Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я хочу розвити свою думку, яку висловив на днях, порівнюючи нинішню ситуацію відносин між Україною і Росією стосовно Донбасу на прикладі шахів.
    Хто хоч трохи бавився в шахи, той зрозуміє.
    Сідають за шахову дошку любитель і гроссмейстер. Гроссмейстер дає фору в дві тури і виграє. Тобто, в любителя на дошці всі фігури, а в гроссмейстера немає двох тур (турок, ладєй), але він виграє. Чому виграє? Бо любитель думає на один хід вперед, і то не завжди, а ходить як попало, а гроссмейстер думає на 5-10 ходів наперед, розставляє пастки, вірівнює поступово сили і в решті решт виграє.
    Я, наприклад, грав у шахи під час обідньої перерви з одним набагато сильнішим від мене шахістом (можливо, першорозрядником). Він давав мені фору в одну туру, і я здебільшого програвав.

Тепер перейдемо до ситуації поєдинку Зеленський - Путін. Зеленський сідає замість попередника за шахівницю, де вже майже програшна ситуація, позиція погана, у противника матеріальна перевага, але потрібно догравати партію.
    Путін як не походить, те - добре для нього, а Зеленському потрібно вибирати єдино правильні ходи.
    Причому ситуація досить непроста: є Мінські домовленості, Трамп тисне у власних інтересах, хто виграє в Америці через рік президентське крісло, -республіканці чи демократи, - неясно, тому потрібно не сердити ні тих, ні інших, Європі набридла та катавасія, яка тягнеться вже п"ять років, коли вона, Європа, точніше її бізнесмени зазнають втрат на санкціях (а в той же час українські олігархи багатіють за рахунок торгівлі з Росією), ну, і так далі.
    Поле для маневру у Зеленського дуже куце.
    Можна зробити такий хід - продовжити ще на рік Мінські угоди, і залишити все так як є: Росія возить "гуманітарні" конвої, на лінії розмежування гинуть люди, грошові потоки переправляються на своїх людей... Чекаємо, що все само розсмокчеться.
    Воно то може і розсмокчеться, але можливо, років через десять-двадцять, коли в Кремлі зміниться влада, але і то не факт, що не прийде якийсь більш активний собіратєль русскіх зємєль.
    А можна все-таки починати щось робити, зробити хід пішаком, фігурою, примусити противника робити свій хід (прибути на зустріч тієї ж Нормандської четвірки). Там уже можна буде робити нові ходи (Росія - лошадью, а Україна - слоном, "шутка")
    Користатися тим, що якщо не Путін, то населення Росії також уже втомилося і від Путіна, і від його зовнішньої та внутрішньої політкики (на днях в Москві проти путінського терору вийшло тисяч двадцять п"ять молодих людей, яким кримнаш до задниці, а вони хочуть жити в нормальній цивілізованій країні, і це - лише початок). Ще один приклад цьому - заворушення в Якутії, дай бог, не останні.
    Зараз почнеться встановлення порядку виконання Мінських домовленостей, підписаних, між іншим, особисто Порошенком.
    До місцевих виборів ще ой як далеко!
    А про порядок проведення тих виборів навіть мова ще не йшла. Хто буде брати участь, які партії, звідки кандидати, як відбувається агітація кандидатів, хто друкує і розвозить бюлетні, як проводиться підрахунок голосів...
    Якщо ці вибори відбудуться років через два, це буде дуже оперативно.

І зрозуміло, що Зеленський не повинен розголошувати своїх наступних ходів всім і кожному. Якщо йому потрібно зайняти на шахівниці певне поле своєю (шаховою) фігурою, скажімо, білопольним слоном, то він не буде про це розповідати своєму супернику, бо той, маючи матеріальну перевагу, просто розміняє будь-яку свою фігуру на того слона, і "дєло в шляпє".

Зразу ж кажу, що я можу і помилятися, як свого часу помилявся стосовно Ющенка, коли думав, що він своїми руками "які нічого не крали" наведе порядок в Україні. Зокрема, хоча б у бухгалтерії, в якій він, як бухгалтер, добре розбирався, і там уже міг спростити бухгалтерський облік.
    Але замість двох податків (НДФО і ЄСВ) - один, впровадив лише нинішній "клоун".

Останнє редагування: 5 жов 2019
  2. Дійсно сцикотно від реакціі людей на ФШ.

