Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Йой,в нас в Дрогобиче на Ковальській,то тілько про то і мовлять,шо то вони там людєм та навогорили...наговорили,дзяди!:crazy:

View: https://www.youtube.com/watch?v=LqM_JLaWXVQ&feature=youtu.be

upload_2020-1-20_22-56-28.png

Останнє редагування: 20 січ 2020
  2. Косолапий, такою дешевою фігнею будеш забивати баки планктоші чи Булі. А тепер вернемося до фактів.
    Пригадуєте формулу обміну, затверджену на паризькому саміті Нормандської Четвірки: "Всіх встановлених на всіх встановлених". Сьогодні СБУ уточнило кількість встановлених наших громадян, які незаконно утримуються в неволі на території ОРДЛО. Ця кількість близька до тієї, яку СБУ повідомляла кілька місяців назад. Тоді йшлося про 250 чоловік. Зараз озвучено чисельність таких осіб - 184. А тепер просто доплюсуйте до них тих полонених, заручників та інших осіб, яких на свій вибір Україні віддали так звані ДНР/ЛНР - 76. Разом 260. Можу припустити, що за пів року Служба встановила місце утримання ще 10 осіб.

То в мене питання: як можна було кричати про якусь перемогу, коли формула, нагадаю: "Всіх встановлених на всіх встановлених". У нас цих встановлених на той момент було між 250 й 260 наших громадян. А Зеленський зі своєю командою спокійно задовольняєтеся згодою терористів повернути 76 людей з них. І нічого більше не вимагає. А натомість, кричать, що це епохальна перемога. До речі, серед повернутих нам громадян є ряд абсолютно сумнівних персонажів. А в той же час у полоні залишилися чітко встановлені наші військові.

То перемога, кажеш?

3. Майдан Незалежності. Сьогодні.
    Інформаційні плакати про Революцію Гідності та наших Героїв зникли.

Чи це випадковість, чи зумисне стирання Революції Гідності з пам‘яті людей та життя країни? Проте, жодних повідомлень про якісь роботи тут не бачив.

В цей же час адвокат Януковича стає заступником глави ДБР. Органу що тепер буде розслідувати справи Майдану та розстріли Небесної Сотні. Того органу, який тепер має одноособове повноваження в одному з найголовніших розслідувань в історії Незалежної країни.

А взагалі, ви помітили як в Україні стирається з порядку денного Майдан, рух до ЄС та НАТО, українські цінності. Навпаки, насаджується «сватизація» країни та рух до «міру» з Росією.

Так і інформаційні плакати Майдані. Зникають, разом з відчуттям майбутнього в країні.

Підписуйтесь на Андрій Смолій

4. Good man

Good man Обычный человек

Зеленский предает всё то, что было с большим трудом завоевано Порошенко. Ему не хватает ума и опыта правильно распорядиться политическим наследием Порошенко, а чтобы лохи этого позора не замечали, он начал преследование Порошенко, пытаясь выставить последнего в плохом свете. Известный метод слабых людей - не можешь сделать лучше или как другой, искупай его в грязи.

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Міжнародна політика Порошенка ніколи не критикувалася Зеленським, є протилежна інформація?

6. Сергій Таран / Sergiy Taran
    @sergiy_taran
    ·
    7m
    #ІНСАЙД Подвійне громадянство, яке зараз пропрацьовують у владі, готується під запровадження ринку землі. Оскільки продаж землі іноземцям сприйматиметься вкрай негативно, у Зеленського, натомість, планують «продавати» іноземцям укр паспорти, які,дають доступ до земельних ресурсів

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Северокорейскость и совєтскость "закона о дезинформации" (цензуре) - гармонично дополняет "биполярочка" нынешней зеленой власти.
    Наших "Либретарианцев в скрепах."

