Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Ідея префектів не нова. Її вже пропонували в одному з варіантів конституційної реформи в минулі роки. Різниця лише в тому, що їм надавалися відповідні повноваження при переході до парламентської форми правління і винятково заради того, аби компенсувати різке обмеження повноважень президента. Більше того, правом блокувати рішення місцевих рад вони мали наділятися винятково у випадку порушення органом місцевого самоуправління Конституції, причому, в частині державно-територіального устрою.
    А чим можна пояснити введення префектів із надповноваженнями в умовах, коли Зеленський має сьогодні влади більше, ніж будь-хто до нього - чим, крім хворобливої жаги влади? І чим йому ця влада допоможе, коли сотня тисяч розгніваних громадян збереться під його офісом?
    Правду кажуть, ліпше з розумним загубити...
    Карл Волох

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Ніхто ще не знаходив карикатур, актуальних для зациклених на чорноволохах порохоботах?
    Вже посміялися із hrim, якому вже вдома під ліжком привиджуються російські терористи. Бачу, декому іншому привиджується зрада і капітуляція.

3. Це про тебе і тобі подібних
    Это страшное время.

Светлана Алексиевич:
    Я не могу понять, почему русские люди, которые еще недавно ездили в Украину к родственникам, вдруг взяли оружие и поехали воевать на Донбасс добровольцами.

Помню, как я приехала в Москву, села в такси и с какой злобой заговорил об Украине водитель. И я ему ответила — о Донбассе, о Крыме, что думаю. Какая это была ярость! Как он не остановил машину и вообще меня не выбросил, я не знаю.

Я ему сказала на прощанье: «Знаете, я была в Украине, в которую вы пришли, и у людей там нет такой злобы. Да, они вас не любят, не хотят видеть на своей земле. Но вот такой оголтелой злобы нет». Вот он, этот человек без идеи, он нашел себе новую идею — в ненависти.

Советский человек — это человек, полностью подчиненный идее. Его жизнь не имеет ценности, представления о жизни ничтожны, идея выше. Ему предлагают скудный, но предсказуемый паек взамен на свободу. Свобода личная, любая иная не обсуждается. Ее нет. Есть государство, а человека нет. И вот это такой деформированный человек. В каждый дом такого человека можно зайти, и вы услышите плач и страдание. И в украинских деревнях, и в городских домах.

Никто не знал, что свобода — это то, что нарабатывается сотнями лет
    Но самое тяжелое другое. Война, Гулаг, революция, распад империи — все эти огромные страдания человеческие не конвертируются у советского человека в свободу. Это самая большая загадка.

Я никогда не забуду, как пришла к одной женщине-танкисту, с трудом ее нашла. В такой профессии женщины — большая редкость. А она меня вопросом встречает: «А вы взяли разрешение на разговор со мной в Комитете ветеранов?» Я, помню, ей сказала: «А ваши страдания — это что, не ваша приватная собственность? Вы что, коллективная собственность, почему вы с собой так?» Она даже не поняла, о чем я говорю.

Рассказ ее был потрясающий. То есть своей жизни как бы нет. Есть только жизнь вот этого огромного чудовища — государства.

Вы знаете, я хорошо помню 90‑е годы, когда мы бегали по площадям и кричали «Свобода!», и все думали: вот она, за углом. Вот будут такие витрины, как на Западе, — почему‑то свободу связывали с этими витринами. Люди радовались новым холодильникам, кофемолкам, вещам. Это им казалось признаками новой жизни. Они в очередях стояли не за книгами, а за вот этими признаками новой жизни. Мы бегали, кричали, но никто понятия не имел, что такое свобода.

Никто не знал, что свобода — это то, что нарабатывается сотнями лет, как в Германии или Франции. Когда человек каждый день что‑то делает для своей свободы. И что, конечно, для свободы нужны свободные люди, а не мы. Мы вышли из лагеря, в котором сидели 70 с чем‑то лет. Не может раб выйти за ворота лагеря и тут же стать свободным. Что этот человек знает? Только психологию лагеря.

