Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

@Mykhaylo Khomchyn , Хомчине, може я пропустив, тоді повторіться.
    Як там стосовно того, що замість Подоляка тепер працює Сергій Лещенко?

2. Усі вже прочитали? Я просто хочу нагадати дві цитати.
    Єрмак: "Детективна історія, яка вигадана від початку до кінця".
    Зеленський: "Операцію щодо вагнерівців планували інші країни, Україну намагалися втягнути".
    Вони брехали. Вони знали та брехали. Брехали від самого початку і будуть брехати до швидкого кінця.

3. IMG_20211118_090203_759.jpg
    Вагнергейт. Хроніки брехні

Стадія ЗАПЕРЕЧЕННЯ

♦️ 31 липня 2020 (2 дні після зриву операції) — Аваков називає операцію провокацією і заявляє, що її, ймовірно організувала Росія. Офіційна заява МЗС.

♦️ 19 серпня 2020 — Єрмак в коментарі LB запевняє, що спецоперація не українська, а всі, хто поширює протилежне — учасники російської дезінформаційної кампанії.

♦️ 19 серпня 2020 — СБУ у своїй заяві офіційно відхрещується від спецоперації й називає її російським фейком.

♦️ 20 серпня 2020 — Ту ж тезу повторює і Володимир Зеленський: «Маячня. Я про це читав. Сумно, що деякі засоби масової інформації передрукували «Комсомольську правду» (здається, російську), зробили з цього сенсацію в Україні. Я не знаю ні про який «злив» якоїсь там операції. Навіщо ви ставите таке провокаційне питання? Навіщо зараз ви президенту України кажете, що операція планувалася?». Радіо “Свобода”.

Стадія ГНІВ

♦️ 2 березня 2021 — Офіс президента робить спробу скинути провал операції на попередників: «Так може ваші ж і злили, Петро Олексійович. Тому що, якщо операція почалася у 2018 році, могли злити з офісу президента його тодішнього. Міг він сам злити, хто завгодно міг злити. І потім уся ця операція була під контролем російських спецслужб» — каже Арестович в інтерв'ю Politeka.

Стадія КОМПРОМІС

♦️ 17 березня 2021 — Тепер уже Арестович нав’язує думку, що обговорювати секретну операцію не можна, це кримінал.

♦️ 10 квітня 2021 — Арестович в в інтерв'ю Радіо Свобода: «Я не знаю, чи була, чи ні. Моя версія така, що, безумовно, стежили за «вагнерівцями». Навіть, може, були якісь плани з захоплення Але це захоплення турецького літака через Білорусь в Україні – це на голову не надягається», взагалі ніхто так не планує, не проводять операцію».

Стадія ВИЗНАННЯ

♦️ 24 червня 2021. — Раптом, білі хмари розійшлися, небо впало на землю, а Зеленський визнав, що операція точно була і що він говорив про неї з Лукашенко. Інтерв'ю Наталі Мосейчук на 1+1.

♦️ 15 листопада 2021 — офіційний звіт ТСК спростовує слова Зеленського, намагаючись потушити людський гнів. А потім ТСК зробить висновок, що витоку інформації з української сторони не було.

Учора вийшло розслідування Bellingcat. Воно спростовує майже все, що в якомусь кокаїновому угарі наговорили в ОПУ: участь іноземних спеслужб — брехня. Російська дезінформаційна кампанія — брехня. Україна непричетна до спецоперації — теж брехня.

Зеленський та Єрмак чудово знали про операцію — оце вже точно правда. Зеленський та Єрмак свідомо відклали затримання «вагнерівців» — і це правда. Зеленський та Єрмак знали, що якщо відкласти операцію, її успішність під великою загрозою — і це правда. Єрмак, звичайний завгосп Офісу президента, мав доступ до секретних операцій і міг щось радити ГУР Міноборони — правда.

У будь-якому випадку, те, що Єрмак впливав на зрив операції — пряма відповідальність Зеленського. Президент робив усе свідомо. Знав про кожен етап проведення операції. У нього був вибір. І свій вибір він зробив. Він обрав державну зраду. Тепер питання в іншому: він піде сам чи його винесуть?!