Вспомним историю с Боингом
    - "заявление посольства в Иране было согласовано с Киевом" - РНБО;
    - "заявление посольства в Иране было случайностью, вызванной шоком" - МИД

Вот свеженькое:
    - Количество безработных в Украине повысилось на 17% - Держстат вчера (и это опубликовали сми)
    - Количество безработных в Украине снизилось - заявление Минэкономики сегодня (и это тоже опубликовали сми)

Вопрос, а каких журналистов посадят "за дезинформацию" - тех, что писали вчера, или тех что написали сегодня? Тех, что писали как Держстат или тех, что как Минэкономики.
    Думаю, посадят и тех, и тех, "чтоб два раза не ходить".

Эх, "зато посмєємся" "ХужеНеБудет"

Кстати, журналисты топившие за Зе и все 5 лет хаявшие Пороха - как вы, довольны теперь?
    Аллан Левітов

8. Літо 2014 року. Стан ЗСУ такий, що командування змушене ганяти навколо Києва бронетранспортери президентського полку аби складалося враження, що їх у нас багато - хоч якась надія на те, що це зупинить вторгнення, до якого залишалися години. Насправді їх було лише 14 - парадний розрахунок плюс пара резервних машин.

Порошенко ночує в кабінеті. Йому страшно. Не боїться лише дурень. Будь-якої хвилини може пролунати зумер "сотки" й начальник Генерального штабу скаже: "Пане президенте, танкові колони противника перетнули державний кордон, рухаються на Харків, Київ, Дніпро, Херсон і зупинити їх нічим".

А може й не буде ніякого зумера - раніше почується ревіння російських штурмовиків над Києвом і задрижать вікна від близьких вибухів. А системи протиповітряної оборони немає. Розікрали "папередники".

Армія гола й боса. Бронежилетів немає. Бійців на передову возять шкільними автобусами. З трьох БМП здатні рухатися дві, а стріляти одна. Бригади лише так називаються - насправді їхній чисельний состав до батальйона не дотягує. Добробати теж не добробати - за чисельністю це роти мирного часу.

В музеї "Лютезький плацдарм" перед порожніми майданчиками експозиції бойової техніки лише таблички: "Бойова розвідувально-дозорна машина-2". Самі машини відправлено на війну. З інших музеїв - теж. Усе, що може їздити. Про стріляти не йдеться - тут хоча б трохи броні щоб було де бійцям сховатися від осколків російських снарядів та мін.

Моторошна реальність.

І телефонує Порошенко у свої компанії "Укрпромінвест", "Рошен", в банк: скільки коштів ми можемо наскребти аби хоча б якось Київ прикрити від можливого удару з повітря? Бо після хазяйнування проФФесора в країні грошей немає. І 20% промислового потенціалу залишилося на окупованих територіях.

У країні жорстока фінансово-економічна криза - тут хоча б людей без засобів до існування не залишити: зарплати, пенсії, стипендії, підтримка переміщених осіб - тільки компенсації готелям в яких розмістили біженців, виливаються в кругленьку суму. А заправка лише одного вертольоту Мі-8 це 445 літрів спеціального палива. А заправка одного танка - це 1200 літрів дизеля.

Це вже історія. Наша історія, яку треба знати.
    До чого це я?

Стикнувся сьогодні одразу з двома "простими людьми", які абсолютно не в курсі, що Порошенко витратив на відновлення системи протиповітряної оборони 500 мільйонів власних коштів та ще близько 300 вгатив на інші придбання: снайперські комплекси, оптику, набої, бронежилети, автомобілі і навіть польові лазні.

Більше того - вони не повірили, коли я їм це сказав: та ну, не може бути щоб аж 800 мільйонів. Він же ж на війні збагачувався.Про БРДМ із музеїв вони не знали. І про оті 14 бронетранспортерів. Лише коли я розповів усе це у відповідь на питання "А що той Порошенко зробив" - притихли. Але все одно хитали головами...

Історія - найважливіша наука у світі. Бо це досвід життя народу. Це сума знань, на підставі яких приймаються рішення. У тому числі й на виборах. І якщо цих знань недостатньо, або їх викривлено - рішення приймаються неправильні.

"Народ, який на знає або забув своє минуле не має майбутнього" - сказав Платон 2400 років тому. Розумний був мужик.

