Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Ще рік тому ,єдиною системною проблемою мудрого прОстого нАріда була ціна на цибулю.
    Сподіваюсь вам комфортно сидиться вдома без роботи,грошей та перспектив ? Цибулі наїлись нарешті ?

2. Good man

Good man Обычный человек

Он же пенсионер, ему лишь бы пенсия.

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Може ще згадати по скільки овочі були у совку, коштували копійки, але стояти в овочевому магазині через гнилизну продукції і поганий запах від цього було неможливо, а скільки коштували овочі, допустим, при Івані Грозному? Ці часи ітак не повернеш.

4. Good man

Good man Обычный человек

При Иване Грозном Львов чей был?

5. Lanktocha

Йшла мова про інше.
    Як не повернути суворі часи Івана Грозного, так і не повернути часи Кучми, Ющенка чи Порошенка.

6. Good man

Good man Обычный человек

Что помешает Порошенко победить в 2024?

7. Lanktocha

Якщо ще захоче балатуватись. Напевно, що захоче. Буде такий же принцип, як Пуйло - Айфоня - Пуйло.
    Можуть бути й інші достойні кандидатури.

8. Верніть вже епоху бідності! Рік пожили у БАГАТСТВІ і достатньо нам.

9. Good man

Good man Обычный человек

Т. е. ты поставил в один ряд Медведева и Зеленского. То-то этому кацалапый обрадуется.:)))

10. Lanktocha

Не забули, як тЮлькоботи колись кричали, хоч була неідеальна робота уряду, але "Юлю поверніть!", тепер порохоботи кричать, дійсно, хто платить - той замовляє музику.

Не подобається порівняння Зеленського і Айфоні, було ще колись, Янукович програв Ющенку, на другий раз переміг і став президентом, стимул для Порошенка?

11. Хліба і видовищ
    Чи сильніше влада зосереджується на видовищах, тим більше шансів, що народ залишиться без хліба.

12. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Коли позавчора в одному місці ціни на травневі фьючерси на нафту пішли в мінус (продавець мусив заплатити покупцеві, щоб той забрав нафту), я подумав, що Україна могла б цим скористатися: і взяти нафту, і отримати гроші за те, що взяла нафту. Потім розібрався, що то - не так просто, бо нафта - в США, причому - сорт нафти певний, і кількість певна, а покарали хитрожопих, що купували фьючерси ради спекуляції, не маючи ні заводів, ні сховищ.

Але Україна, як виявляється, може таки скористатися ситуацією на нафтовому ринку, що склалася. Україна має нафтосховища, деякі з них - порожні, завдяки ще уряду Азарова (НПЗ переходили у власність російських олігархів, які купували ці НПЗ, щоб їх зупинити і не мати конкурента з боку України).
    Так от, всі ці ємності зараз можна здавати в аренду - зберігати (не безкоштовно, зрозуміло) там нафту протягом деякого часу (подібно тому, як Україна заробляє гроші на використанні своїх газосховищ.
    Про це сказав Юрій Вітренко

Щоправда, не все так просто, але при бажанні можна і законодавство підправити заради такої нагоди.
    В мире негде хранить нефть: как Украина может получить выгоду

Я, наприклад, думаю, що білоруський Бацька цим обов"язково скористується. Хотілося б, щоб і наші цим скористувалися.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Квинтэссенция зебилизма:

Помните те астрономические 14 тысяч гривен, собранные НАБУ за квартал?

Так вот. 3,4 тысячи из них был штраф самого Сытника.

14. Helgi Sharp:
    Андрей Пионтковский написал статью "Зеленский" — это единственная реальная победа, одержанная Москвой.
    Победа, достигнутая на кончике лживого языка, почти без применения грубой силы.

Несколько красочных цитат:
    Им (России) совсем не нужен Президент США Трамп для блокирования новых антикремлевских санкций. Для этого у них есть гораздо более эффективный инструмент — Президент Украины.

Вся гениальность кремлевской спецоперации "Зермак" заключается в том, что все стадии капитуляции Украины проводятся и будут проводиться не угрюмым гауляйтером Украины Медведчуком, а всенародно избранным обаятельным президентом-затейником и его продюсером.

О каких санкциях может идти речь?! Не может же Запад быть более проукраинским, чем само украинское руководство».

Процесс капитуляции Украины, действительно, происходит буквально на наших глазах в режиме реального времени. Мы все зрители уже нескольких сезонов этого сериала:

Захват телевидения и нейролингвистическое внушение украинскому обществу нарратива агрессора: государственный переворот, внутренний конфликт, кровавая партия войны. Навязывание украинцам комплекса вины: надо просто перестать стрелять.

