Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я не розумію - при чому тут Порошенко, який бігає від ДБР?
    Не хвилюйтеся Ви так за Америку. Там розберуться...

2. Криза жанру, косолапий?

3. View: https://www.facebook.com/100008612829760/posts/2188012684829138/
    Труба боїться збоченця Портнова більше, ніж суду

Шевченківський суд зобов’язав ДБР розслідувати мої повідомлення про злочини Портнова. Проте, ДБР не виконує рішення суду.

Вже двічі суд зобов’язував ДБР розслідувати викладені в моїх заявах відомості про вчинення корупційного злочину та узурпацію влади Портновим, однак станом на сьогодні мої заяви не внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Хоча суд дав ДБР 24 години на виконання свого рішення. Цей термін по першій заяві сплив 12 вересня, а по другій – 17 вересня. Доведеться подавати заяву в НАБУ щодо вчинення кримінального злочину посадовцями ДБР – невиконання рішення суду.

Впевнена, відповідні вказівки щодо невнесення службовцям давав особисто керівник ДБР Роман Труба. Тобто, керівнику ДБР закон і суд не указ – він просто не виконує рішення суду. Для нього указ – Портнов. Та яким чином Труба опинився під каблуком Портнова? Здається, у мене є відповідь на це питання.

Труба по своїй суті слабка і ляклива людина, тому він просто не встояв перед погрозами та тиском Портнова. А про ОСОБЛИВІ методи тиску Портнова на слідство можна дізнатися з заяви прокурора ГПУ Божка О.С., що розслідував справи Портнова. Погрози Портнова Божку оприлюднив блогер Андрій Дзиндзя. Ця переписка Портнова і прокурора, як мінімум, свідчить, що Державне бюро розслідувань і персонально Труба опинилися під каблуком якоїсь збоченої і глибоко порочної особи.

Більше деталей у блозі:
    Портнов погрожував прокурору Божку (17.09.19 22:01) « Политика « Просмотр записи | Цензор.НЕТ

4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Насторожує. Але ви думаєте, будь Порошенко, переконав би Трампа на щось не погоджуватись, наївні.
    Трамп також зацікавлений у своїй рекламі та піднятті рейтингу, що от не змогли справитись Меркель, Макрон, а коли я вмішався, добились бажаного.

• Тупо Тупо x 1
  5. Навіть якщо на місці Зеленського була людина екстрадосвідчена, з чавунними яйцями і блискучим розумом (тобто, повна його протилежність), я щиро сумнівався б, чи він розв‘яже чотири основні політичні вузли.
    1. Газ. Судячи з усього, росіяни готуються-таки припинити його транзит з нового року (тимчасово чи назавжди - питання інше). Це зробить таку проріху в держбюджеті, яку неможливо закрити без серйозних потрясінь. Щоправда, тут є певна надія на підтримку європейських партнерів (частково вона вже реалізована в рішенні суду по Опалу), але й «прагматизм» їхній нам також відомий.
    2. Трамп. На відміну від більшості коментаторів, я абсолютно не схильний малювати його суто чорною фарбою, а відзначаю й мало властивий традиційним політикам здоровий глузд, і рішучість у розв‘язанні деяких найскладніших проблем, і значні досягнення в економіці. Однак, не можу не визнавати, що за характером він-таки придурок: надміру самовпевнений і самолюбивий, примхливий і вередливий. І він щиро вважає (не без підстав), що наша країна перед ним завинила. По-перше, на минулих виборах певні українські посадові особи підтримали його суперницю. По-друге, він (а з ним і чимало республіканців) упевнений, що його нинішній головний суперник - Байден - через свого сина отримав в Україні свого часу корупційні доходи чере компанію Бурісма. І розслідування цього факту цілком може вирішити долю майбутніх виборів у США. Саме цього він і вимагає від Зеленського. Підтримати Трампа і дати йому бажані докази означає зіпсувати стосунки не просто з Байденом і демократами, але й значною частиною істеблішменту взагалі. Не підтримати - нажити собі ворога в особі президента США. І - так, не можна забувати про Конгрес, котрий сильно врівноважує позицію Трампа, але можливості його все одно дуже великі, а мстивість відома.
    3. Коломойський. Американці і європейці не готові миритися з посиленням позицій українського олігарха, якого вважають відвертим злодієм і ворогом. Вони стовідсотково будуть тиснути на Зеленського щодо зменшення впливу Бені на владу, продовження його переслідування в судах з боку державного Привату тощо. Зробити це практично Зеленський, я думаю, не може. Він не просто втрачає свій головний ресурс підтримки (фінансової, організаційної), а й, напевно, більшість у Раді. До того ж, медійні можливості Коломойського здатні знищити рейтинг президента набагато швидше, ніж вони його створили.
    4. Мир. Три перші проблеми можна вважати, до певної міри, об‘єктивними, бо склалися вони не з вини Зеленського. А от ситуацію на мирних переговорах із Путіним він сильно ускладнив сам - через недосвідченість, недолугість і дилетантську поспішність. Слово тут - точно не горобець, тому після пристайківських заяв відійти від формули Штайнмайєра (в її російській трактовці) нашим уже ніхто не дозволить. Відтак - або вести країну до неминучої катастрофи (що навряд чи дозволить суспільство), або повернутися до жорсткого протистояння порошенківського періоду без надії на прогрес, чого явно намагається уникнути Зеленський.
    Тут слід відзначити, що серйозні поступки Росії у врегулюванні на Донбасі можуть дозволити підв‘язати під неї проблему з пункту 1. Але, як на мене, застосування «формули Штайнмайєра» призведе (і швидко) до таких наслідків, коли нам буде не до транзиту чи корупційних схем Коломойського. Бо почнеться справжня повноцінна громадянська війна.
    Карл Волох

