Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Великий розпил. Багато хто вже читав історію про те, як зелені побудували за 12 мільярдів гривень 10 кілометрів дороги в Полтавській області, коли за жадібного бариги цю ж дорогу будували втричі дешевше (30 кілометрів за 12 мільярдів). Але я завжди був проти оцінювати ситуацію в галузі на підставі окремих фактів і ситуацій. Тому пошукав цифр узагальнених.
    Отже, якщо брати показники тендерних закупівель, то середня вартість одного кілометра в 2020 порівняно з 2019 зросла більш ніж у півтора рази (234 млн до 144). Вартість робіт, котрі йдуть поза тендерними процедурами (це з ковідного фонду) і публічному доступі не знаходяться, боюся навіть уявляти.
    За відгуками учасників ринку, відкат зріс вдвічі. Про те, наскільки зросла їхня маржа, вони воліють не розповідати, але вирахувати не складно.
    П.С. У байки про зв‘язок стрибка цін і здешевлення гривні не вірте. Основна імпортна позиція там бітум, а він цього року, як і всі нафтопродукти, став тільки дешевшим.
    Дякую за допомогу Агія Загребельська

2. Доки народ живе поза межами політичної реальності, доти він житиме за межею бідності.

3. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Наприклад, я чудово пам"ятаю як він вилизував паскудну кловунячу сраку на початку минулого року. А зараз він кловуна змішує з лайном. Напевне, щось відчуває.
    Ви надали характеристику порохоботів:
    На моє логічне прохання охарактеризувати зебуїнів:
    Ви відповіли:
    Тобто, Ви ухилились від відповіді, а ще й підступно сбрехали:
    Тобто, ви не лише зебуїн, але, крім того, брехло. Що так типово для зебуїна!

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  4. Blaberus

Не кожен вміє грати на піаніні. :rock:

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тут потрібні не версії і здогадки, а конкретний випадок.
    Хіба не втікав від програвших той же Порошенко, спочатку з кодла Кучми втік, потім із "любих друзів" Ющенка, потім з уряду Азірова?

А де і коли я проявляв прихильність до Зеленського?
    Такі запитання відсилати, хіба що у "Що?Де?Коли?"

6. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Прекрасно, що гроші не лежать мертвим тягарем і не розтринькуються на що попало, аби лише те що попало можна було якось за вуха притягнути до коронавірусу.
    Ліків від коронавірусу поки що немає. Вакцини немає. Апарати ШВЛ, як виявилося, лише добивають хворого, а отже, вони не потрібні в таких кількостях для боротьби з коронавірусом.
    Знаємо ми ці совкові підходи, коли карали за використання грошей не по затратних статтях, а на інші.
    Є фінансування, наприклад, на відрядження. В кінці року залишаються гроші. Щоб наступного року не урізали цю статтю, відправляють співробітників куди-небудь, аби лише гроші витратити до копійки.

Сам колись їздив з Києва в Москву для закупівлі абсолютно непотрібної обчислювальної техніки застарілих зразків, щоб "гроші не пропали".

Гроші, виділені в фонд Ковіду, самі по собі не лікують. Ну, можна закупити нові ліжка, нові рюкзаки Авакова, ще що-небудь.
    Але головне не батистове простирадло на лікарняному ліжку, а ліки, яких поки що немає. Весь світ пробує лікувати то одним чимось, то другим.
    Накупили б на мільйони якогось Терафлю (Тимошенко знає місця), а потім все те згодом викинули на смітник.

З виділенням грошей в фонд Ковіду спочатку дещо перестаралися. Була паніка. Причому не лише в Україні, а в усьому світі.
    Я сам приїхав перший раз у село до матері в масці, до кума махав рукою з відстані метрів сорок.
    Потім стало очевидно, що смертність хоча і є, але не катастрофічна.
    Причому чим лікувати потенційного покійника ніхто не знав тоді і зараз не знає. Мій однокласник вилікувався сам, точніше, дома. Збивав температуру, багато пив гарячий чай з лимоном, імбиром. Дуже погано себе почував, жінка вже хотіла попа на сповідь кликати. Потім перехворіла дружина. Обоє пенсіонери.