Відтак мораль: читайте історичні книжки. Особливо мої

Паперові (автограф гарантується) можна замовити тут - умови наприкінці публікації Павло Правий. Особистий блог: КНИГИ, ЯКИХ НЕ КУПИШ В МАГАЗИНІ

Електронні: Павло Правий. Особистий блог: Електронні книги Павла Правого

9. Можна скільки завгодно сцяти в оченята простому нароту(тм) про звитяжні перемоги на економічному фронті, але є факти:
    - Виконання бюджету 18,3%( на 37.3% гірше за 2019)
    - попит на ОВДП впав вдвічі
    - розмістити усі 3-річні облігації не вдалося.
    - ставка розміщення майже не змінилася і склала 10,15%
    - гривня девальвувала на 5% за два тижні.

Тренди є тренди. Від казок економіка не зростає.

10. Ух-ти.
    Послухав виступ Зеленського у Давосі. Враження такі.
    Відіграв класно. Я не знаю, хто його готував, але пять балов тим, хто його натаскував. Він виглядав таким трохи наївним, але своїм хлопцем.
    Але я все одно крикну "Нє вєрю".
    Він, між іншим, сказав, що тому бізнесу, який вкладе в Україну 100+ мільйонів євро, буде приставлений спеціальний державний менеджер, який буде в режимі 24/7 робити супровід такій інвестиції.
    Красиво. Ми правда відповідного нормативного документа не бачили, але то таке.
    І ось що я думаю. Це була помилка. Міталл розкаже, як вже при Зеленському його люди рейдерують іще більший бізнес.
    Треба було сказати так (уявна пряма мова Зе!):
    - я, млять, по-пацанскі зуб даю, шо буду кришувать інвестиції так, як я захищаю бізнес свого вчителя і колишнього шефа Ігоря Валерійовича Коломойського.
    Доказать, як я це роблю? Ну всі знають, що СБУ - це мій друг дитинства. Прокурор на 100% мій, я це і Трампу казав. Суди мої - це кожен розуміє після того, як по дзвінку з мого офісу звільнили тих, хто вбивав майданівців, щоб поміняти їх путіну.
    Ви розумієте силу мого впливу?
    Так ось, тільки сьогодні, поки ми тут з вами блаблабла - у Києві Верховний, сука, суд дозволив компанії мого друга Ігоря Валерійовича забити болт на державу Україна і не погашати борг перед Національним банком на суму 7,6 мільярдів гривень. А це більше 300 мільйонів бакінскіх дєнєг. Норм? Я рєшаю за друга. Станьте моїми друзями і я парішаю. Шо не ясно?
    Усі хлопають і кивають. Бізнес розуміється на державних гарантіях.
    от так би я повірив.
    P.S. Пустіть мене писати йому тєксти. Мій талант сценариста і його артистична щирість: буде любо-дорого пасматрєть.
    Ех, не пустять. Я би йому першою строкою написав: путін пуйлолалалалала. А йому ж дагаваріваться пасєрєдінкє.
    Віктор Бобиренко

11. Експертно заявляю, що будь-яких серйозних інвестицій в Україну не буде ще років з десять.
    Як мінімум.
    Відтак, не буде жодного серйозного економічного росту і ми будемо ще 10 років барахкатися в багні.

Виключенням може стати ситуація, коли за короткий час відбудуться докорінні зміни в принципах функціонування держави І ОБОВЯЗКОВО в свідомості людей.
    Ймовірність такого оцінюйте самі...

Чому не буде інвестицій?
    Тому що є дві перепони на їх шляху.

Перша. Ментально-освітньо-інституційна.
    Яка пояснює чому в Україні не буде інвестиційного буму як в Китаї, приміром.