І процес винесення запущено. Справа про держзраду Зеленського відкрита нашими зусиллями. Довелося по дорозі сходити кілька разів у суд, змусити ДБР та прокуратуру працювати. Але це дрібниці. Ми тебе дістанемо, Зеленський.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  4. medwedo berlogsoni

@Mykhaylo Khomchyn Хомчине, Ви у нас - людина військова (зараз Василь буде сміятися).
    От скажіть мені на милість, чи літак, який заправляють для польоту на кілька тисяч кілометрів, може сісти після того, як пролетить сто-сто п"ятдесят кілометрів, чи йому потрібно випрацювати (спалити) певну кількість палива, кружляючи недалеко від аеропорта аварійної посадки, перш ніж заходити на посадку?
    Це - перше запитання.
    Друге: Якщо при посадці в Борисполі раптом не випустилося шассі, і літак згорів у лісі, а після цього Росія заявила, що ніякої необхідності в аварійній посадці не було - то все фокуси українських спецслужб по затриманню громадян Росії, які собі летіли на роботу, і при цьому пред"явила всякі біллінги, айпі і звідки купувалися квитки, що б тоді говорила Україна, як віддувалася.
    Ну, і (я вже і не сподіваюсь на притомну відповідь, але все ж) : працює Сергій Лещенко в ОП замість Подоляка чи ще ні? Ви ствреджували, що Лещенка взяли замість Подоляка.

Якщо літаку довелося б кружляти біля Києва, то що б подумали пасажири, спостерігаючи сонечко в ілюмінаторах то зліва, то справа, то зліва, то справа?

ЗІ. Виявляється, літаку можна і не кружляти, а просто скинути топливо (вилиється на ліси і поля, в ріки і озера). А можна і не зливати, а сісти з повними баками, але тоді літак слід ретельно перевірити.4
    Даю посилання, читайте.
    Так виглядає скидання палива із пасажирського літака.

Останнє редагування: 18 лис 2021
  5. medwedo berlogsoni

"Я завтикав". Поярков розповів про обставини ДТП на Подолі
    Ну, так, "немає ніяких каліцтв". Водія Шкоди "всього лиш" відвезла швидка.
    Провтикав він, бачите. Фари засліпили... Так навіщо було робити лівий поворот, якщо сліпий?
    А тому водієві на скромненькій Шкоді (якщо видужає) може вже і не буде за що машини поремонтувати.
    Я глянув у Ютьюбі відео з Поярковим - дійсно, нездорова на голову людина. А тут ще й травма голови. Треба було б, щоб Зеленський передарував йому ту книгу, яку Зеленському подарували в США, вона йому, Пояркову, більше потрібна.

А те, що "був тверезий"... Є приказка "П"яний проспиться, дурень - ніколи".

Поярков - виражений порохобот. (тобто, дурень).

6. Усі вже прочитали? Я просто хочу нагадати дві цитати.
    Єрмак: "Детективна історія, яка вигадана від початку до кінця".
    Зеленський: "Операцію щодо вагнерівців планували інші країни, Україну намагалися втягнути".
    Вони брехали. Вони знали та брехали. Брехали від самого початку і будуть брехати до швидкого кінця.

7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Фейк не фейк

Yanina Sokolova
    Документи тут: https://www.facebook.com/Ianina.Sokol...
    Справа "вагнерівців".
    ГУР Міноборони назвали цю спецоперацію “Авеню”.
    Спецоперація, результатом якої мали бути заарештовані понад 30 військових злочинців - зірвалася! Причина - злив інформації до ФСБ росії. Хто злив?
    Я розкажу правду і навіть покажу!
    До мене потрапили офіційні документи - доповідь керівника ГУР Василя Бурби міністру оборони Тарану від 22 липня 2020 року.
    Більше дивітся у четвер о 21.00 в ефірі Соромно!

ВАГНЕРГЕЙТ: нові документи ГУР, яких не було навіть у Bellingcat

View: https://youtu.be/kuC_F0Lxteo

8. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Ну так і Порошенко не назвав. Може, десь сказали його шестірки.
    Bellingcat, тепер з вас розслідування по Іловайську та Дебальцевому.
    Повірте, вам буде дуже цікаво!

9. Що це було? Покличте перекладача на людську мову.

10. Gyppsy

Вагнергейт: в ОП паніка? / Атака на український YouTube / Ахметов посварився з Банковою? | Соромно!

View: https://youtu.be/ZNs0JYwj-Lg

11. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Кому соромно і чому паніка?
    Порохоботи будуть вішати злив, хоч зливу нема. Але їм конче потрібен злив операції. А усього тільки на кінцевому етапі ми не отримали найманців, яких вже затримували десятками. І у Белинкат ні слова про злив нема.До речі, він каже, що і провалу не було!Тому що вибрана інформація - безцінна - вона є. І оце є операція.

