Вже втомило повторювати, талапанина Кравчука і Фокіна ще нічого не варта, для підтримки таких ідей набереться більше 300 голосів у парламенті? ЗаЖОП - нечисельна, у "Слузі народу" далеко не всі проросійські.
Уроки истории, кому не интересна природа власти - проматывайте. Жил был в Персии шах, Мохаммед Реза Пехлеви. Получил блестящее европейское образование. Вступил на трон после того как его предшественника-отца прогнали за сотрудничество с Третьим Рейхом. После политической борьбы сместил консервативного премьера и начал править единолично. Буквально за шкирки вытащил страну из 18 века. Прежде всего вернул самоназвание - Иран(Персией это государство называли греческие и прочие оккупанты). Затем провел земельную реформу, в 1960 году был одним из тех кто сколотил картель нефтедобытчиков ОПЕК, который взвинтил цены на сырье сперва в четыре потом в десять раз. Получив огромные валютные поступления Пехлеви взялся модернизировать экономику. Строились заводы, покупались технологии, развивалась инфраструктура. Иран вышел на мировую арену. Однако. Население страны в основном состояло из пастухов и крестьян - местной разновидности "ваты". Они были правоверными мусульманами, для которых главный авторитет - мулла. А муллам в Иране стало неуютно. Европеизация страны, модернизация экономики лишали их власти. Муллы ловко воспользовались инертностью и непросвещенностью населения и начали натравливать свой "электорат" на "развращаюшие" кинотеатры, "сатанинские" обычаи американцев и прочую лабуду. В СССР перспективы такой оппозиции оценили и всячески ее поддерживали. Упоротых народных мулл, имамов и "авторитетных духовников" - аятолл поддерживали морально и материально. В Баку на Иран работало аж две "свободных" радиостанции. Шах был человеком жестким и начал мулл давить руками своего "КГБ" (САВАК). Масла в огонь подлило и естественное для индустриализации расслоение населения. Богатые стали жить еще богаче, появились олигархи - "новые иранцы", а у бедных и средних слоев особого роста уровня жизни не было, зато веками налаженный жизненный уклад разваливался на глазах. К концу семидесятых количество иранской ваты перешло в качество оппозиции. Выступления "против западной заразы" резко переросли в антиправительственные. Начались забастовки, погромы предприятий. Не без помощи СССР в страну загнали море стрелкового оружия, и вскоре провинция кишела незаконными военизированными группировками - от марксистов до радикальных исламистов. Рабочие новых предприятий и, главное, солдаты был в основном выходцы из крестьянско-мусульманской среды. Они по большей части поддержали "возвращение к традициям" и отказывались "стрелять в народ". За какие-то несколько лет Шах трансформировался из всеми почитаемого "отца нации" в "Исчадие ада", Пехлеви поляну не просек и до последнего пытался давить оппозицию спецслужбами. Результат известен. В 1979 году Пехлеви вынужден был покинуть страну, а население Ирана с восторженным ревом встречало возвратившегося из Франции харизматичного полуграмотного фанатика аятоллу Хомейни, который превратил Иран в исламское государство. За несколько лет страна ментально откатилась в восточное средневековье. Шариат, отсечение головы за наркотики, сухой закон и прочие радости бедуинской жизни. Хомейни наглухо рассорился с США, втянул Иран в десятилетнюю изматывающую войну с Ираком, которая завершилась ничем. Однако благодаря запасам нефти и тому технологическому и экономическому заделу, который успел оставить Пехлеви, теократическая диктатура в Иране процветает и по сей день - тридцать лет. Хомейни умер, на его место пришел новый аятолла. Народ давно все понял, живет как в клетке, кусает локти, но сделать ничего не может, потому что даже те зачатки цивилизации и демократии которые внедрил шах, выжжены каленым железом. Мораль. Если народ невежественен и косен, то хоть всех на Теслы пересади, он при первой же возможности взгромоздит себе на голову проходимца, который говорит вате то, что она хочет слышать. А значит первой реформой в любой отсталой стране должна быть реформа образования. Александр Сурков
И еще немного истории. На сей раз нашей и новейшей... Вторжение российских регулярных войск, начатое 24 августа не привело к мгновенному перелому ситуации в пользу России. Силы АТО смогли на большей части линии разделения стабилизировать фронт, нанесли артиллерийскими ударами существенное поражение вторгнувшимся тактическим группам. Российское руководство, осознавая, что оперативными средствами в сложившейся обстановке политических успехов достигнуть не удаётся, воспользовалось ситуацией сложившейся в районе Иловайска как мощным информационным поводом. Блокирование 27 августа украинской группировки, в состав которой входили подразделения нескольких добровольческих батальонов вызвало сильный общественный резонанс, что позволило Путину в ночь с 28 на 29 августа выступить публично с «обращением к ополченцам», которое стало первой «мирной инициативой» Кремля. Уничтожение российскими войсками выходящих из окружения колонн 29 августа вызвало в Украине сильнейший общественный резонанс, который (не без помощи российских пропагандистских ресурсов) к 1 сентября достиг уровня массовой истерии. Олександр Сурков
Значить наближаються вибори, вже не одну байку про фуфайку чули перед виборами у 2019. Мудрі люди не вірять, мене насторожує, дехто радить зразу бити в морду, хто обіцяє, що щось безкорисливо зробить.
