Вы, это, не узагальнивайте.. Мой менталитет не украинский, а москальский. Мы - не рабы. Рабы - не мы.
В гнилій СА, в якій я колись мав дурість служити оХВицером, десь 80% були сексотами, доносячи один на одного. Той же запах зараз чую. Мацкаль, якраз звідти в мене й народилася алергія на це "ви"- кання, коли старший по рангу бо барськи "ти"-кав, а менший - по рабськи терпів та "ви"-кав. Першого, кого я відучив такої етики в стилі культури "рашен", був комполка. На його "ти"кання я просто відповідав тим же. На його мат - тим же. Вилікував. За що достроково отримав чергове оХВицерське звання.
Ромку, зізнаюся, я теж даю ДАІшнику в лапу (100 грн замість 255-400). Не тільки з міркувань економії. Бо інакше - заповнювати платіжки в Ощадбанку (як правило, тричі. То нулик пропустиш, то рядок не влазить у поле). Потім треба відвезти квитанцію до адмінвідділу ДАІ, почути від них, що "інформація ще не надійшла до бази". А повторивши візит через два тижні, дізнатися, що документи вже у виконавчій службі. Виконавча служба у себе "гасить" мій штраф і запевняє, що інформація автоматично потрапить у ДАІ. Але ... не завжди. Якось приїхав на техогляд, а у мене в базі - нібито несплачений штраф півторарічної давнини (платив через суд. Суддя не вимагала принести квитанцію, а сплатив я в той же день). Тож ... якщо порушив - сам собі кажу: "Оцей мент "рибалив" кілька годин на сонці/морозі серед вихлопів, пильнував, впіймав мене. Тож нехай заробить він, а не Держказначейство імені партії ригионів." Благо, мене дуже рідко зупиняють. Хто з водіїв кине у мене камінь?
Та й поділитись ще потрібно. Не привезе з чергування ні копійки, то навіщо він потрібен там, скоротять.
Я кину. Ви, Боря, всім хабарі даєте? Продвацю в супермаркеті, двірнику, електрику, що обслуговує "ваш" ТП...? Чи тільки мусору поганому, який Вас за дупу вхопив? То може справа таки в дупі...? ---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ---------- Відчувається знання мусорської справи...
Так само, як Ви своєї. Правда не сапера, а підривника. Тільки не підривника залізничної колії, а Незалежності України.
Двірнику даю "на чай", щоби наприклад сколов лід. Продавцю? Щось у Вас заклинило, Васю! Продавцям давали хабарі у часи совкового дефіциту. Продавців зневажали, дехто соромився батьків-продавців, але ж то були "нужники". Слово яке, га? Зараз продавців треба "строїти", щоби метушився, догоджаючи, відганяв мух і пригощав кавою за рахунок закладу. А даїшнику - за "недонесення". За заощадження моїх 300 гривень і за вивільнення від зайвої біганини. Якщо даїшники нахабніють і окрім порушення (лівий поворот) починають ліпити горбатого про протермінований на тиждень талон техогляду і те, що не був пристібнутий (літо 2010 - розвод! Талони були дійсні до грудня!) - ну там домовилися на два штрафи і ... запуск з товкача. Бігли, товсті бідолахи, досить довго, один хвуражку загубив - а я все не вмикаю запалення! Зустрічні водії фотографували на мобілки. Маєте проблеми з ***** ? Дайте хабаря лікарю в госпіталі ветеранів Куликівської битви, може чимось допоможе.
Весь, так званий "клятий" совкізм у всій красі. Хабарі тільки тому, від кого залежиш, від кого щось потрібно... А чесно жити не пробували, Боря? А-а-а... Я забув. Воровскоє прошлоє не відпускає...
Угу..., створив, бо був ментом і знаю суть. Якщо писати по темі, то навіть не можливо порівняти Україну вчора і сьогодні. Завтра вона буде ще інакшою, поки терпець не урветься в народу. А як терпець урветься, тоді в когось щось і почнеться або прийде... .