Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Вже втомило повторювати, талапанина Кравчука і Фокіна ще нічого не варта, для підтримки таких ідей набереться більше 300 голосів у парламенті? ЗаЖОП - нечисельна, у "Слузі народу" далеко не всі проросійські.

2. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Питання лише в тому - що відбулося далі і чи був він повішений? )))

3. elektrik

elektrik Well-Known Member

4. elektrik

5. Уроки истории, кому не интересна природа власти - проматывайте.

Жил был в Персии шах, Мохаммед Реза Пехлеви. Получил блестящее европейское образование. Вступил на трон после того как его предшественника-отца прогнали за сотрудничество с Третьим Рейхом. После политической борьбы сместил консервативного премьера и начал править единолично.

Буквально за шкирки вытащил страну из 18 века. Прежде всего вернул самоназвание - Иран(Персией это государство называли греческие и прочие оккупанты). Затем провел земельную реформу, в 1960 году был одним из тех кто сколотил картель нефтедобытчиков ОПЕК, который взвинтил цены на сырье сперва в четыре потом в десять раз.

Получив огромные валютные поступления Пехлеви взялся модернизировать экономику. Строились заводы, покупались технологии, развивалась инфраструктура. Иран вышел на мировую арену.

Однако.

Население страны в основном состояло из пастухов и крестьян - местной разновидности "ваты". Они были правоверными мусульманами, для которых главный авторитет - мулла. А муллам в Иране стало неуютно. Европеизация страны, модернизация экономики лишали их власти. Муллы ловко воспользовались инертностью и непросвещенностью населения и начали натравливать свой "электорат" на "развращаюшие" кинотеатры, "сатанинские" обычаи американцев и прочую лабуду. В СССР перспективы такой оппозиции оценили и всячески ее поддерживали. Упоротых народных мулл, имамов и "авторитетных духовников" - аятолл поддерживали морально и материально. В Баку на Иран работало аж две "свободных" радиостанции.

Шах был человеком жестким и начал мулл давить руками своего "КГБ" (САВАК). Масла в огонь подлило и естественное для индустриализации расслоение населения. Богатые стали жить еще богаче, появились олигархи - "новые иранцы", а у бедных и средних слоев особого роста уровня жизни не было, зато веками налаженный жизненный уклад разваливался на глазах.

К концу семидесятых количество иранской ваты перешло в качество оппозиции. Выступления "против западной заразы" резко переросли в антиправительственные. Начались забастовки, погромы предприятий. Не без помощи СССР в страну загнали море стрелкового оружия, и вскоре провинция кишела незаконными военизированными группировками - от марксистов до радикальных исламистов. Рабочие новых предприятий и, главное, солдаты был в основном выходцы из крестьянско-мусульманской среды. Они по большей части поддержали "возвращение к традициям" и отказывались "стрелять в народ".

За какие-то несколько лет Шах трансформировался из всеми почитаемого "отца нации" в "Исчадие ада", Пехлеви поляну не просек и до последнего пытался давить оппозицию спецслужбами.

Результат известен. В 1979 году Пехлеви вынужден был покинуть страну, а население Ирана с восторженным ревом встречало возвратившегося из Франции харизматичного полуграмотного фанатика аятоллу Хомейни, который превратил Иран в исламское государство.

За несколько лет страна ментально откатилась в восточное средневековье. Шариат, отсечение головы за наркотики, сухой закон и прочие радости бедуинской жизни.

Хомейни наглухо рассорился с США, втянул Иран в десятилетнюю изматывающую войну с Ираком, которая завершилась ничем. Однако благодаря запасам нефти и тому технологическому и экономическому заделу, который успел оставить Пехлеви, теократическая диктатура в Иране процветает и по сей день - тридцать лет. Хомейни умер, на его место пришел новый аятолла. Народ давно все понял, живет как в клетке, кусает локти, но сделать ничего не может, потому что даже те зачатки цивилизации и демократии которые внедрил шах, выжжены каленым железом.

Мораль. Если народ невежественен и косен, то хоть всех на Теслы пересади, он при первой же возможности взгромоздит себе на голову проходимца, который говорит вате то, что она хочет слышать. А значит первой реформой в любой отсталой стране должна быть реформа образования.
    Александр Сурков

6. И еще немного истории. На сей раз нашей и новейшей...

Вторжение российских регулярных войск, начатое 24 августа не привело к мгновенному перелому ситуации в пользу России. Силы АТО смогли на большей части линии разделения стабилизировать фронт, нанесли артиллерийскими ударами существенное поражение вторгнувшимся тактическим группам.

Российское руководство, осознавая, что оперативными средствами в сложившейся обстановке политических успехов достигнуть не удаётся, воспользовалось ситуацией сложившейся в районе Иловайска как мощным информационным поводом.

Блокирование 27 августа украинской группировки, в состав которой входили подразделения нескольких добровольческих батальонов вызвало сильный общественный резонанс, что позволило Путину в ночь с 28 на 29 августа выступить публично с «обращением к ополченцам», которое стало первой «мирной инициативой» Кремля.

