Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Чергові свідчення приходу до влади профанів

View: https://www.facebook.com/skitalec/posts/2606955082669770

Ещё один погибший от 12,7. Пуля прилетела в амбразуру. Как всегда, в сводках, списывают на "ворожого снайпера з новітнім обладнанням". Боевая подготовка Генерального Штаба и Сухпутных войск всегда так делают, чтобы оправдать свое бездействие. Три года мы обучаем пулемётчиков находить цели, определять дистанции, составлять карточки огня, и поражать с первого - второго выстрела. Примерно через полтора года наших занятий, когда начали массово (для 12,7), проявляться результаты этой работы, противник прекратил рассказы и истерики про натовских снайперов и тоже начал серьезную подготовку пулемётчиков крупного калибра. Среди россиян много военных специалистов высокого уровня с богатым опытом. Они же постоянно воюют. В общем, где то год назад, начали появляться четкие сигналы с противоположной стороны. О которых мы постоянно сообщали всем тем, кто занимался боевой подготовкой. О том, что боевики проходят обучение у россиян и стали работать более эффективно. 99% того о чем пишут в сводках про 'ворожого снайпера 12,7" - это есть обученный пулеметчик, Утес на станке 6Т7 с СПП или "Корд" с прицелом СПП. И нет никакого 'новітнього обладнання". Есть штатный 6 кратный прицел под баллистику 12,7 со светящейся сеткой. В сумерках и почти в темноте он позволяет стрелять эффективно по целям с известными дистанциями. Мы учим этому три года. Мы сами попадали под такой огонь. Мы сами стреляем так, как учим. И мы постоянно, уже два года, криком кричим, что это есть одно из самых эффективных средств в позиционной войне из разрешенных калибром. Мы показали, доказали и научили этому преподавателей всех военных ВУЗов. Но боевой подготовке генерального штаба по прежнему плевать на это. Их не убивают и не будут убивать. Они ходят по паркету, оперируют цифрами на бумаге. И да, я не ною и не гоню волну зрады.
    Мы и сегодня делаем то, что делали три предыдущих года. Но нас всего 4 человека. 4 волонтёра против учебко ВС РФ. Против прицелов СПП, которые производит только Россия. И против, уже массово, появшихся на той стороне Кордов 12,7. А генеральный штаб будет продолжать скорбить и высказывать соболезнования семьям погибших от пулеметчиков 12,7 обученных в российских учебках. У меня все эти три года, была масса вопросов по подготовке военных в учебках. В первую очередь по подготовке пулеметчиков крупного калибра. И я это вопросы поднимал. И худо бедно, даже от полностью проваленного нынешним руководством "Десны" курса обучения пулеметчиков, есть хоть какая то польза. Хотя бы матчасть частично знают. Но Муженко, понимая проблематику учебных центров и уровень подготовки в них, в ручном режиме оказывал нам полное содействие для обучения на волонтёрских началах. А после смены руководства новому НГШ, в принципе, плевать на такие мелочи. Кроме того, там же заняты борьбой с муженковшиной и все, кому Муженко оказывал содействие, по умолчанию, "враги народа" и новой власти. Он занят генерированием громких заявлений. Так что привыкайте. Сводок с фронта о погибших от калибра 12,7 будет все больше и больше. Потому что россияне обучают, а нашим военачальникам на это плевать. Они политикой заняты.
    Телеграмм канал - Roman Donik
    Страница ФБ Роман Донік

• Безграмотно Безграмотно x 1
  2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

І питання знатокам, як його кандидатуру узгоджував Порошенко і чому при ньому був як риба у воді, а тепер стільки притензій до Зеленського?

• Тупо Тупо x 1

3. View: https://www.facebook.com/365125280180398/posts/3652701994756027/

За Сибіром сонце сходить…

Тетяна Чорновол:
    Такі цікаві збіги бувають: прихожу я вчора опівночі додому, знаходжусь під враженням заяв Президента Зеленського про те, що він готовий люструвати та віддати в полон Путіну всіх депутатів та держслужбовців з 2014 року, без винятку, чи прийшли вони у владу з барикад Майдану, чи з фронту, чи з добровольчих батальйонів.

Відкриваю тихенько двері, аж чую, моя старенька бабуся плаче, мене кличе. Підхожу, а вона ділиться горем: «Мою бабу і діда вислали в Сибір і не знаю чи живі вони».

У стареньких людей так буває, вони губляться у часі, пам'ять химерно перенесла її в довоєнні часи, коли невелике село Синьооківка Черкаської області «розкуркулювали» «совєти».

Тут моя бабуся Галя згадує, що померли вони в тайзі. Розказує, що вижила тільки їх дочка підліток, яку вивезли разом з ними. Як добралася та до тайожного села, люди її підгодували, а вона вкрала кошенят і назад, але не встигла донести у вириту поспіхом сиру землянку… батьки вже померли від голоду. Як поневірялася вона і через кілька років таки добралася до рідного села, але втратила глузд – бувало виходила на вулицю гола і кричала землякам: «Дивіться! Я ваш позор!».