Сейчас очень сложно с родиной, с понятием, что такое Родина. Мои друзья в России говорят: чем больше кричат о родине, тем страшнее, значит, плохи наши дела. Нас хотят опять использовать в каких‑то таких хитрых экономических задачах.

Я сама видела, как духовой оркестр провожал воевать добровольцев. Я спрашиваю: «Куда?» Они говорят: «В Украину». И молодые ребята с попом во главе едут воевать в Украину. Я в ужасе смотрела на все это.

Когда я получила Нобелевскую премию, то первый вопрос, который мне был задан, это вопрос о Крыме. И этот ответ мне дорого стоил. Я сразу стала врагом. Дмитрий Песков, пресс-секретарь Путина, на следующий же день меня вышел опровергать. Тогда я сказала, что произошла оккупация Крыма. А на Донбассе происходит гражданская война, которую развязала Россия. Я тут же стала русофобкой и бандеровкой.

Есть такое хорошее высказывание художника Ильи Кабакова. Он сказал: было советское время, когда мы боролись с монстром-коммунизмом. Это большое чудовище, и мы его победили. Но потом мы оглянулись и увидели, что еще нам надо бороться с крысами. Что вдруг из человека вылезло много такого, о чем наша литература даже не предупредила. И крысы страшнее, чем монстр, поскольку их невозможно проконтролировать. И человек уже не закручен идеей, и власть не имеет над ним такого контроля. Так что, думаю, сегодняшнее время еще страшнее.

4. Lanktocha

Хто пояснить із адекватних дописувачів? Хомчин знову вліпить копіпасту чорноволохів.
    Розумні вирази Аліксієвич, що там спільного із Порошенком чи Зеленським?
    Наведу ще одну аналогію: є в Україні цікаві та талановиті виконавці, але ватному "Інтеру" потрібно крутити ( більше ніякий канал їх не крутить ) запроданки Повалій, Лобода, Ані Лорак, "дєди ваєвалє"... Так і порохоботам потрібне інше, але старе і неактуальне.

5. Дуже коротко про події під Радою. Землею там і не пахло. У політологічному сленгу є фраза: КАНАЛІЗУВАТИ ПРОТЕСТ. Саме це сьогодні й відбувалося біля Верховної Ради. Партнери Авакова з Нацкорпусу й Нацдружин, які до ринку землі, як я до оперного співу, билися з підлеглими Авакова, які до правопорядку, як Зеленський до інтелектуальної еліти. І це вже не вперше: коли виникають дуже серйозні питання щодо колаборантської і капітулянтської політики влади, нас починають відводити вбік. Коли починалися перші акції "Стоп капітуляції", партнери Авакова раптом згадували про землю.

Зараз гучною акцією відвертають увагу від тих зрадницьких дій, які одна за одною вилазять після саміту в Парижі. А для обережних громадян вбивають в голови думку: протест це небезпечно. І не лише через міліцію, але й тому, що поряд з вами неодмінно виявляться провокатори...

Тому не зачаровуйтеся. Це ще не початок Майдану. Це дуже активні дії, спрямовані на те, щоб справжнього Майдану не відбулося. Те саме робив Кучма з міністром Кравченком у 2001-му. Цим займався Янукович із своїм Захарченком у 2013-му, Цим займається Аваков із його Зеленським.

6. Lanktocha

Не було ще справжньої причини для майдану.
    Президент не Порошенко - не причина.

7. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Настав Час думати Кожному і Всім про Майбутнє НАШОЇ України.

19.jpg

View: https://www.youtube.com/watch?v=C8gn-M-jEFI

Останнє редагування: 17 гру 2019
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  8. ОПГ имени Коломойского.
    Кое кого в схеме не хватает, но по сути главный "костяк" на месте....
    В ближайшие дни на моем канале youtube
    (Ярослав Бондаренко) выйдет ролик про "батю" ОПГ Коломойского и некоторых его чихуахуа, что продолжают покрывать преступления и помогают дальше грабить украинский народ, а Украину пускать под откос в российскую выгребную яму.
    #Коломойский #Зеленский