Уничтожение российскими войсками выходящих из окружения колонн 29 августа вызвало в Украине сильнейший общественный резонанс, который (не без помощи российских пропагандистских ресурсов) к 1 сентября достиг уровня массовой истерии.
    Олександр Сурков

7. Lanktocha

Значить наближаються вибори, вже не одну байку про фуфайку чули перед виборами у 2019.

Мудрі люди не вірять, мене насторожує, дехто радить зразу бити в морду, хто обіцяє, що щось безкорисливо зробить.

8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Що кому, а курці - просо. Я си тішу, що попід моєю хатою в селі нарешті капітально ремонтують дорогу.
    Якраз я приїхав, а там кипить робота.
    Спочатку зрізали верхній шар асфальту, разом зі всіма латками, які накладалися протягом останніх п"ятидесяти років.
    До речі, колись то була грунтова дорога із Звенигородки в Умань. В кінці 50-х постелили шосейку (виклали камінням). В селі дорогу називали "соша" і мені малому завжди наказували, щоб я "не біг на сошу". "Не біжи на сошу, бо дам сім кіп!"
    Дорога була дуже зручна в тому плані, що коли возили буряки, то з машин ті буряки падали, а ми підбирали.
    Були тоді за шість копійок ручки - металеві трубки. З одного боку вставлялося перо (дві штуки за копійку), а з другого - кусок олівця.
    Перо і олівець або ховали в трубку, повертаючи тримач, або назовні, коли треба було писати.
    Дуже зручна штука.
    Особливо така ручка була зручна тим, що ми використовували трубку з метою, непередбачуваною виготовлювачом.
    Ми обома торцями трубки били по буряку, так що в трубці з обох боків залишалося по сантиметру буряка. Потім з одного боку надавлювали олівцем, повітря в трубці зжималося, а з іншого кінця вилітав другий кусок буряка.
    Люди до ери кулькових авторучок це повинні пам"ятати.
    Так от, коли я ходив уже в якийсь чи то четвертий, чи то п"ятий клас, дорогу заасфальтували, і буряків стало падати значно менше.
    Але потім стан дороги дійшов до належного стану (пардон за тавтологію). З машин падало все: Буряки, кукурудза, цегла, горбилі всякі...

Дороги інколи латали, інколи - ні.
    Але отаке, що робиться зараз, я бачу під своєю хатою вперше.
    Вздовж дороги на обох смугах зрізали старий асфальт. З "нашого" боку прорили екскаваторами канавку, завширшки більше метра. ВеликеБуд2.JPG

Два екскаватори працюють назустріч один одному. Потім в цю канавку засипали жовтий пісок. Видно на фото.

На другому фото видно з протилежного боку дороги, як ті екскаватори йдуть назустріч один одному.
    ВеликеБуд1.JPG

Потім той жовтий пісок вкатали і засипали сумішю з різнофракційного щебеню і відсіву і ще раз вкатали.
    Засипка йшла спеціальною технікою. До спеціального засипача по черзі без паузи під"їжджали сині самоскиди, висипали щебінь-відсів в жолоб, а засипач все те рівномірно висипав у канаву поверх піску. Потім закатали колесами.
    Зранку копали канаву, а після обіду я вже мав змогу заїхати автомобілем в свій двір.
    ВеликеБуд3.JPG

Такі бригади працюють по багатьох дорогах.
    Зверху, якщо не брешуть, спочатку покладуть потрібний шар бетону, а потім - асфальтове покриття високої якості.
    Більше дороги найближчим часом не лататимуть, будматеріали неміряно не списуватимуть. На "старих" капітально відремонтованих дорогах крадіжки обломаються. Я так думаю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. medwedo berlogsoni

Я тут, на додаток до попереднього посту, викладу кілка снапів з відео, яке я записав "для історії". За півтори хвилини засипали метрів 20-25 канави. Після цього я вже міг заїхати в свій двір.
    vlcsnap-2020-09-01-17h09m23s093.png vlcsnap-2020-09-01-17h08m26s671.png vlcsnap-2020-09-01-17h08m30s875.png vlcsnap-2020-09-01-17h09m07s281.png

• Подобається Подобається x 3
  10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Так точно Київську трасу від Харкова робили, я бачила.
    А що було раніше...Я пам'ятаю, що робив років 5 назад Гепа. Приходить до нього бізнесмен (босс мого сина)і пропонує зробити як треба по всім технологіях дорогу, де стоїть його фірма. Він готовий заплатити 50% місту за ту дорогу, бо вона на цей час натурально - лунний(чи месяцевий?) пейзаж. Та ви шо??- каже Гепардій. Ніяк не можна.:)))
    По-перше, де відкати? А по-друге, всі ж будуть знати як треба класти асфальт.
    Один знайомий з мерії розказував мені як анекдот, шо якось німці подарували асфальтоукладчик Харкову. Наші хлопці ніяк не знали як його пристосували до наших реаліїв. Там меншу товщину асфальту робити не можна! 20см - і край! Так вони тій диявольській машині підспустили шини - і все стало на свої міста.
    Здібний народ ті комунальники, що там казати.