6. Lanktocha

Взагалі то і Карл Волох специфічна людина.
    Я чим раз більше переконуюсь, що багато у чому Зеленського недооцінили.

7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Зеленский тронул камушек, а сошла лавина. Политтехнолог Сергей Гайдай — о новой реальности Украины в интервью НВ

— В недавнем фильме о ста днях президентства Владимир Зеленский заявил, что он больше не актер. А политика вы в нем видите?

— Вопрос в том, кого считать политиком. Я ведь и в наших прежних политиках не очень политиков замечаю. Политик — это прежде всего визионер. Он решает заняться управлением обществом не потому, что ему нужно увеличить активы, и не потому, что ему славы мало, а потому, что он имеет свою идею, свою страсть и для того, чтобы ее реализовать, ему нужна власть. Таких политиков я тут не видел, не вижу пока и во Владимире Зеленском. Я не знаю, чего он хочет.

Однако я ему очень благодарен, потому что тот период, та эпоха, которая началась с правлением Петра Порошенко, мне колоссально не нравилась. Это была полная девальвация темы справедливости. Стремление украинцев создать независимое государство, стремление украинцев воссоздать европейское общество — все это было пропитано желанием восстановить историческую справедливость. И тут впервые у нас появился шанс. А предыдущий президент на эту тему насадил бесконечную лживость. Он обесценил и вышиванку, и патриотические лозунги. Все это превратилось не в страсть и идеи, а в прикрытие коррупционной деятельности и декларативный ритуальный патриотизм.

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Йо-майо,Pedro на ЛФ появився.-Петро,привіт! Як там Льондин,Brexit...оповічте шось файне! :uanew::rock:

upload_2019-9-22_15-41-55.png

Останнє редагування: 22 вер 2019
  9. Lanktocha

Вважаю, проти Парубія як відкрили, так і закриють кримінальну справу.
    Принагідно, Гончаренко та Порошенко до пори, до часу також були не на стороні майдану.

10. Юрко НОТОЦО

upload_2019-9-24_11-46-22.png
    ВИРІШУЙ САМ,ВОВА! Маєш 24-години!

upload_2019-9-24_11-55-25.png

00000aas34р2hк43ев3.jpg

Останнє редагування: 24 вер 2019
  11. Good man

Good man Обычный человек

Гривны была девальвация, но то Путин виноват, а не Порошенко. Ложь №1.
    Именно выбор Порошенко подарил это шанс. Сколько людей признавалось, они, может не очень любили Порошенко, но голосовали за него на выборах 2014-го. Ложь №2.
    Порошенко не просто не обесчестил вышиванку и патриотические лозунги, а впервые среди президентов взял их на вооружение и прямо применял. Ложь №3.

