбас російських батальйонних груп призвело до катастрофи біля Іловайська, згортання наступів в районах Луганська та Дебальцево. І до Мінських угод зразка осені 2014 р. Нині, коли ми бачимо повномасштабну війну з Росією, ми можемо оцінити скільки років передишки подарував нам тоді президент Порошенко. Ми були не готові тоді до повноцінної війни з Росією, але й Москва не була готова до повномасштабної війни. Про таку допомогу, яку нам надають зараз (коли керівництво країни ще й критикує Захід, бо мало дають), влітку 2014 ми геть і мріяти не сміли.

Чи зроблені військовими висновки з літа 2014 р.? Очевидно. Саме тому генерал Залужний з перших днів вторгнення повернув до Генштабу свого колишнього керівника генерала Муженка. І саме тому, з перших днів війни ЗСУ поводиться вкрай обережно. Ми не ліземо в авантюри. Ми дуже обережні. Ми стоїмо в обороні і виснажуємо сили ворога.

Скільки ми ще будемо так стояти? Відповідь. Стільки, скільки треба. Це не маневри – це війна. Вирішується питання самого існування України як незалежної держави. Москва навіть не приховує своїх планів – Україну захопити, розчленувати та витравити з нас національну самосвідомість. Сотнями Буч та Маріуполів.

Ми не маємо права на помилку. Ми не маємо права піддатися бажанню здобути просте рішення і поперти в контрнаступ невчасно. Раніше ніж Москва виснажить свої сили. А вона їх виснажить. Її сили не безмежні.

Особисто я вірю, що командування ЗСУ все зробить правильно. Якщо не заважатимуть. Я вірю генералу Залужному і його команді. Треба просто пам’ятати, ціна помилки надто висока.

У наступ ми обов’язково підемо. Тоді коли вирішить командування ЗСУ. Не комісари влади і не політики. А воєначальники.
    Печера Дракона

9. medwedo berlogsoni

Тому, що президентом вибрали Порошенка.
    Порошенко виходив із тези "обнімаюжмуруку".
    Саме про таке виснаження образно і казав тиждень тому Шендерович (я давав посилання, яке ідіот хомчин не прослухав, а відразу перднув щось своє традиційне.
    А Шендерович порівнював битву Росії і України з поєдинком кобри (Росії) і мангусти (України).
    Кобра стає в стійку і нападає, а мангуста відскакує. І так - разів двадцять, поки на двадцять перший раз кобра уже не має сили стати в вертикальну стійку, щоб напасти. Мангуста підходить до кобри, що лежить, збоку і відкушує їй голову.

Але оскільки зараз Верховний голокомандувач - не барига зі шкурними інтересами, а молодий і розумний організатор, що користується великим авторитетом в країні і в світі, то фальстарту не буде. Можна, заради глобальної перемоги, тимчасово поступитися Херсоном, а не впиратися там рогом, щоб там перемололи всю армію. Зберегти сили і зуби, щоб було чим відкусити голову московської кобри.

10. Два кацапа в одному пості то вже перебір.

11. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Ostap Drozdov

Не бачу підстав гнати на Байдена. Все правильно він говорить.

А саме: вони б із задоволенням вивезли оте зловісне зерно через західний кордон залізницею – але тут проблемка: в України – спільна з рашею колія, і вона не відповідає євроколії по ширині.

Тому що 30 років Україна мислила себе інфраструктурною частиною російської залізниці, а не континентально-європейської. До кого претензії?

Ось і відповідь, чому Україна так тяжко й криваво воює. Бо в нас одна колія з окупантом. І це не лише про залізницю. Це про системну зв’язаність з оркостаном. Чим більше ідентичного ти маєш із варваром – тим важче тобі вириватися з-під його гніту.

Позаду 30 років рейок, якими ми інертно їхали не в Європу до цивілізованого світу, а в бік рашки, в обійми вбивці. Різниця ширини нормальної колії й кремлівської – 89 мм.

Усього-навсього 89 мм відділяють нас від руского міра, який плюндрує тих, хто не удосужився за 30 років бодай на 89 мм посунутися в бік Європи.

