Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. "Не розмовляй з віслюками" (байка)

Осел сказав тигру:
    - "Трава блакитна".
    Тигр відповів:
    - "Ні, трава зелена".
    Спалахнула суперечка, та вони вирушили до лева, царя лісу, щоб він вирішив їхню незгоду.
    Ще до того, як вони досягли галявини в лісі, де лев сидів на своєму троні, осел почав кричати:
    - "Ваша величність, чи правда, що трава синя?".
    Лев відповів:
    - "Так правда, трава синя".
    Осел спішився й продовжив:
    - "Тигр не згоден зі мною, суперечить мені й дратує мене, будь ласка, покарайте його".
    Цар тварин оголосив:
    - "Тигр буде покараний 5 роками мовчання".
    Осел радісно підхопився й пішов далі, задоволений повторюючи:
    - "Трава синя ..." ....
    Тигр, прийнявши своє покарання, запитав лева:
    - "Ваша величність, за що ви мене покарали, адже трава зелена"?
    Лев відповів:
    - "Дійсно, трава зелена".
    Здивований тигр запитав:
    - "Тоді чому ви караєте мене?".
    Лев відповів:
    - "Це не має ніякого відношення до питання про те, яка трава - синя або зелена. Покарання ти отримав тому, що така хоробра та розумна тварина як ти, не може витрачати свій час на суперечку з віслюком, а потім приходити до мене з цим питанням ".
    Найгірша трата часу - сперечатися з дурнем і фанатиком, якого не хвилює ні істина, ні реальність, а тільки перемога його переконань та ілюзій. Ніколи не витрачайте час на безглузді суперечки .... Є такі люди, які, скільки б доказів та свідчень ми їм ні пред'являли, не здатні зрозуміти, бувши осліпленими ненавистю й образою. Єдине, чого вони хочуть, - це мати рацію, хоча це далеко не так.
    Коли неуцтво кричить, інтелект мовчить.

2. "Не розмовляй з віслюками" (байка)

Осел сказав тигру:
    - "Трава блакитна".
    Тигр відповів:
    - "Ні, трава зелена".
    Спалахнула суперечка, та вони вирушили до лева, царя лісу, щоб він вирішив їхню незгоду.
    Ще до того, як вони досягли галявини в лісі, де лев сидів на своєму троні, осел почав кричати:
    - "Ваша величність, чи правда, що трава синя?".
    Лев відповів:
    - "Так правда, трава синя".
    Осел спішився й продовжив:
    - "Тигр не згоден зі мною, суперечить мені й дратує мене, будь ласка, покарайте його".
    Цар тварин оголосив:
    - "Тигр буде покараний 5 роками мовчання".
    Осел радісно підхопився й пішов далі, задоволений повторюючи:
    - "Трава синя ..." ....
    Тигр, прийнявши своє покарання, запитав лева:
    - "Ваша величність, за що ви мене покарали, адже трава зелена"?
    Лев відповів:
    - "Дійсно, трава зелена".
    Здивований тигр запитав:
    - "Тоді чому ви караєте мене?".
    Лев відповів:
    - "Це не має ніякого відношення до питання про те, яка трава - синя або зелена. Покарання ти отримав тому, що така хоробра та розумна тварина як ти, не може витрачати свій час на суперечку з віслюком, а потім приходити до мене з цим питанням ".
    Найгірша трата часу - сперечатися з дурнем і фанатиком, якого не хвилює ні істина, ні реальність, а тільки перемога його переконань та ілюзій. Ніколи не витрачайте час на безглузді суперечки .... Є такі люди, які, скільки б доказів та свідчень ми їм ні пред'являли, не здатні зрозуміти, бувши осліпленими ненавистю й образою. Єдине, чого вони хочуть, - це мати рацію, хоча це далеко не так.
    Коли неуцтво кричить, інтелект мовчить.

3. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Міську, я з віслюками практично і не розмовляю - я послав їх нахер і не переймаюся ними.
    Але ти не такий вже і віслючий віслюк, бо ти все ж западенець /хоть і дикий / ;)

4. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Що, розуму не вистачає?