І запроторили Настоньку в божевільню і швидко її там закололи до смерті…

Після тітки Настоньки баба Галя почала згадувати і інших земляків втікачів з Сибіру.

Згадала односельчанку - козачку, яка щасливо втекла з Сибіру і добралася до дому з двома дітьми на руках.

Але не зважаючи на хороший кінець, моя бабця, коли розповідає її історію, то найдужче плаче. Черкащани вони взагалі вразливі та сердечні. Я цю історію чула багато разів, але моя бабуся розповідає її кожен раз з таким розпачем, наче це вона сама тоді стояла на березі стрімкої та крижаної сибірської річки з дівчинкою трьохлітком і немовлям на руках.

Річка ревла, а немовля вже давно мовчало майже неживе від глоду. Жінка розуміючи, що з двома дітьми їй не перейти потік, залишила його в прибережному камінні. Але тільки вийшла на стрімнину, немовля заплакало і його скиглення не могла заглушити дика річка. Вона йшла далі, але плач йшов за нею. Повернулася. Зав’язала на собі двох дітей, вирішила, що втонути всім може і краще ніж все життя чути той плач…

Але цей плач все життя чує моя бабуся, і я чую. Це називається нитка пам’яті поколінь. Таких правдивих історій катувань її земляків «совєтами» бабуся знає багато. А от історій супротиву і боротьби я від неї не чула. Жодної!!!

Виходить не опиралися моя пра-пра-бабуся і пра-пра-дід окупації м@скалів, коли були молодими, не захищали свою землю. Певно думали «ГІРШЕ НЕ БУДЕ», певно вважали, що потрібен «МИР БУДЬ-ЯКОЮ ЦІНОЮ».

А може все було би по іншому, якби вони у 1918 році могли зазирнути в майбутнє і побачити свою найкращу дитину Настоньку перед її кінцем. Не зламану Настоньку, яка єдина з усього села зрозуміла, хто винний. Винна байдужість, не здатність до опору та захисту її земляків. «Дивіться на мене – я ваш позор», - це був останній її протест.

А ми, на відміну від батьків Насті, можемо бачити майбутнє, тобто наслідок наших вчинків, вибору, чи бездіяльності, якщо зазирнемо в минуле...

#гетьвідмоскви #ніколизнову #chornovol_info

4. Lanktocha

Хто-хто але Тетяна Чорновол себе дискредитувала добре, для багатьох, такі люди у його команді роблять йому не рекламу, а антирекламу.

• Тупо Тупо x 1
  5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Це що - Зеленський Таню до півночі в чомусь переконував?
    І чи, бува, борщ не збіг, га, Гудмен?

• Тупо Тупо x 1
  6. Чим дискредитувала? І чому немає нічого про колишнього президента? Недопрацьовуємо. Залишишся без преміі!

7. Це, приблизно так само переконувала, як ви пробували переконати, що пенсіонер і син інвалід

• Не подобається Не подобається x 1
  8. Lanktocha

Бушує чи не бушує Пріус, багато яскравих учасників майдану втратили авторитет і було багато стосовно них розчарувань як от Булатов, козак Гаврилюк, Тетяна Чорновол, їїї негатив - перебіжчиця та захисниця тих, про чию вину всі ітак знають, недоліки можуть бути у багатьох, рука Кремля чи нога Путіна тут ні до чого.

• Тупо Тупо x 1
  9. medwedo berlogsoni

• Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо Тупо x 1
  11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хто визнав Ізраїль найбільш націоналістичною державою?
    При чому тут інтернаціоналізм до большевізму?
    Суть націоналізму - груповий (національний) егоїзм замішаний на владі однієї сили (партії).
    І нема різниці, що це за група і що це за партія.

• Тупо Тупо x 2
  12. medwedo berlogsoni

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Lanktocha

• Тупо Тупо x 1
  14. medwedo berlogsoni

Пріус поставив "тупо" і @VasMT. і @Lanktocha за те, що той заперечив пану Василю.
    І мені зараз поставить "тупо". З такою мудрою головою - і не міністром. Таке щастя пропливає повз і не тоне.

• Тупо Тупо x 1
  15. Lanktocha

Про Пріуса вже писав:
    Його завдання ставити негативні значки всім, у кого інша думка, заслабо це прочитати і аргументовано заперечити.

• Тупо Тупо x 1
  16. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А інша думка - це яка? Відмінна від його думки? Як на мене - там ніякої думки не може бути апріорі. Бо там, де повинні бути думки - насрано

• Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  17. Lanktocha

В даному випадку, дописувачі, які обожествляють Порошенка і дописувачі, які у дечому його критикують.

• Тупо Тупо x 1
  18. Lanktocha

Шабаш на Вата-ТВ прямо трансляція із психушки

19. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

20. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

а де твій аватар? :)