Легализация в украинском правовом и политическом поле российского военно-террористического плацдарма ОРДЛО. Некий террорист Родион откровенно диктует Украине свои требования: "Если вы не согласитесь на Консультативный Совет, то никогда не дождетесь от нас прекращения огня".

"Разведение сторон", плавно перерастающее под руководством нового министра обороны в уход ВСУ с линии соприкосновения сторон, открывающий раковой опухоли ОРДЛО, (а с ней и братским вирусологам) путь вглубь страны.

Захват прокурорской и судебной систем, тотальная зачистка (аресты) патриотических лидеров и активистов.

Вы спросите — как же 73% украинцев могли проголосовать за ЭТО? А я Вас спрошу, как же лучшие умы российской оппозиции, мои бывшие друзья, могли в ночь победы Зеленского на выборах ровно год назад восторженно приветствовать "новую зарю, встающую над всем постсоветским пространством".

"Зеленский" — это единственная реальная победа, одержанная Москвой в ходе развязанной ею в 2014 году 4-й мировой войны. Крым, Новороссия, Лугандония — это все были поражения. Им всегда нужна была вся Украина.
    В вековой истории ЧК-НКВД-ГПУ-КГБ-ФСБ "Зермак" — одна из самых блестящих операций этой бессмертной организации.

Единственное, что может предотвратить крах украинской государственности, — это нарастающий экзистенциальный кризис самой чекистской Орды. Такая вот братская гонка на лафетах — 2020.

От себя добавлю: краха государственной системы Украины не будет - при наличии достаточного триггера 15% украинских пассионариев его в очередной раз не допустят. Но как заколебало на три шага вперёд делать 2,99 назад...

• Баян Баян x 1
  15. Good man

Good man Обычный человек

Зачем все эти цифры, про ВВП до вируса, про конфискацию, любая борщеварочка знает, Зеленский всё равно лучше, а кто не согласен, тот кацап.

16. Вчора українці мали можливість переглянути сповнений пафосу і драматичної музики фільм про рік президентства Володимира Зеленського. Дякую, дуже дякую за це кіно. Ми переконалися, що президенту недостатньо року, аби розібратися у реаліях системи охорони здоров’я України і змісті медичної реформи.

Нижче — кілька моїх найбільш улюблених тез Зеленського:

“Я думаю, ви розумієте, що нам дісталась у спадок далеко не ідеальна медицина. І зараз дуже багато питань до медичної реформи”.

➡ Так, дійсно. Нам дісталась у спадок стара совєцька медична система, у якій десятиліттями декларативно проголошувалося здоров’я громадян найвищою цінністю держави. Натомість в реальності ця система стала плацдармом для збагачення визначених каст видатних лікарів, медичних феодалів та фармацевтичної мафії. І аж ніяк не ставила на перше місце реальну турботу про здоров’я і життя громадян.

За 25 років незалежності України на посаді міністра охорони здоров’я було 22 людини. Старт з нуля з приходом кожного нового міністра — одна з причин, чому нічого роками не змінювалося. Лише у 2016 році ми почали поступово втілювати зміни і фактично з нуля будувати нову систему охорони здоров’я.

“Найголовніший мінус (моє враження, я ж не міністр охорони здоров’я, те що я бачу)... Особливо коронавірус зараз показав, що це за медична реформа. Він показав, лікарні — не готові. Кількість інфекційних ліжок — не готова до такого виклику. Заробітна плата (а це умови наших лікарів, умови, в яких вони працюють, де немає ремонту в лікарні вже багато років і заробітна плата лікарів) — дуже мала”.

➡ Те, що лікарні не готові, було очевидно і зрозуміло ще до початку пандемії. Але люди, які лікуються в приватних медичних закладах чи за кордоном, звісно, не можуть бачити і знати, що насправді відбувалося в лікарнях усі роки до початку реформи.

Неспроможна система, низькі зарплати лікарів, жахливі умови в лікарнях — це проблеми, через які й було розпочато трансформацію системи охорони здоров’я, а не її наслідки.

Натомість така оцінка ситуації в лікарнях багато говорить про обізнаність Зеленського щодо того, які є етапи трансформації системи охорони здоров’я, та на яких рівнях вона вже розпочалась, а де ще ні. Можу коротко пояснити.