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Все ж таки, коли на самій верхній щаблі не барига, що труситься за доляри - це відчувається одразу.
    Пізно в вечорі вчора трохи дивилась зборище партії пєсів. Виступав в чорних перчатках пан Порошенко. Слухайте, в нього зовсім нема зайвої ваги, ніжки тоненькі, очі як в побитої собаки і жовте обличчя. Мене це здивувало навіть більше ніж та пурга, яку він ніс (щось про те, що не ОРДЛО, а весь Донбас влада віддає під особий статус - "навіть більше, ніж Кремль просив").
    Він хворий, це точно.Маю на увазі фізично, може і психічно, та то вже треба спеців.

Останнє редагування: 1 вер 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. medwedo berlogsoni

13. medwedo berlogsoni

Є така дорога, є такий асфальт. Поклали років двадцять тому, як не більше, а він до цих пір - як наче торішній.
    У Звенигородському районі є таке село - Вільхівець. Мала батьківщина Вячеслава Чорновола. Після його загибелі, згодом в хаті, де він провів дитинство, зробили невеличкий музей. Хата стоїть над дорогою Умань-Звенигородка.
    Там, на цій дорозі зробили кілометрів три капітальний ремонт, до та після хати. Попри те, що там досить крутий спуск, асфальт вниз не пливе, і ніколи не плив, дорога рівна без хвиль і колій. Але чітко видно "где кончается асфальт". І в бік Умані, і в бік Золотоноші - традиційні наші хвилясті-вибоїсті (здається, я слово вірно написав) дороги.
    Зараз скидається на те, що уже вся дорога Н-16 буде якісною.

14. Зате на вертолітному майданчику зібрали тераріум зелених мандавошок

View: https://www.facebook.com/100004256042549/posts/1699786950173157/

15. Буля, не забудьте!

Завтра о 10-00 у Інтерфаксі призначена прес-конференція одного з організаторів зірваної (через зраду в ОП) спецоперації проти вагнерівців.

Не забудьте і на цей раз повідомити, що ніякої української спецоперації не було, все це вигадка Комсомольської правди, і ви взагалі не довіряєте Бутусову, а ті, хто вважають інакше - куплені Аваковим для інтриг проти Єрмака

16. Lanktocha

Як я зауважував у висказуваннях порохоботів: "Має бути так", "Буде тільки так", "Винний той і той"... а як неправильно, помилились... Неправоту не визнають, просто перевод стрілок чи зіскакування на інше, нове вангування...

17. Планктоша, не міряй всіх по собі. Тут не всі такі тупі як ти.

18. Хотів би спитати прихильників Зеленського чи можуть вони назвати ті дороги, які зараз будує їх презедент?
    Я маю на увазі нові дороги. Там де не було дороги і де її збудували в цьому році

Бо все що я бачу - це або вішають табличку на вже збудовані минулою владою дорогу, або максимум закатують верхнім шаром асфальту вже збудовані минулою владою дороги.

І виглядає це не як велике будівництво, а як великий розпил.

Ну і якщо ви не можете відповісти хоча б собі де ж знаходяться ті дороги, про будівництво яких так хвалиться Зеленський, то хотілося щоб ви хоча б собі задали запитання скільки Зеленському особисто за це занесли?

• Безграмотно Безграмотно x 1
  19. elektrik

Комики, депутаты, «корабельная сосна» и люди Ахметова: кого Зеленский ведет в мэры

Партия "Слуга народа" на внеочередном съезде представила кандидатов на должности мэров областных городов.

#Буквы собрали информацию о кандидатах на должность мэра областных городов.
    Подробно о каждом кандидате по ссылке:
    https://bykvu.com/ru/bukvy/komiki-de...j-vede-v-meri/

20. medwedo berlogsoni

Хомчине, Ви також не забудьте повідомити, як Аваков купив спецслужби США. Адже вони, американські спецслужби, спростовують ту путінсько-комсомольськоправдову мульку.

Для мене аксіома: Якщо Путін щось сказав, то це - брехня з точністю до навпаки.
    Якщо Путін сказав, що "вагнерівці" - прості заробітчани, яких розвели СБУ та ФБР, значить це брехня. До останнього слова.
    Ви ж можете вірити Путіну. Ніхто не забороняє. Але Ви тоді виглядаєте круглим ідіотом. Стосовно Бутусова - він може в чомусь і помилятися.
    Ніхто не каже, що СБУ не має планів по арешту бандитів, що воювали проти України. Але не так просто: Вони на літаку, тут раптом - гостро хворий, літак сідає в Борисполі, і спецназ штурмує турецький літак і чисто, без трупів арештовує триста головорізів.
    Скоріш за все, літак посадили б у Смоленську, а "хворого" вилікували б ті, хто в Росії "лікував" Навального.

Одним словом, дасте посилання, як там будуть ялозити обличчям по столі українські та американські спецслужби.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)