5. Gyppsy

Хаpкiв’янин: “Повepнyвcя з подоpожi Заxiдною Укpаїною. Впepшe в життi побyвав y Тepнополi та Івано-Фpанкiвcькy… Що вам cказати. Там жива Укpаїна. Важко отак одpазy з Хаpкова – i в yкpаїнcькy Укpаїнy..”

Хаpкiв’янин: “Повepнyвcя з подоpожi Заxiдною Укpаїною. Впepшe в життi побyвав y Тepнополi та Івано-Фpанкiвcькy… Що вам cказати. Там жива Укpаїна. Важко отак одpазy з Хаpкова – i в yкpаїнcькy Укpаїнy..”
    поновлено11.06.2021

Повepнyвcя з подоpожi Заxiдною Укpаїною.

Впepшe в життi побyвав y Тepнополi та Iвано-Фpанкiвcькy…
    Що вам cказати. Там жива Укpаїна. Важко отак одpазy з Хаpкова – i в yкpаїнcькy Укpаїнy.

Найбiльшe вpазили чeмнicть та щиpicть людeй. Кpаcивий Днicтep. Кpаcива аpxiтeктypа. Там живe нiби iнший наpод, iнша дepжава…

ВУЛИЦI ХВИЛЬOВOГO, CТУCA, ЧOPНOВOЛA… Так логiчно, так пpоcто.

Люди вipять y Бога так, як Бог вipить y циx людeй. Цeй кpай точнe pозквiтнe. Уявiть, що є мicцe в Укpаїнi, дe нe чyти моckовcької мови. Хiба цe вжe нe pай?)

Хоча я її вce ж почyв по малоpоciйcькомy pадiо.

Доки icнyє на нашиx тepeнаx моcковcька лжe-кyльтypа, доти бyдe i kоpyпцiя, i yбозtво. Жодна дepжава, в якiй панyє моckовcька мова, на цiй планeтi нe cтала ycпiшною.

ВAPТO ЗAДУМAТИCЬ. В*pог завшe близько. Надто…

Дмитро Шевченко

6. Blaberus

Безумовно. Бо там набагато меньше такого зебілоїдного бидла як Ви.

7. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

8. Gyppsy

@mypucm, я також ріпу чіхав, коли вперше це почув.

Нам тре якнайскоріше вилізти із залежності від МВФ.
    МВФ - світовий спрут і барига, котрий ніколи не дасть країні розвиватися. Він все робить навмисне, щоб тримати дебіторів на короткому повідку.

А @medwedo berlogsoni бере і каже...

9. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Точно? Берем підзабуту статистику вибоорів 2019, хто переміг у Західних областях Волинській, Тернопільській, Івано-Франківській?

10. Blaberus

Чому підзабуту? Я маю добру пам"ять, на відміну від ідіотів і зебілоїдного бидла.
    Я що, писав що на заході немає бидла? Ні, я цього не писав. Але відсоток, який отримав падлокловун в цих областях меньший ніж в бидлячому Харкові.
    І чому Ви не вказали на Львівську область? Ця область не західна?

11. Lanktocha

За такою логікою, ні у кого немає більше ніяких проблем, ще посипати голову попелом за 2019.
    Сценарій на виборах 2019, аналогічний, як Кучма/Симоненко не пройшов, більшість "більшим злом" Зеленського не побачила.

12. Blaberus

Попілом нехай свої тупі голови посипають зебіли і ідіоти. Мені за свій вибір не соромно.
    Лактоша, якшо ви вважаєте що мені не начхати на думку більшості, Ви помиляєтесь.

13. Lanktocha

Ну і добре. Тільки ні до чого поступати, як виборці Трампа, відстояти вибір, значить йти на провокації і штурм.