Зміни розпочалися у 2018 році на первинній ланці медичної допомоги. Первинна ланка — це сімейні лікарі, з яких починається шлях пацієнта у системі охорони здоров’я. Внаслідок реформи на первинній ланці заробітні плати сімейних лікарів та медичного персоналу виросли у 2-4 рази. Тут можна почитати, що змінилося на цьому рівні лише за перший рік від початку змін. Уляна Супрун

Наступний етап змін розпочався ЛИШЕ у квітні 2020 року. Саме він включає лікарні і поліклініки, де за словами президента, нічого не готово.

Зеленському треба зрозуміти, що системні та комплексні реформи не відбуваються в турборежимі. Не буває просто “вжух” — і все готово. Такі зміни потребують чіткої стратегії, часу, грошей, ресурсів, а головне — професійних людей, які готові їх втілювати.

Ну і також треба розуміти, що його посада не зобов’язує ділитись “враженнями” щодо тем, де він не має компетенцій. Значна частина громадян досі схильні сприймати його серйозно.

“Інфраструктури медичної немає. Всі нам казали, що у нас в Україні (будьте спокійними) є три тисячі працюючих ШВЛ, у нас є запас, у нас є маски (їх мільйони на складах) у нас є з вами десятки лабораторій для перевірки тестів”.

➡ Хто ці всі, які “казали”? Скалецька? Ємець? Тодуров? Голубовська? Ляшко? Чи ті люди, які радили лікувати COVID-19 цибулею, салом і часником або запевняли, що ліки без доведеної ефективності треба пропонувати як профілактику проти вірусу масово по країні?

Більшість з них — це люди, яких сам президент напряму чи опосередковано обирав впливати на сферу охорони здоров’я і готувати реакцію держави на пандемію. Відправити міністра неготової до пандемії системи на два тижні в обсервацію — це було чиє рішення?

У січні, коли МОЗ України звітувало про готовність системи, і всі громадяни зі здоровим глуздом розуміли, що це не так, напевно, лише Зеленський вірив, що лікарні і медики готові. Але для того, щоби розуміти реальну готовність — недостатньо читати папірці з цифрами і слухати “видатних” лікарів.

“Я вам скажу, у нас було на початок 5 непрацюючих лабораторій. Зараз працюючих - 35. У нас більш-менш працюючих ШВЛ не було навіть тисячі (на країну, де 40 млн). Були прострочені маски (просто якась така ганьба)”.

➡ Можемо подякувати Санепідслужбі за ці п’ять непрацюючих лабораторій, які були в Україні на початку пандемії. А за заявлену на папері кількість апаратів штучної вентиляції легень, можна подякувати місцевій владі та головним лікарям. Бо саме вони відповідають за оснащення в своїх лікарнях, і чомусь бояться говорити правду, коли щось не так.

Щодо масок, то у той час, коли інші країни світу, не чекаючи піків у кількості випадків, одразу ж заборонили будь-яке вивезення засобів індивідуального захисту, з України продовжували їх вивозити далі. Але так, при цьому все ж було “спокійно”.

Зараз маємо такі цифри: з 1 по 15 квітня в Україні підприємства закупили 5,7 млн масок. Цього реально недостатньо для того, аби забезпечити медичних працівників.

Наприклад, в Нью-Йорку одна лікарня використовує близько 100 тисяч масок на день. Якщо в Україні 242 опорні лікарні, то нескладно порахувати на скільки часу медичним працівникам у цих лікарнях вистачить 5,7 млн масок: для всіх лікарень цього вистачить на трохи більше, ніж один день.

Не розраховувати правдиві потреби і не намагатися їх забезпечувати — ось це ганьба.

Сьогодні ж ми знову отримали “рекордно об'ємний вантаж" від Китаю. Китай доправив в Україну 12 млн масок та понад 100 тис. костюмів захисту для лікарів Куди направлять ці “тонни” масок і захисних костюмів — невідомо, як і всі попередні також.

Медичні працівники продовжують інфікуватися вірусом (станом на сьогодні кожен п’ятий зафіксований випадок — це медичний працівник), а волонтери продовжують збирати кошти і закуповувати необхідне.

“Тому, коли ми говоримо, такими великими літерами пишемо на кожному там плакаті “Ось вона, друга черга медичної реформи”, ми бачимо зараз, що після коронавірусу потрібно змінити повністю підхід. Ми тільки зараз розуміємо, що ми побачили, що у нас є”.