3. А коли щей ці роздупляться, хоча я іх не підтримую, як і бляхарів, мало не буде.
    В США касові апарати бачив навіть на фермерських ринках. Не було тільки на блошиних чи п'яних базарчиках.

View: https://twitter.com/myrotvorets_/status/1180458196126883846?s=20

4. Стратегія прихильників «формули Штайнмайєра» тепер зрозуміла.
    1)до зустрічі: Зеленський ще нічого не «здав», дайте йому зустрітися у Парижі;
    2)після зустрічі: те, що він підписав, ніяка не капітуляція;
    3)коли з’ясується правда: яка різниця, що він підписав, головне, щоб був «мир»

5. Выступление Пороха на шоу простите Шустера.
    Из обсуждения на Україна - понад «зрад» та «перемог»!

- Без бумажки, остро ощущая события пятилетней давности.
    Остро ощущая то, что происходит сейчас...
    Настоящий Гетьман, которого страна не оценила, и по большому счету не заслужила.
    Просто смотрите и делайте выводы.

- Не нужен тупым избирателем умный президент, им кто то поближе нужен, кто не может связать 2 слова и все время врет. Вот тогда чувствуют, что чувак свой в доску.

Выгодное отличие Пороха как раз в том, что он всегда готов дать ответ любому журналисту в любом формате, а не сдавать сценарий карманным интервьюерам как анализы.

- Порох слишком сложно объясняет. Народу нужно проще. Намного проще. Больше примеров, больше аналогий.

- Никому ничего объяснить невозможно.
    Когда я окружающим говорю, что раньше у нас был может и не самый лучший президент, но сейчас у Украины нет вообще никакого, они глядят на меня лучезарными пустыми глазами.
    Нихера они не поняли, и не поймут никогда.

- И что теперь здаться? Если нельзя объяснить? Нужно искать подходы, способы.

- Быдлу бесполезно объяснять обращаясь к их логике и разуму, т.к. эти качества отсутствуют у толпы, там есть только эмоции и животные инстинкты. Электорату показали фильм "слуга народа" и этот народ не задумываясь выбрал своим президентом главного героя фильма. Так тупой комик вдруг стал президентом страны.

View: https://m.youtube.com/watch?v=XTctcqEDLbk

View: https://www.facebook.com/365125280180398/posts/3909712519054972/

6. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@Lanktocha, Ви знову прийшли, тому апну нашу розмову
    Хто очолить цей рух? Прошу сказати конкретно - яка/які політсили і прізвища лідерів

7. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Складно таких назвати, звичайно, багато порохоботів, які ще не заспокояться, мріють, щоб це був Порошенко.
    Майдан проти Януковича був без такого лідера, але цілі досяг.
    Я чув думки деяких чиновників, в тому числі з обласної і міської ради, не хочуть допустити фальстар, та вважають, що зарано вже збиратись на протести у Києві, хоч у революції гідності приймали активну участь.

Писанина Хомчина - "Шота с чем то". Минуле це минуле, досить вишуковувати кумирів, робити собі якихось ідолів, може ще будемо воскресати Ярослава Мудрого чи Петра Конашевича-Сагайдачного? Скільки безглуздих порівнянь, що тоді було так добре, а тепер так погано? Вже сьогодні згадали, може ще буде, що при Зеленському нема грибів у лісі, а при Порошенку були?

8. Gyppsy

Ви вважаєте, що прихід до влади команди Порошенка і всі наступні досягнення за п"ять років їхнього правління - це було ціллю Майдану 13/14 років?

Прошу коротку відповідь і не відволікайтеся на якогось Хомчина

9. Lanktocha

Дещо було, починався майдан як "Євромайдан", тобто прозахідний курс України, принаймні офіційно при президенстві Порошенка так і було. Інше, терміново був потрібен легітимний президент, догодити тим, хто підтримував і непідтримував майдан, обрали міністра уряду Азарова та того, хто появився та декілька разів виступив на сцені майдану. Можна довго говорити, чи міг бути хтось кращий, але тоді інший відомий політик та ймовірний переможець Тимошенко - не краща кандидатура, Гриценко має статус "вічнонепрохідного", тому мали такого президента.

• Креативно Креативно x 1
  10. Gyppsy

Кого Ви бачите ймовірним наступником Зе в разі подій, про які Ви говорили вище?