14. Коротка характеристика минулої влади:
    Армія. Мова. Віра.
    Відроджена з попелу армія.
    Прийнятий Закон про мову (котрий нинішня влада усіляко намагається "каструвати").
    Отриманий очікуваний століттями Томос (котрий декотрі представники ЗЕвлади зневажливо назвали "термосом").
    Коротка характеристика нинішньої влади:
    Жрать. Спать. Срать(сцать).
    Згадайте ту шаурму ще при Богдані. Або нещодавні шашлики з медіахвойдами.
    А якщо згадаєте ще і Велике крадівництво і т.і., то зрозумієте, що апетити у них ненаситні, і жрать вони звикли у "три горла".
    Спать, чи відпочивать ця влада теж любить.
    Можна згадати кількість відпусток "найвеличнішого", згадати усі його турмаршрути (напр. коли їхав в Буковель, а опинився в Омані), згадати як навіть офіційні чи робочі візити перетворювались на турпоїздки, відпочинок...
    І нарешті, якщо ця влада так любить попоїсти, то й "відходи життєдіяльності" кудись потрібно дівати.
    Тому вона постійно люрить у віччі українцям, розповідаючи то про мільярд посаджених дерев, то про зарплату $4000, то про...
    І поки що споживачів їхньої уріни в Україні >20%.

15. Lanktocha

Є там багато поправок, та і не той це випадок, де одні чорні, другі - білі.

16. Без коментарів
    20210614_113002.jpg

17. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Таки Бубачьке удалось взять в руки страну с развивающейся экономикой и убибать ее о стену.

18. Перевірка письмових робіт ЗНО завершилася. І що? Усі мовчать? Ніхто нічого не хоче прокоментувати?
    Тисячі перевіряльників і причетних до процедури ЗНО нічого не помітили?
    Чи, як завжди, тихенько побухтіли, а потім за чаркою зі смутком підняли тему некомпетентної влади… І ВСЕ?
    Я про те, що цьогоріч була ЛИШЕ ОДНА перевірка письмових робіт екзаменаторами, бо на традиційні дві НЕ ЗНАЙШЛИ коштів.
    Колеги! Пишу ці рядки зі знаками оклику не випадково, бо ваша мовчанка спричинить черговий ланцюг проблем в освіті, яких, здається, і так уже стільки, що ми навряд чи зможемо цього пацієнта підняти на ноги.
    Тоді поставлю питання конкретніше: а хто несе персональну відповідальність у цій країні за те, що на дуже важливому етапі проведення ЗНО відбувається СУБ’ЄКТИВНЕ оцінювання письмових робіт?
    Уся система зовнішнього НЕЗАЛЕЖНОГО оцінювання була вибудувана з самого початку так, щоб поставити ВСІХ випускників у РІВНІ умови, тільки НЕ ЦЬОГО РОКУ. До слова, уже один раз такий прикрий випадок трапився за часів Табачника, але завдяки запеклим і принциповим працівникам Центру оцінювання якості освіти другу перевірку відновили.
    А що ж ми отримали цього року? Через кількох осіб у цій країні всі, хто писав ЗНО з математики, української та англійської (німецької/французької/іспанської) мов, опинилися заручниками ОДНІЄЇ перевірки, яка, зрозуміло, НЕ МОЖЕ бути об’єктивною.
    Як екзаменатор, який викладав основи педагогічних вимірювань і який щорічно бере участь у перевірці письмових робіт, спробую пояснити нашому міністру освіти й науки доступною мовою, що означає одна перевірка в такій системі (думаю, саме він несе персональну відповідальність за об’єктивність процедури ЗНО):
    1) екзаменатори – це люди, які елементарно можуть утомитися й помилитися. Ну, якщо вони не помітять якоїсь помилки, то нехай (але ж в інших роботах помітять!!). Набагато сумніше, коли під час оформлення бланку для оцінювання хрестики випадково опиняються НЕ ТАМ. Це ті хрестики, від яких може залежати доля абітурієнта, між іншим…
    2) під час другої перевірки письмових робіт з мови найчастіше коригується оцінка за зміст письмового висловлення (хоча частенько трапляється коригування оцінки і за грамотність), адже саме тут буває різниця в кілька балів.
    За моєї пам’яті найбільшою була різниця в ШІСТЬ !!! балів, які цілком справедливо ПІДНЯВ другий екзаменатор.
    3) саме під час другої перевірки робіт з мови відбувається ще одна дуже важлива корекція: вирівнюються й деталізуються вимоги до творів з РІЗНИХ РЕГІОНІВ. Це те, про що неохоче говорять у нашій країні, щоб нікого не образити, але, на жаль, замовчуванням цю проблему ми ніколи не розв’яжемо.
    І коли ми використовуємо формальний підхід до оцінювання змісту (є теза – 2 бали, є приклад з мистецтва – 2 бали і т.д.), то в результаті отримуємо дуже цікаву картинку: за приклад з мультика «Губка Боб» чи казки про Колобка ставимо 2 бали й за приклад з книги Германа Гессе «Сіддхартха» - теж 2 бали. Пояснюю спрощено, бо загалом картинка набагато сумніша, особливо коли аналізувати приклади з громадсько-політичного чи власного життя. Ось тут починається найцікавіше. Деякі роботи можна було б одразу передавати іншим експертам, але вже не вчителям, і тут теж є пряма залежність від місця проживання наших випускників.
    І до чого тут друга перевірка? А все просто: коли ти 2-3 дні перевіряєш роботи, у яких приклади про стереотипи, пов’язані з борщем, салом, зрідка – з мовою або зневажливим ставленням до жінки (яку, до речі, досить часто в цих прикладах б’ють), а потім розпаковують пачку з іншого регіону, де читаєш про Столітню війну, Авраама Лінкольна, Вінстона Черчилля, Івана Мазепу, Євгена Коновальця, то розумієш, що по ДВА бали за приклади у цих творах якісь дуже різні…
    Хтось компетентний мені заперечить: але ж частину робіт цього року перевіряв другий екзаменатор. Так, перевіряв. Аж ДЕСЯТЬ відсотків! Це той екзаменатор, який мав бути ТРЕТІМ, і його функція раніше була іншою: звіряти результати ДВОХ попередніх екзаменаторів і виставляти остаточну оцінку. Саме такою є міжнародна практика. Точніше, БУЛА.
    До слова, співчуваю тим, хто цього року буде працювати в апеляційних комісіях. Їм явно не позаздриш…
    Ось така печаль трапилася цього року завдяки кільком особам, яких ми всі добре знаємо.
    Taras Tkachuk

