Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я вчора не додивився, що Ви, @Gyppsy , порівнювали з боргом минулого року.
    За рік в цілому зріс. Тут не посперечаєшся.
    Але згадаймо минулий рік з його ковідом
    . Крім того, я вже казав, що по-перше, важливу роль грає, який відсоток боргу до ВВП (одна справа - мати борг у 1000 гривень при зарплаті в 1000 гривень, і інша - ті ж 1000 гривень боргу при зарплаті в 20000 гривень), по-друге, економіка, це такий гігантський океанский лайнер, який неможливо раптово повернути на 180 градусів.
    Припустимо, лайнер пливе "не туди". Тоді спочатку стишують швидкість, але він ще продовжує пливти "не туди", потім швидкість нульова, потім розвертається, потім дуже повільно починає пливти "туди", набираючи поступово швидкість.
    Лайнеру, щоб розвернутися, можливо потрібно чверть години, економіці - дай Бог, щоб за цих п"ять років Зеленського розвернулася в потрібному напрямку.

2. medwedo berlogsoni

Я не лише трохи бухгалтер, я ще й трохи математик (у всякому випадку - згідно диплома), тому я знаю, що таке друга похідна.
    Так от, у випадку зміни суми державного боргу зглажена лінія графіку державного боргу друга похідна буде мати від"ємне значення.
    Хай Вам, якщо забули зі школи, турист і СільверБулліт пояснять, що означає від"ємне значення другої похідної. Друга похідна — Вікіпедія
    . Дотична синя - де крива опукла, зелена - де крива увігнута, і червона у точках перегину

От правління Зеленського - це зелена лінія. Так випадково співпало. Не я малював.
    Графік держборгу веде себе подібним чином. На великому проміжку часу він поки що ще зростає, але стишує швидкість зростання.

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Шо, @medwedo berlogsoni, таки не можете заспокоїтися? :)
    Нормально, я ще і на теревенях з Вами попробую шось заробити ;)

@medwedo berlogsoni, Ви мені байки про ковід як причину негараздів не розказуйте, я трохи в курсі ;)
    І не тратьте свій час, папір і чорнило, щоб мені розказувати про Припустимо, лайнер пливе "не туди" )
    Лайнер пливе туди куди треба, от тільки кожний екіпаж старається з нього щось здерти для себе, любимих;
    Але менше з тим, ми самі собі обираємо ці екіпажі.

Во, прошу подивіться на витрати з держбюджету на утримання апарату /і це під час ковіду і тоді, коли ніби треба розвертати той Ваш лайнер/
    Табличка самопальна, я її стибрив в павутині і трохи її звіряв з офіційними джерелами. Якщо хочете переконатися, то пройдіть за моїм посиланням і уточніть собі цифри самі.

Без імені.png

видатки на дус кму вру опу

@medwedo berlogsoni, Ви сі не гнівайте, але то всьо фігня, ті Ваші дотичні і похідні.
    Ви подивіться на табло )
    / а який Ви математик я пам"ятаю ;) :) /

4. Донбасята теж люблять Україну по своєму - у складі кацапстану.

5. medwedo berlogsoni

Та я не гніваюсь. Ми ж з Вами дискутуємо, а не обзиваємо один одного.
    Як казав один герой фільму, нада смотреть шірше, а к людям относіться мягче.
    Давайте, для прикладу, порівняємо також середні заробітні плати, наприклад, на кінець 2019 року і ту, яка зараз.
    Той же мінфін (я до речі не знаю, чи я щось доведу, чи зараз зганблюся, тому що я це беру без всякої підготовки, експромтом).
    Так от, на кінець 2019 року середня зарплата становила 12264 гривні
    Зараз середня зарплата (у липні) -14365 гривень.
    Ділимо 14365/12264 = 1,17 тобто, зарплата у тих людей, яких (організації) Ви перерахували, мала зрости, тобто, хоча б орієнтуючись на зарплату, фінансування мало би зрости на 17 відсотків.
    Ділимо 1266/942 =1,4 рази. (ОПУ)
    Але витрати - не лише зарплата.
    Беремо бензин.
    Грудень 2019 - 28,42 (А95+)
    Вересень 2021 - 31,94 - ціна підскочила на 12 відсотків.
    Тобто, навіть якщо дивитися по зарплаті та бензину, то фінансування повинно було зрости відсотків на 15. Зросло на 40. Можливо, якісь інші фактори, не знаю. У всякому випадку, я бачу, що в державі мають місце позитивні зміни.

Можливо, Ви продемонструєте, що урізали в 2021 році порівняно з 2019-м?

Можна подивитися на державний бюджет України.
    Бюджет України [2021] ᐈ Державний бюджет України - Мінфін

Надходження збільшується, отже, є що витрачати, витрати збільшуються.

До речі, у Вас там за пазухою немає порівняльних цифр на "потрібні" речі? На армію, на освіту, на медицину, на дороги ;) ?

