Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Не є якимось постачальником у "Рошен", але, взяти хоча би найбільші міста європейської частини Росії - ринок збуту там буде більший, ніж Польща чи Німеччина. Чи рошенівська продукція особливіша, скажімо, від АВК, "Бисквіт шоколад", але у кого які можливості.
    Масляков - не Путін, може ще враховувати вклад у виховання партійної вчительки, строгого комуністично-налаштованого армійського офіцера... не на всіх це вплинуло.

2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

Шановна редакція, я не поняв:
    1) чи може Масляков керувати заводом Феррарі? :popcorm1:
    2) чи є якісною робота, яку Зеленський з командою роблять самостійно? :popcorm1:

• Інформативно Інформативно x 1
  3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Хомчин, шановний, Ви дайте посилання на офіційні джерела, а не на Лемберга. У його графіках може бути стільки правди, скільки в карикатурах, коли до тулуба Шарикова примальовується голова Зеленського.
    Крім того, в графіках мають бути прізвища керівників митної служби, а не хто попало.
    Як це при відповідальності Гройсмана були мінуси і при відповідальності Порошенка - плюси? (нагадаю, що період перебування при владі Гройсмана є власною підмножиною періоду перебування при владі Порошенка)
    А те, що Лембер ще щось намалює, то не дивина. Бувало таке.

• Подобається Подобається x 1
  4. Lanktocha

Раз пішла мова, у продукції "Рошен" є плюси, у цукерках використовуються оригінальні технології, всюди справжній шоколад, а не кондитерська глазур, як пластилін, але з мінусів - деякі цукерки, особливо зауважував у "Ліщина", через передоз додатків - різкий присмак бензину, карамельки - якщо, часто вони використовуються після гострої чи їз часником їжі, перебити смак, то рошенівські карамельки - краще гострою їжею перебити післясмак рошенівських карамельок.