➡ Другий етап трансформації системи охорони здоров’я розпочався 1 квітня 2020 року. Тобто трохи більше ніж 20 днів тому! За цей час неможливо відчути чи оцінити зміни. І ще раз нагадаю, що стан лікарень — це причина, чому зміни розпочалися, а не їхній наслідок.

І так, я погоджуюся, що ми повинні змінити підхід — має бути більше фінансування на сферу охорони здоров’я, більша підтримка Національної служби здоров’я, маємо спробувати швидше все впроваджувати. А не змінювати міністрів охорони здоров’я три рази трохи більше ніж за пів року.

“Я вам чесно кажу, у нас крім медиків (прекрасних, і дійсно професійних, і дійсно одних з найкращих у світі (все це правда), у нас нічого іншого немає. Ось і вся медична реформа”.

➡ Як зазначив сам президент, він не є міністром охорони здоров’я, тому йому краще займатися своїми справами та виконувати свої повноваження. В Конституції України вони чітко прописані.

Всі професійні люди розуміють для чого потрібна трансформація системи охорони здоров’я. Що треба змінити. Вони розуміють навіщо потрібна реформа. Якщо президент цього не знає, то краще промовчати, ніж коментувати те, в чому немає розуміння. Це більше шкодить і деморалізує людей, які роками працюють над втіленням змін, аніж допомагає краще виконувати свою роботу.

І нікому не потрібен цей пафос у ставленні до медичних працівників. Вони вже майже 30 років слухають від різних посадовців про те, які вони професійні та унікальні, але ніяк не дочекаються гідних умов роботи. І ці гідні умови принесе лише повноцінна трансформація системи, а не тимчасові надбавки та подачки.

“Зараз відбувається все в ручному режимі. Зараз є вже вантажі з засобами лікування і засобами захисту. Все це зараз дійсно вже автоматично виконується, більше 20 літаків ми вже відправили і вже прийняли з вантажами. Ну і дійсно зараз ми запускаємо вітчизняного виробника ШВЛ. Нічого не було”.

➡ Може все так погано, бо все відбувається у ручному режимі? Коли президент не міністр, але в ручному режимі хоче все контролювати — це гірше ніж пандемія.
    Вітчизняного виробника ШВЛ не треба “запускати”. В Україні і до пандемії робили ШВЛи, проте їх виробляли на експорт. Є різниця коли треба запускати все з нуля, бо начебто “нічого не було”, чи переформатувати виробництво обладнання для власних потреб.

Про вміст “більше 20 літаків” чомусь ніхто не знає: за які кошти, що саме, у кого і в якій кількості куплено, куди розподілено?

Якщо президента так легко обдурити, якщо він ніяк не може дізнатись щось детальніше ніж “20 літаків”, якщо він постійно плутає причини з наслідками і навпаки, то “який це нафіг” президент?

17. Lanktocha

І без простирадл копіпасти зрозуміло.
    Жодна країна, з досвідченішою владою, розвинутішою медициною легко хворобу не здолала, навіть у гіршому стані, ніж Україна зараз. Не все ідеально робить Зеленський, але хоч на такому не критикуйте.

18. Good man

Good man Обычный человек

Я спрошу тебя прямо, на каких условиях ты не поддержишь вхождение Украины под руководством Зеленского в Таможенный Союз? Ну, там, инвестиций ниже 3,5 млрд долларов, казахский второй государственный и т.д.

19. Lanktocha

А з якої такої радості повинні йти у Тайожний союз? Знову бажане за дійсне. Ще один з найкращих сценаріїв - майдан.

Давно здогадався, що неправильний принцип "Всі погані, тільки хтось один хороший", так і в порохоботів - всі погані, тільки Порошенко хороший.

20. ⚡️SHARPs REVIEW - 24.04.2020:
    (сарказм - последнее прибежище оптимиста)

1 Саакашвили поклялся Зеленскому в верности и битых три часа убеждал "слуг" проголосовать за него в Раде.

Зе привлёк "бегающего по крышам" по двум основным причинам:
    - МИД в его новом составе настолько слаб, что модераторами внешней политики продолжают оставаться Порошенко и его партия. Мальчик очень болезненно воспринимает эту ситуацию, а потому Саакашвили, по задумке Зермака, должен перехватить инициативу на этом направлении, благодаря (якобы) его связям на Западе;

- С учётом того, что Зе и Ко окончательно побили между собой горшки, а основным бенефициаром Зермака в Украине стал Ринат Леонидович, Сааки должен выступить тараном в необъявленной войне против ИВК.

И, наконец, не проведя за год ни единой реформы, Зермак надеется заменить их тем, кого по абсолютно непонятной причине позиционируют в качестве "реформатора".