12. Юрко НОТОЦО

Останнє редагування: 24 вер 2019
  13. Good man

Good man Обычный человек

При Порошенко такого не было.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  14. (English version below)
    Ми виступили з відкритим листом до Прем’єр-міністра Oleksiy Honcharuk щодо ситуації, яка відбувається в МОЗ.

Дії нового керівництва МОЗ ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоров’я в Україні.

Завдання державних службовців МОЗ України - працювати на благо кожного громадянина, розробляти і втілювати рішення, що мають поліпшити доступ до якісної медичної допомоги для кожного з нас. Обов’язок державних службовців - діяти в межах і у спосіб, визначений чинним законодавством України.

Тиск на керівництво директоратів - приклад політичних репресій. Тобто, для того, щоби вам запропонували звільнитись “по-хорошому”, достатньо просто мати власну думку і силу захищати закон і зміни, які мають стати відчутними для всіх українців якомога скоріше. Нам прямо кажуть, що тепер треба працювати “по понятіям”.

Українці мають право знати, що дії керівництва всередині міністерства кардинально відрізняються від того, що потрапляє в публічні заяви.

У перший день роботи керівництво заявило, що продовження реформи охорони здоров’я - пріоритет і консолідована позиція Президента України, Верховної Ради України, Уряду і Міністерства охорони здоров’я.
    Своїм відкритим листом до керівника Уряду ми також хочемо привернути увагу Президента і Парламента до того, що обіцяні українцям зміни фактично на межі зриву.

У реальності робота міністерства фактично паралізована останні 3,5 тижні:

- не підписуються навіть документи щодо закупівель та поставки ліків для важкохворих пацієнтів;
    - блокуються закупівлі машин екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах, через це вони в наступні роки не зможуть закупити машини екстренки, в тому числі Донецька область, де ведуться бойові дії;
    - призупинено процес автономізації Інституту раку, Інституту серця, ОХМАТДИТ, Інститут дитячої кардіології ім. Ємця. Послуги у цих закладах мають з 2020 року стати доступними для всіх у межах Програми медичних гарантій згідно із Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»
    блокуються всі нормативні акти, які необхідні для вчасного запуску наступного етапу медичної реформи на вторинці і третинці (на рівні амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги);
    - блокуються всі нормативні документи та рішення для нормальної роботи Національної служби здоров’я — це забезпечення нормальної роботи та фінансування понад 1000 медичних закладів первинки та програма «Доступні ліки»
    - не затверджується реєстр цін на Нацперелік, що дозволить уникнути завищення цін на лікарські засоби, які закуповуються медичними закладами самостійно через систему Prozorrо, завдяки якому заклади зможуть забезпечити більше безоплатних ліків для своїх пацієнтів під час лікування в стаціонарі.

Кожен із нас приходив на державну службу, щоб служити інтересам наших громадян, а не інтересам тієї чи іншої політичної сили. Ми хочемо незалежно та професійно виконувати свої посадові обов`язки в межах та у спосіб, передбачений законодавством України та Конституцією України. Ми не боїмося жодних аудитів чи перевірок, оскільки впевнені у прозорості та професійності нашої роботи.

У той же час, важливими цінностями нашої команди є Гідність та Сміливість.Ми не дозволимо принижувати честь та гідність державних службовців і громадян України.

Ми готові до відкритого діалогу на умовах професійності та прозорості.
    Тож відкрито звертаємося до Прем’єр-міністра та просимо його стати посередником у такому діалозі у найбільш стислі терміни для продовження реалізації медичної реформи.

Dear partners,

On behalf of the Ministry of Health of Ukraine, we present our compliments to the international community and gratitude for your continuous support of the Ukrainian people.

The team of the Ministry would like to inform you about the unprecedented political pressure, that is put on professional public servants.

For almost a month, the political leaders of the Ministry has not signed important documents, interrupted the procurement of medicines for seriously ill Ukrainians, as well as the purchase of vaccines, which threatens the national security of the country.