Пішла безстижа політика. Вже викрадають секретні документи про розвідницькі операції - так треба усадити знову Пороха на трон.
    Янина своє отримає. Це вже не журналістика - вона дає фору Раші, ФСБ - прорахувати всіх причетних офіцерів тепер нема нічого важкого. І українських агентів в Раші заразом.

Останнє редагування: 18 лис 2021

12. View: https://twitter.com/Moni_Kabelucci/status/1461397294511755271?t=FUfNld_i6bB1SHOyU4wSdA&s=19

13. Для олухів з Банкової повідомляємо, що болючого удару по розвідці завдала не журналістка Яніна Соколова, а Володимир Зеленьский та Андрій Єрмак. Вони зірвали блискучу операцію спецслужб тільки тому що не хотіли дратувати Владіміра Путлєра. Вони понад рік брехали Україні і світу що спецоперації не було!!!! Вони цькували розвідників і, замітаючи сліді, фальсифікували документи, вчиняли кадровий погром у розвідці. Саме Зеленський та Єрмак підірвали довіру до України з боку західних спецслужб і допомогли військовим злочинцями проти України уникнути відповідальності.

14. ПРО ЩО НАМ РОЗПОВІВ BELLINGCAT?

Президент Зеленський сидить на міцному російсько-білоруському гачку. Команда Bellingcat не сказала нам це прямим текстом. Але, як то кажуть, «обізнаному – достатньо». Розказане Bellingcat треба лише співставити з тим що відомо з інших джерел, і все стане зрозуміло.

Отже. Про що нам розповів Bellingcat?

Наприклад про те, що на контакт з ними пішов колишній директор ГУР Василь Бурба і п’ятий президент Петро Порошенко, натомість ніяких коментарів їм не надали з ОПУ – конкретно Єрмак і Зеленський. Якщо додати до цього те, як «Слуга народу» заперечувала факт проведення операції, опиралася створенню парламентської слідчої комісії, а потім створила її провладну, зразу по вагнерівцях, Іловайську і Дебальцево, уже є чимало питань до команди Зеленського.

Розслідування Bellingcat показало, що ГУР Бурби провів грандіозну за ефективністю операцію, яка почалася таки у 2018 р., за президента Порошенка. В ході збору інформації був з окупованих територій вивезений Цемах (відданий Зеленським Росії) і явно не тільки він. Саме успіх по Цемаху мотивував ГУР створити фейкову приватну військову компанію, що дало дивовижний улов.

Розслідування Bellingcat показало, ТСК Безуглої нам збрехала – президент Зеленський знав про операцію щонайменше з червня. Йому повідомили тоді, коли ГУРу знадобилася допомога СБУ.

Розслідування Bellingcat показало, президент Зеленський брехав нам, коли казав ніби операція по вагнерівцях була ініціативою інших держав. Це була суто українська операція. Яка провалилася тому що...

Розслідування Bellingcat показало що ТСК Безуглої нам збрехала двічі. Саме голова Офісу президента Єрмак зажадав іменем президента Зеленського, аби операція була перенесена. Називають навіть причину – зелене «перемир’я» про яке тоді домовився Зеленський з Москвою. Пригадаємо, що саме в ті дні покинули помирати сержанта Журавля – теж, аби не псувати перемир’я. Все очевидно. Щоправда Bellingcat назвав ще одну причину зриву операції, в ОПУ були сильно незадоволені Бурбою. Очевидно, за його державницьку позицію.

Розслідування Bellingcat ткнуло писком у власну брехню всіх шанувальників ЗЕ, провладних ботів і дотичних до них. Історія з вагнерівцями НЕ була російською провокацією. Насправді росіяни навіть не знали як реагувати на затримання вагнерівців КГБ Лукашенко. Кілька днів вони щось невиразно белькотали. А стаття у «Комсомольській правді» на меті мала виправдатися перед Лукашенко за ситуацію. І ще – перед всім світом. Заарештовані вагнерівці були живим доказом використання найманців урядом Росії. А це вже державний тероризм у повній мірі.

Розслідування Bellingcat не сказало напряму, хто злив інформацію про вагнерівців білоруському КГБ. Проте. На це питання раніше відповів... Володимир Зеленський. Блогер Роман Шрайк надав фрагменти з ДВОХ інтерв’ю Зеленського (Шрайк), де той розповідає як попередив Лукашенка коли вагнерівці заїхали в Білорусь. Не після їхнього арешту, а ще до нього. Заяви тоді викликали обурення суспільства і з ОПУ почали все заперечувати. Мовляв, була лише одна розмова після арешту вагнерівців у Мінську. Але.

