Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Брехуна- кацапа видають маленькі деталі. Він має таке саме відношення до землі як і до вивчення мов. На зиму ніхто не боронує ріллю. Залишають перемерзати. А весною тільки культивують і готово під посадку.

2. Вчора Укравтодор оголосив про розірвання контракту з китайською компанією щодо будівництва об’їздної дороги навколо Житомира.

Я знаю, що це було важке, але правильне рішення.

І необхідно зробити належні висновки з цієї ситуації, розвінчати міфи, які живуть в головах влади і пересічних громадян:

1. «Нехай у нас будують іноземці! Подивіться, як будують в Китаї!»
    За 2015-20 роки розірвано контракти з трьома компаніями, які будували автошляхи в Україні за кошти міжнародних фінансових організацій: одна італійська і дві китайські. Причини однакові: суттєве затягування термінів будівництва, порушення технології і низька якість робіт.

2. «Наші міжнародні партнери не помиляються, міжнародні тендерні процедури найкращі».
    Помиляються. Ми були категорично проти обрання цих двох китайських компаній, до речі, великих і потужних. Ми вказували, що ці компанії неналежно виконували аналогічні роботи в інших державах. І були праві, хоча МФО тоді наполягли на своєму виборі.

3. «Іноземний технічний нагляд - правильне рішення щодо вирішення питання контролю якості дорожного будівництва в Україні».
    Ні, неправильне рішення! Правильне рішення: передати функцію контролю якості будівництва Міністерству інфраструктури: Укравтодор замовляє будівництво чи займається експлуатацією доріг, а МІУ - контролює. Плюс - обов’язковий незалежний контроль, для цього ми й підтримали запуск CoST Ukraine. FIDIC має бути, але це повинні бути українські інженери, які несуть адміністративну і кримінальну відповідальність, а не «приїхали і поїхали». Уповноважені органи влади повинні моніторити ситуацію у режимі он-лайн, а не чекати два роки у невідомості, а потім: «упс, нє шмагла!». До речі, ще раз нагадую Укравтодору: інтерактивна карта, геотеги, фото-, відео онлайн фіксація, оприлюдення всі даних!

Розберемо останню ситуацію: технічним наглядом будівництва Житомирської окружної займалася відома італійська компанія. Що ми маємо в результаті? Будівництво зупинене, строки зірвані, необхідно проводити новий тендер і передбачити додаткові кошти на усунення недоліків (нагадаю, це бетонна дорога. Фактично, окремі ділянки або й усі доведеться повністю демонтувати і будувати заново).
    Хто за це все заплатить? Італійці?

4. «Украінські компанії будують неякісно!».
    Завдяки запуску Дорожнього Фонду в 2018 році і суттєвих інвестиціях коштів платників податків, на українському ринку з’явилося близько 50 компаній, близько 5 з яких вклали великі кошти у сучасну техніку і персонал. Вони вміють і можуть будувати не гірше німців, причому значно дешевше.
    Українські автодорожні компанії, щонайменше Топ-5, повинні бути допущені до міжнародних тендерів в Україні. Фактично, зараз у них має право брати участь лише ОНУР, а це дискримінація щодо інших.
    До речі, українські дорожні компанії вже мають необхідний досвід і техніку, щоб будувати і за кордоном. Чи підіймав Зеленський це запитання під час зустрічі зі своїм польським або турецьким колегами?
    Чи поляки і турки у нас будувати можуть, а нам - зась?!

5. На час розриву контракту з китайцями і обрання нового підрядника необхідно забезпечити нормальну технологічну дорогу з твердим покриттям поруч з ділянками, що ремонтуються. Існуюча ґрунтова дорога не витримує жодної критики, особливо в осінньо-зимовий період.

І всі ці 5 позицій не потрібно виносити на референдум, достатньо зробити раз правильно і далі піде само

П.С. До речі, скільки кілометрів автошляхів здано в експлуатацію станом на 16 жовтня 2020 року?
    Хвилююся

View: https://www.facebook.com/748183438/posts/10158095829398439/

3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Хомчине, де я написав, що ріллю боронували?
    Я лише написав, що ГОРОД ВИОРАЛИ. Але на відміну від попереднього року, коли брили були такі, що доводилося рубати сокирою, зараз таких брил немає.
    А про боронування я нічого не казав. А культивуватиму я сьогодні-завтра граблями невеличку ділянку під зимовий часник та зимову цибулю.
    І, до речі, дурню, якщо збираються посіяти, наприклад, озиму пшеницю чи ячмінь, чи ріпак, то культивують і восени, перед тим, як будуть сіяти.
    Ми на городі нічого не сіємо на зиму, а от сусіда півгорода засіяв ячменем.
    Так-то, дурню.
    Ви б краще звернули більше уваги не на мене, а на Гудмана, який замість того, щоб пояснити, чому він у своєму переліку ні словом не згадав про найтрагічнішу подію сучасної України - агресію Росії, чомусь почав виправдовуватися про свою відпустку. Начебто я десь казав, що заздрю тим, хто ходить у відпустку.