Що кому, а курці - просо. Я си тішу, що попід моєю хатою в селі нарешті капітально ремонтують дорогу. Якраз я приїхав, а там кипить робота. Спочатку зрізали верхній шар асфальту, разом зі всіма латками, які накладалися протягом останніх п"ятидесяти років. До речі, колись то була грунтова дорога із Звенигородки в Умань. В кінці 50-х постелили шосейку (виклали камінням). В селі дорогу називали "соша" і мені малому завжди наказували, щоб я "не біг на сошу". "Не біжи на сошу, бо дам сім кіп!" Дорога була дуже зручна в тому плані, що коли возили буряки, то з машин ті буряки падали, а ми підбирали. Були тоді за шість копійок ручки - металеві трубки. З одного боку вставлялося перо (дві штуки за копійку), а з другого - кусок олівця. Перо і олівець або ховали в трубку, повертаючи тримач, або назовні, коли треба було писати. Дуже зручна штука. Особливо така ручка була зручна тим, що ми використовували трубку з метою, непередбачуваною виготовлювачом. Ми обома торцями трубки били по буряку, так що в трубці з обох боків залишалося по сантиметру буряка. Потім з одного боку надавлювали олівцем, повітря в трубці зжималося, а з іншого кінця вилітав другий кусок буряка. Люди до ери кулькових авторучок це повинні пам"ятати. Так от, коли я ходив уже в якийсь чи то четвертий, чи то п"ятий клас, дорогу заасфальтували, і буряків стало падати значно менше. Але потім стан дороги дійшов до належного стану (пардон за тавтологію). З машин падало все: Буряки, кукурудза, цегла, горбилі всякі... Дороги інколи латали, інколи - ні. Але отаке, що робиться зараз, я бачу під своєю хатою вперше. Вздовж дороги на обох смугах зрізали старий асфальт. З "нашого" боку прорили екскаваторами канавку, завширшки більше метра. Два екскаватори працюють назустріч один одному. Потім в цю канавку засипали жовтий пісок. Видно на фото. На другому фото видно з протилежного боку дороги, як ті екскаватори йдуть назустріч один одному. Потім той жовтий пісок вкатали і засипали сумішю з різнофракційного щебеню і відсіву і ще раз вкатали. Засипка йшла спеціальною технікою. До спеціального засипача по черзі без паузи під"їжджали сині самоскиди, висипали щебінь-відсів в жолоб, а засипач все те рівномірно висипав у канаву поверх піску. Потім закатали колесами. Зранку копали канаву, а після обіду я вже мав змогу заїхати автомобілем в свій двір. Такі бригади працюють по багатьох дорогах. Зверху, якщо не брешуть, спочатку покладуть потрібний шар бетону, а потім - асфальтове покриття високої якості. Більше дороги найближчим часом не лататимуть, будматеріали неміряно не списуватимуть. На "старих" капітально відремонтованих дорогах крадіжки обломаються. Я так думаю.
Я тут, на додаток до попереднього посту, викладу кілка снапів з відео, яке я записав "для історії". За півтори хвилини засипали метрів 20-25 канави. Після цього я вже міг заїхати в свій двір.
Так точно Київську трасу від Харкова робили, я бачила. А що було раніше...Я пам'ятаю, що робив років 5 назад Гепа. Приходить до нього бізнесмен (босс мого сина)і пропонує зробити як треба по всім технологіях дорогу, де стоїть його фірма. Він готовий заплатити 50% місту за ту дорогу, бо вона на цей час натурально - лунний(чи месяцевий?) пейзаж. Та ви шо??- каже Гепардій. Ніяк не можна. По-перше, де відкати? А по-друге, всі ж будуть знати як треба класти асфальт. Один знайомий з мерії розказував мені як анекдот, шо якось німці подарували асфальтоукладчик Харкову. Наші хлопці ніяк не знали як його пристосували до наших реаліїв. Там меншу товщину асфальту робити не можна! 20см - і край! Так вони тій диявольській машині підспустили шини - і все стало на свої міста. Здібний народ ті комунальники, що там казати.