Тому я особисто схвалюю те, що гроші не лежать мертвим тягарем і не витрачаються на рекламні ролики "Як уберегтися від коронавірусу?" та на закупівлю терафлю, а пішли на дісно велике будівництво доріг, шкіл, лікарень.
    А те що дороги зараз будують в півтора рази дорожче, так це і зрозуміло. Зовсім інша якість.
    Хто сумнівається, нехай попросить кого-небудь, щоб йому прочитали казку "Троє поросят". Зрозуміло, що будиночок, побудований із соломи, дешевший, ніж кам"яний.
    Приказку "Скупий два рази платить" також недарма придумали. Тому дороги дорожчі, але неозброєним оком видно, що вони в рази якісніші.
    Ну, а про те, що люди заробляють гроші, якісно годують сім"ю, що дає змогу підвищити імунітет організму, а отже, легше перенести коронавірус і не тільки, я вже казав.
    Крім того, я на днях бачив, як швидка допомога буквально летіла по новій дорозі. З райцентру в якесь село. Напевне приїхала набагато швидше, ніж по дорозі з ямами. Якщо бригаді їхати на десять викликів, і на кожному виклику зекономлять хай по 15 хвилин, то до десятого приїдуть на дві години раніше. А це, можливо, врятує йому життя.

Тому сидіти на форумі і розсуждати, що гроші тратять "не туди", можуть лише люди, які крім казки "Три порошенки" нічого більше не читали.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тут я би вніс попраки. Якщо за різними даними лікування Трампу обійшлося у десятки, а може і сотні тисяч, переліт і німецька клініка Гепі обійшлися явно не у 5 копійок. Знаю по своїй сім'ї, при нескладній формі перебігу - кому вколоти антибіотик, кому щось антивірусне, кому жарознижувальне, кому вітаміни, розпіарений "Дексаметазон" досить дешевий, але виходило за 2 тижні на 2 десь 14 - 15 тис., а при складніших формах і прийманні дорожчих ліків? Навіть при потребі у госпіталізації - за місце вимагають хабар, тому є поняття "непередбачувані витрати", у мене вдома, у зв'язку з непередбачуваним захворюванням прийшлось відкласти чи перенести роботи з оновлення кухні, тут нічого дивного чи образливого, коли у державі щось обмежується, але збільшується фінансування медицини.

8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

У ЕйДжея (найкращого вчителя англійської) є розповідь про те, як він особисто захворів у Індії. Там його вилікували, причому чудово, за якісь кілька сот доларів. Він сказав, що ненавидить американську медицину, бо аналогічне лікування вдома в США обійшлося б йому в кілька тисяч.

Я віддаю перевагу лікуванню в лікарні, де в палаті десять чоловік, рвані простирадла, але дають ті ліки, що треба, ніж лікування "на всі гроші" в приватній клініці, в одномісній палаті з телевізором та іншими прибамбасами. Втім, я добрий десяток років тому лежав в київській лікарні швидкої допомоги, де тоді були диряві ковдри і не було ложок-тарілок, але був хороший хірург, який взяв із мене символічну плату в кількасот гривень. Щоправда, ліки доводилося купувати самому. Але антибіотики вітчизняного виробництва були в кілька разів дешевші і не гірші за якістю від індійських аналогів.

Стосовно того, лікують від коронавірусу безкоштовно чи за гроші (Бляберусь все допитується) я нічого поки що не знаю. Тому не можу відповісти.

9. Good man

Good man Обычный человек

Жителям Киева остаётся надеяться, что после выбор строительство моста продолжится теми же темпами, иначе это будет просто игра в выборы.
    Как там поживает твой Саакашвили? Он же против коррупции, Зеленский против, где их совместный результат? Где знаковые посадки? Где взятые к ногтю олигархи?

10. Good man

Good man Обычный человек

Зеленский и его команда не крадут, а если крадут, то это ещё ставленники Порошенко. А если это ставленники Зеленского, то он просто не успел во всех разобраться. А если разобрался, то просто ему этого человека порекомендовали. Но порекомендовал честный человек, просто так вышло. Никто не виноват, просто украли деньги. Но коррупционер - Порошенко, а Зеленский честный.

