Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. lvivn

lvivn Well-Known Member

Не дождетесь

2. FB_IMG_1637534359610.jpg

Аркадій Бабченко
    переклад

Мені нічого більше сказати про «Вагнергейт» крім цих трьох слів, які я написав два з половиною роки тому.
    На мою думку, все було зрозуміло вже тоді.
    Скільки лайна на мене тоді було вилито... Від мене відписалося тисяч двадцять осіб. Журналісти, музиканти, білі пальта, лідери думок. Ті, хто називав мене другом. Хтось кликав на ефіри. Стали мене питати - а паспорт-то в тебе є, своє msк@лкоє хайло на нашого Великого Українського Президента роззявати? Вали у свою Московію і там борись зі своїм путіним.
    Один із них дуже любить часто писати – ну, що ти там, дядьку?
    Ну? Що, ти там, дядьку?
    Як ся маєш?
    Найбільше мене вражали люди, які говорили мені фразу: не сподобається, скинемо й цього. Говорили цілком серйозно. Що нам варто третій Майдан влаштувати. Я, згадуючи, як мій черевик провалився в землю, що просочилася кров'ю, біля тієї тумби на Інститутській, до такої міри журився від цих слів, що не міг сказати нічого у відповідь. І ніяк не міг зрозуміти: це ідіотизм – це жарт такий, чи серйозно?
    Виявилося, серйозно. Вони говорили це цілком серйозно.
    Цілком розумні люди.
    Ну що, ваш вихід, хлопці. Де ви? Чи вам все подобається? А, і справді, подумаєш, державна зрада, дурниця якась - це ж не журналістку «дорогою» назвати.
    Давайте. Влаштуйте третій майдан. Саме час. Коли Московія анексує Білорусь, концентрує війська тепер уже по всіх чотирьох сторонах кордону, розвідка США попереджає ЄС про високу ймовірність вторгнення, Британія та Швеція заявляють про готовність відправити свої контингенти до України у разі війни, а Конгрес вносить проєкт про нові санкції, якщо Путін все ж вирішить розпочати другу серію.
    Давайте. Занурте країну в новий виток перехідного безвладдя та лихоліття.
    Саме, курва, час. Просто ідеальний момент пограти у нову революцію.
    А й справді. На біса він потрібний, той Маріуполь.
    А як ці пальта @Ayder Mujdabayev з лайном зжерли за слова, що, можливо, доведеться стріляти й на кону стоїть втрата ще п'яти областей.
    Що там зараз лідери думок та інші недорогі?
    Усі запитують «Де пейпал, Петре Олексійовичу»?
    Ну, на. Тримай. Обидві руки. Від «молодого прогресивного лідера, який зумів збудувати бізнес-імперію».
    Отримав прутнем по пейпалу?
    Ну так плати!
    Плати тепер, курва!
    Безоплатно нічого не буває.
    Пісі на роялі – особливо.
    Нумо оберемо чотири рази ухилянта, морального ідіота, дурня що мудрує, державного зрадника та олігархічного блазня на посаду Головнокомандувача під час війни та пограємось в грульку «Що з цього вийде? Допоможи Василькові набути державу».
    Я просто уявляю, як у всьому світі читають зараз це розслідування, як якийсь фантастичний детектив від Шекспіра і…
    Та що "і". Все вже.
    Рейтинг України на міжнародній арені тепер не просто пішов на дно. Його знищено. І ніякий Шонн Пен цього вже не виправить.
    Я не знаю тепер, що потрібно зробити, щоб в уяві пересічного баварця з кухлем пива в таверні, Україна з країни, в якій більшість під час війни обрала в президенти ідіота та зрадника, знову стала тією Україною зразка 2014, якою пишався весь світ і хотів за неї боротися та допомагати.
    "Північний потік - 2" буде і добудований, і сертифікований, і запущений.
    І третій, і п'ятий, і восьмий теж.
    На Україну можна більше не зважати.
    Суб'єктність втрачена повністю.
    А вас попереджали.
    Вас, курва, попереджали!
    Додати тут нічого. Я все вже сказав за ці два з половиною роки. А вчора крапку поставив Беллінгкет.
    Хоча, мабуть, все ж таки додам ще ось цей свій текст.
    З того часу мені про цю владу зрозуміло взагалі все.
