Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

Україна — третя в світі за зростанням зарплат | Мій дім Україна

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

А то як вони курва знають шо там ся буде спостерігати того року?

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Це не показник, ціни зростають і будуть зростати куди скоріше, а пенсії, соціальні виплати - фактично залишаються на місці.

4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

не можна казати, що пенсії і соцвиплати, та і заплатня залишаються на місті - ні. Вони таки ростуть.
    І пенсії багатьом дуже підняли. Он шахтарі дзвонили в Пенсійний фонд і казали, що сталася помилка і їм дали в жовтні і стару, і нову підвищену. А воно така пенсія стала - більш, ніж була в 2 рази. До 10 тис!
    Я знаю кілька людей навколо себе, у яких від 7 до 10 тис. стала пенсія.
    Багатьом підвищили на 800-900, на тисячу чи дві.
    Заплатня в вузах пішла вгору так, що я ніяк не очікувала.
    Кажуть, і вчителі нормально зароблять стали.

Інша справа, як ціни зростають. Тому що ростуть тарифи на опалення і електроенергію, і газ-бензин на заправках.
    І тим, у кого піднялись доходи несуттєво, дуже не просто, навіть недоїдають люди.
    Бо якраз продукти дуже підскочили в ціні.

5. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Про яке підняття мова при інфляції в 200%? Це не підняття! Це навіть на індексацію не тягне. Це просто кістка в зуби.
    Підняття - це збільшення рівню доходів після того, як індексували на рівень до інфляції.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Silver bullet

Латано, держстат рівень інфляції рахує не так як ми. І виходять зовсім смішні цифри.

7. Lanktocha

З приводу підняття пенсій і соц.виплат - декому підняли дуже відчутно, мало не у 3 рази, декому просто на кількадесят гривень, незважаючи на великий офіційний стаж, як виходить, підняли одним - протестують чи військові, чи медики, чи ліквідатори аварії на ЧАЕС, що у них залишаються такі самі виплати і доходить до зрівняйлівки.

8. Latana Royal

Навіть за держстатом інфляція з 2013 року склала близько 100%. Комусь індексували на 100 відсотків за цей період?
    Що ж це за діячі такі, аж цікаво?

9. Silver bullet

Люди, работавшие в Харькове в Укртрансгазе - двоих знаю. Начальник отдела и начальник типа департамента. Еще один - начальник управления в СЭБ-банке.
    Да вообще все руководители банков (только не отделений) имели зарплаты до 100 тыс. А банков этих было як грязи. И начиная с начальников управлений - нескольких в каждом банке - до непосредственно руководителя банка - все оч высокооплачиваемые люди. Тем, кто вышел на пенсию до закона, ораничивающего пенсии, платят и сейчас безумные пенсии.
    Слышала, что у Стельмаха пенсия 100 тыс. Ну пусть стельмахов немного.
    Зато шахтеров много. Много деловых людей от науки, выпускавших учебники совместно с коллективом, но записавших все доходы и налоги на одного себя. Военные, начиная с полковников. Ректора и проректора. Директора школ.
    Да любые руководители, которые начисляли себе премии.
    Недавно тут дело расследовали, как в одном вузе (!) верхушка вуза себе разделила на новогодние премии 2млн.грн. И это ж всё бюджет! Не обошлось без Миносвиты никак.
    Да для всех этих людей это на мелкие расходы...У нас страшное расслоение в обществе. Просто африканское.

Останнє редагування: 17 січ 2018
  10. Silver bullet

Но слышала, что в этом году будут пересматривать пенсии людей, имеющих очень большой стаж при маленьких зарплатах.

11. Latana Royal

Я не полінилася і порахувала кількість шкіл (директори в школах міняються раз на 20-30 років) 16500
    Кількість вишів - 800
    Банків - 184 максимум
    Кількість працівників вугільної промисловості - 227262
    Додати сюди 400 депутатів ВР (вони там одні й ті самі пики), ну нехай ще кілька тисяч тих хитрозроблених, хто на себе видання записував, газом керував і т.і.
    Десь 250 тис живих і здорових пенсіонерів імовірно мають шикарну пенсію. Це 2% песіонерів. Вау!
    А що робити решті 98%?

Мені завжди здавалося, що вони найбідніші, бо частіше інших скаржаться :pardon:
    Пи.си. мені тут кума відповіла, вона до декрету працювала у банку, на керівній посаді. Каже, що 100 тис - це фантастика. Якщо банк з іноземним капіталом, то може до 50 тис дотягувати. Решта - менше.

12. manur

manur Well-Known Member

Скаржаться частіше виключно тому, що вони організованіші від інших. Там профспілки більш-менш реальну роль грають, ніж в інших галузях. Та й конкуренція там між профспілками))) Бо є звичайна профспілка, а є й незалежна. І на кожній шахті є обидві.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Lanktocha

На жаль у нас, працівник банку - тільки гарна назва, багато хто високою зарплатою, надійністю, соціальними гарантіями похвалитись не може. Справжній банкір - це такі як Коломойша, а прості якісь касири, кредитори у першому попавшомуся банку - лакеї із заробітком далеко не більшим від будівельників чи електриків.

14. Silver bullet

Про касирів та операціоністів не йде мова. Хоча і вони в конвертах отримували непогано. Операціонист мав більше доцента. Зараз не знаю.
    Я може достовірно сказати, що у керівника департаменту в ФІДО- банку, який приєднав (прикупив) Харківський СЕБ банк і вже в Києві банк почив в бозі - була офіціальна заплатня 105 тис грн в 2010 році - ЗА ВІДОМОСТЮ . Не знаю, до чого там були ці 5 вище 100000грн.
    Іноземних акціонерів там вже не було.
    Знаю, що зараз рядові працівники банків мають багато клопоту та мало грошей.
    Гонтарєва казала про свою смішну заплатню. В неї 100000 не було. А раніше вочевидь було)).
    Після Майдану хотіли щось змінити - і голову НБУ посадили на скромну заплатню. Це анекдот)
    Та і депутатам після Майдану дали 5 тис, ще Мустафа ображався - як жити в Києві? Та нічого - зараз втихаря під НР підняли вже вкотре. Зараз чи 18 тисяч?

Останнє редагування: 17 січ 2018
  15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Пару днів тому прийшлось "по роботі" зїздити в Стоянів через Радехів, хто там їздив раніше то знає яка там була срака до ремонту дороги...
    Тепер любо дорого глянути. Що цікаво, нема сміття о_О.

16. Silver bullet

У нас в державі з цим розшаруванням і бідністю натуральне жахіття.
    Мій свекор проробив все життя головою колгоспу. В молодості був агрономом, має дві освіти. Вставав в 4 утра, домой приїздив вночі. Ні відпустки, ні нормальних вихідних...І навіть хати своєї не нажив.
    Хата колхозна, перебудовували, а проводили газ і воду вже діти.
    Пенсію зараз на тисячу йому підняли. Щас 3 тисячі.
    89 років людині, має світлий розум досі. Нажаль лежить(.
    А хтось в чистоті і теплі рахував чужі гроші та будував палаци - ну тим пощастило.

17. manur

manur Well-Known Member

Ще й розмітка дорожна намальована. А зі Жвирки до Червонограда розмітку намалювали? Чи фік там?

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Фік там. І сміття повно.

19. GR_

GR_ Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  20. Lanktocha

Ще і зараз у Харкові випускають танки, не гірші розпіарених російських, колись активно на армію совка працювали Дніпровський ракетний, миколаївський суднобудівний, підпільно неофіційно на армію і КДБ працювали майже всі заводи Львова.

а де твій аватар? :)