11. Good man

Good man Обычный человек

Я на отдыхе был,за новостями не следил. Только что узнал, что Россия что-то там говорила по поводу поставок вакцины от ковид для Украины. Ты как к этому относишься?

12. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

То что не делает Украина, то делают другие страны-ловят порошенковских выкормышей.

Бывший министр транспорта Польши Славомир Новак, который также возглавлял украинскую государственную корпорацию «Укравтодор», прятал в двух тайниках миллион долларов.*

Об этом сообщила пресс-служба Центрального антикоррупционного бюро Польши.

В Польше были найдены два тайника, хорошо скрытые от чужих глаз. Польские спецслужбы отыскали их, открыли и нашли там огромные суммы денег —*536*тысяч евро, 470*тысяч долларов и*30*тысяч злотых (примерно 8 тыс. долларов).

Также арестовали и активы Славомира Новака — две квартиры общей стоимостью в 550 тыс. долл, а также автомобиль марки*Land Rover. Были и другие ценности, которые будут служить в роли доказательств произведенным махинациям. Бюро также конфисковало другие материальные ценности, которые могут послужить доказательствами махинаций.

Напомним, что Славомира Новака задержали в Польше 20.07.2020 г. В операции принимали участие детективы НАБУ. Он обвиняется в экономических преступлениях и коррупции, а также в вымогательстве и отмывании средств.

З 19 жовтня 2016 до 1 жовтня 2019 рр. — виконувач обов'язків голови «Укравтодору».[4] В жовтні 2016 року отримав громадянство України.

• Баян Баян x 1
  13. 12 мільярдів гривень 10 кілометрів дороги в Полтавській області, коли за жадібного бариги цю ж дорогу будували втричі дешевше (30 кілометрів за 12 мільярдів). Але я завжди був проти оцінювати ситуацію в галузі на підставі окремих фактів і ситуацій. Тому пошукав цифр узагальнених.
    Отже, якщо брати показники тендерних закупівель, то середня вартість одного кілометра в 2020 порівняно з 2019 зросла більш ніж у півтора рази (234 млн до 144). Вартість робіт, котрі йдуть поза тендерними процедурами (це з ковідного фонду) і публічному доступі не знаходяться, боюся навіть уявляти.
    За відгуками учасників ринку, відкат зріс вдвічі. Про те, наскільки зросла їхня маржа, вони воліють не розповідати, але вирахувати не складно.
    П.С. У байки про зв‘язок стрибка цін і здешевлення гривні не вірте. Основна імпортна позиція там бітум, а він цього року, як і всі нафтопродукти, став тільки дешевшим.

14. 73% люто шукають винних у своїй перемозі
    73% люто шукають винних у своїй перемозі

15. 73% люто шукають винних у своїй перемозі
    20201010_181239.jpg

16. Blaberus

І що?
    Не стільки до падлокловуна, скільки до бидла, що його обрало.

17. Blaberus

Шо, надурила вас Бубачька?

18. Blaberus

Ай как нєхорошо! Ви обрали падло, готові всіх порвати з нього, але не знаєте таких простих речей!
    Тоді преглянте уважно це відео:

View: https://www.youtube.com/watch?v=7PF4ikRCpFg

І що Ви на ньому бачіте? Швидше за все Ви зробите вигляд що не бачіте цього запитання, тому я поясню: пересічна громадянка України видвинула претензію до гніди Зеленського стосовно того, що її чоловік лікувався від Ковіду за власні кошти. Падлокловун дуже смішно втікав.
    Але на якій підставі пересічна громадянка України наїхала на зелене падло? Ось на такій:

В стационарах пациентов с COVID-19 лечат за счет государства – МОЗ

Якшо Ви зробите вигляд що посилання не відкривається, ось Вам цитата:
    Таким чином маємо той факт, що підлі кловуни переклали фінансове навантаження за лікування Ковіду на плечі пересічних громадян.
    А чому не використовуються кошти звідповідного фонду? Як Ви вважаєте?

а де твій аватар? :)