View: https://www.facebook.com/2308935785987780/posts/2524390074442349/

9. Одразу видно, що у Командування Сил спеціальних операцій ЗС України є "сталеві яйця", які так активно постяться на картинках на Пасху. Сьогодні прес-служба ООС вписалася за сержанта ССО Андрія Антоненка (Riffmaster). На офіційній сторінці ССО цього допису поки не знайти (може додадуть пізніше, х.з.), але можна почитати сторінку Начальника прес-служби ССО, Олексія Никифорова (https://www.facebook.com/profile.php?id=100007071516201)

Там написали, що в Командуванні ССО розраховують на об’єктивні, неупереджені дії слідства, готові усіляко сприяти розслідуванню. Однак суто з людської точки зору, а не з позиції посадовців, вірять в невинуватість військовослужбовця та сподіваються на неупереджений суд.

Мене особисто здивувало формулювання: "У складі ССО Андрій Антоненко не обіймав посади, які передбачають виконання бойових завдань в зоні проведення АТО/ООС. Перебування сержанта Антоненка в зоні проведення АТО/ООС пов’язано із його діяльністю як музиканта, в складі групи внутрішньої комунікації ЗСУ".

Але х.з., може це якийсь фінт і фахівці краще знають як вступатися за своїх (не як за бойових побратимів, а як за музикантів)...

Як на мене, то "Зе влада" і "Зе правосуддя" не випадково обрали саме Riffmaster'а для фабрикації справи. Цим вони нанесли удар саме по ССО, удар по символам. Путіну конче необхідно зруйнувати головні символи супротиву агресії - закрити чи знищити волонтерів, гучно зганьбити військових спецпризначенців та добровольців. Вже неозброєним оком видно, що ця справа - kangaroo court та політичне судилище на замовлення, яка з одного боку відвертає нашу увагу від законотворчості "Слуг народу", а з іншого - має на меті залякати і зганьбити волонтерський і добровольчий рух. При цьому одночасно кинути тінь і на спецпризначенців. "Тихо прийшов, тихо пішов", - від цих слів у агресора завжди свербіло, але в умовах гібридної війни росіяни вирішили боротись із символами дискредитацією і це також випробовування на міцність. Шкода, що покищо не було ніякої реакції на високому рівні ССО. Бо з боку звинувачення одразу прискакав Зе президент, Зе прокурор і міністр МВС, а от на противагу цьому чомусь поки зовсім не видно підтримки справжнього правосуддя на високому рівні генералів із "сталевими яйцями". Можливо, вони, як справжні вовкулаки-характерники щось знають і дуже скоро все ж таки ми побачимо хід від легендарних сталевих? Будемо сподіватись що потужна підтримка своїх "музикантів" не забариться, бо до Пасхи ще далеко...
    Roman Burko

• Безграмотно Безграмотно x 1
  10. Lanktocha

Вони не вічні і ніхто їх не ідеалізує.
    Порохоботами у даному випадку керує банальна заздрість, що таких повноважень не мають вони.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Думати тра було, коли ти, старий лабух, тракував в Гамериці. Зара є кому за Україну думати без вас, заробітчан.

13. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@VasMT, а сім"я Вашої доньки в Україну планує повертатися, чи вже з кінцями?

14. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Ага.

upload_2019-12-18_21-43-13.png
    Одна надія на...Трампа і воскресіння духу Бандери!:yahoo:

21151388_1917684775159221_2863121471747481118_n.jpg

3.jpg

View: https://www.youtube.com/watch?v=TXrGUY-AIWE

Останнє редагування: 18 гру 2019
  15. Ибигдан:
    Аваков первым решил "сбежать с тонущего корабля".
    Осознав, что общественность нервно отреагировала на бездоказательные посадки активистов и нарушение презумпции невиновности, Арсен Аваков собрал вчера блогеров "разьяснить за облаву":

Денис Казанский:
    "Стало ясно из этого разговора, что прямых доказательств виновности Антоненко, Дугарь и Кузьменко у полиции нет. Есть только совокупность косвенных - отключенные телефоны, схожесть с людьми на видео с камер, обрывки телефонных разговоров, найденный при обыске у Антоненко макет мины. Мотив также остаётся не ясен..."