    Мою родину ховали там же, де жив і виселений ексначальник ГУР МО Василь Бурба. У Конча-Заспі. Територія, що охороняється, паркан, КПП, автоматники, всі справи. Так тривало півтора року.
    За кілька місяців після виборів, у вересні дев'ятнадцятого, я поїхав у справах до третьої країни. На той момент це вже стало можливим.
    І ось, у вересні дев'ятнадцятого я виїжджаю у справах.
    Літак о десятій вечора. Прилітаю. Лягаю спати.
    О десятій ранку мені дзвонить дружина.
    Приїхала нова зміна, стукає у двері: «Ольга, ви тільки не хвилюйтеся», а самі очі квадратні. Дружина, звісно, за валідол. Донька? Чоловік?
    Ні-ні, з ними все гаразд, просто з вас знімають охорону. Ми вас не можемо більше охороняти. Це нам повідомили ось зараз, дорогою сюди. Такого ніколи не було. Ми не знаємо, що сталося. Вибачте, що так сталося. Самі шоковані.
    Дочка у школі. Як її везти назад – незрозуміло. Жодних перепусток у нас немає. Нас завозили та вивозили лише у машині з номерами прикриття. Якщо Ольга вийде за КПП – її назад уже не пустять.
    Ну, ця проблема вирішилася швидко. За пів години прийшов комендант і попросив залишити приміщення. Охорона з вас знята, отже, надавати вам приміщення ми більше не маємо права.
    Дружина в повному шоку. Дзвонить слідчому. Той у такому ж повному шоку. «Заспокоює» її – я вважаю, що охорону не тільки не можна знімати, а навіть навпаки, після виборів небезпека лише посилилася.
    Ні, я не сперечаюся, якщо ви переглянули концепцію, і вирішили, що охорона об'єкту більше не потрібна – я ж не сперечаюся. Вам видніше. Ви спеціалісти. Вам вирішувати. Я, навпаки, лише радий був би повернутися до нормального життя за нормальних умов. Але пів року до цього щоразу до нас приходили й говорили - так, з приходом Баканова відбувається перегляд об'єктів, що охороняються, так, сьогодні в черговий раз обговорювали вас, ні, не хвилюйтеся, щодо вас прийнято тверде рішення залишити охорону. І так кілька місяців.
    І тут, як тільки я опинився за межами країни, протягом ночі (!) приймається цілком протилежне рішення - моя сім'я не є більше охоронюваними особами, і вони зобов'язані залишити територію, що охороняється.
    Тобто це було не раціональне рішення. Це було виключно особисте рішення. Чи тиск, дрібна така ганьба за мої постики - не знаю, мені не цікаво.
    У результаті я купив квиток на зворотний рейс, приїхав, забрав сім'ю, і ми поїхали.
    Перед вильотом мене попросили підписати добровільну відмову від охорони – я підписав.
    Двічі мені натякати не треба. Я все розумію одразу.
    Коли державні інститути починають розвалюватися і перетворюватися на якийсь дрібнопомстовий балаган, «Квартал 95», ти писав про мене якусь каку, тепер не пісай у мій горщик - я це відчуваю. Чуйка на такі справи у мене тепер дуже добре розвинена.
    В аеропорту зміна, що проводжала мене, - до кордону мене все-таки довели - сказала наступне: «Правильно робите, Аркадій. СБУ зараз паралізовано. Прийшла нова мітла, старі кадри метуть, а тих, кого не зачистили, перестали працювати. Чому? Тому, щоб виростити оперативника, потрібно п'ять-сім років. Поки він обросте інформаторами, поки приживеться на землі, налагодить зв'язки… А тепер вони не знають, за який крок їх приберуть зі служби. Тому тепер просто перестали робити щось взагалі».
    Виселення командира розвідувального управління міністерства оборони (!) з території, що охороняється і позбавлення його всієї охорони - тобто просто перетворення носія найважливіших державних секретів на мету - які б він там будки КПП не перебудовував, «Вагнергейт» і замовлення полковником СБУ полковнику СБУ генерала СБУ переконують мене, що то була не гіпербола.
    Оперативника, який вів мій кейс, до речі, знято з місця і переведено кудись у такі глухі місця, де лише вовки виють.
    Ось такі пироги.
    Ваш Дід.