Щодо того, що Гудман назвав Пріуса опонентом, він трохи погарячкував.
    Опонент завжди заперечує агрументовано, з чим не погоджується, а не виставляє безпідставно оцінки тупо під кожним постом, не пояснюючи нічого.

Вас можна назвати опонентом, Гудмана також (хоча він і провокатор), але ніяк не Пріуса занюханого.
    Пріус - флюгер. П"ять років тому він обсирав прихильників Порошенка, зараз він обсирає противників Порошенка.

Останнє редагування: 17 жов 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Тупо Тупо x 1
  4. medwedo berlogsoni

В доповнення
    IMG_20201016_154328.jpg
    Оце, Хомчине, по праву руку - наш город. Ви бачите, що він виораний гарно, але великих брил немає, хоча орали трактором.
    А посередині - межа із сусідським городом. На межі - сусідова пирійка. Тракторист скільки зміг, стільки переорав ту пирійку на межі.
    А ота дальня ліворуч сіра смужка - то кілька днів тому виорана, перероблена (так у нас кажуть на боронування) і засіяна озимим ячменем половина сусідського городу.
    Тому, Хомчине, я кажу правду, а Ви - вищий охвицер, прости Господи.

Ви, до речі, поки що не довели, що Ви проживаєте в Україні. А якщо взяти до уваги, що Ви жодним чином не вказуєте на кацапську суть Гудмана, то це викликає поважні сумніви.

І чому я був радий учора, так це тому, що вчора був останній погожий день, погода була найсприятливіша для осінньої оранки.
    А вже сьогодні іде дощ. А город виораний.

• Тупо Тупо x 1
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Недоофіцер.

• Тупо Тупо x 1
  6. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Просто гідна відповідь, крім ліплення негативних оцінок, ойкання і обзивання ніхто мирно слухати не буде.

А перекопування на зиму, щоб рілля побула під дощем і снігом, весною не чекати на оранку, а зразу під сівбу - використовується і досить часто.

• Тупо Тупо x 1
  7. medwedo berlogsoni

А коли китайці почали будувати дорогу навколоЖитомира?
    Інтернет відповідь знає.
    А хто укладав угоду з китайцями, після яких треба багато переробляти?
    Інтернет також не забуває нічого
    Китайці збудують житомирську об'їзну дорогу за 42 мільйони євро - Укравтодор

Лютий місяць (февраль) 2018 року, Карл.
    Тільки не кажіть, що ті, хто укладав із китайськими бракоробами угоду (зокрема, Новак, якого піймали), не отримали пару мільйонів відкатів у американських юанях.

До речі, дорогу через моє село будують українці, причому - дуже добросовісно. Коли катки їздили туди-сюди по остаточному шару асфальту, то аж я здивувався, скільки можна оце їздити, якщо асфальт уже укатали. Каталися згідно з технологією. Стільки, скільки треба.

• Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  8. medwedo berlogsoni

І, до речі, за тим посиланням можна почитати ще одну цікаву інформацію.
    Китайці збудують житомирську об'їзну дорогу за 42 мільйони євро - Укравтодор
    Ростдорстрой - взагалі цікава компанія.
    Российские бизнесмены продали крупнейшую дорожную компанию Одессы депутату горсовета | Новости Одессы

За часів Порошенка компанія, серед власників якої були російські підприємці, вигравала тендери на мільярди гривень.

• Тупо Тупо x 1
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

В сцяки їх, в сцяки... Їхніми брехливими харями...
    Але ось яка халепа.
    Їх вже сотні разів тикали їхніми мордами і в сцяки, і в лайно, а вони вперто продовжують брехати!
    ВСІ! Вся свинорила зграя.
    Значить караван іде правильним шляхом!!!

• Тупо Тупо x 1
  10. Де тут схил? І що то за криворукий тракторист був?