5. За рік, що минув з моменту мого переїзду з України до Норвегії, я прочитала приблизно двадцять томів коментарів-нарікань про те, як погано жити в Україні, тому що вона не така багата, як Норвегія.
    Не стану заперечувати, звичайно, для життя рівня "ах" необхідні бюджетні кошти, низький рівень корупції, чесні суди, прозоре законодавство і медична реформа.
    Те, що зрушується з місця повільно, як тектонічні плити, і не завжди залежить від вас безпосередньо.
    Але існує величезна кількість способів поліпшити щоденне життя до рівня "ок".
    По-перше, своїми руками, по-друге, безкоштовно.
    Не серти по під'їздах - це безкоштовно.
    Одного разу зробивши ремонт в під'їзді (роблять же його вряди-годи!), берегти його, не розписувати стіни і не ламати перила - безкоштовно.
    Чи не красти і не бити лампочки - безкоштовно.
    Хочете гарні будинки? Хочете, щоб навіть в нудних спальних районах не так хотілося повіситися? Безплатно не склити балкони (дані архітектурні конструкції взагалі не призначені для скління, тим більше перероблення їх під пластикові будки).
    Безкоштовно приберіть з них непотріб, викиньте, нарешті, це старе відро із залишками фарби на дні і поламаний триколісний велосипед молодшого онука, котрий одружився на минулому тижні.
    Безкоштовно просушіть свої труси не під стелею на очах у всього району, а на сушарці врівень з огорожею. Поставте на балкон два стільчика, посадіть в квітковий ящик (стирчить у вас порожнім з моменту заселення будинку) чорнобривці (безкоштовно зберіть насіння з клумби біля під'їзду) - і вуаля! Спільними зусиллями будинок виглядає майже-як-у-Європі.
    Собака. Собаку тримати дорого. Годувати-лікувати-повідці-іграшки.
    Піднімати за нею говно на прогулянці - безкоштовно. Для цього не потрібні спеціальні брендові пакетики для гівна. Використовуйте ті, які залишилися від овочів з супермаркету.
    І, до речі, тримати собаку на повідку - теж безкоштовно. А ось лікувати покусану чужу собаку або дитину - дорого. І навіть клеїти на стовпі об'яви "пропав улюбленець сім'ї, діти плачуть, винагорода" - і то дорожче.
    Ви заздрите моїм фото з чистих норвезьких лісів, де гуляють з дітьми і їздять на велосипедах?
    Так прибирати за собою сміття після пікніка - це не варто ні гривні.
    Ви заздрите, що в Норвегії вкрай рідкісні ДТП, а діти не гинули в аваріях вже кілька років?
    Причина не в тому, що ми-тут-все-на-Тесла (с).
    Не перевищувати швидкість - безкоштовно.
    Не гальмувати, підрізавши кого-то - безкоштовно.
    Пропускати пішоходів на переходах і не їздити по зустрічній - безкоштовно.
    Пристібатися! Безкоштовно.
    Навіть на іржавої "копійці".
    Дорогі пішоходи, не лізти на червоне світло, не переходити шестисмугову дорогу в темному одязі вночі взимку теж не варто нічого.
    Здоров'я?
    Ви часто говорите мені - ось, в Норвегії живуть до 90 років, тому що там найбагатша країна в світі.
    О так. Важливість своєчасної медичної допомоги ніхто не скасовує.
    Але дожити бодрячком до 90 років - це не тільки коли тебе врятують від інфаркту в 75 в пристойній, гідній клініці.
    Це і стиль життя. Багато в чому абсолютно доступний будь-якому українцеві.
    Приміром, не бухати. Бухати - це дорого. А ось НЕ бухати - безкоштовно.
    Те ж саме з не курити. Дивишся, і буде менше шансів у майбутньому нарікати на дорожнечу лікування від раку легенів і цирозу печінки.
    Профілактика - майже безкоштовно. Стежити вчасно за своїм здоров'ям шляхом походів до лікаря, коли ще не болить. Так, ремонтувати зуби дорого. Але чистити їх безкоштовно.
    Здавати раз в рік загальний аналіз крові в районній поліклініці, щоб вчасно реагувати на зміни - практично безкоштовно.
    Я живу в багатій країні, де мене якщо що будуть добре лікувати за рахунок держави. Але я здаю кров раз на рік, просто щоб пильнувати. І чоловіка привчила. А ви коли в останній раз? ..
    Тут, в Норвегії, люди похилого віку і бабусі ходять пружинистим кроком. Тому що вони все життя безкоштовно гуляють по пересіченій місцевості (замість того щоб стирчати перед телевізором). І бігають, починаючи з молодості. Ні, не в дорогих спортзалах на дорогих доріжках. А по вуличним доріжках. Тренуючи серце, м'язи і суглоби.
    Так, не всіх хвороб можна уникнути, просто ведучи здоровий спосіб життя. І хто не курить і не п'є, той здоровеньким помре. Тільки він помре в дев'яносто, а ви, розумники - в шістдесят, якщо дуже пощастить.
    Ось, наприклад, не товстіти - безкоштовно.
    Ті, хто кажуть, що харчуватися правильно дуже дорого - лукавлять. Відійдіть від полиць з написами "еко" і "глютен фрі". Це не більше ніж маркетинг.
    Не переїдати, стежити за калорійністю, зменшити солодощі і стежити, щоб в тарілці було поменше жирних солоних консервів, а побільше кислої капусти і гречки - жахливо, жахливо нудно. Хто б сперечався. Але ми ж не про веселощі зараз, а про гроші, так?
    Робити щеплення безкоштовно. Ховати дорого.
    Виглядати як літні іспанські синьйори? О, це недосяжно, адже вони багаті, а ми зубожілі.
    Але не просто так я пригадаю саме іспанських бабусь, а не німецьких або норвезьких. Іспанія - бідна країна. Без шику. І, скільки я не придивлялася до їх бабусь в спальних районах Мадрида, я не побачила на них брендових шмоток.
    Розумієте, вони виглядають як синьйори просто тому що чисті і не носять блузу в фіолетові бабки зі спідницею в червоно-коричневі квадрати.
    Що змушує нашу тітку без певного віку, прийшовши на ринок або навіть в секонд, при інших рівних купити не темну спідницю і світлу блузку, а леопарда і горошок? Бідність? Ах, ну да. У неї не було грошей вчитися в академії стилю в Парижі. Олігархи винні.
    Ті ж олігархи винні, що ти не стрижеш нігті і не миєшся. Митися милом вранці і ввечері - безкоштовно. Але, зайшовши в київське метро, розумієш, що, мабуть, це недоступна простим смертним розкіш.
    Ще дуже безкоштовно знаєте що?
    Мовчати.
    Чи не триндіти по телефону, коли ведеш маршрутку, переповнену людьми. Та й сидячи на місці пасажира, теж не триндіти.
    Не волати "за-адняя плащадка, епрст, як ви мені дороги, мать вашу!"
    Чи не сідати поруч з незнайомою людиною і не звертатися до неї пристрасно "до чого країну довели!"
    Не давати порад, поки вас не просять про пораду.
    Чи не лізти з міркуваннями, прийшовши в будинок своїх дорослих дітей. Не подобається дружина сина? Зятьок не дотягує? Онуку шапочку не наділи?
    Заткніться. Сидіть мовчки на дивані, пийте чай.
    Чи не можете мовчати?
    Знаєте що? Підіть тоді побігати.
    Будете більше рухатися, доживете до дев'яноста, стане як-в-Норвегії.
    І в родині мир та спокій, божа благодать.
    І квіточку на балконі.