Не знаю, почему Михо никуда не назначили раньше - он прекрасно вписывается в команду, где Броуновское движение и видосики являются её ключевой стратегией. Вращающаяся граната с выдернутой чекой - тот заключительный мазок, которого не хватало брутальному натюрморту под названием "Наша маленькая стая уходит в небо."

искусствоведов группа тихо
    восторженно глядит на холст
    и вдруг один седой и строгий
    отчетливо сказал говно

Кстати, Грузия уже заявила, что отозвёт своего посла, если это назначение состоится. Стратеги... (фейспалм).

2 МОЗ анонсировал пять этапов выхода Украины из карантина.

Я даже знаю эти этапы: отрицание, гнев, торг, депрессия, принятие. А всем, кто прожил месяц самоизоляции без нарушений - еще один месяц в подарок. Короче, денег нет, работы нет, но вы держитесь!

3 Уголовное преследование Порошенко политически мотивированное, а глава СБУ блокирует ключевую экспертизу по "Приватбанку", - Рябошапка.

Все становятся очень умными после того, как теряют должность, но у Зеленского действительно дар наживать врагов и терять союзников. ИВК "кидков" не прощает и мстит через подконтрольных депутатов. У Порошенко с Зе свои счёты. Юля точит косу. "Голос" осип. Фракция СН трещит по швам. Ермак вляпался со своим братом и Минскими соглашениями. Рябошапка с Данилюком, Гончарукоми и "соросятами" уже лепят антизеленскую партию. Ахметов слиняет сразу после краха ИВК. Поддержка в обществе тает на глазах. Эх, Володя, шёл бы ты, пока рояль пылью не покрылся...

4 Россияне вынесли из банков рекордный объем валютных вкладов, а нефтяные компании РФ начали сжигать свою нефть.

Причина проста. Остановив месторождения в рамках сделки ОПЕК+, можно их навсегда потерять, поскольку изношенное советское оборудование заново просто не запустится.

Сколько же было разговоров об Энергетической Сверхдержаве! Х**лы замёрзнут, потому что платить за газ нечем, а белорусам за нефть. В Европу краник перекроем, на коленях приползут, будут умолять, а мы их скрепами, скрепами... Совсем же недавно, помните? Короче, принц Салман за месяц сделал то, что Путин обещал 20 лет - снял Россию с нефтяной иглы. А в той игле была жизнь Кащеева.

5 НБУ снизил учётную ставку с 10 до 8%.

На фоне того, что падение промпроизводства длится уже 9-й месяц подряд (в марте оно составило 7,7:wacko:, это подаётся как большой успех и путь к увеличению кредитования экономики. На самом деле, к кредитованию реального сектора решение НБУ отношения не имеет. Это чисто техническая операция для обеспечения скрытой эмиссии гривны. Старина Гройсман на этом фоне смотрится Адамом Смитом и Дэвидом Рикардо в одном флаконе.

6 Ночью на территории Свято-Успенского мужского монастыря в Одессе произошел пожар.

Бог вышел из карантина и всерьез взялся за онуфриевцев. Предупреждал же: "Если не послушаете Меня (не скапливать людей в церкви во время эпидемии), всемеро увеличу наказание за грехи ваши и сломлю гордое упорство ваше, и небо ваше сделаю, как железо, и землю вашу, как медь". Порожняк не гонит, обещал - сделал.

Кстати, в Кремле заявили, что хотят завезти гуманитарный груз в Киево-Печерскую Лавру. А нельзя ли её содержимое во главе с Пашей-Мерседесом в качестве гуманитарного груза отправить взад, в Кремль? Дёшево и скрепно.

7 В Украину прибыла "Мрия" с медицинским грузом, встречал Зеленский.

Такое впечатление, что телеперсонаж, который работает у нас президентом, не знает, чем себя занять в течение дня. Этот человек НИ РАЗУ не посетил наших раненых в госпиталях, но С#&*&!%А (вчера пообещал одной читательнице не материться) нет, оказывается, бОльших проблем в стране, чем встречать самолетики и пилить видосики.

8 КВН продолжается, ещё не финал - снова застыл в ожидании чуда зрительный зал... Чуда не будет. Будем мы с вами, которым придётся подметать сцену и дезинфицировать кресла после того, как цирк уедет. Не впервой. А пока, главное - здоровье. И помните: после пандемии останутся только тупые. Потому что умные знают, что коронавирус - это все фигня, и они не заболеют. Будем жить!

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)