Тому що попри грьобані штампи про "мудрий і працьовитий наріт" і "унікальний потенціал" та іншу дурню, ситуація є кардинально іншою.
    Нарід у нас далеко не мудрий. І рівень освіченості нашого наріду тяжко співставити з іншими, більш розвиненими сусідами.
    Працьовитість наріду можна побачити, зупинившись о 17.00 чи 18.00 біля якогоїсь державної установи і подивившись як з дверей установи додому починає текти ріка "кадрів". Це оті працьовиті люди, які сьогодні отримали 8 годин в табелі, в чому полягає глобальна суть їхньої "праці".
    Це, звісно, не говорить про всіх, але в суспільстві ще занадто багато тих, хто живе совком і мріями про "збільшення зарплати" зі зміною влади, ніяк не прив'язуючи це збільшення до своїх зусиль. І найбільше шкода, що такими совками є багато молодих людей.
    Окремо злим нетихим словом треба згадати про нашу "науку" і нашу "освіту".
    А ще окремим здатність нашого мудрого наріду протистояти корупції і бажання її перебороти. Що явно виділяє нас з-поміж інших країн.
    Пам'ятаю якось (давненько то вже було, ще до війни), один з моїх знайомих керівників довго намагався пояснити іноземному власнику чому працівник підприємства вкрав комплектуючі, які він ніде не зможе ні застосувати, ні продати. Той ніяк не міг зрозуміти нафіга це йому..

Попередня влада в цьому напрямку щось намагалася змінити, підписавши угоду про асоціацію з ЄС, пробуючи стимулювати вивчення англійської мови, але на жаль, на цьому й зупинилися.

Друга причина. Зелена саранча.

Вони можуть хоч до усрачки гратися в ідіотів, розказуючи що те що Беня "вгадує" посади - це випадковість, розказуючи, що вони ніяк не впливають на суди, що вони не мають ніякого відношення до призначень адвокатів Януковича і Єфремова на високі посади, розказуючи що суди віддають під контроль бені енергетичні підприємства і знижують для нього тарифи - це просто прояв справедливості, можна разоказувати, що керівника великого іноземного банку (Авалю) арештовують тому, що він великий злочинець.
    Але ця вся чухня проканає тільки для вух зеленої біомаси.

Ніхто не піде в країну, якою керує бандюк і ручні баришівсько-печерські суди. Особливо, зважаючи на те, що було написано в пепередньому пункті.

Тому сьогодні так і сталося, що інвестори, які були на виступі прем'єра Пакистану в Давосі, вийшли з залу перед початком виступу "найвеличнішого з лідерів Баришівки". Пакистан, нагадаю, одна з найбідніших і одна з найнебезпечніших країн світу.

Зато найвеличніший з лідерів Баришівки запропонував інвесторам перекладача на 5 мов, одразу, безкоштовно.
    Прочитавши те що вище, я думаю, ви оцінили яким неосвіченим і мракобістським дніщем є подібна пропозиція.

Це якби п'яний власник брудного кафе, з купою тарганів і немитими столами, й офіціантами які кидають їжу на стіл і не миють тарілки, пропонував відвідувачам частуватися в його кафе і зробивши замовлення на 10 000 грн, можна отримати безкоштовно дуже гарні салфетки.

Саме з цих причин ми будемо копирсатися в цьому лайні ще мінімум 10 років. Бо вибір зеленої саранчі відкинув країну назад. Відкинув суспільство ментально. Замість того, щоб змінюватися самим (а цей процес був успішним в 2014), суспільство знову повірило в чудо і припинило ріст.
    Ну і відкинув країну з точки зору сприйняття інвестора.

Кожен інвестор побоїться інвестувати в країну, де люди замість того, щоб працювати, заробляти і розвиватися, вибирають віру в халяву і неосвіченого дурачка, яким керують бандюки.

Тому я не заздрю наступній владі. Їй буде важко доводити, що щось змінилося в цій країні.
    І мабуть ніхто серйозний сюди не прийде, поки наступна влада, після тяжких реформ, в тому числі зміни суспільних правил, не втримається на своїх посадах на наступний термін.
    Mason Lemberg