Абсолютно при цьому безкоштовно, зауважте.

Sana Feldgendler

6. Lanktocha

Є там розумні і широковідомі речі.
    При чому і яким боком це має відношення до рошенівської продукції, про яку йшла мова?
    Без копіпасти ніяк?

7. А ти вже спеціаліст-кондитор, експерт? Чи просто грошей немає купити цукерок і ти як старий комуняка - не читав, але засуджую

8. mypucm

цукерки - то вчорашній день :nea:

9. mypucm

так а в чому, пані, ваша особиста заслуга?
    :russian_ru:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Для моєго дружелюбного опонента,українчя-хохла Медведика зі столичного гебрейськлго міста Кийова...на хвилі важливих новин!
    Шо сі діє,шо сі діє!
    000nb1z24.jpg
    Трамп тільки посміхається!:mocking:
    Путін напрягається!:pleasantry:
    Меркель...?
    Макарон...??
    ЄС - ???
    Джонсон - Брекзит!
    Зєля почне...???

00000 1c.JPG
    Ізраїльська гастроль Путіна

Останнє редагування: 18 січ 2020
  11. medwedo berlogsoni

Ви мене заінтригували, направду. У мене, здається, немає ні панн, ні панночок у ігнорі. Всіх люблю (віртуально) і шаную (явно).
    Тому вирішив відкрити ігнор, хто ж це там, що за таємнича незнайомка?
    Ну, не можна ж так знущатися над людьми! Зразу б написали, що то - Хомчин.
    На свят вечір напевне плахту одягнув. З першою зорею буде з ложкою куті йти на вулицю, і з якого кінця села собаки загавкають, звідти і жениха цього року чекатиме. Є така славна українська традиція.

12. medwedo berlogsoni

Мені оце найбільше сподобалося. Вас, Хомчин, стосується напряму. Адже це Ви весь час у публічному місці (а ЛФ саме таким і є - сюди заходять і діти, і люди від вас старші і солідніші) матюкаєтеся, кажете непристойності.
    Адже та Ваша лексика: невже Ви так висловлюєтеся поряд з директором школи, в якій вчилися Ваші діти? Невже вголос таке промовляєте в магазині, в лікарні?
    Так чому ж Ви язика розпускаєте тут, де також є пристойні і культурні люди? На мене стрілки не переводьте, вважайте мене ким чи чим хочете. Я - взагалі.

13. Юрко НОТОЦО

Слабо знаєте Ви Галичину і галичан, пануньцю Медведю! Ой слабо!:crazy:

директор.jpg Дрогобицька школа.jpg
    35225687_211003052850260_3617615416861392896_o.jpg

14. Юрко НОТОЦО

15. medwedo berlogsoni

Тут майори на днях відпускали скабрезні жарти стосовно Зеленського та ставлення до Зеленського в Ірані.
    Не стану повторювати ту мерзоту, сказану майорами.
    Так от Іран передає чорні скриньки з літака Україні.

16. Юрко НОТОЦО

Во-во,чесно і справедливо Іран робить! І попередження зробить,поважати правду і обстановку в Ірані,і там на цілому Близькому Сході. А як зелені щось закрутять, крутійство якесь з підказки гЕвропи-Канади-Ізраїля і демократів США,по-новому?... Ну то й шо? Ото й буде! То ж перси,їх на коліна не поставиш!:preved:

44іввв.png
    оо

17. Мамо, нас люди хвалять. Ви мене, а я вас.

а де твій аватар? :)