19. Сьогодні монобільшість у ВР при підтримці ще пари фракцій ухвалили закон про розкуркулення (5153). Ні, він не так називається - у нього назва пристойна - про підвищення податкової культури і ще його цинічно називали «податковою амністією» чи «нульовою декларацією», хоча це не зовсім так.

Амністували хіба офшорки - власники цих активів можуть просто легалізуватись. А от середньому класу приготуватись. Якщо у вас є майно і немає документів про сплату податків на доходи з 2005 року - будете мати купу проблем і клопотів.

Квартира понад 120 кв.м? Будинок понад 240 кв.м? І не зберегли документи про сплату податків? Доведеться заплатити 5% від оціночної вартості. І за оцінку теж заплатити. І нікого серед «слуг народа» не гребе, що податкові документи зберігаються три роки. Або плати, або вперед в чергу в районну податкову і піднімай всі свої доходи/податки з моменту введення ідентифікаційних кодів.

Особливе вітання слуги передали заробітчанам, які за зароблені за кордоном гроші побудували чи купили житло. А оскільки багато хто будував з розмахом… Співчуваю.

Там ще багато цікавого - довго розписувати. Так як вагома частка економіки України перебувала в тіні - я співчуваю підприємцям, особливо малим і середнім. Вам придумали ще один привід помучити в податковій і обдерти те, що ще не обідрали.

Голова профільного комітета розраховує здерти щонайменше мільярд (!) доларів.

Голоси ЄвроСолідарності «проти» цинічного розкуркулення середнього класу не вплинули на результат. Нові зелені - це старі червоні, тільки діджиталізовані. Але поки активні громадяни тихі і лагідні, їм щоразу будуть придумувати нові приводи роздягнути. Гроші олігархів, як показує практика і цей закон, не чіпатимуть.

а де твій аватар? :)