11. Сьогодні дуже близькій знайомій, з якою ми після виборів не спілкувались близько року, яка так зненавиділа т.з. порохоботів за їх зверхність і з дуру проголосувала за ze про що тричі пожаліла, (останній раз коли їй, як мамі-одиночці, сказали віддати 2 тис. переплати за липень), так от мені вдалось пояснити їй, як нам красиво фсб підсунули презЕдента-дилетанта, щоб послабити країну і кінцевою ціллю поставити на цей пост медведчука.
    І вона мене почула!!!
    Каже, що сама вже таке запідозрила.
    Виявляється, в неї з "вподобаних" блогерів є куча промо@ковської швалі. Навіть шарій.

Ось так завойовують уми простолЮдина...
    Але в мене як відлягло з душі...
    Нарешті! Maria Neborachok

FB_IMG_1602927886214.jpg

• Безграмотно Безграмотно x 1
  12. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Це в меморіз)))Помста усім "сильно вумним"). Копипастер Хомчин долучив себе до "сильних вумних", разом з Михом, блабларусом та пріусом.
    Ну як кинути цей форум, коли тут буває така ржака?
    Хомчине, ти вважаєш, що якщо долучиш себе до якихось міфічно вумних з отих 25%, то станеш розумнішим - разом з конченим дебілом пріусом?
    А аж 73% виборців - вони, звісно, нерозумні всі скопом.
    Як не голосувати за такого хитро-цинічно-брехливого і жадного баригу? Та ви шо - не розумні? :)))

Про тебе, Хомчин:
    Сьогодні прийшов до висновку, що я самий розумний з нині живих.
    Так, в моїй квартирі. Але факт залишається фактом.

:)

Останнє редагування: 17 жов 2020
    • Тупо Тупо x 1
  13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Їх і не було, точніше, як мінімум, половина із цих, не сліпі фанати Порошенка, а вибравші таке "менше зло".
    Не все аж так, вже пояснював, є люди, для яких залізно, хтось є "більшим злом" і ніколи за такого не проголосують, наприклад, хтось із нас проголосував би за Бойка, хоч за золоті гори? Так і хто розчарувався у Зеленському, з якої радості і на якій підставі має переходити до Порошенка?

• Тупо Тупо x 1
  14. FB_IMG_1602929776723.jpg

• Баян Баян x 1
  15. medwedo berlogsoni

Є там схил, Хомчине. Я показав малий кусок внизу. Але мова не про це. Мова про те, що Ви обісралися, ствреджуючи, що я десь написав, що боронував город. І вдруге обісралися, коли сказали, що восени ріллю не боронують. Тому що боронують перед тим, як сіяти озимі.
    Ви живого поля восени не бачили. Навіть колгоспні поля боронували перед тим як сіяти озимі.
    Недоохвицер сраний.
    IMG_20201016_154227.jpg
    Подивіться на електричний стовп ліворуч. Він стоїть вертикально. Дерева на задньому плані - то верби вздовж річки. Понад річкою видно зарослі сухого очерету. Впродовж всієї межі видно, як тракторист (63 роки чоловікові, працює, а не займається день і ніч хернею, як Ви) акуратно зрізав половину смуги пирію. Цей пирій попадав частково на наш город, і я його згодом витрушуватиму.
    А оті дерева внизу праворуч на знімку - то якраз те місце, яке я фотографував зблизька, але Ви, дурню, ні в чому не розбираєтеся. Колія від Білоруса - то так було треба. Трактор мав же якось виїхати з городу.
    Сіра смуга - то вже посіяний озимий ячмінь сусіда, а зелена смуга далі - межа третього городу.
    Якщо поглянути на стовп і на зелену смугу межі, то навіть дурню зрозуміло, що городи пологі. Це і є схил, по якому малопотужний трактор вгору не потягне плуг.

Тому я уявляю собі, який Ви охвицер, якщо не зможете по цьому фото приблизно визначити градус схилу.

Ви хоч признайтеся, що Ви - дурень, що не знає, що ріллю інколи боронують і восени.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Тупо Тупо x 1
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

А картинок наваляли до виборів) пішло бабло.
    Всі банкрути, хто пенсії платить - мабуть дядя Сем))
    Ексімбанк - це банк Черновецького, який він продав італьянцям?
    Жалко італьянців. :cry:Поплач, Хомчин.

• Тупо Тупо x 1
  17. medwedo berlogsoni

А Ви чого їй гроші не даєте? Все на державу надієтеся? Жінка знає, що у Вас дуже близька знайома - мати-одиначка?

• Тупо Тупо x 1
  18. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

а де твій аватар? :)