12. Адам Смит
    @_Smithchenko
    По декабрю промпроизводство упало на 1,1% по сравнению с ноябрем и на 8,3% по сравнению с декабрем 2018, когда в Украине лютовали барыги.
    Это не рецессия, это - жопа!
    Но это всё фигня, главное что курс классный и на зарплату (у кого она еще есть) можно купить больше импорта!
    Перекласти твіт
    1:46 пп · 22 січ. 2020·Twitter Web Client
    128
    ретвітів
    102
    вподобання
    Адам Смит
    @_Smithchenko
    ·
    2 год
    У відповідь
    @_Smithchenko
    ...Причем наибольшее годовое падение (более 10:wacko: показало машиностроение и энергетика (уголь, электричество).
    http://ukrstat.gov.ua/express/expr2020/01/08.doc
    Вы чё со страной сделали, долбодятлы?!
    Адам Смит
    @_Smithchenko
    ·
    2 год
    Самый простой способ почти мгновенно выправить ситуацию - обвалить курс до 28+. И в течение месяцев трех к этому простому решению наверняка придут - либо это правительство, либо следующее. Больше тянуть просто не получится - начнутся "народные люстрации".
    Я предупредил!

13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Такий же стиль, як у совкодрочерів після розпаду совка - "Ковбаса була по 2.20", "Безплатні квартири", "Безплатні путівки в санаторій"... чи тЮлькоботів - "Повверніть у каб.мін Тимошенко".

14. Це ти про себе?

15. Приберіть зі своїх сторінок українські прапори,калину, вінки, вишиванки,цитати з Ліни Костенко,Степана Бандери,Тараса Шевченка.Не тому що доведеться, можливо, невдовзі їх ховати у скриню,а тому що ви їх недостойні.
    Приберіть портрети Небесної Сотні, що на стендах коло церков і в школах по наших селах,відверніться від символічних могил січових стрільців і справжніх могил українських повстанців,не тому,можливо, що все це буде стерте з лиця землі невдовзі.
    Бо ви їх недостойні. Не дивіться в обличчя молодих удів, дітей, матерів загиблих у російсько-українській війні – ви НЕ на їх боці, а на боці їх убивць. Ви їх недостойні, бо плюнули в обличчя Великій Матері,обравши проросійського фіґляра. Лицемірство – непрощенний гріх.
    Ще 5 років тому ви були на патріотичному піднесенні, їздили на Майдан, допомагали Майдану, оплакували загиблих на Майдані. Навіщо? Щоб фіґляр глумився над їх пам’яттю, щоб ви завели знову до хати ворога, якого прогнали, який навіть не приховує своєї зневаги до зрадників?
    Ніхто не любить зрадників,їх позбуваються найперше. Від лицемірства до зради один крок.
    У апокрифічному Євангелії від Хоми є слова Ісуса: «Блаженні ті,що відають,що вони чинять,і прокляті ті,що чинять,не відаючи». Ви належите до проклятих. Вибір манкуртів, відвертих українофобів, чиновників-перебіжчиків – стабільно антиукраїнський, свідомий. Можна навіть його поважати. Це з ними ми воюватимемо до останнього патрона.
    Але галицькі й закарпатські зомбі у вишиванках, які йтимуть до святої сповіді у Страсний тиждень, не будуть цього разу прощені. Можна пробачити їх захланність, лінощі, неосвіченість,але не лицемірство.
    Бо за нього доведеться платити рабством і війною, зневагою інших народів, які достойні своїх національних символів і своїх героїв.
    Залиште наші святині тим, хто щось дає Україні, а не чекає, щоб Україна щось дала їм. На ваших аватарках мають бути засмічені русла річок, затруєна і спалена українська земля, знищені ліси, зруйновані пам’ятки старовини, покинуті задля долярів діти, обкурені п’яні підлітки, що виросли з тих дітей, все, що не показує телевізор, якому ви більше вірите, ніж Заповідям Божим.
    Хто обирає ганьбу, приречений на деградацію і вимирання.

Галина Пагутяк
    Лауреат Шевченківської премії з літератури 2010 року.

16. Зелебобіки, чого язики в сраку позасовували? Що, не подобається реальність, яку вибрали. Це тільки початок. Скоро перестанете срати пиріжками, які дістались від попередників, і почнете істи "хоч камені з небі", тільки б не Порошенко.
    Нічого, Портнов зі слугами багатьом вам забезпечить тюремну баланду за ваші "три пости".

а де твій аватар? :)