• Подобається Подобається x 1
  12. medwedo berlogsoni

Про путінську зап"яту. Про попу-короля Кіркорова, про повєлітєльніцу-алкоголічку, про отльот-прильот в Донецьку, про МММ, про дньом курагу - вєчєром пшеницю

View: https://www.youtube.com/watch?v=vIj175KeZ7g

13. medwedo berlogsoni

про "жму руку" забувся

14. medwedo berlogsoni

Передайте Дроздову, хай трохи підтягне свою українську.
    Треба - злощасне зерно
    Злощасний - це... Тлумачення і синоніми

Зерно не передвіщає зло, а не має щастя бути вивезеним.

15. Gyppsy

@medwedo berlogsoni, а Вам нема що сказати по суті?

16. medwedo berlogsoni

По суті я поставив "подобається". Подобається сказане Дроздовим. А "зловісний" тут ніяк не клеїться.

Було б добре, якби хтось почав казати про ту колію ще хоча б вісім років тому. Ну, скажімо, Порошенко. Не бігав би за Томосом, а зайнявся б Великим Будівництвом залізничних колій європейського стандарта.
    Я колись дуже давно був у тоді ще Ленінграді на екскурсії. Нас возили на екскурсію, і екскурсовод показала одну спеціально побудовано пряму-прямісіньку колію європейського стандарта, яка йшла на Захід. По тій колії йшли із Заходу в СРСР ешелони з німецькими трофеями після закінчення війни.
    От якби пару сотень кілометрів було на Заході України колії європейського стандарта, та кілька ешелонів з колісними парами європейського стандарта, то було б непогано.

17. medwedo berlogsoni

Продовжуючи тему залізничних колій.
    Я так розумію, що до 1939 року на Західній Україні були колії європейського стандарта, а переробляти на російський їх почали вже після 1945 року. Цікаво знати, за скільки років переробили? Чи залишилися ще ті старі шпали? Чи можна, використовуючи старі залізобетонні шпали, пересунути рейки на ті злощасні ;) 89 міліметрів? Адже з ширшого зробити вужче буде легше, ніж із вузького - широке.
    Ширина залізничної колії — блог сайту Ukrmashservis.com.ua
    Я так розумію, що вагони йдуть або по першій-третій рейці, або по другій-четвертій?

Коли в Україні запровадять європейський стандарт залізничної колії?

Але, здається, не так просто використати старі залізобетонні шпали.

Уявити собі, що необхідно замінити буквально кожну шпалу, це вам не єшака купити.

18. Gyppsy

От сиджу і думаю - а чи були до 1939 року на Західній Україні залізобетонні шпали? :scratch_one-s_head: Навряд...

Виглядає так, що замість Великого будівництва автодоріг краще в першу чергу зайнятися з/д полотном і колісними візками. Шо нє?

Останнє редагування: 16 чер 2022
  19. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тільки, щоб не було, як думав Петлюра, тимчасово пожертвувати Галичиною і Волинню та зберегти іншу частину України.
    Про ніяку тимчасовість не говорить навіть лавровський прес-алкаше захарова.
    Як кажуть, контр-наступ та силове відвоювання можливе на територіях, окупованих після 24 лютого 2022, що було окуповане раніше - політико-дипломатичний шлях з позиції сили та успіхів.

20. medwedo berlogsoni

Заднім розумом усі сильні.
    В програмі жодного із кандидатів на президентське крісло не було конкретного пункту про перехід на європейський стандарт залізниці.
    Ющенко займався музеями, про Януковича мовчу, Порошенко - абстракціями у вигляді томосів та власним бізнесом.
    Зеленський почав розвивати інфраструктуру з будівництва автодоріг. Якщо розібратися, то якісними автодорогами зручніше возити залізобетнонні шпали, ніж вибоїнами-вийобинами.

Цікаво, чи є така форма залізобетонних шпал, які підходили б для обох стандартів? Хочеш - кладеш рельси на таку ширину, хочеш - на іншу.
    Закручуєш болти в інші дірки - і готово.
    Добре нам, філологам, абстрактно розсуждати зараз...

Цікаво також, чи перейшли Прибалтійські республіки вже повністю на європейську ширину залізниці?
    Можливо, у них ще також "кольоса діктуют вагонниє" російською...
    ЗІ. Так і є...
    Латвийская железная дорога — Википедия
    Російський стандарт.

Так що простіше розбомтити Кремль, ніж перебудовувати залізницю. Ломать- не строить.
    ЗЗІ Он навітьФінлядія не перебудувалась... Що тоді вже казати про нас!
    Русская колея — Википедия

а де твій аватар? :)