All policy-making processes have been suspended and no communication between the political team and public servants has been made. This fact puts further roll-out of the health care reform at high risk and will lead to its delay, disregarding all the joint achievements of our work in partnership with your respective organizations.

Public servants are being pushed to leave the Ministry “voluntarily” since the new political team does not need civil servants who have their own professionally grounded position and express it legally.

The public service reform has been ongoing for three years with your financial and expert support. The Ministry of Health of Ukraine became one of the best cases of its implementation.

80% of Directorates' employees have never worked in the public service before. Ministries' staff have repeatedly been invited to expert meetings on public service reform to spread the experience of its success and effectiveness.

After the Directorates have been launched, the Ministry turned from an outsider of the Government's Action Plan implementation, into one of the leaders. The launch of an unprecedented health care reform was implemented within a short time by the entire team of the Ministry.

Each of us came to the public service to serve the interests of our citizens, not the benefits of a particular political party. We want to fulfill our job responsibilities independently and professionally within limits and in the manner provided by the legislation of Ukraine and the Constitution of Ukraine. We are not afraid to fo through any audits as we are confident in the transparency and professionalism of our work.

We ask that you pay close attention to this situation and put an end to political pressure on the Ministries' team. We want to continue to work for the benefit of the state and its citizens, in partnership with all stakeholders.

15. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Коли кацапи почали видавати російські паспорти лугандонцям?
    Нагадаю для тих, в кого туго з логікою і читанням, що указ Пуйло підписав в квітні місяці, ще ДО вступу на посаду Зеленського - якраз наприкінці каденції Потроха. Тому звісно, що за часів Потроха такого бути не могло апріорі, оскільки не було правових підстав для видачі кацапських паспортів лугандонцям.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Стосовно МОЗ я згодна з критикою прем'єра. Навіщо було чипати Супрун? Реформи йшли, лікі дешевшали. Чи хай би попрацювала трохи ще, поки її заступник від нової влади увійшла б в курс справи.
    Тобто коли нова влада хотіла поміняти Супрун та її команду, треба було якось обіграти так, щоб вони не кинули все одномоментно, і новий міністр залишилась сам на сам - без передачі справ, без входження в ситуацію.
    "З понеділка ми звільняємося". Може, звісно, це Супрун навмисно так зробила - що тепер все в МОЗ в ступорі, і нічого не підписується?
    А вороги нової влади кричать на весь світ "караул".Ну це ж зрозуміло.

Я вже перестала відрізняти порохоботів від кремлеботів - справа в них одна - щоб вибухнуло з середини. Хоч Порошенко ніколи не повернеться на Банкову. Отакі срані патріоти.
    Дивлячись на таку скажену атаку на владу, на цілі полки ботів, розумієш, що доброго нічого не вийде, як би не старалися поміняти ситуацію на краще та хто б ні був у команді Зеленського. Треба було президента військового, не єврея та щоб зробив тут диктатуру допоки йде війна і є загроза безпеці.

Треба говорити з дітьми, щоб планували пошук роботи за кордоном.

17. Юрко НОТОЦО

Браво...але пізно!
    Треба було за бандерівця Кошулинського голосувати!О-о-о! :vinsent:
    І-і-і ще...військово-пригодні молоді бандерівці вже давненько за кордоном.Повернуться якось пізніше,як я спрацьованим калікою повернувся,але це знов таки пізно буде!
    От така ми Україна (як той Васька-паразіт),що насміхається і нищить націоналізм,та і борців за правду і свободу.
    Що сіємо, те й пожинаємо... upload_2019-9-25_12-13-41.png Аня-Буля,зелена циБуля!:angel::hi:
    :)))

upload_2019-9-25_12-6-18.png upload_2019-9-25_12-36-43.png upload_2019-9-25_12-56-5.png

Останнє редагування: 25 вер 2019
  18. Lanktocha

Далеко не всі з ВО Свобода ідейні націоналісти, рівня Шухевича, Ребета, Коновальця чи Бандери.

Хочеться військового - невже орієнтир Андропка? Його школи КДБ тепер дотримується Пуйло.

а де твій аватар? :)