Інтерв’ю Зеленського йшли не в прямому ефірі, а в записі. Слова Зеленського про «попередив коли вони заїхали» не вирізали, тобто вважали правдивими. Очевидно, у Лукашенка пишуть такі розмови з іноземними лідерами, саме на такі випадки. А це говорить, що у Лукашенка на Зеленського зараз є убивчий компромат – доказ державної зради, здійсненої через розголошення військової таємниці іноземному політику. Очевидно, таким компроматом Лукашенко з радістю поділиться з Москвою. А Москва використає. Не сумнівайтеся.

Це – головне, що нам розповів Bellingcat.

15. Gyppsy

''Серйозний удар'': Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова | Українська правда

Фігня якась...
    Подоляк заявляє, що абсолютно некоректно, коли громадяни держави "вивалюють" у публічну площину секретні методи роботи власної розвідки
    Значить Подоляк погоджується, що хлопчик таки був. А досі казали, що нічого не було)

І які ж це "секретні матеріали", якщо їх розкидують на флешках куди попало? Хто має доступ до цих матеріалів?

зі

А Яніна файна.

Останнє редагування: 19 лис 2021
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

та ви шо?? "На третій день полону Чингачгук помітив, що в сараї нема однієї стіни".
    Це ваша файна Яніна бреше як сива кобила. Не може ж вона казати, що в СБУ тече зливний бачок? Порох башляє сбу-шнику-журнашлюхі користуються на користь Пороху і на рейтинг собі.
    Ваша Яніна тільки від нової влади вимагає повної правди(так треба сивочолому, з яким в неї "контракт").
    Нічого, компетентні органи і в неї попросять правди щодо флешки.

Взагалі дивуюсь, так підставлятися?? Це певно дуже задорого. І мабуть є впевненість, що їй не зможуть нічого зробити, бо "вільна преса", "переслідування опозиції" і таке інше. Але все так, та не так - викрадання і оприлюднення державної таємниці - там нема політики. І все ж таки - війна, про яку сцуки забули за політичною боротьбою.
    Нічого, нема поганого без добра - нарешті і в спецслужбах "перетрахають" кадри.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Вивчив документи, що поширила Соколова, і маю сказати:
    1. Соколова не є посадовою особою і не давала зобов"язань щодо збереження секретності, навпаки, її професійним обов"язком є поширення інформації, яка має суспільне значення, навіть як інформація отримана у не передбачений законом спосіб.
    2. Інформація, яка хоч в найменшому ступені може загрожувати інтересам України - замазана, все інше відноситься до операції, яка ВЖЕ провалена і про яку ВЖЕ всім відомо. Тобто поширення наведеної інформації жодним чином не може зашкодити інтересам України. Єдина особа, яка може зазнати шкоди через оприлюднення зазначених документів - це особисто Зеленський, причому підкреслюю - саме особисто, а не як посадова особа України.
    3. Висновок - спроби звинуватити Соколову в чомусь, є лише спробою тиску на журналіста, який чесно виконує свої професійні обов"язки, тобто погрози на адресу Соколової є злочином.
    Черговим злочином.
    Черговим тяжким злочином проти інтересів суспільства.

View: https://www.facebook.com/100002574026676/posts/4487239091371847/

18. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Є свій Жиріновський, ще тільки бракує аналога Скабєюшки?

19. Gyppsy

Яніна Соколова журналістка. Не збираюся і не хочу її захищати чи вигороджувати. На мій погляд вона просто робить свою роботу. Ще мені подобаються Влащенко, Дроздов, Крюкова, Голованов...
    Але це не значить, що я завжди і у всьому з ними погоджуюся. Просто вони дають інформацію, яка має підгрунтя. Хоча і не всю, бо вони також на роботі)

@Silver bullet, а якщо у вашій фразі Порох башляє сбу-шнику-журнашлюхі користуються на користь Пороху і на рейтинг собі. слово Порох поміняти на будь-яке - Медведчук, Зеленський, Ахмєтов, Коломойський... , то ця фраза все одно буде мати право на життя. Хіба нє?

А кадри треба перетрахувати всюди - і в спецслужбах, і в редакціях, і в освіті, і в медицині, і в освіті, і в комунальному господарстві...
    І робити це треба було ще позавчора. І незалежно від того, якого кольору політики сидять в ОП, ВРУ чи КМУ

Тепер подивимося, чим закінчиться коломийка з тою флешкою. Бо наскільки я розумію, злили її вже службовці команди Зе.

20. А де подівся найвеличніший лідер сучасності ? Тиждень не чути і не видно ? Напевно знову пиячить…

а де твій аватар? :)