FB_IMG_1637534359610.jpg

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. 20211121_222948.jpg
    Угода про асоціацію з Європейським Союзом.
    Безвізовий режим.
    Отримання Томосу.
    Декомунізація.
    Фінансова децентралізація.
    Вступ до ЄС та НАТО, закріплені в Конституції.
    За 23 роки незалежності зробити не змогли, а за 5 після Майдану - змогли, попри війну та інформаційну окупацію

• Подобається Подобається x 1
  4. Gyppsy

Gyppsy :hi:

А фонтан де?

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Один із проявів мєнтовського бєзпрєдєлу
    Протести у Врадіївці — Вікіпедія
    Нехай враховує помилки попередників.
    Якщо Янукович своїх не кидав, міністра Захарченка після розгону демонстрації не звільнив, Зеленський міняв не одного міністра, знімав з посади одіозного Богдана.

6. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Заткни уже свой фонтан, наконец.

7. #ПолітФанКлуб
    Gheorghe Bandu:
    На Алеї Небесної Сотні Президенту України, всього через 8 років після подій, кричали:
    Ганьба, Зрадник, Малорос!
    Мені так соромно перед тими, хто там поліг, що, напевно, простіше було би лягти там замість них.
    Хоча я навіть не українець.
    Пробачте.

Герман Аксьом:
    Ми просто тимчасово окуповані. Як в 2010-13х. Як Слов'янськ в 14му. Ермаки, зелнські, арахамії, тищенки і верещуки це терористи, які тимчасово зайняли наш Слов'янськ і вивісили російську ганчірку. І ми виб'ємо цих терористів - зажди вибивали - і знову вивісимо український прапор.

Sergiy Taran:
    Поліція, прямо у День Гідності та Свободи не пускала громадян до офісу президента. Зеленський перетворюється на Януковича у турборежимі.
    Посієш зраду — пожнеш Майдан

Морячок:
    Когда Слуги народа откровенничают, абсолютно ясно, что по убеждениям они - махровый антимайдан.

Ante Gotovina:
    В 2019 р. головними новинами медіахвойд були: зім'ятий рукав піджака та не нові туфлі Порошенка. Здорщання цибулі - це був вереск про геноцид прОстого нАріду,який в гніві нісся під АПУ змітати баригу.
    Зараз ці ж хвойди не бачать ні держзради ні офшорних скандалів наче осліпли.

КиївМіськБудда:
    За Зеленського журналісти відкинули зайві умовності й визнали, нарешті, що вони таки "дорогенькі". Деякі навіть не приховують прайси.

Volodymyr Omelyan:
    За версією підсумкового випуску ТСН 1+1, ключовою подією тижня стало «роззброєння Ківи».
    Ну що ж.
    Після ув’язнення Зеленського і Коломойського доведеться об’єднувати Суспільне з 1+1, в рамках компенсації розкрадання державного майна цією гоп-компанією.

Орест Петренко:
    В 2019 я пояснював багатьом співрозмовникам: для того, щоб жити в незалежній європейській Україні нам усього-навсього потрібно ще раз обрати Порошенка президентом.
    На скільки ж років назад відкинули країну ті 73%!
    Ненавиджу їх, особливо тих, хто вважає себе патріотом України.

Європарламент та ООН звернулися до Bellingcat з проханням надати матеріали розслідування “вагнергейту”.
    Документи по приватній військовій компанії "Вагнера", яка на пряму пов'язана з Росією, мають довести пряму участь РФ у війні на Донбасі.

Сурков-Кадиров накрапав черговий пасквіль, в якому пророкує розширення Мордору, мотивуючи це тим, що інакше балалайня не виживе

Hawthorn Healing:
    Тут некоторые кто злится, кто глумится по поводу статьи Суркова. Вы совершенно неправы. Таким Сурковым надо быть благодарным за то что они даже не пытаются скрыть намерений РФии. Просто пора наконец верить людям которые обещают тебя убить и реагировать адекватно их планам.

8. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

За Зеленського журналісти відкинули зайві умовності й визнали, нарешті, що вони таки "дорогенькі". Деякі навіть не приховують прайси.
    :)))
    йой)

9. View: https://www.facebook.com/100010869428369/posts/1482033548835612/

10. Клоун так боявся Майдану, що почав піднімати медійний Антимайдан в якому медіа-тітушки розказують як люди не мають права виходити на Майдан проти гусявого зрадника, бо пукін нападе. Той пукін якому зрадник зливав інфу про вагнерівців.

11. Lanktocha

Минуле і давно це було. Завіса!

12. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Порівнювати Зеленського з Януковичем недоречно з простої причини.
    При Януковичу Порошенко зміг прилаштуватися в вищих огранах влади
    а при Зеленському Порошенко вище рівня тих, хто подає голос на караван, що рухається, поки що не піднявся.

От коли при Зеленському Прошенко стане міністром, тоді будемо порівнювати.

13. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

В дупі барона пошукай.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Blaberus

Маєте на увазі що Україна вже вмерла?
    Можливо Ви праві. Можливо ні.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  15. Blaberus

Не стане. бо Зеленський шизофреник, а Порошенко є об"єктом його манії.

16. Blaberus

Але Єрмачка воно не віддасть.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як я вас розумію!
    У вічі тре дивитися не європейцям\канадцям\американцям, а Путіну!!!!! Так вчить клоун, нє?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ігорку, ти не чув свого президента?
    - В сраці!:))) Там шукай свій фонтан.

19. Lanktocha

Як минуле реформи Кучми, ющенківське національне, так і Порошенко.

20. Blaberus

Можливо. А можливо Україна вже в минулому. Якшо до Вас не дійшло, пояснюю: мати під час війни верховного головнокомандувача сцикливого зрадника з вірогідною наркозалежністю дуже небезпечно.

а де твій аватар? :)