О чём не написал Казанский и о чём я знаю от других участников: Геращенко долго уверял блогеров, что Аваков тут ни при чём, он просто пришёл посидеть на брифинге с Рябошапкой и Зеленским, а виновными людей называл "на 100% зелёный" Генпрокурор. В отличие от туповатого Бубочки, Аваков в политике давно, знает когда спрыгнуть с темы и знает, насколько важен PR.

Тем более, что цель достигнута, можно и отползать. Целью однозначно была дискредитация АТО-шников и волонтёров - как имеющих наибольшее доверие в народе. Опорочить всё движение, показав что "они там все шизанутые, убийцы и недостойны народной поддержки". С этой же целью садили Марченко и пытаются посадить Марусю Зверобий.

Так что якобы человечный Аваков - такой же фрукт, как и Рябошапка с Зеленским. Не имея прямых улик засадить людей в СИЗО на месяцы (вы понимаете, что такое украинское СИЗО?), уничтожить их репутацию, поломать карьеру и жизнь... И всё это для того, чтобы уничтожить силу, благодаря которой Украина выстояла в войне с Россией, потому что эта сила угрожает рейтингам власти.

Кто они после этого?

"Розгляд апеляції у справі Дугарь не відбувся через відсутність документів."

Alex Noinets:
    Це просто ахєрєнно. У дівчини залізобетонне алібі, тому що вона перебувала в АТО. Тим не менше, суд дає їй два місяці домашнього арешту. Сьогодні апеляція. Суд не надсилає документи до апеляційного суду. Тому апеляція відкладається на ті самі два місяці, які і був запобіжний захід.

Це вищий рівень цинізму, звичайно.

І, до речі, відповідь людям, які кажуть, що треба їхати в АТО/ООС замість того, щоб розхитувати лодку. Ні, не треба. Треба розхитувати лодку. Поїдеш в АТО/ООС - сядеш. А якщо у тебе буде залізобетонне алібі - суд його не розгляне.

16. Пару тижнів тому їхала в закордонне відрядення і випадково зустріла в Борисполі координатора ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріша. Ми сухо привіталися, хоч працювали в одній групі 4 з половиною роки. Бо завжди вважала, що координатори мають бути заточеними не на процес, а на РЕЗУЛЬТАТ.
    Я пішла до свого гейту й ще раз відчула, яке це невимовне полегшення, що не змушена бачити цих байдужих людей двічі на місяць, не повинна більше рвати нерви в Мінську з росіянами і так званими представниками ордло. Не знаю, скільки сил мені вартували всі ці роки, які реально підірвали здоров‘я ..... Я раділа кожному звільненому, й досі як особисту біду сприймаю біль тих, кого нам не вдалося витягти, думаю про їх родини. Не було ні секунди сумнівів в підступності Путіна, дивувала надмірна ейфорія наших європейських партнерів і нової української влади, які сам факт зустрічі подавали українцям як велику перемогу. Але щиро вітала бодай натяки на домовленості про звільнення до нового року заручників. Ми всі тримали кулаки, молилися, аби відбулося. Я весь час думаю про Сергія, Олександра, Богдана, Станіслава, і інших бранців окупантів.
    В мене немає жодних сумнівів, що зірвали все росіяни - вустами своїх маріонеток. Але знаю, що родинам від цього не легше.... Й зараз це відповідальність не лише РФ. Наші європейські партнери мають відійти від ейфорії зустрічі і негайно вимагати від Путіна дотримуватися домовленостей саміту, вимагати від Кремля застосувати весь свій безумовний вплив на бойовиків з вимогою негайно звільнити українців . До нового 2020 року.
    Р. S. Все це жахіття ще раз підтверджує, що в вересні Путіну був потрібен лише Цемах. Ну , й не віддати, як вимагало рішення морського арбітражу, а поміняти моряків, аби зберегти обличчя . Україна йому в цьому допомогла. Але Москва сльозам не вірить, й сантиментів не має. Путін - ворог. І ключі від тюрем з українськими заручниками в нього. Світ має тиснути. Україна - не мовчати .
    Ірина Геращенко

а де твій аватар? :)