От вражий голос написав, на на Збройні Сили України на наступний рік заплановано рекордний відсоток від ВВП.
    На оборону в проєкті бюджету-2022 передбачено «рекордну суму» – Міноборони

6. Good man

Good man Обычный человек

Говорит, что с Житомира. Ты здесь дольше моего, больше о нём знаешь.

7. Gyppsy

Міську-поц, не спіши.
    Давай залишимо донбасят на потім, перше давай розберемося з Усіком;)

То шо ти скажеш на це, що Усік написав на рукавичках Сімферополь Україна? Яка причина?

8. Gyppsy

Знаєте, @medwedo berlogsoni, у відповідь на цей Ваш допис я вже був написав купу тексту, надавав посилань і таблиць, а потім собі подумав - а навіщо я це все роблю? :)

Так що я все стер, і у підсумку видаю одну фразу - почекаємо 31 грудня і подивимося на табло.
    Все скажуть цифри статистики ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Розмови українською я розглядаю як форму тієї ж гібридної війни. Коли за формальними ознаками "щирий" українець висказує тези, що росія не агресор, Крим божий, слав'янське братерство і таке інше…

10. Good man

Good man Обычный человек

Усик раньше только на русском говорил, украинскую не употреблял совсем. Сейчас иногда и немного говорит, явно репетитора нанял.
    Ошибка людей думать, что Усики, Кличко, Макгрегоры и Нурмагомедовы знают жизнь. Ты же не ждёшь от балеруна, чтобы он качественно работал рубанком и пилой в саду.

11. medwedo berlogsoni

12. Gyppsy

А твої бірюкови не розмовляють українською тому, щоб гібридно не воювати, чи шо? :)))

Міську-поц, так Усік же і раніше таким був. Може раніше ще навіть і більшим москальом ;)

Але он 28 січня 2018 рік Усік був файним хлопом
    Щиро вітаю Олександра Усика з перемогою у дійсно важкому бою проти Майріса Брієдіса! Дякую за гідну чемпіона боротьбу. Україна пишається тобою. Так тримати!

От Усік так і тримає)
    Міську-поц, а зараз що сталося? Україна перестала пишатися Усіком? Чому?

13. medwedo berlogsoni

@Gyppsy, Ви якось того... не дотягуєте.
    То ж Порошенко привітав, а то Зеленський вітає.
    Порошенко привітав Усика з перемогою в Москві, а Гройсман ратує за присвоєння йому звання Героя України
    Зеленський привітав Усика з перемогою над Джошуа

От Поц, наприклад, це розуміє. Хотілося б, щоб він Вам пояснив.

Може Порошенко вітав Усика тому, що той поїхав в Москву, як при Порошенку регулярно мотався туди-сюди Медведчук?

14. Gyppsy

@medwedo berlogsoni, всьо я дотягую )
    Ви чо сі пхаєте? Якщо курите - куріть ;)

15. Gyppsy

Заработало! :yahoo::rock:

Притула створює власну партію - BBC News Україна

Телеведучий та гуморист Сергій Притула, який у 2020 році балотувався в мери Києва від партії "Голос", оголосив про створення власної політичної партії.

"Це очевидно буде політична партія. Поки що вона на етапі формування, якщо ви хочете зараз ексклюзиву у вигляді якогось неймінгу, брендінгу і так далі, то дайте мені трішки часу і я обов'язково вам все розкажу", - заявив він в ефірі 24 телеканалу.

"Але це однозначно буде не віртуальна якась історія. Проте поспішати з набуттям суб'єктності я не буду", - пообіцяв він.

16. Ну що притулісти, тепер є срака, до якої можна притулитись!

А шо слава третій раз не зацвіте?

17. Gyppsy

Слава не хоче мене слухати :cry:
    Я йому давно казав:
    - заплати податки і спи спокійно. Бо Портнов з тебе не злізе.
    А Слава у відповідь:
    - "все буде добре" та "все буде добре"

От і бігає Слава тепер по сценах та стадіонах, народ веселить )

Ну а мені і справді добре, видно вже настав мій час ;)

Останнє редагування: 29 вер 2021
  18. О, циган, ти, бачу, спец по сракам. Мало нам сраки, в яку завів віслюк, так ти хочеш, щоб настала повна срака.

19. Притула нову партію організовує. Хтось його критикує - досить нам коміків і шоуменів в політиці, насміялися до відрази. Хтось захищає - ви не розумієте, це інше, а не Зеля, руки геть від волонтера. Комусь пох - бо цих партій вже як гною, а гною не вистачає.
    Праві всі. Просто треба розуміти, що артист і шоумен в політиці як на сцені. Подивіться на Вовочку Зеленського чи Славка Вакарчука. Все просрем, але під аплодисменти і за гарний гонорар.
    Просто в піку Коломийському і Ко, які тримають акції Зелі та СН. Хочуть виставити гібрид Голосу та Слуги Народу - Партію олігарха Пінчука під брендом Притули, як би вона не називалась. Та ж картина - вид збоку. І ті ж самі граблі.

20. medwedo berlogsoni

А не треба ніяких неймінгів. Є гарна назва - Притуляні.

а де твій аватар? :)