Все ж таки, коли на самій верхній щаблі не барига, що труситься за доляри - це відчувається одразу. Пізно в вечорі вчора трохи дивилась зборище партії пєсів. Виступав в чорних перчатках пан Порошенко. Слухайте, в нього зовсім нема зайвої ваги, ніжки тоненькі, очі як в побитої собаки і жовте обличчя. Мене це здивувало навіть більше ніж та пурга, яку він ніс (щось про те, що не ОРДЛО, а весь Донбас влада віддає під особий статус - "навіть більше, ніж Кремль просив"). Він хворий, це точно.Маю на увазі фізично, може і психічно, та то вже треба спеців.
Є така дорога, є такий асфальт. Поклали років двадцять тому, як не більше, а він до цих пір - як наче торішній. У Звенигородському районі є таке село - Вільхівець. Мала батьківщина Вячеслава Чорновола. Після його загибелі, згодом в хаті, де він провів дитинство, зробили невеличкий музей. Хата стоїть над дорогою Умань-Звенигородка. Там, на цій дорозі зробили кілометрів три капітальний ремонт, до та після хати. Попри те, що там досить крутий спуск, асфальт вниз не пливе, і ніколи не плив, дорога рівна без хвиль і колій. Але чітко видно "где кончается асфальт". І в бік Умані, і в бік Золотоноші - традиційні наші хвилясті-вибоїсті (здається, я слово вірно написав) дороги. Зараз скидається на те, що уже вся дорога Н-16 буде якісною.
Зате на вертолітному майданчику зібрали тераріум зелених мандавошок View: https://www.facebook.com/100004256042549/posts/1699786950173157/
Буля, не забудьте! Завтра о 10-00 у Інтерфаксі призначена прес-конференція одного з організаторів зірваної (через зраду в ОП) спецоперації проти вагнерівців. Не забудьте і на цей раз повідомити, що ніякої української спецоперації не було, все це вигадка Комсомольської правди, і ви взагалі не довіряєте Бутусову, а ті, хто вважають інакше - куплені Аваковим для інтриг проти Єрмака
Як я зауважував у висказуваннях порохоботів: "Має бути так", "Буде тільки так", "Винний той і той"... а як неправильно, помилились... Неправоту не визнають, просто перевод стрілок чи зіскакування на інше, нове вангування...
Хотів би спитати прихильників Зеленського чи можуть вони назвати ті дороги, які зараз будує їх презедент? Я маю на увазі нові дороги. Там де не було дороги і де її збудували в цьому році Бо все що я бачу - це або вішають табличку на вже збудовані минулою владою дорогу, або максимум закатують верхнім шаром асфальту вже збудовані минулою владою дороги. І виглядає це не як велике будівництво, а як великий розпил. Ну і якщо ви не можете відповісти хоча б собі де ж знаходяться ті дороги, про будівництво яких так хвалиться Зеленський, то хотілося щоб ви хоча б собі задали запитання скільки Зеленському особисто за це занесли?
Комики, депутаты, «корабельная сосна» и люди Ахметова: кого Зеленский ведет в мэры Партия "Слуга народа" на внеочередном съезде представила кандидатов на должности мэров областных городов. #Буквы собрали информацию о кандидатах на должность мэра областных городов. Подробно о каждом кандидате по ссылке: https://bykvu.com/ru/bukvy/komiki-de...j-vede-v-meri/
Хомчине, Ви також не забудьте повідомити, як Аваков купив спецслужби США. Адже вони, американські спецслужби, спростовують ту путінсько-комсомольськоправдову мульку. Для мене аксіома: Якщо Путін щось сказав, то це - брехня з точністю до навпаки. Якщо Путін сказав, що "вагнерівці" - прості заробітчани, яких розвели СБУ та ФБР, значить це брехня. До останнього слова. Ви ж можете вірити Путіну. Ніхто не забороняє. Але Ви тоді виглядаєте круглим ідіотом. Стосовно Бутусова - він може в чомусь і помилятися. Ніхто не каже, що СБУ не має планів по арешту бандитів, що воювали проти України. Але не так просто: Вони на літаку, тут раптом - гостро хворий, літак сідає в Борисполі, і спецназ штурмує турецький літак і чисто, без трупів арештовує триста головорізів. Скоріш за все, літак посадили б у Смоленську, а "хворого" вилікували б ті, хто в Росії "лікував" Навального. Одним словом, дасте посилання, як там будуть ялозити обличчям по столі українські та американські спецслужби.