11. Lanktocha

Якщо чесно, не бачу, та і зарано про таке говорити.

12. Gyppsy

А як же Ви збираєтеся йти на Майдан, якщо не бачите заміни теперішній владі?

13. Lanktocha

Майдан ще не сьогодні і не завтра.
    На революції гідності яскравого лідера, окрім "опозиційної трійки" не було, не заради них був майдан.

14. Gyppsy

А коли?
    А заради чого/кого?

15. hrim

hrim Well-Known Member

Агент порівняв Путіна з шахістом.
    Такими порівняннями (многоходовочка Путина) кишів Чебурнет 2014. Зараз за таке порівняння Путіна на російських форумах автора просто обригають.

16. hrim

hrim Well-Known Member

Агент-дегенерат не розуміє, що за Путіна Росія позбулася міжнародного визнання своїх кордонів.

Российская Федерация неоднократно подтверждала принадлежность Крыма Украине в международных договорах.
    1. Соглашение о создании СНГ (1991 г.)
    Статья 5.
    Высокие Договаривающиеся Стороны признают и уважают территориальную целостность друг друга и неприкосновенность существующих границ в рамках содружества.
    Распад СССР. Образование Российской Федерации | Виртуальная выставка к 1150-летию зарождения российской государственности
    2. Меморандум о гарантиях безопасности в связи с присоединением Украины к Договору о нераспространении ядерного оружия (1994 г.)
    Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного акта СБСЕ уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины.
    СПС Право.ru
    3. ДОГОВОР О ДРУЖБЕ, СОТРУДНИЧЕСТВЕ И ПАРТНЕРСТВЕ МЕЖДУ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИЕЙ И УКРАИНОЙ (1997 г.)
    Высокие Договаривающиеся Стороны в соответствии с положениями Устава ООН и обязательствами по Заключительному акту Совещания по безопасности и сотрудничеству в Европе уважают территориальную целостность друг друга и подтверждают нерушимость существующих между ними границ.
    Договор о дружбе сотрудничестве и партнерстве между Российской федерацией и украиной (подписан в г- киеве 31-05-97). Актуально в 2019 году | ЗаконПрост!

4. Договор Между Российской Федерацией и Украиной
    О Российско-Украинской государственной границе

ФЕДЕРАЛЬНЫЙ ЗАКОН
    О РАТИФИКАЦИИ ДОГОВОРА МЕЖДУ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИЕЙ
    И УКРАИНОЙ О РОССИЙСКО-УКРАИНСКОЙ
    ГОСУДАРСТВЕННОЙ ГРАНИЦЕ

Принят Государственной Думой 20 апреля 2004 года
    Одобрен Советом Федерации 22 апреля 2004 года

Москва, Кремль, 22 апреля 2004 года, № 24-ФЗ

Договор между Российской Федерацией и Украиной о российско-украинской государственной границе

Договор между РФ и Украиной О Российско-Украинской государственной границе

17. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

@hrim, а я так чекав, що Ви нарешті відповісте, чи повинні олігархи вкрадені у українців мільярди повернути українцям, а Ви чомусь до моєї шахової аналогії вчепилися.
    Навіть якщо у Путіна і многоходовочки, то якщо Зеленський переграє Путіна з його многоходовочками, а українські території буде звільнено від російських окупантів, то це буде добре.
    Скажіть нарешті, якщо не мені, резиденту Ваших підступних шпигунів-капців (я їм шифрограми пишу турецькою), то українським патріотам, які, сподіваюсь, читають Ваші мудрі думки: чи повинні українські олігархи повернути вкрадені ними мільярди і мільйони українцям, в український бюджет?
    Чи будемо чекати, поки Росія заплатить мільярди? Кораблі вона вже повернула, захоплені в Керченській протоці, чи ні? Ви там не в курсі?

18. Lanktocha

Я не Ванга і не Настрадамус. Всяке може бути, помаранчеву революцію і революцію гіднрості ніхто не передбачав.
    Прямо нерозумна мала дитина. Основні завдання революції - скинення Януковича та прозахідний курс України, а приведення певнох людини до влади - на шабаші Скабєюшки буде опладувати студія.

hrim

Вважаю було би це дотримано, будь у Європі такий політик як Тетчер, а у США президент Рейган.

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)